Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Imagini comentate: Stații de autobuz pentru albine

Mai multe state din partea vestică a continentului european au decis să ofere o șansă în plus albinelor aflate în pericol de dispariție din cauza centrelor urbane în expansiune ori utilizării excesive a pesticidelor.

Astfel, insectele polenizatoare beneficiază de noi locuri de refugiu: în stațiile pentru autobuze. Companiile de transport au reproiectat acoperișul acestei categorii de facilități urbane pentru a oferi albinelor cazare pentru o lungă perioadă de timp.

În Leicester (Anglia), furnizorul de echipamente urbane Clear Channel tocmai a instalat 30 de stații de autobuz acoperite cu cutii care conțin diverse plante. Obiectivele enunțate: crearea unei rețele de „acoperișuri vii” în mijlocul orașului, sub denumirea de „Stații de autobuz pentru albine” și contribuirea la reducerea insulelor de căldură.

„Noile adăposturi moderne vor fi perfecte pentru pasageri, iar amestecul de energie solară și acoperișurile vii reprezintă un alt pas înainte în ambiția noastră de a fi un oraș neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon și adaptat la schimbările climatice până în anul 2030”, spune Adam Clarke, viceprimar al orașului Leicester pentru mediu și transport. În baza unui contract de zece ani, 475 de stații de autobuz ar trebui să aibă înlocuit mobilierul cu acest nou model.
La rândul său, municipalitatea olandeză din Utrecht a amenajat deja 316 de stații de autobuz pentru a oferi un mediu mai favorabil albinelor care se aventurează în oraș.

Peste tot în lume, albinele sunt amenințate cu dispariția habitatelor lor naturale, înlocuite de monoculturi sau centre urbane din ce în ce mai mari. Organizația Greenpeace estimează că populația de albine a scăzut cu 25% în 15 ani în Europa.

Imaginea alăturată este din Utrecht, al patrulea oraș ca mărime din Olanda, care a instalat iarbă grasă sedum pe acoperișurile a 316 de adăposturi pentru autobuze. Imaginea este propusă de publicația olandeză „Decizii durabile”.

Plantele, rezistente la climatul uscat și rece, oferă flori pentru a hrăni albinele din mai până în luna octombrie.
O șansă în plus pentru albine, bondari și alte insecte care caută refugiu în jungla urbană. Întrebarea pe care ne-o punem este următoarea: Unde ne refugiem noi?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *