Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis s-a angajat într-o bătălie corp la corp cu Viața. Istoria e plină de cadavrele celor care au crezut că pot învinge Viața. Să nu știe asta Klaus Iohannis?

În mai toate țările europene Valul Doi al Pandemiei, cum îi zic unii Revenirii în forță a Coronavirus, a creat o veritabilă stare de război, în care Autoritățile iau măsuri de restricții tot mai aspre, cu un ochi îngrijorat și la stare economică.

Ce se întîmplă în România?
România se pregătește de alegeri.
Peste tot partidele și-au plantat panourile și corturile permise în chip absurd doar pînă debutează campania electorală propriu-zisă. Scandalul listelor electorale a luat sfîrșit în partide, o dată cu depunerea lor la BEC. Așa cum s-a întîmplat pînă acum în postdecembrism, Șeful partidului a alcătuit lista cum a vrut el, mai ceva ca gospodina care, cînd face lista de cumpărături trebuie să țină cont și de starea finanțelor domestice. Membrii Guvernului, în frunte cu premierul, cutreieră țara în lung și-n lat în scopuri electorale. Toți miniștrii, trecuți pe liste, se ocupă de alegeri. De administrarea țării nu se mai ocupă nimeni.

Așadar în timp ce în mai toate țările europene domnește atmosfera de război, a celui de-al Treilea Război Mondial, în România domnește atmosfera electorală.
Țara se îndreaptă neabătută de nimeni și de nimic spre alegerile din 6 decembrie 2020.

Ambiția ca ele să fie ținute cu orice preț pe 6 decembrie 2020 e a lui Klaus Iohannis. Cu toate acestea, toate partidele se pregătesc de alegeri. Unele, precum PSD, jucînd la ofsaid. Îndeplinind, adică, toate procedurile cerute de pregătirea alegerilor, și, în același timp, pledînd pentru amînarea lor din cauza Pandemiei. Manevra nu e lipsită de tîlc. PSD vrea să lase întreaga responsabilitate a infectărilor pe seama lui Klaus Iohannis și a Guvernului. La rîndul lor, Klaus Iohannis și Guvernul se străduiesc să pună responsabilitatea pe seama Autorităților locale. E un joc periculos pentru Klaus Iohannis și pentru Guvern. Românii nu se lasă păcăliți așa de ușor în acest caz. Ei știu că președintele își dorește din răsputeri ținerea alegerilor la 6 decembrie 2020, și nu de dragul democrației, cum susține el în toate conferințele de presă, ci de dragul interesului politic. Amînarea alegerilor ar micșora șansele PNL de a le cîștiga. Or Klaus Iohannis și-a făcut o chestiune de viață și de moarte din victoria – și nu oricum – ci zdrobitoare a PNL la acest scrutin. Pentru Klaus Iohannis PNL nu e Partidul Meu, asta ar fi cît de cît onorabil pentru PNL, ci sluga pe a cărei spinare pune bocancul Majestatea Sa pentru a se sui pe cal.

Klaus Iohannis vede într-o majoritate zdrobitoare a PNL instrumentul Puterii sale absolute.
Klaus Iohannis e Stăpînul Sistemului în România de azi.
Pe scena politică el poate face orice.
Vrea ca Pro România, pe a cărui listă se află Silviu Predoiu, să primească o lovitură?
Nimic mai simplu.
DNA îl scoate din joc pe Nicolae Bănicioiu, unul dintre liderii de forță ai partidului.
Cum?
Foarte simplu.
Apelînd la mijlocul îndelung exersat de Binomul SRI-DNA:
Întocmirea unui dosar pentru fapte petrecute cu mult timp în urmă pe cînd era bunica fată și Codruța Kovesi Nefertiti a hotarului de Est al NATO.

Cum s-a întîmplat în toate dosarele pe vremea Binomului, fapta de care e acuzat Bănicioiu s-a petrecut între 2012 și 2014. Din 2014 au trecut șase ani. Cum dracu de a descoperit-o abia acum DNA? A venit cineva la DNA în zilele din urmă și a zis, scărpinîndu-se în cap a stinghereală: Știți, timp de 6 ani m-am luat cu treburile, dar acum, că mi-am pus la punct toate treburile, mi-am măritat fata și mi-am terminat cavoul la cimitir, am găsit timp să trec și pe la DNA.

Din nenorocire pentru Klaus Iohannis împotriva ambițiilor sale s-a ridicat un adversar teribil, căruia nu-i pot face față nici generalii din SUA, d-apoi cei din România:
Pandemia.
Obișnuit să se lupte cu politicienii români și să-i îngenuncheze cu ajutorul instituțiilor de forță, constituite în Sistem, Klaus Iohannis s-a angajat în război cu Pandemia.

Pînă la alegeri mai sînt șase săptămîni.
Șase săptămîni în care, dacă nu se întîmplă un miracol ca în filmele hollywoodiene în care extratereștrii veniți să cucerească Pămîntul cu armele lor sofisticate dispar într-o noapte răpuși de gripă, Pandemia va face ravagii în România.

Și ce dacă?
Președintele va merge mai departe cu ținerea alegerilor pe 6 decembrie 2020.
Și dacă numărul de cazuri zilnice ar ajunge la 10 mii, iar bolnavii ar face coadă la Terapie intensivă, Klaus Iohannis n-are de gînd să renunțe la ambiția care-l devorează:
De a nu amîna alegerile.

Pentru că amînarea alegerilor ar duce fatalmente la erodarea dramatică a PNL, partid aflat la Guvernare. Nu atît de tare încît să piardă alegerile, dar suficient ca să nu mai obțină majoritatea zdrobitoare pe care pariază Klaus Iohannis.
Pentru că președintele vrea ca PNL să facă singur Guvernul.
Numai așa alegerile i-a aduce lui Klaus Iohannis trecerea de la puterea parțială la puterea totală.

Ținerea cu orice preț a alegerilor pe 6 decembrie 2020 nu e singura condiție pentru ca PNL să aibă un scor zdrobitor și prin asta Klaus Iohannis să pună mîna, în fine, pe puterea absolută în România.

O altă condiție constă în evitarea măsurilor ferme de restricții.
Aceste măsuri luate peste tot în Europa sînt cerute și la noi de necesitatea ținerii Pandemiei sub control. Dacă ele ar fi luate, și mai ales dacă ele ar trece ca fiind luate de Klaus Iohannis și de Guvern, capitalul electoral al PNL s-ar prăbuși.
Cum adică? ar spune românii, pentru a ține Pandemia sub control trebuie să ne limităm iar viața normală, dar de mers la alegeri tot vom merge.

Și asta deoarece Klaus Iohannis vrea ca PNL să le cîștige în chip zdrobitor!
Klaus Iohannis s-a angajat într-o bătălie cu Viața.

Istoria e plină de cadavrele celor care au crezut că pot învinge Viața.
Să nu știe asta Klaus Iohannis?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis s-a angajat într-o bătălie corp la corp cu Viața. Istoria e plină de cadavrele celor care au crezut că pot învinge Viața. Să nu știe asta Klaus Iohannis?”

  • „corturile permise în chip absurd doar pînă debutează campania electorală propriu-zisă”

    -ca sa nu devina veritabile standuri de mici si bere sau glory-hole „de orientare neprecizata”.
    ~am strecurat aici o trimitere la „de viatza veche” (psd/pnl/udmr/pcr) si la „de viatza noua” (pmp/usri/pro++/pcr)~

    @tudy:
    trump are o problema cu mike pompeo, cu barr:
    pompeo l-a impins sa-l lichideze pe gen.soleimani iar barr i-a asigurat scandal+muzicutza chiar la el acasa in sua…..
    mike pence are si el o problema:din Biblie a auzit numai de partea cu „apocalipsa”…..

  • maestre, …ti am cam zmangalit blogul…:))
    nu te superi, asa-i?:))))

  • :))))
    cica acu e de luat in seama modelul suedez
    :))
    pai…mai intai hai sa vedem ce e ‘modelul suedez’.
    el e o…declaratie!, asta e, iar ce se zice n declaratie e ca acest virus e o nonactiune:)), adica el poate fi asimilat, fara prea multe complicaciuni, cu o dinamica naturala,
    mai simplu spus el provoaca, pe un ciclu al anotimpurilor, tot atitia morti citi s-ar fi manifestat in conditii…naturale.

    deci virusul e fix atit de agresiv pe cit e Natura…atunci cind se misca natural!:))

    prin urmare, asa cum iti ziceam acu 9 luni, Maestre, ‘modelul suedez’ e Referinta Absoluta a pandemiei!
    pentru ca, si nimic nu s-a schimbat de acum 9 luni, la acest nivel de dezvoltare…totul e pe fata!, tot ce conteaza in mod fundamental e spus!, e pus pe masa!, 🙂 , sa afle toti!, indiferent ce anume fac ei cu faptul ca au aflat cum sta treaba…

    de ce o lume intreaga a Reactionat in fata virusului…altfel decit natural!, …creca ar putea fi trecut la capitolul mistere!:)),
    insa…odata manifestat ‘modelul suedez’ er ar fi putut fi recunoscut drept model…!

    insa a Reactionat!
    plenar disproportionat!
    …nu mai e nimic de facut. bulgarele a luat o la vale, Impulsulde care avea nevoie s-a manifestat, de acum ce e de bun-simt sa se astepte e…o demolare a tuturor sistemelor sociale de prin lumea mare si, concomitent, sa se manifeste nevoia unor noi sisteme sociale, capabile, mai in ton cu vremurile, din ce in ce mai in ton…pina cind ajung sa devina una cu Potentialul vremurilor.

    mai e, acum, de folos, modelul suedez?
    logic, nu. pentru ca el ar putea sa mai fie de folos exclusiv daca e adoptat la nivel mondial, pentru ca Revolutia Mondiala…deja se manifesta!
    si…io nu prea cred ca va fi adoptat la scara planetara.
    prin urmare iata ce va ramane in istorie ‘modelul suedez’, Referinta Revolutiei Mondiale!
    peste o vreme,…daca nu inca de pe acum, dinamica Revolutiei Mondiale va putea fi priceputa exclusiv luind ca Referinta ‘modelul suedez’ .

    • acum ‘starea’ sistemului numit Civilizatie e…alta, el ‘cere’ innoire, iar ceea ce mai aduce echilibru e o innoire a dinamicilor la nivel planetar, o innoire plenara, …si asa cum tot spun paici ea tre sa vizeze tendinta…naturala a Civilizatiei, care e atractia spre Artificial!:)))
      daia…mai zic odata, ca singura cale prin care se mai poate restabili echilibrul in Civilizatie e…sa i se acorde Noului Zeu, care e Inteligenta Artificiala, …cale libera!

      insa…spre echilibrare, trebuie sa spun ca aceasta cale, care duce pina la urma catre Nemurire, e fix calea pe care omul n-o va folosi!, in caz ca se ndreapta spre Vesnicie!:)), Vesnicia si Nemurirea fiind…manifestari in Oglinda, deci opuse, Nemurirea fiind…AntiVesnicia!:))
      adica Noul Zeu e…chiar zeul lumii mari!, insa omul isi va recunoaste masura, care transcede lumea mare…

      ce s-o mai lungesc, deci…calea e doar una!, pentru Civilizatie, sa mbratiseze Inteligenta Artificiala si dupaia sa ‘se’ treaca pe pilot automat!:)

      • deci…sa mai repet:
        Inteligenta Artificiala e sinonima cu Mintea,
        iar Natura e o poveste a Inimii!

        unii oameni i se vor inchina Mintii, iar altii…Inimii!
        fiecare dupa cum…se recunoaste a fi, Minte sau…Inima ( inima fiind …vesnic o poveste a Mintii care se coboara n Inima!, …de Drag! ) :))

  • Dle Cristoiu, oricite articole ati scrie e inutil…Dulapu executa ordinu de la Berlin si atit…blat pe fatza….are ochii pe miliardele promise ca pe butelie…fara ele e terminat…cit despre istorie, e-adevarat unii tirani au pierit in final…dar dupa cit timp?…

  • Oare pe cati purtatori de macar un neuron, chiar si stingher sa fie, ii mai intereseaza alegerile din Romania. Ca pana si Labus stie ca acestea n-au absolut nici cea mai mica importanta pentru populatie. Chiar crede cineva ca se ajunge in politica fara cenzura serviciilor, cele care conduc in numele occidentului aceasta tara? Cat de naiv sa fii?

  • Maestre, saitu tau a fost o Muza, azi:)
    si asa pe mine, de curind, m-a parasit Muza…, nus de ce…:)

  • definirea ca Revolutie Mondiala a prezentului Razboi Mondial are si darul de a pricepe, mai pe sleau, vremurile.

    Revolutia Mondiala spune ce trebuie daca si numai daca e privita ca parte a istoriei civilizatiilor.

    Revolutia Mondiala are darul de a pune la indoiala, plenar, starea de fapt, care, pina una alta, isi trage sau zice ca isi trage seva din dinamici ale Naturii.
    de-asta Revolutia Mondiala nu e o poveste…in sistem!, ci una care pune la indoiala chiar ‘sistemul’!, adica pune la indoiala capacitatea dinamicilor naturale de a perpetua miscarea civilizatiei, punind pe masa…un nou sistem!
    acest ‘sistem’, nou-nout!…e propriu dinamicilor artificiale, referinta acestora fiind Inteligenta Artificiala.

    deci ce avem pe masa, daca privim spre istoria civilizatiilor?
    pai…pe de-o parte se vor manifesta dinamici naturale…desavarsite!, iar pe de alta parte, parti…fiind doar doua!, dinamici artificiale…desavarsite!
    practic povestea e Artificial VS Natural, Inteligenta Artificiala VS Inteligenta…Naturii, care e proprie Mintii coborite n Inima.

    mai simplu spus e vremea desavarsirilor.

    • oamenii traiesc cu impresia ca Civilizatia asta…isi vede ea de drum!, doar unii isi amintesc ca din celelalte civilizatii s-a ales Praful, Cenusa!

      cind o civilizatie se desavarseste?
      pai atunci cind…in Prezentul…ei se manifesta Tot Potentialul, adica Daruirea s-a manifestat plenar.

      deci nu…cum anume se manifesta procesul Acumularii, e definitoriu, ci cum anume se manifesta cel al Daruirii!

      acuma…daca ti a fost daruit…Totul!, …gata, nenica! …ce mai vrei?!:))))

      cind se daruieste Totul, teza devine Teza, antiteza, Antiteza, iar sinteza devine chiar Radacina ( Tezei si Sintezei ), astfel Crapatura…Oului Absolut Crapat in El Insusi…se inchide :))

  • un nou sistem politic, capabil, pe masura vremurilor, ar putea fi cel sinonim cu…balantele creatiei

    3 9
    4 6 8
    5 7

    in care fundamentale sint pozitiile 3-6-9 si absoluta pozitia lui 6, din 4-6-8, 6 fiind Reazemul Absolut al Balantelor Creatiei,…prin urmare define Esenta a noului sistem politic.

    ideea e ca singura dinamica in stare sa mai poata fi acceptata in Civilizatie va fi cea care e…ori Naturala, ori o clona a Naturii.
    alegerea luntrei in care sa te asterni e sinonima cu alegerea dinamicilor Naturii, luntrea asta fiind proprie omului, sau alegerea Artificialului, luntrea asta fiind proprie nouomului.

    mai simplu spus, din terciul de dinamici care se manifesta in lumea mare se iese ori imbratisind dinamici pur naturale, ori imbratisand Inteligenta Artificiala.
    asta…pina cind ‘se va cere’…vectorizarea energiilor, aia fiind…o alta vreme!

    • 3….9
      4.6.8
      5….7

      • 3-5, balanta, 7-9 balanta
        acestea se echilibreaza cu 3-9, balanta, 5-7, balanta.
        reazemele 4 si 8 sint echilibrate cu reazemul absolut, 6.

        daca 3 e un partid pro natura, iar 7 e un partid pro artificial
        ia 3 si 5 sint stanga, iar 7 si 9, dreapta
        5 fiind psd iar 9 pnl,
        5 reprezentand stanga moderna, 3 cea clasica
        7 reprezentand dreapta moderna, iar 9 cea clasica,
        atunci balantele se echilibreaza.

        faza tare e ca desavarsirea dinamicii acestor balante presupune manifestarea plenara a Naturii si manifestarea asisderea a Artificialului,
        deci a partidelor de pe pozitiile 3 si 7.
        insa de aici mai rezulta ceva, nu stiam pina acu!:)), ca balantele creatiei arata asa:
        3….7
        4.6.8
        5….9

        pentru ca balantele Creatiei si dinamica Curcubeului…una sint, si Sefirot sint, rezulta ca si Cifrele arata asa:
        345 6 987 :))))

        acest dezechilibru din Cele 7 Cifre Fundamentale creaza si calea de urmat, pentru stabilirea Echilibrului.

        Balantele Creatiei, Dinamica Curcubeului, Sefirotul reprezinta…un sistem de Oglinzi, iar echilibrarea lor rezulta din…claritatea Imaginii!, pe care Universul o cauta permanent:))))
        ce tare!

        Dinamica Cubului, adica a Esentei Creatiei, adica a…Punctului, e fix o dinamica a Oglinzilor.
        cea care nu se Oglindeste, ramanad, astfel Referinta Absoluta a Cubului este…Inima
        :)))
        :)))))
        ce frumos!

        • deci prima culoare a Curcubeului e Rosu, ultima fiind Albastru.
          Rosu-Albastru fiind Culoare Absoluta:))
          Galbenul fiind Fiul acesteia!:)))))
          hai, bre, ca e chiar haios!:))))))))
          …atunci cind Fiul, adica Galben, devine Miscare, adica parte a Universului, el poarta culoarea VErde, pentru ca…implineste voia Tatalui:))), purtindu-l si pe Albastru:)

          uite cum…tot ce stiam pina mai adineauri despre Culorile fundamentale si…Cifrele fundamentale…a ajuns, brusc, la gunoi:))
          :)))))

          • 345 6 987…se suprapune peste o gaura neagra astfel:
            6 este…orizontul evenimentelor
            345 e…de-o parte a orizontului evenimentelor,
            987 e de partea cealalta

            astfel, o gaura neagra e o exprimare de tip curcubeu, care are de-o parte a ‘orizontului…Tot Timpul, adica Timpul…Pur!,
            iar pe cealalta parte…Tot Spatiul, adica Spatiul pur!
            :)))
            odaca cu ce-am aruncat io la gunoi, azi, aruncati si voi tot ce stiti despre o gaura neagra:)), e mai cu folos:))))

          • deci…pina mai adineauri era asa: curcubeul se suprapunea peste o gaura neagra, insa ceva era defect, ca erau chestii sucite, pacolo,
            ..insa atunci cind per si usr au ajuns la exprimarea plenara, Natural VS Artifical, gen, 7 a devenit…9:)))))
            ce ti e si cu politica asta!:))

            faza cu ‘gaura neagra’, care e doar una:)), ramane in picioare.
            deci…se stie!, in univers se manifesta o singura ‘gaura neagra’:))),
            penca daca te ai deplasa spre una, incet.incetisor…toate gaurile negre din univers vor incepe sa se suprapuna!:))))

            o gaura neagra,…ce denumire hidoasa!:))), …hai sa i zicem altfel, uite…io ii zic asa: Moneda Creatiei:))),
            deci Moneda Creatiei reprezinta…cele doua capete ale Curcubeului, deci acolo sint doua capete, adica cele doua Fete ale Monedei Creatiei, prin urmare cind privesti….fosta gaura neagra:)) vezi…cele doua Fete ale Monedei Creatiei:)))
            deci acolo nu e doar un ‘obiect’, ci doua, Pure!
            unul e…Yin
            iar celalalt e…Yang!:)))

            adica unul e…Spatiul, varianta Pura!,
            alalalt e Timpul, varianta Pura!

            deci, cum ziceam, e mai cu folos sa aruncati la cos tot ce stiti despre…fostele gauri negre, …actuala Moneda a Creatiei!:))))

  • nu exista Razboi Mondial, ci Revolutie Mondiala ( care e tot un razboi mondial, insa purtat intr o stare de…pace, de echilibru relativ )

    orice alt demers e inutil, daca el nu se armonizeaza cu Revolutia Mondiala.

    Revolutia Mondiala e implacabila, ea face ceva absolut fundamental, demoleaza temeliile lumii, insa doar pentru a construi altele, noi noute si in mod fundamental capabile sa sustina un nou etaj, fulminant!, de dezvoltare in stil fibonacci, in Civilizatie

    cui ii pasa daca Ro vrea sa imbunatateasca actualul sistem politic, cita vreme ‘sistemul politic’ e un produs expirat si declarat asa de chiar Revolutia Mondiala care se manifesta?!

    treaba Revolutiei Mondiale e sa demoleze tot ce e invechit si sa aduca, la schimb, pina la urma, noi sisteme sociale. noi-noute!
    prin urmare orice discutie care cuprinde actualul sistem politic e una care se poarta in jurul unui produs expirat.

    democratiile pilotate sint doar calea catre…punerea pe pilot automat, a natiunilor.

    noul sistem politic va avea doi actori.
    unul e Artificial, celalalt e…Natural.
    problema care se va pune, in curind, va fi daca pilotii…oameni sint ai capabili decit cei dfiniti in stil matematic.

    deci faza care conteaza e ca nu politicienii vor fi pusi la indoiala, ci chiar oamenii-politicieni! deci povestea nu mai e…de la om la om, in sistemul politic, ci de la om la…masina!

    in curind popoarele vor avea de ales intre un conducator care e…om, si unul care e…masina.

    intotdeauna lumea mare il va angaja pe unul care…nu doarme, prin urmare poate munci 24/24,…pina la infinit.

    deci iata de unde pornim, de la faptul ca in curind vom avea de ales intre un conducator care eom si unul care e, pina la urma, o inteligenta artificiala…
    iar toate celelalte se astern astfel incat aceasta tinta sa fie atinsa.

    • Revolutia Mondiala e calea catre Revolutia Perpetua.

      Revolutia Perpetua e sinonima cu Primavara, insa ea e o poveste eminamente matematica, pentru ca ea are tupeul, basca potentialul, de a tinde sa scoata Civilizatia din Dinamica Anotimpurilor, …scapind-o astfel de manifestarea Iernii, adica de…moarte.

      tinta Civilizatiei e…sa nu se aleaga si de ea Cenusa!, asa cum s-a ales de toate celelalte civilizatii care s-au manifestat pe planeta asta.
      ea se suprapune peste tinta, deci peste dorinta omenirii, a lumii mari, care e asta: sa nu mai moara.

      Nemurirea e numitorul comun al tuturor dinamicilor acestor vremuri.

      Nemurirea e tot una cu Tot Timpul, iar Tot Timpul e o dinamica propriei Granitei Universului,…pe care omul a pasit deja.
      asa ca…Nemurirea, din dorinta tuturor oamenilor, a ajuns sa fie o dorinta implinita. mai trebuie sa treaca doar ceva timp pentru ca ea sa devina parte a Civilizatiei.

      prin urmare Revolutia Mondiala, prima in istoria civilizatiilor, adica fix ce traim noi acusica, e calea catre Artificial,
      ea, Revolutia Mondiala, scotindu-l pe om din joc, insa asta doar pentru ca el e incapabil sa cloneze ecuatia de miscare a Naturii.
      el, adica omul, fiind un produs natural, adica al Naturii, aceasta caracteristica facindu-l un incapabil in fata Civilizatiei, iar asta doar pentru ca el se manifesta sub umbrela Dinamicii Anotimpurilor iar Civilizatia…fix de Dinamica Anotimpurilor vrea sa scape!

      nimic nu e mai important in Civilizatie, azi, decit sa iasa din Dinamica Anotimpurilor, abia asa sa scape de Iarna, insa in felul asta tre sa se miste perpetuu, ca Primavara Perpetua a Civilizatiei, adica Revolutia Perpetua, presupune chiar lipsa Duminicii!, ca ce Revolutie Perpetua sau miscare perpetua e aia care…ia o pauza de odihna!:)))

  • Daca se vor defasura alegerile rezultatul nu va aduce nici unui partid vreo mare victorie dat fiind absenteismul, scepticismul si lehamitea ce a cuprins intrega populatie care nu va ignora nici pericolul sanitar. Exceptand medicii infectionisti si armata carora li s-a pus pe tava bugetul tarii absolut nimeni nu are niciun motiv pentru care ar vota.
    Gastile de pe listele de partid poate se vor deplasa la vot dar de unde atatia sustinatori atat timp cat de la copii pana la pensionari inclusiv au fost tratati ca si cand n-ar exista.
    Am ajuns o tara trista careia i s-a taiat speranta ca odata, candva va fi bine.
    Ca o fi Biden sau Trump urmatorul presedinte al SUA tot atat „ajutor” va primi Romania…sa nu ne mai facem iluzii.

  • Problema nu este ca presedintele Iohannis isi doreste alegerile desfasurate pe 6 decembrie ci daca, intr-adevar, acestea chiar trebuie sa aiba loc. Iar raspunsul nu poate fi decat afirmativ. Iata de ce: pandemia va escalada in perioada iernii, iar situatia epidemiologica este inca foarte buna, acum, la sfarsitul toamnei. Pandemia de Covid a inceput la inceputul primaverii, deci noi nu am cunoscut decat un prim val foarte bland. In al doilea rand, a ne prinde adevarata pandemie fara autoritate echivaleaza cu a ne afla pe o corabie in plina furtuna fara echipaj. In al treilea rand, acest guvern este unul foarte prost (cu cateva exceptii mai mult decat notabile) si el trebuia schimbat inca de asta primavara. Cu atat mai mult acum.

    2. Problema nu este ca Iohannis isi doreste puterea absoluta ci ce anume doreste sa faca cu ea. Maestrul nu ne mai spune. KWI a declarat in repetate randuri ca doreste restructurarea si resetarea institutiilor statului. Ce e rau in asta? Nu asta ne dorim cu totii? Vreti sa le cerem lor acordul ca sa restructuram MAI, serviciile, pensiile, administratia birocratica extinsa din fiecare judet, constitutia cu doua capete, legile facute sa apere pe infractori sau care permit jaful cu acte? De ce ar fi KWI periculos iar Liviu Dragnea nu ar fi fost? Cine mergea la pomana porcului la SRI, KWI sau LD?

    3. De unde si pana unde participarea la vot va conduce la explozia pandemiei? Vedem in aceste zile ca pana si specialistii o balmajesc pe problema. Nu ai nostri, pentru ca noi nu avem adevarati specialisti (nu veniti la mine cu alde Rafila, Cercel sau Arafat, astia sunt functionari sau/si propagandisti, nu specialisti. Un specialist nu pierde vremea cu ziaristii ci lucreaza, daca stie, poate si i se permite). Altele sunt masurile care trebuie luate pentru stavilirea pandemiei, altele sunt problemele. Nu organizarea alegerilor pe 6 decembrie. Amestecarea problemelor e un demers ipocrit si mincinos. De unde are Maestrul suficiente cunostinte despre noul coronavirus din moment ce aspecte fundamentale despre el sunt inca in dezbatere? De la Partid (PCR)? De la redactia Scanteii Tineretului, de la Nea Nisusor? Din biblioteca Academiei? De la Avicola Crevedia? Afirmatia si demersul mi se par demagogice, nejustificate si propagandistice.

    4. Problema nu este ca DNA l-a acuzat tocmai acum pe Banicioiu si de ce nu l-a acuzat mai devreme, ci daca Banicioiu intr-adevar a pus botul la milionul de euro. Aceasta este adevarata problema. Zeci de oameni zac in puscarii pentru mite de doar zeci de mii de euro (Sorina Pintea va fi inca una, din fericire), darmite pentru un milion primit pleasca? Se vede ca nu aveti cunostinte din lumea medicala, piticul Banicioiu a fost banuit de multi ca ar fi fost un spagar notoriu. Ce e rau ca a fost pus sub acuzare? Ati vazut cum s-a scuzat public? Cica de ce l-a denuntat ala, ca este un denuntator de profesie. Pai asta e problema bai jigodie nenorocita sau ca ai pus tu botul la banii lui ca sa-i rezolvi ce ti s-a cerut!

  • Klaus Iohannis este Stapinul Sistemului in Romania,foarte corecta afirmatia,Iohannis este primul presedinte de la Ceausescu incoace care a reusit sa incalece si sa conduca Sistemul(mai mult decat a reusit Basescu).Acum il umfla Sistemul pe Banicioiu,dar daca as fi Barna,Ciolos,sau oricare lider marcant USR,nu as prea dormi linistit,ce a patit Pro Romania cu Banicioiu poate pati si USR ,ca si toti care stau in calea PNL Iohannis.Cu PSD e mai simplu,astia vor respecta blatu,nu i problema.

    • Seamana mult in chestiunea asta si in modul de actiune Iohannis cu Donald Trump,sunt interesati mai mult de puterea personala si de binele grupurilor de putere care i sustin decat de binele popoarelor lor.Trump a sacrificat vietile a zeci de mii de americani,prin faptul ca nu a luat in serios amenintarea Covid,la fel si Iohannis,(care risca vietile a mii de romani ca sa isi faca „alegerile”),ca sa le iasa „combinatiile”.Astept cu mult interes alegerile din 3 noiembrie din SUA,daca Trump va pierde,va primi si Iohannis o lectie ,cum ca ,daca nu ti pasa de popor,la un moment dat nu i va pasa poporului de tine.Daca castiga Trump inca un mandat,Dumnezeu sa aiba mila de noi ,Planeta Terra,s ar putea ca si Covidu sa fie o dulce adiere de primavara si in deceniul asta sa fim martorii poate a Celui De al Treilea Razboi Mondial(il cred in stare pe Trump sa declanseze razboiul Nuclear).Daca totusi Trump nu va putea declansa razboiul Nuclear,va fi SUA vs Restul Lumii.Hitler a mai incercat schema asta cu Germania sa ,dar Restul Lumii castiga intotdeauna.Chiar daca rusii l-au sustinut in prima faza ,Trump este prea imprevizibil,si incontrolabil,si rusii se pot adauga atunci Restului Lumii.

      • Totusi spre deosebire de Iohannis care conduce tot in Romania,toate institutiile,in SUA exista institutiile Americane care il mai pot stavili pe Trump,daca asta o ia razna prea tare(Trump a vrut sa declanseze razboiul SUA Iran, si tocmai aceste institutii americane l au impiedicat sa si duca planul la bun sfarsit,Congresul in special,sau atunci cand Trump a vrut sa trimita armata sa capaceasca demonstrantii afro-americani,si generalii de la Pentagon i au dat cu flit).Totusi SUA ramane un Imperiu,si un Imperiu are niste institutii.Daca iese Trump,speranta mi o pun in aceste institutii Americane sa l impiedice pe Trump sa arunce pe Mapamond cu bombite Atomice.Romania fiind o tara jalnica,o molusca nevertebrata,un stat de tip neofeudal ,nu are institutii adevarate,asa zisele institutii stau la mana Jupinului(pasa,sultan,maharajah),care este presedintele Tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *