Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Klaus Iohannis proclamă o discriminare de tip fascist a populației după criteriu de vîrstă

Lumea civilizată se definește prin grija de a nu discrimina categorii ale populației considerîndu-le inferioare din punct de vedere intelectual. Așa s-a ivit în cazul oamenilor în vîrstă înlocuirea formulei de pensionari cu cea de seniori. Ceva asemănător folosirii obligatori a formulei rromi în loc de țigani. Ca și formula țigani, cea de pensionari a fost socotită nepoliticoasă pentru oamenii mai în vîrstă.

Guvernul a decis prin Ordonanță militară că persoanele mai în vîrstă de 65 de ani nu pot ieși din case, indiferent de motiv, decît între anumite ore ale zilei.
Restul populației, inclusiv copii, adolescenței, pot ieși, desigur dacă vor completa o Declarație pe proprie răspundere. Cei de peste 65 de ani n-au voie în afara orelor impuse militaricește și dacă au zeci de declarații.

Din start ne confruntăm cu o discriminare de tip rasist în funcție de vîrstă.
Cei sub 65 de ani au mult mai multă libertate de mișcare decît cei peste 65 de ani.

Temeiul acestei măsuri de discriminare tipic fascistă e declarația lui Klaus Iohannis de marți, 24 martie 2020, la finalul ședinței de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19:

„Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.”

De ce li se interzic persoanelor de peste 65 de ani anumite drepturi de care restul populației se bucură?
Pentru că aceste persoane trebuie apărate de le însele.
Aceste persoane sînt atît de imbecile încît deși știu că sînt victime sigure ale coronavirus bîntuie pe stradă.
Și pentru a le salva Klaus Iohannis socotește că trebuie să li se dea voie să iasă din casă, asemenea celor sub 65 de ani, doar între anumite ore.

Ce imagine propagă această declarație despre oamenii care au peste 65 de ani?
Imaginea unor oameni iresponsabili, care trebuie apărați cu forța de propria degradare a creierului.
O imagine pe care doar fascismul a promovat-o în epoca modernă.
Nu erai bun de muncă, nu-ți trosneau mușchii de vitalitate?
La gunoi cu tine!

Am 71 de ani. Cum s-ar spune la Găgești Deal, merg pe 72 de ani.
Klaus Iohannis merge pe 60 de ani.
Nevastă-sa, zisă și Răvășitoarea, are 59 de ani împliniți.
Cu 12 ani mai bătrîn decît Klaus Iohannis, sînt infinit mai activ decît el.
Am un blog de mărimea unui site. Îl întrețin din pensia mea. Scriu în fiecare zi un comentariu. Și asta nu de azi de ieri, ci de cînd era tînăr. Țin un vlog zilnic. Încetul cu încetul a depășit o mie de abonați pe YouTube. În fiecare zi am un dialog de o jumătate de oră pe site-ul Mediafax. Lucrez de zor la terminarea eseului despre Nicolae Ceaușescu față-n față cu propria Prăbușire. Conduc mașina. Înainte de Coronavirus căram de două ori pe zi valiza și rucsacul în drum la și de la Biblioteca Academiei. Făceam și fac asta și pentru că nimic nu-i dă mai multă putere unui om decît conștiința că e activ, că nu e un nevolnic care trebuie dus de mână.

Ca mine sînt sute de mii de oameni peste 65 de ani. Conduc instituții, fac operații complicate, scriu, fac emisiuni. Într-un cuvînt sînt oameni activi, pe picioarele lor, oameni care susțin și ei, asemenea celor tineri, statul român.

Ce face Klaus Iohannis, cu 12 ani mai tînăr decît mine? E dus cu mașina de Pahonțu de la Sibiu la București și invers. Stă cu fundul lui prezidențial în Mercedesul blindat și moțăie.La Cotroceni nu-și face singur nici măcar cafeaua.Din cînd în cînd citește de pe prompter un text scris de alții. Nu se obosește nici măcar să-l învețe pe de rost. Pînă la ușa WC-ului prezidențial îl duce Pahonțu. Cine altceva decît șeful SPP poate avea onoarea de a primi în urechi Înaltele Pîrțuri?
Și deodată, peste noapte, acest mort viu al României lui 2020, care a dormit timp ce cinci ani la Cotroceni și a fost făcut președinte pentru încă cinci ani de SRI și de SIE, ne declară pe toți cei care avem peste 65 de ani niște nevolnici, niște duși cu mintea care nu trebuie lăsați să iasă din casă, pe motiv că trebuie protejați de ei înșiși.

Cum adică întreaga populație a României peste 65 de ani trebuie arestată la domiciliu, păzită cu Taburile și Tancurile să nu iasă din casă, deoarece nu e conștientă de pericolul pe care-l reprezintă Coronavirus pentru sănătatea ei?
Ce să înțelegem din asta?
Că toți cei peste 65 de ani sînt atît de duși cu mintea încît să iasă din casă deși știu că asta i-ar face victimele Coronavirus?
Prin declarația lui Klaus Iohannis toată populația României de peste 65 de ani a fost declarată decăzută din dreptul de a se administra singură ca și cum ar fi dat în mintea copiilor.
Dacă ar funcționa vreuna din instituțiile democratice ale Europei aș îndemna pe toți cei care au peste 65 de ani să semneze o plîngere la Consiliul Europei pentru politica de discriminare a celor în vîrstă.

A făcut Klaus Iohannis asta din neghiobie?
Evident, nu.
A făcut-o din ticăloșie electorală.
De ceva vreme trolii prezidențiali și trolii PNL duc pe social media o campanie de acuzare a celor bătrîni pentru că nu stau în casă.
Nu e o campanie întîmplătoare.
TeFeLiștii au insultat de ani întregi pe oamenii mai în vîrstă ai României pentru că vezi Doamne ar vota PSD.
Prin declarația sa abjectă Klaus Iohannis mîngîie pe burtă electoratul TeFeList.

De la Declarația iresponsabilă a lui Klaus Iohannis au trecut ore întregi.
N-am văzut tresărind de indignare pe așa-zisul președinte al PSD Marcel Ciolacu.
N-am văzut nici o organizație a pensionarilor, dintre multele care umplu televiziunile de știri, protestînd, atrăgînd atenția că oamenii de peste 65 de ani au nevoie de sprijin și nu de interdicții discriminatorii.

Nicio țară din lume, nici măcar Italia cu cea mai îmbătrînită populație din Europa și cu rata cea mai mare de mortalitate de coronavirus între vîrstnici, nu și-a permis o asemenea insultă față de o categorie de vârstă. De ce? Pentru că în Italia Mussolini a fost de mult spînzurat.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

53 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis proclamă o discriminare de tip fascist a populației după criteriu de vîrstă”

 • Emil Zmau, mai cauta! 😆

 • Din vremuri străvechi omenirea a fost condusă de ,, sfatul bătrânilor”! Crede cineva că în mod întâmplător
  așa așa au chibzuit oamenii aceia ?
  Însuși Creatorul Divin este întipărit în conștiința noastră ca fiind o entitate matură , respectiv printr-un ,, moșneag cu toiag „!
  Din păcate asistăm în ultimii 20 de ani la o degradare continuă a conștiinței tinerilor , care sunt asmuțiți împotriva celor vârstnici ! Și aceștia se lasă manipulați de propaganda deșănțată , de parcă ei ar rămâne veșnic tineri.

 • Oameni buni, ce ne impiedica sa ne organizam si sa-i bagam la puscarie pe criminalii regimului Werner-Sica-Vela-Arafat-Cercel?
  Pare o utopie acum, dar, dupa ce (si daca) acest delir colectiv se termina, este de datoria noastra sa facem plangeri penale acestor psihopati. Poate ca mai sunt cativa avocati onesti ramasi in tara asta si cateva ONG-uri cu adevarat independente. Martori pot fi milioanele de romani arestati la domiciliu si care isi vor pierde pe multi dintre batranii lor, din cauza neglijarii acestora de catre sistemul medical (obsedat de combaterea Coronavirusului).

  Nu sunt jurist, dar crimele regimului mi se par evidente (formulate aproximativ, nu in termeni juridici):
  – sechestrarea si terorizarea a milioane de oameni
  – raspandirea de informatii false din posturi de mare raspundere (ceea ce amplifica enorm gravitatea faptelor)
  – discriminarea fata de batrani
  – infometarea populatiei
  – zadarnicirea combaterii bolilor (nu, nu, nu ma refer la Coronavirus, ci la cancer, diabet, boli cardio-vasculare, boli psihice si neurologice, alte infectii, cu adevarat grave etc.)
  – falimentarea cu buna stiinta a economiei nationale (cu exceptia sectorului „prieten” coporatist-bancar)

  De fapt, am putea reproduce, pur si simplu, rechizitoriul din procesul Ceausescu, s-ar potrivi perfect!

  • Mai Lucian, daca stiam cât esti de prost, nu m-as mai fi deranjat sa-ti dau replica la postarea de mai jos. Vai de capul tau, fudulule!

   • Daca singurul comentariu la niste probleme sociale pe cat de adevarate pe atat de grave ridicate de Lucian sunt o mahala ordinara de tipul „esti prost si fudul”, atunci VAI DE CAPUL TAU!

 • dinamica civilizatiilor e de tip fibonacci.

  odata cu manifestarea, in dinamica unei civilizatiei, a unui nou termen,
  un nou ciclu de dezvoltare e initiat.
  astfel se disponibilizeaza, universul o face, un nou potential de dezvoltare,
  care si el e disponibilizat tot in stil fibonacci, adica urmeaza o progresie fibonacci.

  faza e ca pina la manifestarea urmatorului termen fibonacci, care va initia un nou ciclu de dezvoltare, civilizatia e…obligata sa se dezvolte pe masura potentialului disponibilizat.
  treaba complicata, …pentru ca, pina la civilizatia asta, toate civilizatiile n-au fost capabile de o astfel de performanta, sfirsind prin a se autoconsuma pina la epuizare.

  intotdeauna exista momente in care civilizatiei, oricarei civilizatii!, i se cere Masura,
  Universul o cere!, treaba e implacabila!,
  Astfel, civilizatia e chemata sa-si arate masura, trece testul, inseamna ca e Capabila, ca a reusit performanta de a se dezvolta in stil fibonacci, adica maximal,
  nu trece testul…atunci va disparea din peisaj pe motiv ca e Incapabila.

  in cazul unei constructii naturale, adica in cazul unei dinamici care se misca in perfecta armonie cu Natura, de fiecare data cind se cere Masura, Universul cerind-o, se va dovedi ca dezvoltarea acelei constructii e in drum spre propria desavarsire, urmind calea dreapta, adica maximala, adica de tip fibonacci, adica fix masura Naturii…cu care si a armonizat miscarea..
  in cazul unei constructii artificale, armonia de care…spre ex Civilizatia are nevoie, ea fiind o constructie artificiala, poate fi disponibilizata exclusiv prin clonarea ecuatiei de miscare a Naturii si atasare acesteia, Civilizatiei. altfel…e imposibil.
  deci ori esti in armonie cu Natura…la brat cu ea!, fiind, astfel, una cu Natura,
  fie esti,,,leit imaginii din Oglinda , a Naturii, adica…intoarsa pe dos.
  cum Civilizatia…n-are nicio treaba cu Natura, o face terci incepind cu micul dejun, singura cale prin care Civilizatia poate spera sa-si perpetueze miscarea, dezvoltindu-se maximal, dar spre Infinit, e..sa semene leit cu imaginea din Oglinda, a Civilizatiei.
  Matematica…,de clonat…poate clona doar Pamantul Civilizatiei, dar il poate clona?…il poate,
  Asa ca asta si face, munceste asiduu pentru a-si fabrica scanner performant, cu care sa scaneze dinamicile Naturii, descoperindu-i, Naturii, ‘ecuatia de miscare’ , ‘calapodul’, in fapt…Dinamica Anotimpurilor.

  acuma…revenind la vremurile de…azi, indiferent daca exprimarea virusului e naturala sau artificiala, el se prea poate sa fie echivalat cu un test…prin care Civilizatia sa-si arate Masura.
  or…intotdeauna!, asta e faza…ca intotdeauna!, singura Masura capabila sa…treaca testul este exclusiv una nu doar adusa la zi ci in mod absolut una detip fibonacci!
  ce ne spune asta?
  pai… o sigura treaba, ca acestui virus, daca i se va gasi un antidot,…si i se va gasi!, el va fi disponibilizat exclusiv de…masura potrivita vremurilor, care, …tot spun dar mai repet, e Calculatorul Cuantic si Inteligenta Artificiala. Daca nu chiar asta va fi masura, atunci ea va tinde sa fie asta, va tinde plenar.

  deci iata cum…in orice fel ne am invarti, solutia e una si doar una, si ea se gaseste exclusiv intr o exprimare de tip fibonacci, adusa la zi, mai exact referinta pe care o tot pomenesc…

  • teste vor mai fi, exista istoric,
   …cele doua razboaie mondiale…care in fapt sint fetele ale aceleiasi monede.
   toate testele care s-au manifestat atunci se vor manifesta si acum, atita tot ca vor fi aduse la zi, adica vor urma chiar si ele o dinamica in stil fibonacci, deci vor fi de 1.6 ori mai grele, si…de1.6 ori mai multe, basca ca vor fi de 1.6 ori…mai altfel.

   • masura vremurilor nu poate fi privita exclusiv stind…in sistem, tre sa iesi din el si sa te cateri cit de sus poti.
    or un loc bun de privit e cel din care privesti…Dinamica Civilizatiilor.
    creca omul ar trebui sa se invete sa foloseasca in mod curent referinte care tind sa fie absolute, atunci cind se apleaca asupra dinamicii acestei civilizatii, pentru ca si civilizatia tinde sa foloseasca referinte absolute, nu de-alta.

    • desavarsire aacestei civilizatii, despre care tot povestesc, …nu poate iesi din dinamici care pot fi echivalate cu unele pur naturale.
     daca face asta, zboara!, dispare din peisaj!, …din ea mai ramane doar cenusa!, Universul e Drept, nu Nedrept.
     esti Capabil, Bravo!, nu esti Capabil, Bravo!…, ia-o de la cap, tre sa mai urmezi inca macar un ciclu de dezvoltare. De fapt e chiar mai simpla treaba, ca desavarsirea e ea isasi o dinamica de tip fibonacci, deci e perfect cognoscibila dinamica nu doar a unei civilizatii ci a tuturor civilizatiilor.

     prin urmare, pentru ca Artificialul coexista cu Naturalul, avind aceeasi masura,
     …chiar daca minusul din fata unuia face diferenta,
     atunci cind se vor masura efectele pe care virusul le-a generat in dinamica Civilizatiei ele se vor dovedi ca stau in media naturala a dinamicii civilizatiei.
     or asta e ceva destul de foarte deosebit, pentru ca intrebarea care se va pune peste o vreme va fi asta,…poate: daca influenta virusului asupra Civilizatiei tinde sa se pastreze in tendinte naturale, cum de a ajuns Civilizatia …cioburi?!
     Pai a ajuns, …poate, pentru ca…’fricile oamenilor’, nu pentru ca ‘virus’.
     Asta e ceva extreeem de foarte deosebit, pentru ca se poate suprapune peste o nonactiune, adica lumea mare a ajuns cioburi, dar…in realitate nimeni n-a aruncat cu piatra!, ci e un efect rezultat exclusiv din ‘fricile oamenilor’,…or fricile astea…fiind o exprimare pur naturala…evident ca pot fi echivalate cu dinamici naturale, pina la urma cu o nonactiune.

     tot asa cum o dinamica Naturala se poate influenta cu Intelepciune exclusiv folosind Nonactiunea, tot asa o dinamica Artificiala se poate influenta…intr un fel care poate fi echivalat cu Intelepciunea ( fiind de fapt o ‘minus Intelepciune’ ) folosind o ‘Nonactiune intoarsa pe dos’, adica una cu minus in fata.( ce e cu minus si cu plus…alta poveste:)),..se prea poate ca minus sa fie noul plus si invers…)

     prin urmare se prea poate ca nu virusul, ci…conducatorii lumii…deci nu cu c mare:)), sa fie vinovatii absoluti, pentru ca ei au generat fricile, care apoi, e adevarat, au fost imbratisate…brusc, de oameni…, si ei participind la impartirea…vinei.
     vina…vorba vine…

     faza tare dabia acum urmeaza, pentru ca fricile oamenilor, tot adunindu-se, au generat un bulgare de zapada…gigantic!:))
     atunci cind el o sa o ia la vale, dinamicile pe care le va genera vor putea fi asimilate tot cu unele naturale,
     prin urmare…cu toate ca, spre ex, foametea era imposibila la inceputul povestii, pentru ca daca cineva ar fi infometat planeta asta artificila, asta ar fi fost o Actiune…nepermisa!( Universul nu permite!), uite cum…daca bulgarele de zapada va genera..el foamete, povestea va putea fi asimilata unei Nonactiuni…( Universul Permite…)

     • Maestre…ma tot blochez la o chestie, nuștu cum s-o denumesc…, asa ca revin cu intrebarea, dar doar pentru ca stiu ca esti expert in revolutie:
      daca revolutia a fost o lovitura de stat, revolutia mondiala de acu,,,ce e?!…cum sa i zic?!…

     • stim ceva despre bulgarele asta?
      pai…mie mi s aparut ca aud…prin tot vacarmul, o voce…cristal , care zicea cam asa, printr un Megafon, sa auda toata planeta: nu putem lasa ca leacul sa devina o problema in sine. dupa ce toti au auzit, nu se va mai putea spune…pai eu de unde sa stiu.

      cu toate ca toti au auzit, leacul va deveni o problema, dar…de data asta problema va putea fi asimilata cu una naturala, indiferent cit de dur se va exprima.
      deci ce e de retinut e ca spre ex. foametea nu era o optiune pe planeta asta…acum citeva luni,…si nu e nici azi, dar va fi peste alea doua saptamani despre care se povestea prin megafon…
      se vor opri din maniefstare fricile sau generatoarele lor?…creca nu prea…
      dar…domne,. a fost zis? a fost!
      nicicind dreptatea n a fost atit de vizibila, macar pentru ca exprimarile tind sa fie plenare, deci va fi destul de foarte extrem de colosal de greu de deslusit intre ele.

     • daca oamenii, unii, nu s-au preocupat cu nonactiunile…iauite cum vine Universul si zice… Bravo!, atunci preocupati va cu… ‘- nonactiunile’ , adica cu nonactiunile intoarse pe dos
      hai ca e tare!:))))
      deci nepreocupindu-te cu Intelepciunea, te ai preocupat cu ‘lipsa ei’:))))
      deci…te desavarsesti in ce te ai preocupat, adica in…nonactiuni intoarse pe dos:)))), adica…de desavarsire, adica de cunoasterea nonactiunilor…nu scapa omul:)))) chiar ca e tare:))))

     • desavarsirea omului inseamna ori manifestarea nonactiunii or manifestarea chestiei pe care o vede nonactiunea cind se priveste in oglinda, adica a nonactiunii intoarse pe dos.
      asa-i ca Creatia e…tare de tot?:)))))))

     • deci sa mai rezum o data:
      acum citeva luni, spre ex ‘foametea’ era imposibila pe planeta asta,
      daca ea se manifesta, adica aia care pina mai ieri aveau ce manca…brusc! nu mai aveau ce!,
      Civilizatia asta …disparea din peisaj fix ca alelalte, pe motiv ca e Incapabila, pe motiv ca n-a fost capabila sa-si genereze propria stare de echilibru, adica…sa faca pace, …barim cu p mic.

      daca, …cumva, efectele virusului se vor pastra in tendinte pur naturale,…si eu zic ca se vor pastra, atunci noua stare a civilizatiei,
      ajunsa cioburi exclusiv ca efect al manifestarii ‘fricilor oamenilor’, deci ajunsa cioburi ca efect exclusiv al unor manifestari naturale,
      va permite tot in mod natural, deci asta putind fi asimilata unei nonactiuni, manifestarea ‘foametei’

 • Noul COLECTIV, numit CORONAVIRUS
  Johannis și Orban ii vor avea pe conștiință pe unii dintre bătrânii care, scăpând de Coronavirus, vor deceda in urma torturării psihice prin această
  reală sechestrare la domiciliu!
  Iar cei care vor ieși din această criză în nici un caz nu vor mai avea aceeași viață, ci una total marcată de acest eveniment!
  Deci se impune întrebarea
  CE AVETI CU ACESTI BĂTRÂNI?
  V-AU FACUT CEVA, V-AU BAGAT, CUMVA, MANA IN BUZUNAR, CAND ȘI-AU LUAT PENSIILE, SAU … CE ALTCEVA OR FI FĂCUT! ESTE RUSINOS !!!

 • @serban palos
  „Uitati-va la vârsta medie a miilor de decedati din Italia.”
  Tocmai asta am facut si eu! Tu chiar ai facut asta? Daca da, cred ca nu ai inteles statisticile!

  Statistici din Italia:
  Speranta de viata la barbati: 80.5 de ani
  Varsta medie a barbatilor decedati CU (nu DE!) Coronavirus: 79.9 de ani
  https://www.iss.it/en/comunicati-stampa/-/asset_publisher/fjTKmjJgSgdK/content/id/5286166

  Ce inseamna asta?
  Italienii (de sex masculin) morti de Coronavirus au trait (in medie) cu 7 LUNI (!!!) mai putin decat se asteptau inainte de declansarea „pandemiei”. In medie, Coronavirusul le-a scurtat viata de la 80 de ani si 6 luni la 80 de ani fara 1 luna. Dar, cum cazurile individuale nu se aliniaza identic la aceasta medie, inseamna ca cei mai multi dintre acei batrani au murit din cu totul alte cauze, si numai cativa ca o consecinta directa a infectiei cu COVID-19.

  Asa-zisul impact „devastator” al virusului „ucigas” este acela de scurtare a vietii, in medie, cu numai 7 LUNI!!! Si asta, atentie!, la numai cateva mii de italieni (poate 10-20 de mii in final, vom vedea…), in timp ce restul de 30 de milioane de barbati nu vor suferi DELOC.

  Virusul nu a contribuit decat intr-o masura infima la decese, si numai la o mica parte dinte victime. Cele mai multe decese se produceau oricum, de la comorbiditatile existente, se produc de fapt in acelasi numar an de an, fara a genera stari de „urgenta”. Statisticile din Italia mai arata ca 2/3 dintre decedati sufereau (in medie) de cel putin alte 3 boli cronice grave, printre ele: diabet, cardiopatie ischemica, insuficienta renala, cancer… Numai un mare ticalos sau cretin irecuperabil poate sustine ca miile de morti din Italia sunt victimele Coronavirusului. Pur si simplu, au umflat statisticile Coronavirusului cu mortii de (multe) alte boli, doar fiindca victimele au fost testate pozitiv (sursa: aceeasi de mai sus).

 • Ada, nu stiu exact ce educatie si IQ ai (precare, foarte probabil), dar faptul ca invoci astfel de situatii spune multe despre „gandirea” ta (pur emotionala/hormonala, nicidecum ratioanala):
  „Am vazut pe un post tv. strain apelul disperat al unei fiice care-si are mama la reanimare, zbatându-se între viata si moarte.”

  In primul rand, stii exact de ce boli cronice grave suferea persoana in cauza? Sau cumva „te zbati intre viata si moarte” numai de la Coronavirus, nemaiexistand si alte maladii letale pe lumea asta?
  Apoi, ai cumva impresia ca aceasta situatie este una exceptionala, specifica acestor zile? Pana acum nu mureau oamenii de pneumonie, de exemplu? Nu aveau si aceia nevoie de respiratie artificiala (si de multe ori nu o primeau)? Sau de-abia acum ai aflat tu, pentru ca presa Sistemului (inclusiv „postul tv. strain”) iti livreaza zilnic „breaking news” la fiecare nou suspect, la fiecare nou infectat, la fiecare nou decedat? Ti-ai pus intrebarea de ce, in ultimii zece ani, de exemplu, nu ti s-a raportat zilnic numarul mortilor de gripa, pneumonie, meningita etc.? Sau ai impresia ca astia nu existau, din moment ce presa nu ii numara?

  De exemplu: BREAKING NEWS – Azi au murit 2 oameni de gripa, 3 de pneumonie, 1 de meningita? De ce nu avem si astfel de stiri zilnic, la A3, RTV, B1, Digi, Realitatea etc.?

  Astea sunt marile diferente dintre Coronavirus (practic gripa/pneumonie) si gripa/pneumonia comuna:
  1. In primul caz, virusul are un nume spectaculos, mediatizat 24/24, are notorietate, are un PR extrem de negativ; in al doilea caz, nu intereseaza pe nimeni numele agentului patogen, sau alte detalii, virusul/bacteria e un „no name”.
  2. In primul caz, infectatii si decedatii sunt numarati si raportati de tutele de presa la fiecare ora; in al doilea caz, nimeni nu e interesat sa-i numere, deci trec neobservati.

  Altfel, mortalitatile sunt perfect comparabile!

  • Inteligentule, o stii pe aia cu prostul fudul?!
   Mai, omniscientule, pâna în zilele acestea nenorocite pe care le traim, ai mai vazut în viata ta scene reale de groaza ca acelea din Italia si din Spania?
   Mai, IQ-ule supraponderal, ia spune, când naiba, de când existi tu ai mai vazut orase care sa-si plimbe mortii cu camioanele în alte localitati, sau altele care sa si-i depuna pe patinoare, în lipsa de spatiu în morgi si cimitire?
   Mai, luminatule, despre cadrele medicale, tineri si batrâni care mor în timp ce-i ajuta pe bolnavii cu coronavirus ai aflat?
   Desteptule, daca, Doamne-fereste, raul va veni si-n România ca în Italia si Spania, sa nu uiti sa-mi cauti viitoarea postare pe acest blog, în care o sa-ti povestesc înca o data despre prostul fudul si ignoranta care ucide. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

   Mai, starule! Stii cum sunt numiti în perioada aceasta inconstientii ca tine? COVIDIOTI, mai, covidiotule!

 • Au mai băgat și armata pe stradă ca să ne impresioneze.
  Au luat-o pe urma lui Ceaușescu.
  Sunt absolut dezgustată de tot ce se întâmplă.
  Ieri, după ce a vorbit Iohannis că cei peste 65 vor fi izolați obligatoriu in casă, erau pe stradă numai bătrâni cu disperarea în ochii. Alergau după medicamente și cartofi.
  Am simțit o milă covârșitoate.
  Cine le dă dreptul să-i sperie în halul asta?

 • Domnule Cristoiu, santeti printre putinii ramasi pe baricada, si pentru asta veti avea plata (stiu ca nu asta urmariti).

  Nu se prea vorbeste de radacina si fruct, de inceput si finalitate. Se vorbeste doar de ramuri, frunze…

  O profetie recenta (2013) a unui Parinte grec, Parintele Elpidie, la link:
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/parintele-elpidie-al-3-lea-razboi-mondial-religie-universala-foamete-provizii-alimente-disperare-cipru-grecia-distrugerea-turciei-dictatura-control-pecete-cipuri-prigoana-sfinti-incredere-dumnezeu/

  Cine este Parintele Elpidie?
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/parintele-elpidie-rodos-africa-copii-orfani/

  Dumnezeu sa va dea putere pe mai departe!

 • ATENȚIE MARE
  Un sef militar a spus azi, pe un post de televiziune, că armata POATE DA FOLOSEASCA ARMELE DIN DOTARE, dacă este cazul!?!
  A ce seamănă asta ???
  Parcă am fi prin America Latină a anilor ’70, din secolul trecut !!!

  • SĂ, … scuze !

  • La adapostul „starii de luat la ue” ,clientela de Partid DEVALIZEAZA Bugetul Romaniei !- Gastile securiste recurg la metode ingenioase folosind firme de bisnita pentru achizitii la SUPRAPRET de SUTE de Milioane de EUR!

   https://www.national.ro/dezvaluiri/soc-in-guvern-masti-la-5-euro-bucata-in-loc-de-1-euro-681419.html/

   ULTIMA ORĂ: Nume uriaș de la vârful puterii politice, implicat în această afacere!
   Așa după cum dezvăluiam în urmă cu doar câteva zile, oamenii din umbra COVID-19 sunt mobilizați în aceste zile mai ceva decât medicii care îi tratează și chiar operează pe bolnavii infectați cu coronavirus ”protejați” în saci de gunoi înfoliați pe corp în lipsa echipamentului adecvat de protecție. Iar ”focarele” de coronavirus din spitalele românești este exact ”fitilul” care poate aprinde cu totul România. Însă cum adevăratele tunuri se fac tocmai în vremuri de criză, pandemia pare să se fi transformat practic peste noapte într-o adevărată ”fabrică de bani” pentru ”băieții deștepți” care profită astfel de toate ”ușițele” legale lăsate în mod inconștient sau mai degrabă voit de către factorii guvernamentali.

 • @cristoiublog
  Excelent articol, D-le Cristoiu, felicitari pentru curaj, umanitate, onestitate si luciditate! Confratii dvs. din presa, in cea mai mare parte, dau dovada de un servilism dezgustator in fata dictaturii militaro-sanitare instaurate in urma loviturii de stat de acum 10 zile.

  Totusi, va atrag atentia asupra unei erori:
  „Italia cu cea mai îmbătrînită populație din Europa și cu rata cea mai mare de mortalitate !!! DE !!! coronavirus între vîrstnici…”

  Corect: mortalitate CU Coronavirus, nu DE Coronavirus! „IN PREZENTA” COVID-19, nu „DIN CAUZA” COVID-19! ASOCIEREA fenomenelor nu inseamna neaparat CAUZALITATE! Mai ales cand asocierea este in mare parte artificiala.

  Batranii cu 2-3-4 comorbiditati preexistente nu mor DE Coronavirus, sa fim seriosi! Sunt statistici manipulate de regimul militaro-sanitar din Italia, prin umflarea cifrelor Coronavirusului cu decese din alte cauze (boli cronice grave, mai ales).

 • Domnule Cristoiu,
  Va inteleg. Eu lucrez cu statistica, iar tatal meu la 78 de ani lucreaza la o fabrica la periferia Bucurestiului. Si el traieste cu sentimentul ca daca se inchide in casa e terminat. Eu ii sunt recunoascator presedintelui Iohannis pentru decretul care a carantinat batranii, deoarece doar in acest fel l-am putut opri pe tata sa mai mearga la servici. Si mergea cu transportul in comun
  Nu sunt doctor si nu am pretentia ca inteleg ce face virusul, dincolo de niste informatii de tip general. Dar inteleg numerele si probabilitatile. Si ma uit la numere pentru a anticipa sfarsitul. Si inteleg ca la fel cum tata, daca ar fi continuat sa mearga la servici in fiecare zi cu transportul in comun ar fi luat garatat virusul. Si odata ce l-a luat, ar avea sanse cam 50% intr-un sistem ca Germania si cam 20% intr-un sistem ca in Italia (acum) sa ii supravietuiasca.
  Dumneavoastra sunteti un pic mai tanar, dar daca veti continua sa mergeti zilnic la Academie il veti lua. Si veti avea sanse similare sa ii supravietuiti. Si sistemul de sanatate in acest moment nu va poate ajuta prea mult. Nicaieri. In lume.
  Marea Britanie a vorbit despre un sistem in care cei in varsta se are grija de ei (cred cam ce sugerati si dumneavoastra). Si a venit articolul de la Imperial College of UK care a calculat (si credeti-ma, inteleg ce spune acel articol si e corect) si a zis ca numerele arata ca aceasta nu e solutia. Si premierul Johnson s-a razgandit.

  Si eu cred cu tarie in democratie si cred ca oamenii au dreptul sa decida cum vor sa traiasca si de aceea nu am putut sa il fortez pe tata sa se opreasca de la servici (unde si directorul ii sugerase acelasi lucru). Dar numerele spuneau clar care va fi sfarsitul.

  Asa tata are o sansa mult mai mare de 20%, iar dumneavoastra il veti puteti critica, uneori pe drept, pe presedintele Iohannis si dupa ce trece povestea cu coronavirusu.

  Si e adevarat, noi tinerii suntem un pic egoisti fata de batrani, dar si ei au fost la randul lor fata de batranii lor.

  • V-ati obosit degeaba. Maestrul stie ca masura este buna, dar, pentru nimic în lume, nu ar fi putut rata ocazia de a-l critica pe Iohannis.
   Dupa mine, este foarte rau ca-i lasa sa iasa la cumparaturi timp de 3 ore pe zi pe cei în vârsta, care pot fi ajutati de copii, nepoti, vecini.
   Am vazut pe un post tv. strain apelul disperat al unei fiice care-si are mama la reanimare, zbatându-se între viata si moarte. Aceasta îi roaga cu lacrimi în ochi pe toti batrânii sa nu iasa, sa ceara ajutor pentru cumparaturi. Dincolo, exista primarii în localitatile mici, care îsi pun angajatii sa faca cumparaturile pentru toti bunicii, chiar daca acestia ar dori sa si le faca singuri.

 • Uitati-va la vârsta medie a miilor de decedati din Italia. Probabil veti intelege ca, oricât de „discriminatorie” este masura adoptata, ea este rationala!!! Este vorba despre majoritati nu despre exceptii!
  SI D-l Cristoiu si eu de exemplu(am 64 de ani), suntem f activi, muncim, facem sport, suntem angajati in diferite activitati(ne putem deplasa fără restrictii, este necesara doar o declaratie care sa nu fie mincinoasa); noi suntem insa exceptii.
  Si inca un fapt: ne aflam intr-o situatie absolut noua, neasteptata, solutiile gasite fiind luate de pe o zi pe alta, sub presiune si, în mod sigur, nu sunt perfecte….; se mai corectează din mers, ca sa zic asa.
  Deci hai sa fim mai intelegatori. Uneori masurile pot sa fie mai restrictive, dar sunt absolut necesare.

 • Maestre Cristoiu, aveti dreptate, dar stiti cu siguranta ca marea majoritate a persoanelor de peste 65 de ani nu sunt ca Domnia voastra si ca multi alti „tinerei” asemeni dv. Eu cred ca masura a fost luata ca sa-i apere pe batrâni si pe cei tineri deopotriva. Si cum minoritatea, din care faceti parte si dv. parte, maestre, trebuie sa se supuna majoritatii… Stiu ca nu va este usor, dar poate ca dv. chiar meritati o perioada de odihna în care sa va ocupati linistit cu scrisul acasa. 😛

 • Dupa presedinte, a iesit primul ministru si a corectat: este o informatie falsa, batranii vor putea iesi totusi. Dupa noua ordonanta cica e in intervalul 11-13. Acum vine intrebarea, dl Iohanis de ce raspandeste informatii false? Sa i se taie microfonul, ca asa e legea. 🙂

 • Super-articol!
  Daca s-ar fi dat si în Franta o asemenea ordonanta imbecila, zeci de mii de medici, cei care au peste 65 de ani, ar fi trebuit sa stea acasa si pacientii sa fie lipsiti de medicul lor de familie sau de alti medici care presteaza în spitale.

  • Ca o curiozitate: cel mai vârstnic medic de familie din Franta are 97 de ani.

  • DA ! Pana acum mareau varsta de pensionare ca sa nu plateasca pensie (pentru prostime,pentru destepti a scazut ),acum daca s-au redus activitatile ii aruncam pe scari pe toti peste 65 de ani .Desi nu sunt de acord cu D-l Cristoiu in multe privinte ,aici cred ca are dreptate.

 • se pot pricepe vremurile fara sa le pricepi palea care au trecut si din care astea s-au nascut?
  nu prea cred!
  se pot pricepe vremurile fara sa pricepi dorintele care le-au nascut si care dorinte au proiectat, la vremea cind au fost dorite, un viitor pe masura lor, cam tot asa cum arunci o samanta pe un ogor?
  nu prea cred!

  privind un batrin vezi ce e ( vazind ceea ce esti )
  dar si…nu vezi ce e, ( nevazindu-te ) daca nu-si misca esenta, sau daca o misca el.., dar tu n-ai ochi s-o vezi…
  un batrin e ca urcatul pe un pisc.
  privindu-l vezi un om trecut prin incercarile urcusului pe pisc, dar ar trebui sa privesti prin ochii lui privelistea pe care piscul o disponibilizeaza, pentru a pricepe recompensa pe care urcusul a daruit-o, la schimb drept-

  atunci cind ‘desavarsirea’ n-a mai fost vazuta ca o constructie naturala, ci ca pe una artificiala, Maestrii n-au mai fost cautati printre Batrini, ci undeva…prin propriul…sine,
  iar Invataceii n-au mai fost cautati prin Natura, deci n-au mai fost daruiti de Natura, ci de insasi constructia artificiala a lumii mari.
  aici s-a rupt filmul ‘desavarsirii’…naturale, pentru ca omul a migrat de la Temelia definita de bibliotecile aninate pe peretii Inimii, la temelia definita de bibliotecile riduite pe peretii lumii.

  Astfel, in timp, dinamicile s-au cizelat,
  desavarsindu-se, evident!…cum altfel!,
  prin urmare maestrii Lumii Mari si-au desavarsit invataceii… in dinamicile Lumii Mari!,
  temelia fiindu-le cunoasterea pe care fix Lumea Mare a disponibilizat-o tot cizelindu-se ani peste zeci, sute, mii de ani…,
  Dar si Natura si-a vazut de drum, desavarsind Maestri, conectindu-i in mod miraculos-intimplator cu Invatacei in care cititul de pe peretii Inimii se manifesta in mod Natural…

  Maestre, batrinii se vad, azi, prin ochelarii Lumii Mari, ca un balast…, pentru ca ce vad oamenii care privesc prin acesti ochelari e Pamantul batrinilor, nu Cerul Batrinilor…, pentru ei insisi sint mai intai Pamant si abia dupaia Cer…
  dar…nu desconsiderati putinta naturala a unor Invatacei de a se hrani, miraculos-intimplator, cu bunatatile pe care Batrinii si doar ei stiu sa le prepare…
  Natura e…un perpetuum miracol, maestre,
  chiar si in cele mai vitrege conditii, daca nu cumva mai ales, desavarseste Diamante…

  fiecare vede cu proprii ochi,
  deci si pe tine, maestre, te vede tot asa, prin urmare unii te vad intr un fel, altii in altul, fiecare cu propria masura a ochilor din cap, din inima…
  dar ceea ce se miraculos-intimpla e ca Natura echilibreaza, asa ca, maestre, ma inclin 🙂

  Maestria e un dar al Naturii. Maestria e implacabila.
  O fi ea, vremea asta, a maestrilor, dar, spre echilibrare, Natura daruieste si Maestrii. miraculos-intimplator, spre Nadejde Invataceilor oameni care poarta in ei samanta Omului.

  Lumea Mare se va desavarsi si ea, cum sa nu…dar care o fi Cerul, dintre Nemurire si Vesnicie?!

  • atunci cind conducatorii au fost definiti artifical,
   a inceput sa se desavarseasca fix aceasta constructie :),
   prin urmare, peste o vreme, artificialul va deveni conducator.

   cei care au rinduit conducatori altfel decit rezultati dintr o dinamica naturala au fost sau sint cei care au initiat un proces sau l-au hranit, care, desavarsindu-se, arata asa: artificialul devine conducator.

   omul, renuntind la a pretui Inteligenta, care e Vie,
   a imbratisat Desteptaciunea, care e Seaca,
   prin urmare Desteptaciunea se va desavarsi, implacabil!, masura desavarsirii fiind chiar o Cunoastere care tinde sa fie plenara, dar fara a putea fi astfel.

   cea mai Desteapta chestie va fi o Inteligenta Artificiala care se ‘misca’ in trupul numit Calculator Cuantic.
   Cu toate ca cea mai seaca chestie din Creatie e Inteligenta Artificiala, ea e desavarsita! :),
   prin urmare
   iata conducatorul: Inteligenta Artificiala
   care se redefineste pe sine dupa propria dorinta atunci cind se intrupeaza in…trupul pe masura ei.

   o Cunoastere Infinita doar tinde sa fie Inteligenta, fix tot asa cum Infinit doar tinde sa fie Zero, fara insa a si reusi.

   bibliotecile care conteaza cu adevarat sint aninate pe peretii Inimii 🙂

   • Atunci cind unii s au apucat sa defineasca in mod artificial un conducator ei s au gindit ca asa e..mai bine, …creca.
    Faza e ca Creatia e o poveste a Binelui si Raului, prin urmare orice bine se desavarseste, ajungind Bine si orice rau se desavarseste ajungind Rau. Cu precizarea ca binele unuia poa sa fie raul altuia si invers, asa ca in ce am zis mai sus bine se poate inlocui cu raul…fara probleme:)
    Atunci cind Inteligenta Artificiala va fi ‘ conducatorul’ el va fi asa pentru casa arata a fost dorit!:))
    Se prea poate ca, cu un astfel dw conducator sa ti pui…mainile in cap!:))…dar cum altfel ar putea fi cuniscut Binele SI Raul?:))

    Atuncind o Inteligenta Artificiala va conduce lumea, cei care au definit,…cindva, cu multa vreme in urma, in mod artificial un conducator pesemne ca vor ajunge la concluzia ca unul pe care insasi Natura l a daruit era cel potrivit.
    Toate dimanicile care nu sint naturale, atunci cind se desavarsesc o fac…devnind naturale!:)))))
    – Desavarsirea exista, aievea, e Natura!:)))
    Nevenindu- ti sa crezi minunea asta, zici ca…hai sa ma apuc sa pun in ordine…balamucul…Naturii:))))
    Punind in ordine…balamucul:))) sfarseati prin a vedea ca e…fix Natura!:))), aia pe care ai negat o, din start:)))

    • Daca un conducator e rezultatul Naturii, elnasa si conduce, cu Natura la brat!:))))
     iar Natura vedeti ce mareata e!:))))
     – un conducator ales artificial e la brat cu Desteptaciunea, nu cu Inteligenta…Naturii, prin urmare…de cita Cunoastere, atita peste.

     Azi, in lumea mare mai intai se definesc conducatorii si abia dupaia…sint alesi!:))))
     Dar procesul de ‘definire’ se va desavari si el, treaba e implacabila, asa ca insasi Cunoasterea va deveni conducatorul, creca chiar spre disperarea celor care au inventat ,’conducatorii generati matematic’:)))), ca si eu sint oameni,…pina la urma:))))

     • Acum lumea a intrat in vrie…ca sa vezi ca mor gramezi de oameni.
      Domne, omenirea nu e de capul ei:)))
      Civilizatia asta s a nascut din cenusa alteia si..tot asa, prin urmare civiluzatia curenta poarta in sine cenusa tuturor civilizatiilor care s au manifestat pe Pamant.
      Odata cu manifestarea primei civilizatii…gata! a inceput procesul, implacabil!..de desavarsire a civiluzatiei.
      Treaba implacabila!,
      Din cicilizatie in civilizatie, ciclic, procesul de desavarsire si a vazut de drum.
      Pina cind?!:))).ca tinderea asta spre desavarsire trebe masurata si ea cumva:))

      Pai..simplu, pina cind civilizatia..tot dind din coate, ajunge sa si implwmenteze in propria miscare o desavarsire a Creatiei, devenind astel…una cu Creatia, cu Universul:)

      Pentru ca un Calculator Cuantic acceseaza o desavarsire a Creatiei, daca aceasta desavarsire ar putea fi conectata la ecuatia de miscare a Civilizatiei atunci Civilizatia ar putea fi considerata ca fiind in armonie cu Universul
      ( ca doar pe componenta Pamant a Creatiei, Crerul fiind șuntat, asa e…):))
      Daca omul si ar fi dorit si o armonie pe cealalta aripa a Curcubeului, Cerul, atunci armonia ar fi fost plenara, Zero, gen!:))), care e Totul, nu Nimicul:)

      Ideea e ca trebuie pastrat un echilibru intre dinamicile Naturii si cele ale Civiluzatiei, ca daca se iesedin echilibrul asta, pa civilizatie, iar ajunge si asta cenusa:))
      Totusi, sta scris ca asta nu va ajunge cenusa ci se va desavarsi, si cum ‘ desavarsitul!:))), in fapt computerul cuanti…iauitel!:))), …cum necum civiluzatia asta isi pastra dinamicile in tendinte naturale, …indiferent ce inseamna asta!…e adevarat!
      Cele care, momentan, distrug lumea sint fricile oamenilor, nu virusul. Or..fricile oamenilor chiar ca sint naturale!:)))
      Altfel spus, lucrind cu fricile oamenilor piti modela lumea dupa cumndoresti pentru ca dinamica poate fi echivalata cu una naturala, clar.

     • Cu toate ca impresia ar putea fi ca virusul e cel care influenteaza dinacile lumii, impresiacreca olecut expirata:))),
      pentru ca cel care genereaza dinamicile lumii se numestevasa: ‘ fricile oamenilor’

     • Ce e Matematica?
      Pai…clona Iubirii, aia e.

      Daia e seaca, ca e clona a Vietii.

      Are si ea un corp al ei, unde se va desavarsii, acesta fiind Calculatorul Cuantic,
      despre care tot povestesc, dar doar pentru ca e primul care a reusit sa aduca in Realitate dinamici posibile exclusiv pe Granita Universului, deci desavarsirea.

      Nu e de colea ca Turnul Babel sa se desavarseasca, desavarsirea fiind fix Computerul Cuantic, iar noi sa nu l bagam in seama cum se cuvine
      :))

      Ce e Iubirea?
      Pai…e ecuatia de miscare a Oului Absolut, ecuatia asta fiind…insasi Viata.
      Care e tinta Matematicii, adica a clonei Iubirii, tinta pe care o va atinge la brat cu Computerul Cuantic?
      Pai care sa fie, generarea unei ecuatii de miscare perpetue si daruirea ei…civilizatie…cu oamenii ei cu tot!:)))
      Deci…ce va fi ecuatia de miscare a ‘ civilizatiei cu oamenii ei cu tot’?
      Pai ce sa fie, ecuatia va fi o desavarsire, mai exact Perpetuum Mobile.

      Prin urmare, de fiecare data cind priviti spre Matematica…ia vedeti, poate i vedeti natura seaca rau, si…oricum, cevavatentie nu strica, pentru ca…vorba aia, cloneaza Iubirea cu mult talent!:))))
      Debpat talentul e…plenar!:)))

  • Tot respectul din partea pamantului si cerului unor BATRANI! Minunat spus. Felicitari!

 • Dv. spuneți, pe drept cuvânt, că măcar organizațiile pensionarilor ar trebui să protesteze. Dar l-am auzit cu stupoare pe dl. Copil, șeful unei astfel de organizații, spunând că e perfect de acord cu Iohannis, că pensionarii trebuie protejați (de ei înșiși) și ferecarea lor în case e o măsură binevenită! Vă dați seama?!

  • Protejare de „ei insusi” se foloseste doar pentru persoanele care nu au discernamant si sunt institutionalizati, macar atat trebuia sa stie dl Copil la varsta onorabila pe care p are!

 • La mintea „dreptacilor” militarizati, batranii (cateva milioane) trebuie sa se inghesuie toti la cumparaturi in intervalul de 2 ore dar sa pastreze si „distanta sociala” (ce termen imbecil). Nenica, oare astia mai au frati pe acasa? Oare toti astia au ca semn distinctiv o singura circumvolutiune pe creier tradata de dunga de pe frunte a cashchetei? Nu de alta, dar ca sa stim ce ne mai asteapta.

 • Discriminare in toata regula chiar si pentru persoanele de 65 de ani, unii au voie sa stea cateva ore in plus pe baza de adeverinta nestampilata, altii nu!
  Ieri, dupa ce mai marele liberal a scapat perla in zicerea din jurul orei 13, vajnicii cocalari cu o clasa mai mult decat trenul si care nu lasa in urma decat praful si pulberea au si inceput sa arunce in scris si verbal „bine ca scapam de babele si mosnegii de pe strazi”. (Banuiesc ca provin din extraterestri si nu din fiinte umane carora vremea le mai adauga cate un an…)
  Daca examenele medicale facute demonstreaza ca am discernamant chiar ma simt mai mult decat jignita si desconsiderata de unii care „stiu ce e mai bine” pt mine. Mai sa fie! Daca mi-ar fi spus cineva egal profesional si care a lasat ceva concret in urma macar cat am lasat eu nu ma suparam atat de tare.
  Seara a incercat Orban sa dreaga busuiocul si a scapat o pomana de 2 ore de libertate. Am vazut cat gandesc politicienii de toate culorile de dupa ’89 si care acum dau sfaturi via Skype; nu sunt interesati de apararea drepturilor democratice ale cetatenilor Romaniei.

 • Am o situatie fara solutie. Mama mea are 94 de ani. De doi an eszte paralizata esteimobilizata.De atunc dimineata sí dupamasa maduc la ea ca sa angrijesc. Si astzi tot asa fac.Am scris o declaratie sa vad ce osam faca?

  • Nu o să-ți facă nimic. Eventual o amendă, dar îi dai în judecată și câștigi șigur.
   Dumnezeu să-ți ajute și să ai putere fiindcă știu căt de greu este să ingrijești un părinte in vârstă și paralizat.

 • Felicitari

 • Intrebare: s-a suspendat si Constitutia Romaniei prin starea de urgenta? Eu stiu ca nu si mai stiu ca discriminarea pe criteriu de varsta este interzisa.

  Aceasta mizerie de ordonanta militara este in opinia mea de o ticalosie fara margini. De ce? Pentru ca batranilor li se da voie sa iasa doar 2 ore din casa in conditiile in care multi dintre ei se deplaseaza greu.

  Ce va urma? E simplu. Televiziunile transmitand buluc de pensionari la supermarketuri si farmacii, inevitabile cozi si conflicte. De ce? Pentru ca foarte multi oameni sunt fortati sa iasa intr-un interval foarte scurt. Si asta nu din greseala. Din intentie.
  Ce va urma? Pai veti vedea intai pe facebook dupa care prin asa-zisa presa niste jigodii care vor injura batranii ca se imbulzesc si „nu respecta regulile”.

  Dar de ce ar face guvernul liberal asta? E simplu – cauta deja vinovati pentru catastrofa ce va urma si vinovatii sunt „bosorogii care voteaza cu pesedeu’ si se inghesuie la cozi”. E ca la mineriade, dar in sens invers si mult mai crancen.

  Astept contestarea acestei mizerii numita ordonanta militara la CCR pentru discriminare la adresa batranilor.

  Ori stau toti in case ori au toti dreptul sa iasa sub aceleasi restrictii. Intr-o democratie jigodiilor nu merge cu segregare pe categorii de varsta, etnie, rasa, religie samd. Si mai ales nu merge cu o ticalosie neo-fascista menita sa genereze material de propaganda electorala ca sa va spalati voi de catastrofa care va urma.

 • Batranii trebuie protejati,maestre,dar trebuie protejati,pentru ca fara ei,fara sfaturile lor,noi astia,ceva mai tineri,oricat ne am da de grozavi,nu prea ne descurcam,oricat ar vrea tinerii astia cu vederi de”dreapta”,sa zica,ca putem trai fara batrani,as vrea sa i vad pe „hastagistii”astia tineri,fara parintii si bunicii batrani,sau fara unchii batrani,cate parale fac.Va spun eu,zero barat,toti tinerii astia,frumosi si liberi,ajunsi in functii si huzmet,capitalisti si plini de bani,de”dreapta” si de succes,nu ar fi ajuns nimic fara „recomandari”,de la tati,mame,unchi,matusi,bunici,batrani din vechea protipendada a regimului pe care ei il injura cu manie proletara,regimul de dinainte de 89,care cu relatiile lor,”ciumatii rosii de batrani”,i au impins in fata,in actuala protipendada pe vajnicii tineri”capitalisti”care injura” batranii comunisti”,uitand ca multi dintre ei sunt urmasi ai acestora,si facuti oameni de acestia.

  • Cine are curiozitatea sa vada a cui progenituri sunt de fapt TFL istii,va avea o mare surpriza,una ROSIE,rosie de tot.

 • Maestre, vezi că au voie, să iasă, dar doar la matineu , de la 11 la 13 !
  He, he, heee!?!

 • Maestre, sint coplesit de scirba pe care mi-o produce acest epigon al nazistilor germani din coloana a 5-a romaneasca.
  Mai auzeam aseara, o ”tinara” din Targul Mures cum se tinguia in emisiunea fostului dvs. prieten, Gadea, cel care e tot mai deraiat pe zi ce trece, ca, citez, ”batrinii vor fi ocupat toate paturile de la ATI cind vom avea noi – adica ei ”tinerii”- nevoie de ele”.
  Se pare ca era doctorita de meserie nazista asta din Targu Mures ….
  Maestre, e vremea umilintei sau, pentru cine nu accepta aceasta, vremea RAZBUNARII !
  Puteti sa nu postati ce am scris eu, sau sa modificati ce vreti, dar , va rog, nu va atingeti de cuvintul ”nazist” si variantele lui !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *