Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ion Cristoiu: PSD e un fel de PNL, dar sub acoperire de partid de opoziție. Ăsta nu-i partid de opoziție

Imediat după ce Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de alertă, jurnalistul Ion Cristoiu a comentat declarațiile președintelui la „Jurnalul meu video” pe cristoiublog.
Cu furie, dar și mult umor, publicistul a povestit cum a ratat declarația, precum mulți dintre cei care voiau să asculte noile ordine de la Cotroceni, în ceea ce privește măsurile de relaxare. Cei mai mulți așteptau măsuri care să salveze țara economic, cât se mai poate salva.

În disprețul celor care așteptau, președintele a preferat să țină lumea pe jar, fără să anunțe o oră, măcar aproximativă, pentru declarații.
„A chemat aproape tot guvernul la Cotroceni, și-a adus și el toți consilierii. E un pas înainte în transformarea lui în super premier, super președinte, super padișah. Mai degrabă se ducea el la guvern. Și nu trebuia să-și ia și consilierii, că creierul lui e cât toată țara.
Plus că în timpul ăsta, cât s-au plimbat cu mașinile, miniștrii mai lucrau și ei la guvern. Dacă nu fumau sau nu pileau. Un om normal, care nu-și bate joc de români, anunța că la ora 1 este întâlnirea, la două și un sfert sau trei e conferința. Pentru că noi, ăștia care muncim, și nu-l avem nici pe Pahonțu, nici pe Helvig să ne apere sau să ne facă nodul la cravată, căci cu asta se ocupă camarilla, generalii de acolo, să știm să ne uităm la televizor. Mai ales că toată lumea așteaptă de la sanitarul șef măsuri de relaxare”, a spus Cristoiu.

Publicistul a ironizat faptul că președintele a lungit întâlnirea deși măsurile anunțate erau previzibile: „Nu cred că Anisie a făcut striptease, ăsta, Orban, a cântat la mandolină, Violeta s-a dat huța-n scrânciob și a venit și Răvășitoarea. Dacă era bairam, înțelegeam, nu știi când se termină. A fost o ședință, puteau să estimeze când se termină. A fost un dezastru”.

Ion Cristoiu a explicat de ce insistă pe starea de alertă chiar dacă se alege praful de tot:
„Eu v-am spus de 350 de mii, de un milion de ori, asta cu prelungirea stării de alertă este o șmecherie. În toată lumea e o bătălie a relaxării pentru că trebuie să dai drumul la motorul economiei. El i-a chemat pe toți și a făcut un fel de Cenaclu Flacăra. Mă așteptam, și cred că vă așteptați, să ne spună niște măsuri de relansare economică, în turism, că asta așteaptă oamenii. Bulgarii au terminat, șmecheri, să mergem noi la ei. Sau italienii. La noi, nimic. Nu am auzit un cuvânt. I-a chemat pe toți ăia, de ce? Ca să stabilească niște măsuri de relaxare care, în toată Europa, s-au petrecut acum o lună? Pentru asta i-a pe toți, i-a adunat pe consilieri, pe Dudu Ionescu, murătura aia care a trecut pe la toate partidele și a ajuns la Cotroceni, nu știu de ce. Mai e fratele lui Orban, tot consilier. Pentru asta s-au adunat ei toți, să ne spună niște măsuri de relaxare pe care le putea anunța și Rafila? Că se deschid mall-urile, că la nunți le dă voie înăuntru la 20 de inși. De acelea, de subsecretar de stat, de șef de sală. Trebuia să ne anunțe el sau să se adune atâta lume atâtea creiere, plus creierul lui care face cât toată țara, care se întinde de la Nistru până la Tisa. Creierul premierului e cât jumate din țară, că nu poate fi cât al lui. Ce au putut discuta o oră și un sfert? Dacă era vorba să dea drumul la tot, ca la bulgari, atunci, da. Trebuiau să-l convingă pe cioclul apocaliptic Raed Arafat. Dar că redeschid mall-urile și after school-urile, dar numai cele private, piscinele. A, nu a dat drumul la restaurante. Nicio măsură privind sprijinul economic, nici măsuri de relaxare uriașe, sunt de doi lei. În raport cu țările din jur suntem cu o sută de ani în urmă.

De ce face el asta. Pentru că o va ține așa până la alegeri, tot într-o stare de alertă. În 30 iunie spune că dă drumul la restaurante, dar la toalete peste o lună. Și înainte de alegeri o să dea relaxare totală, pe Raed Arafat îl împing în plan secund și vor spune: «În sfârșit sunteți liberi, votați-ne pe noi!».

O frecție, o bătaie de joc, un fake-news, o gogoșerie a fost chestia asta de la Cotroceni.

Și nu vă fie teamă, domnu` Iohannis, o să voteze ăia starea de alertă. PSD votează, ba chiar vă pupă și papucul.

După anunțul lui Tătaru, cu prelungirea stării, a ieșit Ciolacu și a zis că nu votează, apoi Romașcanu a spus că doar dacă îi conving specialiștii. Cine sunt specialiștii? Omul lor, Raed Arafat.

Domnule președinte, nu vă mai adresați Parlamentului, că e dominat de PSD, care e un fel de PNL, dar sub acoperire de PSD, partid de opoziție. Ăsta nu-i partid de opoziție. Cred că s-au și înțeles să facă acest teatru”.

Jurnalistul a conchis cu năduf: „Așa o să stăm până la alegeri și-n timpul ăsta se face totul praf”.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *