Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

La pas împotriva PSD

Doar cinci județe din țară au votat cu PSD majoritar, implicit cu Viorica Dăncilă. Chiar dacă valul de critici cu privire la organizarea social-democraților este în creștere, membrii acestui partid ar trebui să fie mai temperați deoarece puteau fi activi în dese momente. Au preferat să tacă și când aceasta femeie era o anonimă chiar și pentru ei, au tăcut și când au pierdut alegerile europarlamentare sau când au votat-o la Congres ca președinte și candidat la președinție. Acum când Viorica Dăcilă este istorie, taberele își ascut colții pentru lovitura decisivă. Și, evident vor să scape de ea.

Cei care vor conducerea PSD, cel puțin din ce reiese din mass-media sunt, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea și Lia Olguța Vasilescu. Cu aceste nume, PSD nu se va reforma, din contră. Marcel Ciolacu nu a reușit să se transforme într-un lider național de anvergură, Gabriela Firea a dovedit că în București liberalii au luat mai multe voturi decât au luat cei din Sibiu iar Lia Olguța Vasilescu se va împiedica în propriul trecut, de membru PRM în caz că va dori să devină președintele social democraților.

Astfel, una dintre întrebările la care ar trebui să răspundă Viorica Dăncilă care afirmă cu mândrie că este ”pesedistă cu sufletul”; de ce a candidat împotriva lui Iohannis știind că nu are șanse, producând daune propriului partid? O altă întrebare ar fi ce căuta Gabriel Oprea în sediul PSD?

Cauzele declinului unui partid care avea aproape totul sunt vizibile. Calitatea umană, lipsa creativității și comunicării au dus acest partid în colaps. Nu am văzut membrii social democrați (lideri?) care să explice ce înseamnă ciuma roșie sau care este diferența dintre social democrație și comunism. În câteva rânduri am scris pe acest blog despre acest subiect. Nu mai reiau.

Ca la fiecare alegere de președinte de după 1990, românii trăiesc în seara anunțării câștigătorului un moment euforic bazat doar pe utopie. La fel ca și până acum, dezumflarea speranțelor lor se va produce abrupt! Alegerile din acest an s-au caracterizat prin strategia intelectual & prost coroborat cu dispariția presei reale. Doar o mică parte dintre jurnaliști au rămas jurnaliști. Restul s-au străduit să-i creioneze o imagine pozitivă președintelui în funcție care să-i confere un câștig fără vreo minimă emoție. Chiar și când nu avea nevoie.

Pe 23 iunie 2018 eram înștiințați de președintele României dintr-o piață din Sibiu că va candida la un nou mandat de președinte. Cu peste un an și ceva la dispoziție, tot aparatul din spatele său a lucrat pentru a-i (și) oferi încă un mandat. Viorica Dăncilă abia se obișnuia la Palatul Victoria, din nesperata sa poziție de primul prim ministru femeie al României.

Pentru președintele Klaus Iohannis în acest an nu prea au existat subiecte incomode. Subiecte precum casele sau cele legate de patrimoniul grupului etnic german nu și-au găsit loc în preocupările formatorilor de opinie. Acest cor al formatorilor de opinie nu numai că au evitat întrebări incomode pentru președinte dar s-au gudurat pe lângă el cu diferite ocazii, în special la lansarea programului ”România normală” sau la acel cenaclu de la Biblioteca Central Universitară. În fond, românii nu au votat în special pentru Klaus Iohannis ci împotriva Vioricăi Dăncilă. O Viorica Dăncilă care nu putea câștiga o luptă prea mare pentru ea.

Flancată de bărbați fără creativitate și viziune (Mihai Fifor, Orlando Teodorovici, Codrin Ștefănescu) aceștia au avut mai mult un rol de a aduce mai multe voturi către Klaus Iohannis decât pentru șefa lor. Doar prin simpla lor apariție!

Evident, aceștia nu înțeleg că trebuie să facă un pas în spate ci se comportă ca ”liderii” unor partide asiatice care chiar dacă nu conving și nu produc plus valoare, refuză să piardă, conștienți fiind că și-au atins maximul din ceea ce puteau obține.

De partea cealaltă, PSD a demonstrat încă o dată că nu poate învăța nimic din trecut iar unele decizii importante precum alegerea candidatului la președinție au fost luate arbitrat, sfidând logica.
Klaus Iohannis este omul premierelor. Este primul președinte din istoria României după 1989 care a câștigat alegerile înainte de a începe. Fără emoții, fără speranță. Pur și simplu se știa de când Viorica Dăncilă a făcut anunțul că va candida contra sa că va obține și al doilea mandat.

A doua premieră este că strategia sa de campanie nu a fost neapărat pentru ceva ci împotriva a ceva. Împotriva unui partid, după cum vedeți din declarația de mai jos, rostită aseară:

„Trebuie să fim realiști. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul încă nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare. Abia atunci când PSD-ul e trimis în opoziție (PSD este deja în Opoziție) vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii. Abia atunci vom putea face România normală, așa cum ne-o dorim noi cu toții.”

Primul gând este acela că puterea corupe absolut. Iar a concentra toată puterea în mâinile președintelui poate fi un procedeu foarte periculos. Pentru exercițiul democratic, chiar dacă PSD a câștigat guvernul și majoritatea parlamentară, opoziția avea președintele. Ori, în această situație, președintele Iohannis, vrea majoritate peste tot, și la locale, și la parlamentare!

A treia premieră este că timp de cinci ani președintele Iohannis nu întreprins nimic palpabil. Nu am avut un proiect de anvergură care să i-l putem atribui, nu avem un proiect de țară privind educația care să fie gata, nu avem realizări concrete în diplomație. Cu toți acești nu, președintele poate a inițiat o rețetă.
De ce să faci ceva riscând să greșești când sigur nu greșești nefăcând nimic?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „La pas împotriva PSD”

  • Problema pentru iohanita este ca el avand toata puterea in prezent,va trebui sa „livreze”,lumea are asteptari mari de la el si de la liberali,pentru el situatia este periculoasa,pentru ca daca el si penelistii dezamagesc risca sa se prabuseasca la fel de spectaculos cum au ajuns in varf pana acum,victoria pentru ei e o victorie periculoasa,toate greselile lor vor fi atent urmarite si sanctionate,adversarul lor disparand,tot ce va merge prost in tara asta va fi raspunderea lui iohanita si a penelistilor,iar criza bate la usa,si totul e pe umerii astora,practic iohanita e comandantul unei corabii subrezite in mijlocul uraganului,si ma tem ca nu este acel vajnic capitan de care tara are nevoie sa treaca cu bine furtuna,greul de abia de acum incepe.

  • Ca sa nu mai vorbim de faptul ca au fost promovati toti incompetentii,slab pregatitii,in functii mari de conducere,s-a mintit in legatura cu starea economica a tarii,s-au prezentat cifre nerealiste,s-au luat masuri economice proaste,si populiste,s-a mintit la greu,iar poporul s-a prins de minciuni,s-au marit salariile si pensile cu vreo 20 de procente,dar preturile au crescut cu vreo 50 de procente,inflatia a explodat,astfel ca in termeni reali veniturile s-au taiat in loc sa creasca,ca de,degeaba dai mai multi bani la populatie,daca banii aia multi ajung sa nu valoreze nimic,nu sumele sunt importante,ci,ceea ce poti cumpara cu aceste sume,asta este important,euro a explodat,si uite asa,au crescut si ratele,iar populatia s-a prins.Ca sa nu uitam ca Romanica este cu pantalonii pe vine in fata unei noi crize ce se prefigureaza dupa 2020,da asta e alta poveste.Un alt element care a dus la dezastrul PSD,este acela,ca degeaba maresti salarii si pensii,daca nu esti in stare sa oferi siguranta oamenilor,interlopii isi fac de cap,copiii sunt rapiti in plina strada,oamenii isi trimit fetele la scoala,si acestea sunt furate de interlopi,ca sa le vanda in italia,sau in toata Europa,baietii sunt casapiti de colegii mai mari prin scoli,drogurile sunt „la liber”in scoli,la fel si violenta,care este la scoala”la ea acasa”,iar politia nu face nimic ca e pe mana cu interlopii,interlopii se bat pe strada,bat oameni nevinovati,bat chiar si politisti cinstiti care vor sa isi faca datoria,netinand cont,sau nestiind de blaturile sefilor cu interlopii,la fel si in cazul padurarilor sau a altor organe,deveniti victime ale interlopilor,iar asta pentru ca sefii din politie,sau alte organe,numiti de pesedisti sunt pe mana cu interlopii,pentru ca,de,interlopii sunt prieteni si finantatori ai PSD,dar si a altor partide.

  • Si acum sa continuam necrologul PSD cu o parte din greselile care au adus PSD la acest deznodamant(final de harachiri politic marca PSD).
    Prima si cea mai mare greseala este aceea ca pesedistii s-au prezentat ca si protectori ai interlopilor,au promovat interlopii,s-au afisat cu acestia,si au facut lucrul asta in vazul lumii,au promovat ideea unui partid care se afiseaza cu interlopii,si nu pe ascuns ci in vazul lumii,pur si simplu,si-au asumat imaginea de partid al interlopilor si al coruptilor,si s-au si laudat cu chestia asta.Doi la mana,au reusit sa-i scoata pe Kovesi si procurorii ei ca pe niste martiri ai neamului,transformandu-i pe acestia in victime.Trei la mana,au scos din inchisori personaje odioase gen Udrea,Hrebenciuc si altii personaje urate de popor,mai mult sau mai putin meritat.Patru la mana,ei fiind un partid social democrat,trebuiau sa apere interesele saracilor si a salariatilor,in schimb ei au aparat interesele patronilor(atat romani cat si straini)sub sloganul”aparam capitalul romanesc”,aparand patronii romani(dar si capitalul strain),patroni care nu prea isi respecta angajatii,nici drepturile acestora,promovand pe toate televiziunile „de casa”ideea ca „angajatii romani sunt lenesi si nu vor sa munceasca”,si infierandu-i cu manie proletara pe aceia care au plecat in diaspora,cautand ,nu bani in plus,ci respect,respect pe care nu-l primesc in tara lor.Ca sa nu mai vorbim ca acesti asa zisi”social democrati” aparatori ai saracilor,nu au nici o problema in a-si etala bogatiile imense si banii ,vilele,conturile si masinile de lux,amantele tinere si sexy,si alte atribute ale bogatiei.Sa nu mai vorbim de faptul ca in ultimii ani,multi patroni din Romania au fost afiliati la PSD,si s-au comportat ca si firme de casa ale PSD,si au sustinut PSD,iar PSD i-a sustinut in lupta lor de a restrange drepturile angajatilor,sau de a se sustrage la plata darilor(O politica normala pentru un partid de dreapta,dar nu si pentru un partid social democrat).O alta mizerie marca PSD,pe langa faptul ca s-au afisat,si se afiseaza cu interlopii in vazul lumii,fara ca nici macar sa nege acest lucru,sau sa se rusineze vre-un pic,este faptul ca si-au subordonat Politia si Jandarmeria Romana,creindu-si astfel propriul „stat paralel” cu aceste doua institutii,in timp ce urlau pe toate gardurile,ca-i vaneaza „statul paralel”.Dovada este 10 august,cand jandarmeria,a macelarit protestatarii pasnici,doar pentru ca au avut neobrazarea sa protesteze contra lui dragnea si dancila,dar aceleasi trupe vajnice politienesti nu au fost in stare sa apere doua biete fetite din caracal,vandute ca sclave sexuale,sau poate macelarite,cine stie,nu de alta dar interlopii nu trebuiesc suparati,ca-s prieteni cu Partidu’ cine stie? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca interlopii fac ce vor in orasele si satele tarii,sub privirea blajina a politistilor,care i lasa pe interlopi sa-si faca de cap instituind teroarea pe strazi,nu de alta dar PSD e prietenul interlopilor,si nu tre sa superi sefii.In schimb la batut protestatari pe 10 august,fara numar,interlopii trebuie lasati in pace.Inca un aspect,toate rudele,pilele,amantele,amantii au fost angajati peste tot,iar tinerii talentati si capabili nu mai au loc,nici la stat,si nici macar la”privat”,ca majoritatea firmelor sunt ale lor,poate doar in diaspora,sau la mutinationale au mai avut loc tinerii astia,capabili si talentati.Atunci nu e de mirare ca si-au luat-o de la iohanita,care i-a batut categoric,dormind practic,si nefacand nimic pentru victorie .Ar mai fi multe de spus,dar in fine R.I.P PSD .Sa le fie tarana usoara.

  • Pai „desteptii” de pesedisti au pierdut pe mana lor,iohanita i a batut dormind,nefacand nimic,iar prostii de PSDisti zic ca au facut scor bun dar au pierdut,si o tin gaia matu cu actuala conducere,cu liderii lor expirati,cu genu lor de a face politica,gen de politica depasita de istorie,care nu mai cadreaza cu momentul istoric in care se afla tara,bai PSD v-a batut iohanita noaptea in somn ,dormind ,cu 70 la suta,asa prosti sunteti,da oricum PSD este oficial pus la lada de gunoi a istoriei.
    Aceasta „performanta”nu a obtinut-o iohanita,nici statul „paralel,patrat,rombic”,ci PSD istii insisi prin propria prostie.PSD s-a aruncat singur la lada de gunoi a istoriei,iohanis nu a castigat razboiul cu PSD,PSD s-a autodistrus,de fapt,predandu-i toata puterea lui iohanita, de fapt.PSD de trei ani a facut un singur lucru,si-a facut harachiri in direct,sub conducerea cuplului de „succesuri”,dragnea dancila. Acesta e un necrolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *