Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În Europa nu e liniște, planeta se agită, nici Pele nu e bine

Războiul din Ucraina durează deja de o săptămână. Prin declarații, consecințe, sancțiuni și analize ale oficialităților, reprezentanții armatelor și analiștii cei mai mediatizați este angrenată practic întreaga planetă. În aceste condiții dificile, chiar dramatice pentru ucraineni, nici măcar legendarul Pele nu este prea bine.

Fostul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento, celebru cu numele de „Pele”, în vârstă acum de 81 de ani, a părăsit spitalul din Sao Paulo unde a fost tratat pentru o infecţie şi a continuat chimioterapia, a anunţat, luni, unitatea medicală, citată de agențiile internaționale de presă.

„Pele a fost autorizat să părăsească spitalul sâmbătă”, au transmis medicii într-un comunicat, după spitalizarea de două săptămâni.
„El este stabil în plan clinic, s-a vindecat de infecţia internă şi continuă tratamentul pentru tumoarea detectată în luna septembrie 2021”, au mai spus medicii.

Sănătatea triplului câştigător al Cupei Mondiale cu Brazilia (1958, 1962, 1970) este extrem de fragilă de mai mulţi ani.
Înaintea ultimei spitalizări, din 13 februarie, regele Pele a mai avut o perioadă de două săptămâni în luna decembrie la spitalul Albert Einstein.

„Pele” a urmat mai multe sesiuni de chimioterapie după intervenţia chirurgicală din luna septembrie, când i-a fost depistată o tumoare.
Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori, Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, fiind considerat de mulţi specialişti cel mai bun jucător din istorie.

Starea de sănătate a fostului fotbalist brazilian s-a deteriorat în ultimii ani, acesta fiind motivul, alături de pandemia care l-a făcut pe Pele să rămână practic izolat în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Înaintea operaţiei de anul trecut, Pele fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, el a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.
Cu alte cuvinte, mai multe spitalizări.

S-a născut la 23 octombrie 1940. În anul 1999, Pele primit titlul de Sportiv al Secolului din partea Comitetului Internațional Olimpic.
Pele a devenit faimos în întreaga devreme, încă de la vârsta de 17 ani.
Când s-a înscris la New York Cosmos, Liga de fotbal a Americii de Nord, Pele a transformat lumea într-un spectacol al fotbalului.

De unde a apărut un asemenea talent în Tres Coracoes, un mic orășel din Brazila. Tatăl său a fost un jucător profesionist de fotbal, dar cariera lui s-a terminat prea devreme din cauza unei leziuni la genunchi. Pele a început să joace fotbal la 5 ani și curăța pantofi pe stradă pentru a ajuta familia. Când avea 11 ani, în timpul unor antrenamente serioase cu tatăl sau, a fost descoperit de un jucător de renume din Brazilia, Waldemar de Brito. Mama lui Pele era destul de reticenta în ceea ce privește fotbalul dat fiind accidentul soțului ei. Cand Brito l-a adus pentru prima oara pe micul fotbalist la clubul Santos Football din Sao Paulo, acesta le-a spus directorilor că le-a adus „cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor”. Și chiar așa a fost. Pele a început să joace pentru o echipa locală și la vârsta de 16 ani a debutat în echipa Santos. Pele i-a ajutat pe cei de la Santos să participe la 9 campionate. În 1958, s-a alăturat echipei naționale a Braziliei participând la Cupa Mondială din Suedia. În ciuda unei răni la genunchi, fotbalistul a uimit întreaga lume înscriind 6 goluri, inclusiv două în finala campionatului.

Câteva cluburi europene l-au ademenit pe jucător cu ofertele lor. Pentru a preveni transferul în altă țară a lumii, președintele brazilian Janio Quadros l-a declarat comoară națională în 1961.
Pele a înscris golul cu numărul 1000 în 1969. În 1970, la Campionatul Mondial din Mexic, fotbalistul și-a condus echipa spre a treia victorie. În anul următor, jucătorul s-a retras din echipa națională a Braziliei, dar a continuat sa joace pentru Santos.
Contractul de 7 milioane de dolari l-a transformat in cel mai bine plătit jucător.

Pe 1 octombrie 1977, a jucat ultimul său meci, un joc amical între Cosmos si Santos. Biletele s-au vândut cu 6 săptămâni înainte și meciul a fost transmis în 38 de țări. După retragerea din fotbal, jucătorul a devenit ambasador internațional de sport și a promovat pacea, înțelegerea și corectitudinea în competițiile sportive din întreaga lume.
Adică, tocmai ce nu mai avem astăzi.

A ajuns un om de afaceri priceput și a înființat compania Pele Sports & Marketing Inc.
La sfârșitul secolului 20 a fost numit de către FIFA „Sportivul Secolului”; în viziunea revistei „Time” el era „eroul secolului”.Urăm sănătate lui Pele la finalul acestor rânduri. Urăm liniște în lume și mai ales în Ucraina.

PELÉ | FIFA Classic Player


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *