Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

La granița României. Să stăm, zic…

Ca în fiecare an, în această perioadă mulți români se suie în mașinile lor (sau ale Băncilor) și iau „drumul autostrăzilor“ – alea pînă in România, că după vama se cam termină asfaltul.

Și, tot ca în fiecare an, apar la TV tot felul de călători care se plâng că de ce se stă la coadă, că de ce sunt tratați prost și tot tabloul repetitiv. Măi, oameni buni, voi ați uitat de unde ați plecat? Sincer, de ce ați crede că de data asta e altfel ca data trecută?

În fiecare an, de două ori, în perioade diferite – vacanța de vară și cea de iarnă – se stă la vamă (la intrarea în România) mai ceva ca la legendarele tigăi de la deschiderile supermacheturilor.

Și stau și mă întreb: oameni buni, voi cand vă porniți la drum nu vă gîndiți că situația e aceeași din totdeauna? Adică, ce anume v-a făcut să plecați, nu este același lucru care vi se întâmplă și acum – nu de aceea ați plecat?

Lucrurile nu par a se schimba în viitorul apropiat și nici (eu, cel puțin) nu văd o dorință de schimbare, nici la politicieni și nici la noi.

Cu ceva timp în urmă a existat o discuție legată de faptul că românii care lucrează în străinătate ar trebui să plătească taxe și în România. Și atunci, ca și acum, lumea s-a scandalizat o vreme și apoi totul s-a stins.

Nu știm și nu ne dorim cu adevărat schimbarea. Ne place acest stil, „o votcă și un discurs”, și mergem cu el așa doar comentând pe ici pe colo, pe scara blocului sau la vreo ”crâșmă” – asta când reușim, după lupte, stres, frig\transpirație să ajungem la ”ai noștri”, acasă.

Schimbările reale nu sunt și nu vor fi atâta timp cât noi nu ne vom implica cu adevărat în viața noastră și nu vom face acele schimbări care trebuie făcute, chiar dacă, pe termen scurt, va fi dureros și costisitor.

Tututor, să ajungeți acasă sănătoși și în bună stare!

Sărbători fericite și fie ca anul care vine să aducă schimbarea de care avem cu toții nevoie. (Florin Pîcă-Germania)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „La granița României. Să stăm, zic…”

  • Azi-noapte am ajuns acasă,din Germania,cu autocarul.6 ore am stat la vama Nădlac.Sunt în concediu la părinți.Mă întorc peste 3 săptămâni.Este organizare proastă,de aceea durează mult.Se pare că e personal puțin și nu mai fac față numărului mare de oameni.Vreo 12 km a fost coada de mașini,autocare,camioane.Nu mi-i se pare normal,doar un singur vameș controla fiecare pasager la coborârea din autocar,același vameș controla documentele la gișeu și 2 vameși stăteau cu mâinile în sân și se uitau la el.Respect vameșilor care muncesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *