Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

În loc să pregătească țara pentru Criză Klaus Iohannis s-a jucat de-a anticipatele

Adresîndu-se națiunii prin intermediul unei video conferințe cu prefecții Klaus Iohannis a declarat joi, 19 martie 2020 despre Criza Coronavirus din România:

„Să înțelegeți că situația este nu doar complicată; situația este gravă. Depinde de noi toți cum trecem prin această perioadă. Dacă ne facem toți treaba foarte bine, avem șansa să trecem relativ bine prin această perioadă foarte complicată.”

De la instalarea Guvernului fantomă Ludovic Orban, votat de un Parlament fantomă, mai precis de sîmbătă, 14 martie 2020, Klaus Iohannis nu mai contenește a suna clopotul de alarmă:
Patria e în primejdie!
Patria trebuie să facă și să dreagă!
Se iau măsuri în cascadă, se țin zilnic conferințe de presă (între noi fie vorba mai degrabă expresii ale întrecerii sălbatice dintre membrii Guvernului Orban pentru a ieși în față, pentru a se da în spectacol mediatic), se fac apeluri dramatice la românii din țară să stea în case și la românii din afară, să stea în țările unde i-a prins Noua Ciumă.

Joi dimineața, premierul Ludovic Orban a ținut o cuvîntare din vila în care a decis să-și petreacă zilele de Coronavirus ca zilele unui Revelion de lux, despre deciziile luate de Guvern în ședința care s-a încheiat la trei noaptea.
Printre altele, Ludovic Orban s-a referit la două mari probleme cu care se confruntă România la vreme de Coronavirus, date pe față în ciuda ceaușismului definitoriu pentru regimul Iohannis din aceste zile (ascunderea realității și pedepsirea celor care dezvăluie adevărul, înfrumusețarea realității astfel încît ca și în ultimii ani de domnie ai lui Nicolae Ceaușescu între realitate și prezentarea ei de către Putere e o prăpastie: prăpastie între numărul real de infestări și numărul dat publicității zilnic; prăpastie între dotarea materială a spitalelor și prezentarea ei în cuvîntările ștabilor):

„Repet din nou afirmaţia: stocurile existente prin lege, care ar fi trebuit asigurate prin prevederile legale pentru a fi pregătiți pentru combaterea unei epidemii, erau zero. Practic, a trebuit să ne descurcăm, să facem față unei situații în care a trebuit să facem niște achiziții pentru a compensa absența stocurilor care ar fi trebuit constituite pentru a preveni și pentru a putea interveni eficient în cazul apariției unei epidemii. (…)

În perioada următoare am solicitat ministrului Sănătății, ministrului Afacerilor Interne și celorlalți miniștri implicați o mobilizare și mai bună, întărirea capacității direcțiilor de sănătate publică. Trebuie să vă spun că am găsit direcțiile de sănătate publică aproape în moarte clinică – un număr foarte mic de angajați, neglijate de guvernanții care au fost pînă la noi şi am dispus măsuri pentru întărirea capacității direcțiilor de sănătate publică.”

Las la o parte iresponsabila campanie electorală dusă de premier prin atacarea guvernării anterioare, PSD, lecție dată lui Marcel Ciolacu, aflat în acest zile prăbușit într-o bunătate dostoievskiană față de putere, campanie iresponsabilă, pentru că nu e vremea acum de răfuieli politice, de exploatarea Crizei pentru a mai obține o ciozvîrtă electorală.

Ludovic Orban s-a dovedit și se dovedește incapabil de a înțelege România altfel decît un salon cu cuconițe cărora el le cîntă din gură și din mandolină.
Să admitem că așa e.
„stocurile existente prin lege care ar fi trebuit asigurate prin prevederile legale pentru a fi pregătiți pentru combaterea unei epidemii erau zero”.
Că Direcțiile de Sănătate Publică sînt în moarte clinică.
Guvernul Ludovic Orban de acum, votat de PSD, e Guvernul Ludovic Orban din 4 noiembrie 2020, cînd a fost instalat în urma Moțiunii de cenzură. Și premierul și ministrul Sănătății sînt la guvernare de patru luni. De ce n-au verificat pînă acum stocurile prevăzute prin lege? De ce n-au luat la bani mărunți Direcțiile de Sănătate Publică? Ne vor răspunde că nu le-a trecut prin cap că se va ivi Criza Coronavirus? Păi dacă lor nu le-a trecut prin cap, de ce să se fi întîmplat asta cu guvernările anterioare? Și apoi un guvern bun, un guvern serios, n-așteaptă Criza pentru a vedea dacă stocurile există și dacă la DSP sînt cei mai buni oameni.

Să zicem însă că Guvernul Orban și-a zis și el, ca și guvernele anterioare, că nu va fi nevoie de stocurile prevăzute prin Lege.
Criza Coronavirus a izbucnit în China în ianuarie 2020. La finele lui februarie 2020, lovise deja Italia, Coreea de Sud. Lovise așadar Italia, unde se află o comunitate însemnată de români.
Nimeni nu spune că Guvernul, Președinția să ia încă din februarie măsurile de izolare luate deja în Italia. Dar măsuri precum verificarea stocurilor, verificarea profesionalismului celor de la DSP puteau fi luate. Ca să nu mai spun că puteau pregăti populația pentru ivirea Crizei măcar la nivelul spălatului pe mîini.
N-au făcut-o.
De ce?
Pentru că pînă sîmbătă, 14 martie 2020, cînd a fost investit Guvernul Ludovic Orban, și premierul, și PNL, și Klaus Iohannnis s-au jucat de a anticipatele.

Pe 28 februarie 2020 sub titlul Are cumva Klaus Iohannis Coronavirus?! începeam campania de semnalare a criminalei Operațiuni numite minimalizarea pericolului întruchipat de Coronavirus. Punctul de plecare al Operațiunii a fost semnalul dat de Klaus Iohannis pe facebook în 27 februarie 2020:

„Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gît, tuse și febră, ca în orice răceală.”

Scriam, comentînd aceste rînduri completamente iresponsabile:

„Postarea lui Klaus Iohannis se înscrie în ampla campanie a Puterii de a demitiza virusul.
Această campanie cuprinde, din cîte-mi dau seama:
Convocarea unor medici de serviciu pentru a susține că virusul e o nimica toată, că e un fel de gripă și că nu trebuie să intrăm în panică. Dacă ne îmbolnăvim, cu atît mai bine, vom suferi mai puțin decît dacă am avea o gripă, dar vom deveni vedete mediatice.
Acuzarea continuă a televiziunilor de știri că întrețin o isterie mediatică.
Ordin dat tuturor liberalilor care apar la televizor s-o facă pe medicii, vorbind despre cît de ușor e virusul.
Ascunderea de către cei responsabili a cazurilor reale de îmbolnăvire.”

Pe cristoiublog.ro, în emisiunea Gîndurile lui Cristoiu, în emisiunile de la TVR, Realitatea Plus, Antena 3, profitînd de statutul de invitat, am continuat să semnalez neliniștit iresponsabilitatea minimalizării pericolului.
Chiar în primul comentariu găseam și explicația minimalizării pericolului:

„Ce l-a apucat pe Klaus Iohannis?
La o primă vedere, proaspăt Sanitarul nației are insomnii de grija efectelor negative ale Psihozei create de virus.
În realitate, campania ordonată de președinte are motive politicianiste indiscutabile:
După un moment de șovăială dictat de posibilele proporții ale crizei, Klaus Iohannis a decis să meargă înainte cu anticipatele. Șovăiala și-a avut temeiul în perspectiva deosebit de periculoasă ca la un moment dat românii să-l facă să plece cu elicopterul, scoși din minți că președintele se joacă de a anticipatele în timp ce țara trece prin Criza coronavirus.

Pentru a nu se întîmpla asta pericolul trebuie minimalizat prin reducerea coronavirus la o simplă gripă și prin ținerea sub control a numărului de îmbolnăviri.”

Pe 23 februarie 2020 izbucnește în presă Scandalul femeii din Buzău care venise dintr-o zonă roșie din Italia și nu intrase în carantină. Opoziția trage semnalul de alarmă asupra pericolului întruchipat de absența măsurilor severe de intrare în carantină.

A doua zi politicienii care au semnalat Cazul de la Buzău primesc un bocanc în gură de la Klaus Iohannis:

„Am observat deja mai multe luări de poziție prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declarații alarmiste de natură să sperie cetățenii.”

Sub semnul acestei minimalizări, Guvernul Orban nu numai că n-a pregătit populația pentru pandemie, dar mai mult n-a făcut gestul absolut necesar de a verifica stocurile, de a pregăti mașinăria pentru lupta cu Criza. Dacă ar fi făcut-o, așa cum îi cerea minima responsabilitate, ar fi semnalat că vine Criza. Și dacă vine Criza cum să se mai joace Klaus Iohannis de a anticipatele?

Joi, 12 martie 2020, după fuga de șobolan a lui Florin Cîțu de la Parlament, Klaus Iohannis a renunțat public la anticipate. De teama Coronavirus?
Nu.
CCR dăduse pe la prînz decizia care făcea imposibilă ținerea anticipatelor o dată cu localele. Slavă Domnului că a fost această decizie. Dacă se întîmpla ca CCR să dea o decizie în favoarea anticipatelor, Klaus Iohannis ar fi continuat să se joace de a anticipatele.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „În loc să pregătească țara pentru Criză Klaus Iohannis s-a jucat de-a anticipatele”

 • IN MOMENTUL IN CARE ATI VOTAT,
  DRAGNEA, PROASTA, PUTUROSUL VODA IMPARAT,
  SI DACA ASTEPTATI CEVA,
  INSEAMNA CA INTELIGENTA VOASTRA, ESTE APROAPE DE ZERO,

  FOSTUL MINISTRU DE FINANTE A DECLARAT CA LA stat INTRE 3-5 PILE DIN 10 ANGAJATI

 • Ați adus romanii acasă,
  Dar ați luat o mare plasă!
  Căci, dincolo ei munceau,
  Dar contracte nu aveau! (toți n.a.)
  Și-o să ne trezim cu ei,
  Că ies la șmanghlit de lei!
  Poate vor chiar și „șomaj” (ajutor n.a.)
  Că nu-s lipsiți de … „curaj”!
  „Starea” cât va mai dura,
  La ce-i rău ne-om aștepta!
  Nici virusul nu dispare,
  Iar pierderea va fi mare!
  Dar-ar Domnul Dumnezeu,
  Că să mă înșel doar eu!

 • De vreo câteva zile mă bate un gând!
  Vă amintiți de exercitiul-simulare, de acum 2 ani, privind o situație de dezastru? Ei au avansat ideea unui posibil cutremur, dar parcă s-a menționat și o posibilă pandemie, participarea fiind la nivelul mai multor țări europene!
  Și acum îmi/vă pun o întrebare:
  Era cumva vorba despre un scenariu ascuns, cunoscut doar de unii, sau m-am dus eu cu gândul prea departe?!??

  • In primul rând că nu a inceput în europa ci in China.
   Apoi sunt cuprinse țări de pe toate continentele.

   • N-ai înțeles, mme, ca de obicei! Eu mă refeream la faptul că poate se știa despre o posibilă pandemie, care va izbucni peste câțiva ani! Nu știu de ce blah-blah-vezi mata cate-n Luna și-n stele cum că „n-a început în Europa”!
    Când te gândești că n-a trecut nici o săptămână de la decretarea Stării de Urgență?!?

 • O imensa problema sociala : Au venit o parte dintre romanii plecati . Au venit cersetori , proxeneti, suti , prostituate . Dar au venit si oameni necajiti-majoritatea care AU LUCRAT la negru si n-au nici un fel de economii . Ar trebui sa le cerem sa se inregistreze , si sa le oferim o masa calda pe zi , fiindca oamenii acestia n-au nici o sursa de venit . Armata ar putea sa-i instaleze in corturi si sa mobilizeze bucatariile de campanie . Am vazut oameni normali , cu privirea pierduta . Acum nu se poate lucra nimic. ONG urile se ocupa doar de Vierpfoten , de Zweipfoten nu se ocupa nimeni . Sant oameni in nevoie, fara sanse si fara speranta . Sa-i ajutam !

 • 1. Iohannis a dorit neapărat să facă alegeri anticipate cu toate că avea pe masă rapoartele de averizare in legătură cu răspândirea uluitoare a virusului și cu situația dezastroasă din China.
  2. De dragul voturilor din diaspora a sacrificat sănătatea cetățenilor care trăiesc (și plătesc taxe și impozite) in țară, deoarece toată lumea știe că virusul nu a fost adus de chinezi ci de diaspora fugită din Italia.
  3. Chiar și după declararea pandemiei a continuat să faciliteze intrarea diasporei in țară.
  4. Peste câteva luni când totul se va termina, vor fi decedați, iar familiile acestora s-ar putea să ceară socoteală pentru ce populația nu a fost protejată, ptr. ce diaspora a fost invitată în țară.

  • În România a fost adus de diaspora,dar în Australia cine la adus? În America latină cine la adus? În țările nordice cine la adus? Tot diaspora nu? Dă-ti ochelarii de cal jos și nu mai lua informații de pe Facebook. Acest virus ajungea oricum pe tot globul

 • Maestrul ar trebui sa aiba grija la ce spune,ar putea astia sa l ia cu militia,am vazut multi oameni de presa,spunand deschis ce gandesc,mi e teama insa ca puterea i va sanctiona pentru ceea ce spun,observ insa ca autoritatile romane si europene se preocupa de sanctionarea fenomenului fake news,fara ca insa sa defineasca clar ce anume este fake newsul,insa sunt foarte laxe in ceea ce priveste impunerea carantinei obligatorii,vezi cazul de la arges cu nuntasii aia cretini,pe care eu personal i as baga la 20 de ani cu executare,cu sentinta data pe loc,ca la razboi,cu ordonanta militara(sau vorba lui Ponta,ca la astia nu le este frica de puscarie,amenzi uriase, care dupa parerea mea, sa ajunga si la sume de peste 100 000 de lei noi).Plus ca in ce priveste fake news ul ,la cum se deruleaza evenimentele,la viteza de desfasurare a acestora,si la multimea de propaganda actuala,aruncata in razboiul propagandistic al marilor puteri,nu mai poti sti ce este fake news,si ce este adevar,plus ca se poate intimpla ca fake newsul de ieri sa devina adevarul de azi,si stirea oficiala de ieri,sau adevarul de ieri,sa devina fake newsul de azi.In razboiul propagandistic al marilor puteri,si blocuri fiecare asemenea entitate are adevarul ei,impus cetatenilor proprii,dupa principiul,adevarul meu este adevar,adevarul celuilalt este fake news.Dar adevarul adevarat care este ❓ ❓ ❓ E pe principiu religios,crestinii zic ca toti musulmanii merg in iad,musulmanii zic la fel despre crestini,evreii spun asta despre toti,toti zic despre evrei ca merg in iad,hindusii si budistii zic ca evreii,musulmanii,crestinii merg in iad,insa pe o perioada determinata dupa care se reincarneaza in saraci,ca asa se cuvine pacatosilor,deasemenea crestinii,musulmanii si evreii spun ca budistii si hindusii merg in iad, deci in concluzie toti vom merge in iad,de fapt(de fapt unde mergem dupa moarte,nu stie nimeni cu certitudine,vom sti cu toti dupa deces,asta e adevarul adevarat).Asa este si cu fake newsul,toti „beligerantii”se acuza reciproc de fake news,dar toti „mergem in iad”.Desi adevarul adevarat nu se stie,cu certitudine,vom afla,poate dupa sfarsitul crizei coronavirusului,cand vom lasa criza in urma si vom privi cu detasare fenomenul,de fapt,ce a fost,si ce nu a fost fake news ,de fapt.Asta e adevarul adevarat,restul este …fake news.Asta ca sa judecam si intr-o nota filosofica. 😕 😕 😕

  • Poti,in Europa si in SUA, sa spui,de pilda ca tot ce vine,informatie din China,sau Rusia este fake news,si sa decretezi acest lucru,asa cum rusii si chinezii pot decreta,ca orice informatie venita din Europa si din SUA este fake news pe teritoriul acestor tari,acest lucru nu doar ca se poate,se si intimpla.(asta face parte si din razboiul propagandistic al acestor blocuri).Faza este,cum poti demonstra ce anume este de fapt fake news,in realitate,si cum poti ajunge la Adevar,adevarul adevarat,nu adevarul unora sau a altora,daca esti un observator neutru si neimplicat de nici o parte sau alta,pentru ca fake newsul se poate raporta doar la Adevarul adevarat,obiectiv,nu la adevarul unora sau altora dintre parti,pentru Adevarul adevarat,si adevarul Rasaritului,dar si adevarul Occidentului este …fake news.Asta ca si o mica meditatie …filosofica. 😕 😕 😕 Intai trebuie sa cunosti Adevarul adevarat,obiectiv,pentru ca,mai apoi sa stii ce este fake news si ce nu,dar Adevarul adevarat,il stie cineva oare 😕 😕 😕 Un observator neutru,cum sunt eu de pilda,va declara sus si tare,ca nu ,nu cunosc Adevarul adevarat,insa imi pun intrebari,in incercarea mea de a ma apropia de Adevarul adevarat,in masura posibilitatilor mele intelectuale.Se poate decreta ca adevarul Occidental este adevarat,iar timpul poate dovedi ca Rasaritul a avut dreptate,sau invers,Rasaritul poate decreta ca are dreptate,iar timpul poate dovedi ca Occidentul a avut dreptate,sau poate timpul va dovedi ca nici una din cele 2 parti de fapt,nu a avut dreptate,parerea mea personala este ca cea de a treia varianta se apropie cel mai mult de Adevar,adica,de fapt nici una din cele doua parti nu are dreptate,si atunci …cum definim fake news,in raport cu Adevarul 😕 😕 😕

 • Din aceasta criza, care va acoperi toate sistemele sociale, se va iesi nu prin insanatosirea actualelor siateme sociale, ci prin manifestrea unora noi.

  • @anotherline,aici zici bine.

  • @iar noile sisteme sociale vor fi de fapt…doar unul, care le va ingloba pe toate astea de acum, acest tip de sistem social unitar fiind singurul capabil sa ii sustina Glbalizarii desavarsirea, adica Unificarea.
   Unificarea…adica manifestarea unei singure ecuatii de miscare in civilizatia curenta.
   …acu mai zic bine? :)))))

   • „sintem in plin razboi pentru pastrarea sanatatii omenirii”

    pai…un razboi care se refera la omenire,
    deci la omenire…exprimarea fiind plenara,
    nu e si el tot plenar?:)))

    daca e plenar nu i se poate spune si mondial?
    pai nu prea, ca cele mondiale au expirat, practic nu mai exista:))
    dar Esenta lui exista, cum sa nu:)), a imbracat haine noi-noute, acuma spunindu-i-se Revolutie Mondiala.

    treaba cu razboaiele mondiale e ca ele pot fi asimilate unei dinamici in Intreg, prin urmare cine initiaza primul Actiunea e si cel prin care se va exprima ultima Reactiune, daia in cazul unui razboi mondial, cine incepe razboiul e si cel care il pierde.
    treaba e ca, logic vorbind, lumea mare tre sa devina un Intreg, mai inainte,
    ca si virusul e un Intreg.
    deci din povestea asta sinteza e ‘lumea mare, un Intreg’

    • deci…cu toate ca sintem in plin razboi pentru pastrarea sanatatii omenirii,
     noi de fapt sintem intr o Revolutie Mondiala.
     Maestre, creca la revolutii esti chiar priceput…ce si cum e cu ele,…aminteste-ne, daca vrei:)))

     • domne, tipul a fost chiar tare, despre Popper vorbesc.
      …dupa el, treaba sta cam asa:
      imediat dupa ce ‘fragmentul’ asta va fi asimilat, omenirea dind semne clare de inceput de toleranta, se trece brusc la urmatorul ‘fragment’, care va avea tot o exprimare plenara,
      …si uite-asa, din ‘fragment in fragment, inginereste, adunam de-un segment egal fix cu revolutia mondiala despre care vorbeam.
      Karl Popper cu ingineria lui sociala fragmentara a disponibilizat ceva chiar deosebit,
      exprimarea matematica a nonactiunii, e adevarat a nonactiunii Pamantului, dar tot nonactiune ramane.
      creca fara ingineria sociala fragmentara aceasta revolutie mondiala nu era posibila.
      …a fost tare, tipul.

     • creca asta e prima revolutie mondiala definita matematic.
      arata ca o revolutie mondiala facuta…inginereste:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *