Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Imagini comentate: Prima zi la școală

Anul școlar intră de fapt între două fotografii. Poza cu primii pași în curtea școlii și imaginea cu premiul obținut la festivitatea unde sunt răsplătiți cei mai buni elevi.
Fiecare dintre noi avem amintirea unui învățător, ori figura unui profesor ne urmărește mult timp în viață. Apoi, vine liceul și facultatea, eventual. Apar copiii. Ating vârsta școlară, iar ciclul începe din nou, precum valurile mării, iar și iar, din generație în generație. Școala generală, liceul copiilor, eventual o facultate.

Apar nepoții. Prima zi de școală, sperăm să apucăm și prima zi din liceul lor.
Una dintre nepoatele mele, Roua, merge prima dată în viața ei la școală. Nu știu ce va face în clasa pregătitoare, ori în clasa I, deoarece ea la 7 ani și 2 zile citește, scrie, vorbește engleză și franceză. Așa a fost să fie copilăria ei, marcată de o soră mai mare, Maruca, acum de 9 ani. A făcut, practic, alături de sora ei primele două clase, la o școală particulară în limba engleză și ea acum va trebui, la rândul ei, să intre în sistem. Noroc de faptul că acolo este  o comisie de evaluare a competențelor fiecărui copil și stabilește în ce an de studiu merge fiecare. Sigur, nu va fi în clasa O.

Lângă apartamentul din București, este o școală generală și în fiecare an acolo este animație mare și la debut și la final. Imaginea alăturată prezintă trei băieți din clasa a VIII-a, în prima zi de școală. Am făcut poza în speranța că nu se văd măști în ea, dar, ca un făcut, cineva dă colțul și apare în cadru chiar în spatele eroilor mei. Nu am vrut să se vadă pentru a nu indispune pe cineva, dar așa a ieșit.

La Breaza, tot așa, stau între o grădiniță și un liceu, deci vă dați seama că simt tot ce mișcă acolo. Trăiesc mai departe în mijlocul sistemului, deși am ieșit de mult timp din el.
Succes în noul an școlar!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *