Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Imagini comentate: Olimpiada bizară de iarnă

Ne pregătim pentru o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Tot foarte bizară va fi, așa precum a fost Olimpiada de vară.
Într-o lume marcată de distanțare socială, de deosebiri și, mai mult, de contradicții, a fost aleasă o deviză care sună așa: „Împreună pentru un viitor comun”
Este vorba de deviza oficială a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Iarnă de la Beijing 2022.

Comitetul de organizare a explicat însă că acest motto reprezintă puterea Jocurilor de a depăși provocările globale, un viitor comun pentru omenire. Cuvintele reflectă necesitatea ca lumea să lucreze împreună pentru un viitor mai bun, mai ales având în vedere dificultățile cu care se confruntă întreaga Planetă în plină criză sanitară.

Comitetul de Organizare Beijing 2022 a spus că deviza demonstrează unitate și un efort colectiv, întruchipând valorile și viziunea de bază ale Mișcării Olimpice și obiectivul urmăririi unității și progresului mondial. Echipa de la Beijing s-a asigurat, de asemenea, că deviza ia în considerare valorile cheie ale Jocurilor Paralimpice, în special rolul pe care îl joacă în contribuția la o societate incluzivă.

Deviza a fost selectată după un amplu proces, desfășurat timp de 5 luni, între mai și septembrie 2020. În această perioadă, organizatorii Beijing 2022 au colectat 79 de propuneri de devize de la universitățile chineze, dintre care 11 au fost selectate de experți din diferite domenii.

Vorbind despre motto, Chen Ning, directorul general al Departamentului Cultură și Ceremonii din Beijing 2022, a spus:

„Împreună pentru un viitor comun reflectă contribuția Beijingului 2022 la spiritul olimpic, primul oraș din lume care organizează JO de vară și de iarna. Pe baza sloganului Jocurilor de la Beijing din 2008, O lume, un vis, acesta nu numai că întruchipează conceptul de împărtășire, ci și înțelege pulsul actual al pandemiei globale și reflectă aspirațiile comune ale tuturor țărilor din lume de a se alătura împreună pentru un viitor mai bun”.

Beijing 2022 va folosi acest motto pe parcursul pregătirii și în timpul Jocurilor, cei mai importanți sportivi de iarnă din lume urmând să concureze în China între 4 și 20 februarie (Jocurile Olimpice de Iarnă) și 4 și 13 martie (Jocurile Paralimpice de Iarnă).

Pregătirile pentru Jocuri sunt în plină desfășurare. Toate bazele de concurs au fost finalizate până la sfârșitul anului 2020, așa cum era programat, în timp ce până la finalul lui 2021 se vor termina locațiile olimpice non-competiționale.

În lunile următoare, multe dintre aceste facilități vor fi folosite deoarece, din octombrie până în decembrie 2021, vor avea loc 10 competiții test, două întreceri interne de testare și trei săptămâni de antrenamente internaționale.

Aveți alăturată imaginea cu deviza despre care am scris.
Să urăm succes sportivilor, antrenorilor, echipelor naționale care acum se pregătesc intens pe unde pot și cum pot.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *