Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Întrebări adresate Comisiei Europene pe tema acțiunilor și „veridicității informațiilor” furnizate de OMS

În contextul unei pandemii care a avut repercusiuni semnificative, pierderi de vieți omenești, nu numai la nivelul sănătății, dar și la nivelul economiei, europarlamentarul umanist Maria Grapini a adresat mai multe întrebări scrise Comisiei Europene pe o temă de maximă actualitate.

Concret, întrebările europarlamentarului Grapini au vizat activitatea, „subiectivismul acțiunilor din ultimii ani și greșelile invocate de specialiști, în combaterea pandemiei SARS-COV-2”, finanțarea și veridicitatea informațiilor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății. Maria Grapini cere Comisiei Europene să-și prezinte punctul de vedere, în contextul în care o organizație mondială de anvergura OMS, finanțată în proporție de 80% de firme private, mai poate răspunde nevoii de informare a statelor membre ale UE, pe un domeniu crucial, domeniul sănătății.

Potrivit europarlamentarului Grapini, efectele proastei gestionări a pandemiei au adus și efecte majore asupra economiei statelor membre, lucru care va duce la înrăutățirea calității vieții și scăderea puterii economice a Pieței Unice.

În aceste condiții, europarlamentarul Grapini a adresat Comisiei Europene următoarele întrebări scrise:

  1. Având în vedere dezvăluirile făcute de televiziunea națională de știri din Italia, de informațiile făcute public de foști membri ai OMS din statele membre ale UE și din SUA, față de activitatea acestei organizații, finanțată în mare măsură de firme private, considerați că este necesar să vă autosesizați și să demarați o anchetă privind veridicitatea informațiilor furnizate de OMS?
  2. Credeți că o organizație mondială care a ajuns să fie finanțată, în proporție de circa 80%, de firme private poate să răspundă nevoilor de informare ale statelor membre? Și, mai ales, pot statele membre să se bazeze pe recomandările acestei organizații, mai ales când este vorba de sănătatea cetățenilor?
  3. Ce are de gând să facă Comisia în raport cu OMS după toate informațiile legate de subiectivismul acțiunilor din ultimii ani, de greșelile invocate de specialiști în abordarea pandemiei SARS-CoV-2 (COVID-19)?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Întrebări adresate Comisiei Europene pe tema acțiunilor și „veridicității informațiilor” furnizate de OMS”

  • Doamna Grapini sau oricare alt europarlamentar ar trebui sa alature întrebarilor despre OMS niste întrebari adresate membrilor organismului UE care s-a ocupat de gestionarea crizei Covid-19!
    De exemplu:
    – De ce a fost întrerupt studiul Discovery, dupa ce s-au cheltuit foarte multi bani pentru desfasurarea lui?
    – De ce s-a cheltuit un miliard de euro prin cumpararea antiviralului Remdesivir, care nu a fost suficient testat si care, ulterior, s-a dovedit a fi ineficient, chiar periculos în multe cazuri?
    – Câti pacienti tratati cu Remdesivir au decedat pentru ca nu au beneficiat de un tratament diferit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *