Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Iulian Iancu: Producătorul nu avea nicio motivație să se lăcomească și să majoreze atât de mult prețul la energie

Iulian Iancu: Această  creștere a  prețurilor gazelor naturale din România nu are nicio legătură cu realitatea, este un preț pur speculativ pentru ceea ce se  numește speculă în piață, în condițiile în care noi nu avem piață. România nu are piață de gaze naturale pentru simplul motiv că s-a forțat liberalizarea în condiții de duopol producție, duopol la furnizare, respectiv duopolul pe producție este asigurat de OMV Petrom și Romgaz, iar duopolul pe furnizare este asigurat de Engie și E.On cei doi mari furnizori care acoperă 93% din furnizarea de gaze din această țară. Și monopol la import, avem aceeași unică sursă din toate timpurile, respectiv Gazprom furnizorul  din import. O singură  sursă  deși noi am investit enorm și am făcut eforturi uriașe să realizăm conducta magistrală segment al proiectului european BRUA, în care am crezut cu toții, am și făcut o lege specială pentru acest lucru, convinși fiind că ne vom putea interconecta la conductele TAP si TANAP de transport gaze naturale dintre Marea Caspică din Azerbaijan. În final Bulgaria nu a mai realizat nimic din acest proiect, nu și-au realizat segmentul, Ungaria de asemenea nu și-a realizat segmentul, a rămas doar România cu costuri de peste 480 de milioane de euro pe care în final a trebuit să le trecem în prețul de transport al consumatorului român. Deci consumatorul român acum plătește un preț  majorat la transportul gazelor fără ca să  beneficieze de această conductă. La aceste motivații, specifice României, vă rog să adăugați și faptul că distribuitorii au beneficiat și ei de o majorare ca  urmare a recunoașterii unei rate de recuperare a investiției mai mare decât în ciclul anterior.

Articolul integral îl găsiți aici. 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *