Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În cazul Suceava eu cred că s-a petrecut un genocid

Puricele sărit de pe șobolanul corupției care a ros timp de 30 de ani sistemul nostru medical începe să ne omoare cu zile. Ori avem în toamnă o rată crescută a natalității, ori a divorțurilor. Această izolare este făcută pe genunchi. Am văzut că s-au dat amenzi. Păi în zona rurală milițianul o controlează pe Tușa Mărioara care l-a ținut în brațe de mic când vine de la popa de acasă. Dânsa o să spună că se vindecă prin rugăciune. Aseară am văzut un trio pitoresc care încerca să ne comunice câte ceva. Noroc cu domnul acela care dă din mâini. Parcă înțeleg mai multe de la el. În aceste zile prin ordonanța militară ni se pune și botnița la gură. Nu neapărat nouă, care printr-un comentariu sau printr-un pamflet ne spunem oful, ci acelora care îndrăznesc să arate realitatea din spitale. Dacă eram acum pe vremea lui Iustinian sunt ferm convins că cei bolnavi care veneau cu sutele aveau parte de același tratament. Medicii și asistentele nu trebuie să vorbească nimic pentru că există viață și după pandemie, iar acolo, în județe, Pașa de Vidin din fruntea spitalului împreună cu mai marele vizir îți pot lua ce ai mai de preț, și anume, capul. Aseară nu ni s-a comunicat clar dacă această epidemie este comunitară. Mai mult, s-a dat liber la plimbat de cățeluși și pisicuțe în toiul nopții. Cum nu ai voie să te constitui în grupuri mai mari de trei nu este nici o problemă. Vecina de la 3 își cheamă două prietene cu care a lucrat toată viața la Apaca și apoi pornesc pe bulevard, unde se întâlnesc cu alte trei grupuri de persoane, formate din bărbați, trecuți bine de 80 de ani, ce să vezi, și ei foști colegi la Semănătoarea. În aceste condiții virusul este și el adormit, căci toată ziua a umblat vesel pe stradă.

Un alt aspect al pandemiei românești este incapacitatea de a testa în masă cetățenii. Pai asta te poate salva. De pildă, să spunem că sunt testați toți cetățenii de la Focșani, că tot am numele de acolo, și ai rezultatul. Poți atunci să închizi orașul cu armata și să declari acel oraș vindecat iar oamenii își pot relua activitatea devenind o rotiță la economia țării. În același mod, se închid comunități mai mici sau mai mari dacă sunt infestate cu noul Covid-19.

Dacă continuăm așa, putem transforma majoritatea comunităților în cazul Suceava unde eu cred că s-a petrecut un genocid. Dacă armata în alb îți este decimata cu cine mai lupți împotriva morții? Cu studenții din anul II-III la medicină? Cu mâinile goale?

Izolarea pe fiecare comunitate este singura soluție de a avea o viață normala, fără virus și repusă pe șinele economiei.

Și în trecut s-au dat ordonanțe militare dar erau date de oameni pricepuți și erau foarte clare. Nu exista un articol care să contrazică pe cel dat cu două luni în urmă sau lipsa puterii de decizie, a fermității în actele luate. În timpul ocupației germane din primul război mondial s-a dat o ordonanța care prevedea că zăpada căzută în iarna lui 1916, trebuia strânsă de oamenii străzilor în schimbul unei mese calde. În vară toți cetățenii capitalei erau obligați să ude trotuarul din fața casei și jumătate din stradă pentru a nu mai fi praf, odată seara și odată dimineața. Toți trebuiau să declare câinii de companie și să plătească în funcție de număr și zona unde locuiește o taxă. Crede cineva că s-a încălcat aceasta ordonanța militară? O să îmi spuneți că era război și acum e democrație. Ce fel de democrație este una în care ordinele nu se respectă. Țara e plină de grătare întinse de conaționalii noștri fără serviciu veniți de la studii elevate din occident. Sunt deja revoltați că nu primesc nimic și mai cred că rata infracționalității poate să crească.

După această pandemie o să înceapă acuzatorii. Vă aduceți aminte filmul „Cel mai iubit dintre pământeni”? Personajului Petrini i se spune „Ce dracu mă. Petrini, mă, tu ești un intelectual, mă, sau te pretinzi un intelectual? Tu nu pricepi că, cu ordonanțe sau fără, odată intrat aici nu mai ieși? Tu trebuie să recunoști că ești un criminal. Noi nu ne grăbim. Avem tot timpul. Ce dracu nu ai învățat lecția?” După aceasta când va fi picat capul unui neînsemnat ne putem întoarce la toate cele pe care le-am făcut în postdecembrist. Adică mai nimic.

În aceste zile comunitățile mai mari sau mai mici își pun speranța totuși în preot și primar. Așa este datina noastră. Și trebuie să recunosc că în comparație cu administrația centrală, care pare total în ceață, aceștia se zbat pentru supraviețuirea comunității pe care o păstoresc. Am văzut exemplul pozitiv al sectorului 1 și 4, dar și incapacitatea de răspuns a administrației din Suceava. Mai mult mi se pare de prost gust ca în aceste zile să vii ca politican, aflat sau nu în opoziție, și de pe banda de alergare din casă să critici în loc să pui umărul că voluntar la treabă și să fii exact în mijlocul oamenilor pe care vrei să-i reprezinți la următoarele alegeri. Nu am speranțe că după această pandemie și după războiul economic care va urma, o să rămânem în continuare țara lui „aproximativ pregătiți”, țara abandonului școlar, țara în care avem rata cea mai mare a avortului și violenței domestice, țara cu cele mai multe WC-uri în curte și a consumului minim de săpun, țara în care speranțele mor dacă nu ai proptea bună. O țară în care dacă vrei să trăiești decent trebuie musai să scrii numele șefului din oi pe un deal spre lauda și fericirea acestuia.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „În cazul Suceava eu cred că s-a petrecut un genocid”

  • Din experienta proprie in urma unor pierderi crancene In spital exista o indiferența totala a cadrelor medicale vis a vis de pacienți Cadrele medicale se comporta cu aere de superioritate , nu au mila , blândețe, respect pentru pacient Nu au nici o legatura cu dorinta de a salva vieți Oare aceasta atitudine va deveni una umană ori ei urmăresc doar interesul si banii?

  • Decretarea carantinei in Suceava denota clar incapacitatea sistemului sanitar si administrativ de a gestiona o situatie de necesitate, in care se cere profesionalim, competenta , patriotism si de a actiona fara spaga.
    Fara a castiga ceva, fara a lua comision, fara spaga nimeni nu mai actioneaza in Romania .
    Exista personal medical care ar vrea sa lucreze in spitale ale statului, o mare parte au plecat in strainatate. Acesti oameni nu sunt angajati in spitale, posturile sunt blocate. Pentru orice angajare se cere spaga.
    Interesant ar fi de stabilit, si cred ca ar fi cazul ca sa existe si autodenunturi, cate persoane angajate la spitalul din Suceava au dat spaga, zeci de mii euro pentru a fi angajati.
    Se da bani pentru a fi angajat, nu exista m echipamente de protectie, cadrele medicale sunt contaminate, izolati , conditii inumane in spital si statul va vrea ca acea persoana cadru medical sa munceasca in continuare.
    Valul de demisii, concedii medicale , autoizolari , normale ca raspuns la modul de gestionare a sistemului de sanatate, vor distruge sistemul sanitar.
    Romania nu poate fi vindecata, in conditiile incredibile cand un DIRECTOR DE DSP ESTE ECONOMIST, FOST SUBPREFECT. Inconstienta celui care a facut numirea trebuie aspru sanctionata. Este un atentat la sanatatea publica a cetatenilor unui judet, care acum datorita imbecilitatii, dorintei de subordonare a tuturor celor care traiesc in judet prin intermediul unuei institutii a determinat distrugerea judetului si economic si social.
    Cum este posibil ca un presedinte PNL ( secretar de stat in MS) sa verifice un spital al unui CJ PNL si prefect PNL. Mare gafa, si se vede ce a urmat.
    In vremea lui Ceausescu directorul unui spital nu putea fi decat un medic . Cineva era destept atunci .
    Nu este nici rau ca exista un maneger , economist sau jurist, administrarea unui spital este de cele mai multe ori o problema economica.
    CONSIDER CEA MAI MARE GRESEALA FAPTUL CA DIRECTORUL MEDICAL ESTE ALES IN BAZA UNUI CONCURS ORGANIZAT DE MANAGER, FARA A SE STABILI NISTE CRITERII- VECHIME, GRAD.
    DIRECTORUL MEDICAL TREBUIE SA OBTINA POSTUL DOAR IN BAZA UNUI CONCURS ORGANIZAT DE MINISTERUL SANATATII, COMISIE PROFESORI RENUMITI.
    DIRECTORUL MEDICAL NU TREBUIE SUBORDONAT MANAGERULUI.
    IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL SPITALULUI SUNT TOT FELUL DE PERSONAJE, SE IAU DECIZII. FARA DIRECTORUL MEDICAL NU CRED CA ESTE POSIBIL.
    Fata de cele 13 persoane decedate la spitalul din Suceava , cred ca se impune urgent o ancheta pentru a se stabili in mod clar daca persoanele declarate moarte au avut coronavirus.
    Se poate verifica daca din acelasi salon in care au fost persoanele decedate s-au mai recoltat probe si de la ceilalti bolnavi din salon. Poate este moda ca tot ce moare sa aiba coronavirul.
    Oricum, familiile celor decedati in spitalul din Suceava probabil vor cere daune si ancheta penala, , existand un focar in spital e clar ca bolnavii au contacta coronavirus in spital.
    Mortii acestia din intervalul 23-30.03 existau si in momentul controlului facut de secretarul de stat la Spitalul Suceava?.
    Asa cum a solicitat si ministrul de interne, intreaga tara este alaturi de suceveni.
    Fortele umane si materiale pentru carantina judetului puteau fi folosite mult mai bine prin masuri de limitare a bolii la nivelul spitalului, asigurare carantina, testare.
    Cred ca o sa avem de acum si infectarea cadrelor din politie , jandarmerie si cred ca si mai grav a cadrelor militare. Cadrele trebuiesc protejate, vor veni vremuri mai grele, colaps economic, morti de dus la incinerare , talharii, furturi, omoruri.

  • Ma ingrozesc uitandu ma la televizor,si nu Coronavirus ma sperie,ci chiar masurile luate de autoritati,masuri vai mama lor,ca sa nu mai vorbim,ca totdeauna Coronavirus este cu minim doi pasi in fata autoritatilor noastre,Coronavirus trebuie sa faca doi psi,pentru ca autoritatile noastre sa faca o tentativa de jumatate de pas,are dreptate fostul presedinte Basescu,Romania a pierdut lupta,este nu prea tarziu,ci mult prea tarziu,mai nou am vazut in seara asta o stire prezentata,si confirmata la Antene,care imi ingheata sangele in vene,cum ca se ascunde numarul real al mortilor,13 morti la Suceava dositi,oribil.Ma gandesc,e vorba de cretinism,sau poate astia de ne conduc vor sa ne extermine cu Coronavirus ❓ ❓ ❓ Se fac ca iau masuri,dar masurile sunt luate la misto,astia chiar nu pot gestiona criza,sau de fapt lasa lucrurile sa scape de sub control,mimeaza masurile de ochii lumii,ca sa ne infectam cat mai multi,si sa murim cat mai multi? E prostie,sau altceva? Ma gandesc ca e mult cretinism,dar gandurile umbla in cap,si ma speriu eu de ce gandesc,analizand ce se intampla. 😥 😥 😥 Si cati alti morti dositi urmeaza sa apara in zilele urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *