Nicolae Ciucă: Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier

Klaus Iohannis a depășit timpul de antenă

Agentul electoral Klaus Iohannis le-a mâncat liberalilor tot timpul de antenă stabilit de CNA pentru campania electorală, chiar l-a depășit. În conferința de presă de marți, dar nu numai, s-a erijat într-un frenetic militant al partidului, la fel de enervat ca Trăilă, Prișcă și De Mezzo la un loc.

Iată declarațiile electorale ale președintelui, care ar trebui contabilizate de CNA:

„Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime.
Această situație nu poate continua așa. România are nevoie de reforme profunde, care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare, de aceea votul din 6 decembrie este mai important decât oricând, pentru a fi posibil amplul proces de reconstrucție a României pe care eu, împreună cu guvernul PNL ne-am sumat-o”.

„Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând, este un guvern în funcție de nici un an de zile și a gestionat această criză imensă. Doi: sistemul de sănătate a fost adus în această stare și găsită, găsit fără resurse, fără rezerve, de guvernele PSD-iste anterioare. Deci, nu consider că guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea de-o parte și să comenteze. Asta într-o pandemie nu face bine. Iar această tragedie de la Piatra Neamț ne arată încă o dată, ceea ce am spus demult, felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la falimentul acestui sistem și după alegeri, cu o nouă majoritate, trebuie întregul sistem reformat, trebuie dusă coordonarea actului medical înapoi la Ministerul Sănătății și lucrurile trebuie să fi modernizate, simplificate, îmbunătățite”.

„Atunci când vom avea o nouă majoritate care se va forma după alegeri în jurul Partidului Național Liberal voi avea un guvern cu care voi putea lucra foarte bine și mă voi implica personal pentru reformarea, pentru modernizarea sistemului de sănătate. Acest lucru pot să îl promit românilor de pe acum.
Reporter: L-aţi avut şi anul acesta, domnule președinte?
Klaus Iohannis: Anul acesta am avut un guvern minoritar cu o opoziție majoritară care controlează parlamentul, care în loc să ajute guvernul în combaterea pandemiei a tras permanent frâna de mână, a boicotat guvernul, a schimbat ordonanțele de urgență când au ajuns în parlament, această majoritate PSD-istă care și-a schimbat haina, dar năravul nu”.

Referitor la afirmația ministrului Nelu Tătaru:

„Nu toți suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în județe spitalele județene și care nu alocă resurse, care n-au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, care nu s-au îngrijit de calitatea managementului. Și în acest sens, sigur, mai vinovați sunt cei care au guvernat mai mulți din ultimii 30 de ani și au permis ajungerea sistemului de sănătate în această stare. Mă refer, desigur, la marele PSD. Asta este vinovatul moral”.

„A fost, la sfârșitul 2015, un an de zile un guvern tehnic minoritar, care, din păcate, nu a reușit să mişte mult și nici nu se aștepta cineva să facă o reformă, un guvern interimar, cum și acesta, guvernul Orban, este un guvern interimar până la alegeri, pe o perioadă foarte scurtă de mandat, cu o minoritate în parlament și evident că în aceste condiții nu cred că s-a așteptat cineva să facă reforme. Reformele se fac cu o majoritate parlamentară solidă, care sprijină guvernul și care înțelege nevoia de reformă. Noi am avut din 2016 până la sfârșitul anului trecut diverse guverne pesediste. Acum, speranța mea și a multor români este ca după alegeri să se constituie o nouă majoritate parlamentară, o majoritate parlamentară în jurul Partidului Național Liberal, care împreună cu mine poate să se apuce la modul cel mai serios de reformarea marilor sisteme publice și nu pentru a face reformă de dragul reformei, ci fiindcă altfel România nu poate să meargă mai departe. Este clară nevoia de reformare a sistemului de sănătate, este la fel de clară nevoia reformării sistemului educațional, este la fel de clară nevoia îmbunătățirii întregii arhitecturi a statului și toate acestea se fac și vor putea fi făcute după alegeri, când avem o majoritate serioasă în parlament care se poate lucra, nu ca acum, când guvernul se luptă cu pandemia, iar PSD-ul se luptă cu nu se știe ce, dar pune frână la toate măsurile guvernamentale și da, din păcate, încă PSD-ul controlează o majoritate în parlament până în 6 decembrie”.

„Personal am fost un promotor al luptei anticorupție din prima zi de mandat. Nu mi-am schimbat opinia și voi rămâne așa până în ultima zi de mandat. Eu cred că România are nevoie de lupta anticorupție și are nevoie de o lupta anticorupție eficientă. De cu totul altă părere a fost și este PSD, care PSD, timp de trei ani cât a stat la guvernare cu majoritate parlamentară, n-a făcut altceva decât să încerce să pună cizma pe gâtul justiției. Au încercat să facă harcea-parcea toate legile justiției. Parțial au reușit, parțial i-am oprit. Însă noi trebuie să reparăm tot ceea ce s-a stricat. Noi trebuie să reparăm legislația din domeniul justiției. Noi trebuie să intervenim cu măsuri clare, ferme, moderne, nu doar în a repara ce s-a stricat, ci pentru a pune la punct o legislație curentă, modernă, europeană, care ne scoate definitiv din zona statelor, unde  câteodată, acuma mai rar decât pe vremea PSD, se mai poartă discuția în jurul statului de drept”.

Potrivit normelor CNA, imediat după fiecare afirmație făcută, cel atacat ar fi trebuit să aibă posibilitatea să dea o replică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Klaus Iohannis a depășit timpul de antenă”

 • Dac-ar fi sa fie după mine

  Prins între lehamite şi scârba
  Nu văd ce-aş putea să comentez
  Mai bine mă-mbăt şi-ncing o sârbă
  Şi vă-ntreb: pe cine să votez ?

  Nu sunt beat – n-am pus alcool în gură
  Dar mă ia c-un fel de ameţeală
  Un alt eu ascuns în mine-njură
  Doamne, ce sinistră păcălelă !

  Hoţul care fură strigă „Hoţii”
  Către cei ce-aşteaptă lângă poartă
  Rândul la furat – şi-atunci netoţii
  Dau buluc la urne. Tristă soarată

  Să-i alegi pe unii sau pe alţii
  Doar după parşiva strigătură
  Şi-apoi să constaţi că, personal, ţi-i
  Tot mai greu – chin fără de măsură…

  Eu pe cine să aleg, măi nene
  Că nu-s nici cu altii nici cu unii
  N-am văzut nehoţi cu sânge-n vene
  Şi străini de seva mătrăgunii

  Să ne fie, cică, nouă bine
  Tre’ să moară oameni! E OK
  Dac-ar fi să fie după mine
  Eu aş zice: crape, primii, ei!

  Ş-apoi om vedea dacă mai este
  Necesară moartea-ntre condiţii
  Să-ncheiem dramatica poveste
  Şi să terminăm cu troglodiţii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut „1990- Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13,14 și 15 iunie? ”. Primul volum din seria Ion Cristoiu – istoricul clipei, 1990 – 1996

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog