Potcovăria din sat e închisă.
Culai Buric, potcovarul, e plecat la Bucureşti, la cursuri.
Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă, date recent de Guvern, meseriile tradiţionale nu se mai pot practica fără absolvirea unor cursuri de perfecţionare.
Ţara – susţinu primul ministru într-un discurs televizat – trebuie să se adapteze la mersul vremurilor.
Şi mersul vremurilor e rapid – adăugase el.
Astfel că nu numai potcovarii, dar şi tîmplarii, florăresele, hingherii, rupătoarele de bilete la WC-urile publice, liftierii, bagajiştii, morarii şi vidanjorii erau obligaţi să urmeze cursurile de perfecţionare, fără a căror diplomă de absolvire nu mai pot practica nici măcar o clipă.
Ghiţă Buric, băiatul lui cel mare, spune celor care vin aproape zilnic să se intereseze cînd se reia lucrul că, pe Messenger, taică-său îl ţine la curent cu planurile sale de schimbare din temelii a Potcovăriei cînd se va întoarce de la Cursurile de perfecţionare.
Din cîte spune Ghiţă, Potcovăria va rămîne aşa cum e. O circulară recent primită de la Bruxelles avertizează modernizarea nu trebuie să ducă la dispariţia unor meserii tradiţionale, unice în Uniunea Europeană.
Focul din foale va fi însă supravegheat de un program special de calculator.
Potcovăria va fi dotată cu un site, www.potcov.ro, iar caii se vor putea programa online, chiar fără ştirea stăpînilor.
Pentru că imaginea copitei sfîrîind sub potcoava încinsă ar putea răni sensibilitatea proprietarului, o echipă de psihologi va acorda consultaţii celor veniţi cu caii la potcovit.
3 comentarii pentru articolul „Internet pentru cai”