Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În timp ce președintele Klaus Iohannis umilește Imnul național al României, în Marea Britanie premierul Boris Johnson salvează un cântec patriotic

În ianuarie 2019, pe vinul și friptura oferite la Ateneul din București din banii contribuabilului român, roboțeii neo-marxiști ai lui Klaus Iohannis și Jean-Claude Juncker (ex-lider al Comisiei Europene) transformau fără nicio împotrivire politică Imnul României Deşteaptă-te române” într-un cântec lăutăresc și tăiau o strofă care pomenea „în exces” de religie și de „lupta pentru libertate”. În septembrie 2020, în Marea Britanie, premierul Boris Johnson a salvat nu un imn, ci un cântec patriotic care pomenea lupta pentru libertate. Este eventual diferența care face excelența între regimul semi-despotic de la București și democrația britanică.

La sfârșitul lunii august 2020, Televiziunea publică britanică

…anunța că imnurile patriotice „Rule, Britannia!” și „Land of Hope and Glory”, vor fi interpretate doar instrumental în cadrul tradiționalului eveniment Galele BBC Proms (concerte de promenadă). Era o premieră și un anunț surprinzător care întrerupeau brutal o tradiție ce începuse după 1895. Inițial, actualul organizator al Proms, postul național BBC, a invocat pandemia COVID-19, dar motivul real a ieșit la suprafață rapid: „specialiștii” de la BBC apreciau că unele versuri ale pieselor muzicale purtau mesaje „colonialiste”: cântecul „Rule Britannia!”, de exemplu, includea versurile „Britanicii niciodată, niciodată, niciodată nu vor fi sclavi”.

Practic, se sugera în acest caz

… că „political correctness” („corectitudinea politică”, n.n.) se introducea pe o ușă lăturalnică într-o tradiție veche și populară din Regat. „Nu pot să cred așa ceva!” a exclamat premierul Boris Johnson când a aflat decizia postului public, completând sec că „este timpul să oprim această stânjeneală grotescă legată de istoria, tradițiile și cultura noastră”.

Ulterior, în 2 septembrie 2020, BBC anunța

… că versurile vor fi, într-un final, cântate de un grup vocal al postului. Este demn de menționat că, în demersul său, Boris Johnson a fost sprijinit de politicieni înscriși și în alte formațiuni politice, fapt care nu s-a regăsit deloc în România unde, desființarea Imnului național la Ateneu a fost acceptată în tăcere de toate partidele politice.

Cum a fost în România

În România, pe 10 ianuarie 2019, în prezența unei garnituri distinse de roboței globaliști din conducerea UE (Jean-Claude Juncker – C.E., Antonio Tajani – P.E. ș.a.) debuta la Ateneul Român ceremonia oficială de preluare de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, iar evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat de către corul Madrigal.

Din motive care, inițial, nu au fost clare

… nimănui, nici măcar umililor lui Klaus Iohannis care au procedat la masacrarea Imnului, ultima strofă nici nu a mai fost intonată: ea conținea evidente elemente ce puteau tulbura echilibrul precar al oricărui roboțel „political correctness” din turma de consilieri a lui Iohannis: „preoți”, „creștini”, „luptă”, „glorie”, „libertate”. Clasa politică a asistat obedientă la această incredibilă lipsă de respect pentru România, fiindcă tuturor le-a devenit clar că versurile fuseseră suprimate după ce Juncker obținuse acest lucru de la vasalul său preferat în Balcani, Klaus Werner Iohannis. Premierul Viorica Dăncilă și dramatica ei lipsă de cunoștințe pe aria cercului, nici măcar nu a contat.

Așa încât românii au ascultat un Imn ciuntit

… batjocorit, editat, „adaptat” de roboțeii lui Iohannis și ai PSD-ului lui Dăncilă, căruia îi lipseau versuri precum „Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,/ Decât să fim sclavi iarăși în vechiul nost’ pământ”. Este de notat că, ulterior acestui episod rușinos pentru istoria recentă a țării, președintele a dat dovada unui minim „umanism”: decât să moară în vreo luptă sau ca sclavi acasă– așa cum declamă versurile din „Deșteaptă-te, române!”, Klaus Iohannis i-a trimis pe români în sclavie modernă pe plantațiile de sparanghel din Germania.

Românii – sclavi moderni au călătorit

… printr-un mediu dens de viruși COVID-19, iar călătoria lor a început după un simplu telefon al cancelarului Angela Merkel către gluga de coceni cu cravată, Klaus Iohannis. Liderul german Merkel se grăbea și știa de ce: trecea vremea culturilor agricole și, în plus, activiștii germani de extremă stângă Antifa se pricepeau mai bine să iasă la „proteste” decât să meargă la cules de sparanghel.

https://pestiriciudate.blogspot.com/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *