Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

La război, ca la război; unii fac miliarde, alții rămân goi

Agențiile de informații ale Statelor Unite (nu se precizează care dintre ele, veșnica gargară a mass-media) cred că unele părți ale guvernului ucrainean au autorizat atacul cu mașină capcană din apropierea Moscovei din luna august, atac în care a murit Daria Dugina, fiica unui important naționalist rus. Americanii consideră acest asasinat drept un element al unei campanii secrete de care se tem că ar putea extinde conflictul.

Statele Unite nu au luat parte la atac, nici prin furnizarea de informații sau alt tip de asistență, au declarat oficialii. De asemenea, oficialii americani au mai spus că nu au fost la curent cu operațiunea din timp și că s-ar fi opus uciderii dacă ar fi fost consultați. Ulterior, oficialii americani au admonestat oficialii ucraineni în legătură cu asasinatul, au transmis americanii. Evaluarea foarte bine susținută a complicității ucrainene, care nu a fost raportată anterior, a fost împărtășită în cadrul guvernului american săptămâna trecută. Ucraina a negat implicarea în asasinat imediat după atac, iar înalții oficiali au repetat aceste dezmințiri atunci când au fost întrebați despre evaluarea serviciilor de informații americane. Deși Rusia nu a ripostat într-un mod specific la asasinat, Statele Unite sunt îngrijorate de faptul că astfel de atacuri, deși au o valoare simbolică ridicată, au un impact direct redus pe câmpul de luptă și ar putea provoca administrația de la Moscova să efectueze propriile lovituri împotriva unor înalți oficiali ucraineni. Oficialii americani au fost frustrați de lipsa de transparență a Ucrainei în ceea ce privește planurile sale militare și secrete, în special pe teritoriul rusesc. Ce înseamnă acest lucru? Americanii doresc pace, în special din cauza factorilor de decizie din Republica Populară Chineză, care continuă să-și sprijine partenerul strategic, adică Federația Rusă (https://www.nytimes.com/2022/10/05/us/politics/ukraine-russia-dugina-assassination.html).

O știre „breaking-news”: Statele Unite se pot considera „liderul lumii libere, veșnicul jandarm mondial etc.”, dar un indice de dezvoltare publicat în iulie 2022 plasează țara mult mai jos pe listă. În clasamentul său global, Biroul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Durabilă a coborât SUA pe locul 41 la nivel mondial, față de locul 32 ocupat anterior. Conform acestei metodologii, un model expansiv de 17 categorii sau „obiective”, multe dintre ele axate pe mediu și echitate, SUA se situează între Cuba și Bulgaria. Ambele state „vecine” SUA sunt considerate pe scară largă drept fiind țări în curs de dezvoltare. În plus, SUA este considerată acum o țară cu o „democrație defectuoasă”, potrivit indicelui democrației realizat de The Economist. https://theconversation.com/us-is-becoming-a-developing-country-on-global-rankings-that-measure-democracy-inequality-190486 Starea democrațiilor eșuate, inclusiv statul nostru (sau teritoriul colonizat pe care îl populăm). https://www.economist.com/graphic-detail/2022/02/09/a-new-low-for-global-democracy Cum am învins SUA (dacă este să avem umor negru), noi suntem pe locul 30, iar SUA se află pe locul 41. https://dashboards.sdgindex.org/rankings Slava Ukraina, stat eșuat și în curs de colonizare – locul 37. De ce spun că este un stat eșuat și colonizat (și nu mă refer la imperialiștii ruși):

Legislatorii ucraineni au votat pentru ridicarea interdicției de vânzare a terenurilor agricole, care persistă de aproape două decenii, eliminând astfel unul dintre obstacolele necesare pentru a debloca un pachet de împrumut de 8 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional. Președintele Volodymyr Zelenskiy i-a îndemnat pe legislatori să susțină ridicarea interdicției sau riscă să arunce țara, una dintre cele mai sărace din Europa, în incapacitate de plată din cauza șocului economic provocat de pandemia de coronavirus. În cadrul unei sesiuni de urgență care a început luni și a durat până după miezul nopții, legislatorii au adoptat într-o primă dezbatere și un proiect de lege privind reforma bancară, o altă cerință a FMI, dar nu au reușit să aprobe un buget de urgență revizuit pentru 2020. Deschiderea pieței funciare din Ucraina a fost „un cartof fierbinte” din punct de vedere politic de ani de zile. Inițiatorii susțin mișcarea drept o modalitate de a debloca potențialul enorm de investiții în ceea ce este deja unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume. Liderul fracțiunii lui Zelenskiy din parlament, Davyd Arakhamiia, a numit-o „sfârșitul șerbiei în Ucraina”. Dar, criticii se plâng că aceasta ar putea permite oligarhilor locali să acapareze terenuri sau să ajute străinii să îi elimine pe ucrainenii mai săraci în achiziționarea de terenuri. Deputatul de opoziție Nestor Shufrich i-a acuzat pe legislatori că „au cedat șantajului Fondului Monetar Internațional” https://www.euractiv.com/section/europe-s-east/news/ukraine-opens-up-land-market-in-bid-for-8-bln-imf-package/. La război, ca la război, unii fac miliarde, alții rămân goi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „La război, ca la război; unii fac miliarde, alții rămân goi”

  • „Legislatorii ucraineni au votat pentru ridicarea interdicției de vânzare a terenurilor agricole”
    Cel mai mare act de tradare al Ucrainei ! Ucraina nu a mai trecut prin „retrocedari „, fiindca „proprietarii ” au fost deposedati in 1918. Nu era cine sa revendice . In plus au trecut un razboi civil si un razboi de supravietuire ( Marele Razboi pt Apararea Patriei )
    Statul ucrainean era proprietarul in totalitate a pamanturilor tarii . Putea sa arendeze oricui pe 20 de ani cu conditionalitati: productie de calitate si cota ( platita la pretul pietei ) pt consumul domestic . Au vandut „ucrainienilor ” si „polonezilor ” din SUA . Zelenski se tine de cuvant : iaca Marele Israel !

  • Și pe timp de pace e la fel,unii fac miliarde și alții rămân goi.Acum războiul e pretextul pentru orice ce se întâmpla sub soare.

  • ” Statele Unite nu au luat parte la atac, nici prin furnizarea de informații sau ”
    -da’ cu Djohar Dudaev in ’96?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *