Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Lovitura de stat din USR!

Cine a crezut că în cazul USR e vorba de un conflict de orgolii și nu de o Criză profundă, provocată de o luptă sălbatică pentru putere, se va fi convins duminică, 6 februarie 2022, că s-a înșelat.
Pentru că duminică, 6 februarie 2022, în cadrul Crizei s-a petrecut un eveniment care ne dezvăluie că la USR avem de-a face cu o veritabilă Lovitură de stat din interiorul unui partid.

Joi, 3 februarie 2022, la o reuniune a Biroului Național, organism de conducere colectiv, dominat de oamenii lui Dan Barna, Dacian Cioloș, președintele USR după Congresul din 2 octombrie 2021, a prezentat un amplu Program de măsuri menit a scoate partidul din stagnarea echivalentă cu o agonie. Una dintre cauzele înțepenirii USR într-un procentaj de 10% stă în situația schizofrenică de după Congres. Președinte a fost ales Dacian Cioloș, de la PLUS. Biroul Național, organismul căruia președintele trebuie să-i supună orice decizie, aparține lui Dan Barna, care a candidat din partea USR. Înfrînt în alegeri, Dan Barna nu s-a resemnat. Ca orice brav politician moldo-valah, s-a angajat cu toate puterile într-o cruciadă de subminare a lui Dacian Cioloș. Scopul cruciadei trimite tot la un nărav românesc. Să arate USR că alegerea lui Dacian Cioloș a fost un dezastru pentru partid. Dacă era ales el, Dan Barna, USR ar fi înflorit.

În ședința de joi, Dacian Cioloș a declarat – nu a anunțat, cum îl terfelesc oamenii lui Barna – că respingerea Programului de către Biroul Național înseamnă transformarea lui într-un președinte decorativ și, în consecință, mai bine-și dă demisia decît să rămînă președinte de paie. Cum oamenii lui Dan Barna au pornit imediat o campanie de compromitere a lui Dacian Cioloș, acuzîndu-l de șantajarea membrilor Biroului, Dacian Cioloș a reacționat precizînd că n-a fost vorba de un șantaj.

Oamenii lui Dan Barna făcuseră mare caz de anunțul cu demisia, pentru că ei asta așteptaseră:
Ca Dacian Cioloș să condiționeze rămînerea la șefia partidului de votarea Programului!

Cînd au auzit declarația lui Dacian Cioloș și-au frecat palmele de bucurie. Nimic nu e mai simplu pentru a scoate pe cineva din joc decît condiționarea de către acesta a rămînerii într-un post de îndeplinirea a ceva care nu depinde de el. Cînd Crin Antonescu a anunțat, în 2014, că va demisiona din funcția de președinte al PNL dacă partidul nu obține 20% la europarlamentare, Sistemul, care voia să-l schimbe cu Klaus Iohannis, atîta a așteptat. PNL n-a obținut 20%. Crin Antonescu n-a avut încotro. Și-a dat demisia. Nu știm dacă conspiratorii din BN i-au întins o capcană lui Dacian Cioloș. Sigur e că Lovitura de Stat e simplă. Cum Dacian Cioloș a condiționat rămînerea ca președinte al partidului de votarea Programului de măsuri, pentru debarcare nu trebuie decît să-i respingi Programul.

Așa se explică o ciudățenie.
Oricît de aiurea ar fi fost Programul, era normal ca membrii BN să-l ia în considerare, ba chiar să-l supună dezbaterii. Membrii BN n-au făcut asta. Imediat după ședință, Dan Barna, mai întîi, și oamenii săi, mai apoi, l-au atacat virulent pe Dacian Cioloș, deși acesta prezentase un Program de măsuri în calitate de președinte al partidului. Speriați ca nu cumva Dacian Cioloș să se răzgîndească și să nu mai demisioneze, complotiștii au impus duminică, într-o ședință convocată de Dan Barna, publicarea înregistrării în care Dacian Cioloș pune problema demisiei. Înregistrarea confirmă condiționarea. Pus în încurcătură de cererea complotiștilor, Dacian Cioloș a revenit, înainte de ședință, reiterînd că va demisiona dacă nu e votat programul său. Complotiștii au mai făcut un pas către debarcarea președintelui. O dată confirmată condiționarea de votarea Programului, complotiștii vor respinge Programul. Nu pentru că acesta nu e bun, ci pentru că e mijlocul sigur de a-l debarca pe Dacian Cioloș.

Așadar, în USR nu întîlnim un conflict, un scandal, o Criză. Întîlnim o Lovitură de stat în interiorul unui partid. Complotiștii știau că pentru Dacian Cioloș votarea Programului e o chestiune de viață și de moarte. Dacă ei n-ar fi urmărit debarcarea lui Dacian Cioloș, prezentarea Programului ar fi fost urmată de opinii pro și contra, de nuanțări argumentate. Locul acestei dezbateri l-a luat o campanie violentă împotriva lui Dacian Cioloș din partea complotiștilor. Din start, prin intervenția lui Dan Barna de joi seara s-au tăiat toate punțile cu președintele. Că e așa ne-o arată reacția lui Cătălin Drulă. Normal ar fi fost ca după ședință, dacă voia încheierea Crizei, Cătălin Drulă să pledeze pentru evitarea Crizei susținînd că pînă la urmă avem de a face cu o realitate tipică unui partid viu. Un lider propune un document menit a salva partidul. Bun, rău, documentul se dezbate, nu se atacă de parcă ar fi semnat de dușmanul de clasă. Colaboratorul DNA – cel care a acceptat să i se pună tehnică în chiloți pentru a-și da în gît colegii de guvernare – s-a grăbit să declare că i-ar lua locul imediat lui Dacian Cioloș dacă acesta demisionează. Dacă Drulă n-ar fi în complot, ar fi pledat pentru singura soluție de rezolvare a Crizei:
Votarea Programului propus de Dacian Cioloș.

Cătălin Drulă s-a grăbit să anunțe că el e gata să preia conducerea partidului. Fără nici o ezitare, de parcă Dacian Cioloș ar fi fost deja demisionat.
E limpede că fostul ministru al Transporturilor, cel care a introdus ranga în politica românească, face parte din complot. Între el și Dan Barna e o înțelegere vizînd debarcarea lui Dacian Cioloș. Dan Barna a evitat să-i ia el locul lui Dacian Cioloș. Mirosea prea tare. Și s-a gîndit să-l pună pe Cătălin Drulă. Nu de alta, dar în acest moment, pentru Dan Barna crucial e să scape de Dacian Cioloș.

Mai mult ca sigur Lovitura de stat din USR va reuși. Complotiștii n-au nici o problemă să-i respingă lui Dacian Cioloș Programul.
Înseamnă asta încheierea Crizei?
Nici vorbă.

Cătălin Drulă va ajunge președinte fără a fi trecut prin alegerile de președinte. Puterile sale vor fi mult mai slabe decît ale unui președinte plin. Dan Barna rămîne în continuare șeful Biroului Național. Dan Barna voia să fie el Președinte. Se va resemna el cu postura de subordonat al lui Cătălin Drulă? E greu de crezut. Nu s-a resemnat să lupte pentru a ajunge șef nici cînd a fost vorba de Dacian Cioloș, o personalitate a scenei noastre politice. Cum să se resemneze el în fața lui Cătălin Drulă?

Mulți USR-iști dintre cei care nu participă la Bătălie pledează pentru rezolvarea cît mai rapidă a Crizei. Înlocuirea lui Dacian Cioloș cu Cătălin Drulă nu încheie, ci adîncește Criza. Pentru că bătălia pentru putere nu se va termina. Va intra într-o nouă fază:
Bătălia dintre Dan Barna și Cătălin Drulă.

Singura soluție de salvare a USR ar fi dacă BN îi votează lui Dacian Cioloș Programul. Dan Barna, inițiatorul complotului, ar trebui să se dea deoparte.
Dacian Cioloș cere prerogative mai mari pentru a revigora partidul. Ce mare problemă ar fi pentru oamenii lui Barna să i le acorde?!
Dacă în perioada următoare partidul nu-și revine, lui Dacian Cioloș i s-ar putea cere demisia.

Votarea Programului ar fi o șansă pentru USR să-și revină. Una mică, dar o șansă. Debarcarea lui Dacian Cioloș ar însemna ratarea acestei șanse.
Cele două formațiuni PLUS și USR se vor despărți.
Cu consecințe nefaste nu numai pentru fiecare dintre cele două partide, dar și pentru Opoziția din România și prin asta pentru Democrația din România.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Lovitura de stat din USR!”

  • https://www.youtube.com/watch?v=ZQrp1MTNvSA
    Fiindca toti baietii stie, aia de jos, dau si eu si eu o lunga, lunga, informare, ca vad ca e la moda:
    Mişu St. Popescu vrea să divorţeze.
    Lung prilej de vorbe şi de ipoteze !

    Unii spun că Mişu singur e de vină,
    Că la ei în casă n-a fost zi senină.
    Că nu poate nimeni să-i mai intre-n voie
    Şi-a avut norocul de-a găsit pe Zoe,
    Care-i rabdă toate de când l-a luat.
    Că desigur alta nu l-ar fi răbdat
    Nici măcar o lună, însă biata fată
    Este bunătatea personificată !
    Că-nainte Zoe până nu-l luase
    A respins partide mult mai serioase:
    Jorj Athanasiu, cînd era flăcău…
    Goldman de la Credit… Guţă Popândău,
    Angrosist de vinuri, — o partidă rară
    Şi cu care Mişu nici nu se compar㠗
    Toţi cu situaţii şi destul de „bine”,
    Refuzaţi de dânsa, ca să ia… pe cine !
    Că săraca Zoe când l-a cunoscut
    Era fără slujbă şi dator vândut.
    Că de-atunci încoace ea zadarnic speră,
    Că el n-are-n casă nici o manieră,
    Nu respectă seara orele de masă,
    Rareori cu leafa nimereşte-acasă,
    Frecventează cele mai de jos localuri
    Şi se ţine noaptea numai de scandaluri…
    Dar mai e un lucru mai fenomenal:
    Mişu St. Popescu este imoral !
    Parcă ea nu ştie că, de-acum un an,
    Dumnealui se ţine cu madam Vârlan?
    O caricatură… un chibrit… o aia
    Cu piciorul mare şi c-un păr cât claia,
    O mahalagioaică… Afectată… rea, —
    De se miră lumea: ce-a găsit la ea?

    Alţii spun că totuşi nu-i de vină el,
    Că din contra, Mişu e un soţ model,
    Însă ea, Popeasca, este o ingrată.
    C-ar fi stat şi-acuma tot nemăritată,
    Dacă din păcate nu s-ar fi găsit
    Un neghiob ca Mişu, un îmbrobodit…
    C-a luat-o tocmai de pe la Vaslui
    Unde se dusese la un văr de-al lui
    Care-avea la dânşii casă cu chirie.
    Că vorbeau adesea la bucătărie,
    Mai cu seamă ziua când trecea la masă.
    Că duduca Zoe scutura prin casă
    Şi — nu zice nimeni că era bigot㠗
    Însă franţuzeşte nu ştia o iotă !
    Că găsind odată nişte cărţi franceze,
    A rugat pe Mişu „s-o iniţieze”…
    (Promitea fetiţa !) Tot aşa mereu,
    Azi o sărutare, mâine… mai ştiu eu?
    Ba cu franţuzeasca, ba cu scuturatul,
    Până când la urmă a-ncurcat băiatul !…
    Toate astea însă la un loc denotă
    C-a luat-o goală, fără nici o dotă.
    Trei perechi de case? Ştie Dumnezeu…
    Trei perechi de mofturi ! — N-o spun numai eu.

    Întrebaţi pe Lambru, pe madam Palade
    (O persoană-n vârstă, foarte cumsecade)
    Şi pe toată lumea care-o cunoştea,
    C-a luat-o numai cu ce-a fost pe ea…
    El putea desigur altfel să se-nsoare, —
    Dar în loc să-i fie recunoscătoare,
    Să-l respecte-n casă şi să-l menajeze,
    Dumneaei, din contra, ţine să dicteze !
    Mişu nu e liber nici măcar un pas,
    Toată lumea vede că l-a dus de nas.
    Dar în schimb, fireşte, ea, de la-nceput
    Fără nici o jenă a făcut ce-a vrut.
    Seara, când o cauţi, pleacă la cucoane,
    Ziua se ocupă numai cu romane,
    Iar bucătăreasa (c-au schimbat femeia)
    Are tot pe mână, până când şi cheia
    De la magazie şi de la dulap, —
    Care va să zică şi-a făcut de cap.

    Alţii spun că Zoe, la madam Lipan,
    A-ntâlnit pe unu, Iorgu Damian, —
    Flutur de saloane, mare puşlama.
    Că-ntre ei desigur exista ceva,
    Fi’ndcă ea-ntr-o clipă de sinceritate
    A scăpat o vorbă la madam Stamate:
    „Ah, ma chere, ce nobil şi distins băiet !…”
    Iar madam Stamate n-a ţinut secret,
    Şi-i destul să afle câteva persoane…
    Tot atunci, se vede, una din cocoane
    I-a făcut pesemne lui o anonimă
    Unde iscălise doar atât: ,,Cu stimă…”
    Şi-i scria acolo — spun din auzite —
    Că ,,madam Popescu prea se compromite…”
    Dar el n-a citit-o, nefiind francată.
    Şi-a trecut şi asta.
    În sfârşit, odată
    Trebuind să plece Mişu la Vaslui
    Pentru nişte case, — un amic de-al lui,
    Unul de la Bancă, l-a pornit cu sila
    Să ia trenul numai până la Chitila
    Şi să stea acolo tocmai timpul strict,
    Ca să-i poată prinde în flagrant delict…
    Că venind Popescu şi văzând lumină,
    A intrat în curte tocmai prin grădină
    Şi bătând la uşa care dă-n salon,
    Cineva din casă i-a strigat: „Pardon !”

    Zoe sta de vorbă, nici nu s-aştepta
    (Că era devreme… zece şi ceva)
    Şi crezând că-i mâţa sau vrun alt ecou,
    Când văzu că-i Mişu, a rămas tablou,
    El păru deodată foarte încântat.
    — Mă iertaţi — le zise — că v-am deranjat !…

    Puse-apoi paltonul peste geamantan
    Şi venind cu-ncetul către Damian
    Care sta să plece, zise: — „Bună seara.
    (Damian atuncea s-a făcut ca ceara.)
    Nu mai staţi de vorbă? Poate că ţi-e somn…
    Te grăbeşti prea tare, mult stimate domn !”
    Şi zicând acestea cu o voce calmă,
    Vru să-l ia de guler şi să-i dea o palmă.
    — „Domnule Popescu… nene ! stai un pic…
    Pe parola noastră că n-a fost nimic !…
    Damian, săracul, nu ştia ce zice, —
    Dar găsind la urmă un moment propice,
    Când văzu că treaba tot mai rău se-ncurcă,
    A fugit…
    Iar soţii se certară furcă.
    Ea-l lua cu bine, nu-l scotea din „dragă”,
    Socotind că astfel va putea s-o dreagă,
    Dar la urma urmei, ca să-l deie gata,
    A-nceput să facă, ea, pe supărata.
    Că odinioară l-a iubit un pic,
    Dar nu-l cunoscuse chiar aşa mojic…
    Şi-ntorcând o clipă capul îndărăt,
    I-a strigat din uşă: — „Te-ai prostit di tăt !…”

    Toate astea însă n-au nici un temei,
    Că nu ştie nimeni ce-a fost între ei.
    Vineri toată lumea a putut să-i vadă
    Amândoi alături, braţ la braţ, pe stradă…
    Ei, şi ştiţi, aseară, după ce-a stat ploaia,
    Ce-a aflat Tănţica de la Procopoaia
    Când s-a dus să-i ceară un model de şorţ?…
    Că madam Popescu nu mai dă divorţ.
    Toparceanu

  • Hahahahahahahaaaaaaaaaa, a demisionat ciolosica si preia Jdrula partidu’…hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, CARE PARTID????Asta-i „partid”…e jale ce-i in capu’ astora care vor musai sa conduca…am crezut ca-s doar prosti gramada, se pare ca-s prosti gramada da’ de legat…locul astora nu e printre oameni,nu-s intregi la cap.
    AUR pare s-o ia la vale mai repede decit ma asteptam. O sa-i faca lu’ simion acelasi lucru pe care i l-au facut lu’ Sosoaca. Diferenta e ca sosoaca isi vede inainte pe linia cu care ne-a obisnuit,pe cind simion isi va incheia curind cariera politica….AUR vrea sa-l aduca pe Terhes, alt hotzoman cu interese personale. Il doare si pe asta drept in gaura „sufletului” de romani…e plin in politica de indivizi ambitiosi sa fie luati in seama si or sa-i voteze poporu’ ca sa le intareasca pozitiile comode si privilegiate, or sa-i”recruteze” cineva si sa le dea si lor acces la cite un os neros total…mai stii?Vreo pozitie importanta, ca se pare ca-i la moda…geoana la nato,aiaiaaaaa, vai de capu’ lui…dupa aia herr scremutu’ de la cotroceni…presa incearca sa ne obisnuiasca cu ideea inca de pe acum…el nici n-a terminat al doilea mandat de stat la golf si ski sau degeaba, si presa il si vede „urmas” la nato….parca ti-e si scirba sa mai deschizi internetul sau TV-ul…sper sa vina ziua aia cind nenorocitii incompetenti sa nu mai aiba dreptul dea ocupa vreodata pozitii de conducere. Daca ai avut o pozitie si ti-ai batut joc de ea, ai facut o laie, ti-ai dovedit inutilitatea si incompetenta, cum Doamne apara si pazeste sa mai ai dreptul sa ocupi si alte functii la acelasi nivel sau mai sus????Pe ce planeta sintem?????Aia e…

  • Orice document strategic, al unui nou președinte USR, normal era să înceapă cu liniștirea electoratului cum că, în pofida alungării de la guvernare în finalul de Epocă Iohannis, partidul va continua lupta împotriva corupției și incompetenței.

  • Toate statele europene postcomuniste încearcă să se salveze din criza economică și energetică.
    Președinții fac vizite, încheie alianțe. Numai noi nu avem nici o inițiativă. Iohannis este total absent.
    Am citit că Orban al Ungariei s-a întâlnit cu Putin pe tema gazului.
    Deasemenea azi am citit că Preşedintele Chinei s-a întâlnit cu președintele Poloniei pentru construirea unui hub industrial și de aprovizionare dinspre China în Europa și invers. Logistica va fia asigurată de China.
    Ar fi putut și Iohannis macar să vorbească cu Bulgaria să legăm la ei conducta noastră de gaze care este gata și stă de un an degeaba (conducta BRUA).
    Ar fi putut și Iohannis să aibă convorbiri cu Putin și China.
    Este vorba de relații economice, cine-l împiedică? De ce ne ține atât de izolați de restul lumii!?
    Deja ne sufocăm în închisoarea noastră ce de toate zilele. Nu avem nici o perspectivă.
    Aurescu trebuie aruncat în stradă că nu e bun de nimic.

  • Maestre, sincer nu merită analizat acest partid.
    De doi ani primarii USR își bat joc de populație. Lumea suferă de frig și sunt mușcați de șobolani pe stradă. Se urcă șobolanii pe blocuri și pătrund în case.
    Trăim în cea mai cruntă mizerie, nu poți să mai duci un copil în parc.
    Useriștii sunt o castă de neșimțiți, aroganți și neisprăviți care imediat ce au intrat la guvernare au angajat in posturi alți nesimțiți și neisprăviți. Jumate dintre ei au mentalități de comuniști din ăia staliniști iar jumate sunt de Bălăceanca, draqu să-i înțeleagă!
    Acu văzând sondajele au intrat in vrie, se mănâncă între ei, colcăie ca șerpii gata să se înghită unul pe altul.
    Bine că scăpăm de acestă „eroare” de acest „accident” din politica românească.

    • USR este insignifiant pentru opozitia si democratia din Romania, nu au doctrina, nu au politicieni de valoare, nu au interese nationale, au numai opotunisti nepriceputi ca Vlad Voiculescu sau Clotilde Armand. Singura parte buna este ca sunt precum infractorii pentru societate, te fac sa fii vigilent si pregatit pentru orice pericol.

  • Maestre, cred că e prea de tot să spuneți că „democrația din România” atârnă de USR.
    Hai că râd și curcile!
    Când te gândești că pentru a face loc acestui partid Luluța a aruncat prin tribunale o întreagă clasă politică.
    Atât Cioloș, Drulă-Rangă cât și Barna nu sunt decât niște figuri gonflate, dacă-i împungi cu un ac nu mai rămâne nimic din ei.
    Acu a venit vremea acului, gata s-a terminat cu acest pseudo_partid.
    Dar…chiar dacă dispare partidul Coana Justiție trebuie să pună ochiul pe miniștrii din timpul coaliției din guvernul Cîțu. Măcar pe miniștrii de la sănătate fiindcă totuși sunt 60 de mii de morți.

  • Problema USR este doctrina, nu certurile interne, daca ele or exista.

    USR ar fi trebuit sa fie port drapelul Civilizatiei sustinind Artificializarea,
    …sa fie, spre ex, cu invatamantul online, cu profesorul-‘inteligenta artificiala’, cu digitalizarea a tot ce misca, cu internetul cuantic, cu porcii modificati genetic pentru transplanturi de inima si nu numai, la om, cu modificarile genetice in general, cu sustinerea simbiozei om-masina, cu inserarea inteligentei artificiale in orice ecuatie de miscare de prin tara asta, intr un cuvint cu transumanismul, ca Civilizatia cu transumanismul e.

    Cea care iti defineste locul e doctrina, pentru ca ea spune daca esti de partea Naturii sau a Artificializarii, prin urmare si daca esti…’la putere’ sau in ‘opozitie’,…indiferent unde te afli la un moment dat.
    Pe vremurile astea ‘opozitie’ mai face doar cel care se opune Naturii prin propria doctrina, care i apartine in fapt Artificialului,
    dupa cum ‘la putere’ mai poate fi doar cel care isi alege ca proprie doctrina ‘doctrina Naturii’.

    Astazi paici nu exista ‘partid la ‘putere” si nici ‘partid in ‘opozitie”, prin urmare o discutie despre ‘putere’ sau ‘opozitie’ nici macar n are sens.
    Paici nu, insa in lumea mare, da!,…iar ea se vede de la o posta…

    • Minuscul Tratat despre Doctrinele Creatiei
      ( :), :)))) )
      :
      Odata cu prima respiratie a primei civilizatii a fost definita ultima ei respiratie: Artificialul (Antinaturalul )

      vine o vreme, iata ca a venit, in care esenta Antinaturala a Civilizatiei se arata la față.

      Te poti pune contra Artificializarii? Nu. Pentru ca daca o faci, chiar felul in care o faci, adica ‘actionand’, te asterne direct in barca Artificialului, indiferent care ti o fi impresia.
      Natura lucreaza exclusiv cu nonactiuni.

      Prin urmare ‘puterea’ sau ‘opozitia’ s au tot cizelat de a lungul civilizatiilor, ele ajungind, in calea lor spre desavarsire, sa se suprapuna astazi fix peste Doctrinele Creatiei.( pentru ca…asa arata ‘desavarsirile’, adica…orice dinamica, atunci cind se desavarseste, se suprapune peste ‘desavarsirile’ care deja! se manifesta in Creatie, ca…de unde alte ‘desavarsiri’, nenică.

      Una dintre desavarsiri este Natura.
      Cealalta este Antinatura, adica fix imaginea din Oglinda a Naturii.
      Antinatura, adica Artificialul.

      Deci…de unde sa iei, pe vremurile astea, o alta ‘opozitie’ decat chiar Antinatura,
      si de unde sa faci rost de alte Nonactiuni decat cele deja cuprinse in dinamica Naturii?

      Or, fiind vorba despre Nonactiuni, sa fii la ‘putere’, azi, e echivalent cu a…ramane in barca Naturii, caz in care nu despre manifestarea puterii e vorba, ci despre exprimarea Iubirii ( Iubirea fiind ecuatia de miscare a Oului Absolut )
      Iar a fi in opozitie presupune chiar Actiune, adica actiune plenara impotriva Naturii, adica Artificializare ( incepind, evident, de Taramul Cuantic, adica fix cu modificarile genetice, mai cu seama cu Clonarea, pentru ca ‘pluralul’ Artificialului, spre fundamentala diferenta, e Mandru! ), ecuatia de miscare a Artificialului fiind fix Matematica ( cuantica ), despre care am mai povestit paici…( Matematica fiind fix imaginea din Oglinda a ‘ecuatiei de miscare a Oului Absolut’, adica a Iubirii )

  • „Cu consecințe nefaste nu numai pentru fiecare dintre cele două partide, dar și pentru Opoziția din România și prin asta pentru Democrația din România.”.
    .
    Nu-mi vine sa cred… consecinte pentru stainii care ne jefuiesc, poate, dar nici pentru aia ca gasesc ei pe altii.

  • Maestre,sunteti mereu fascinant.Conform ultimei teze a dvs intre USR si democratia din Romania ar exista o legatura.O expresie a idealurilor libertatii si democratiei care anima aceasta adunatura de dubiosi este propagarea ideologiei anilor negri ai stalinismului in cultura romana ,cancel culture.Oricum observam ca obiectiva presa romaneasca cearta mai mult AUR dar nu sufla o vorbulita despre dezastrul facut de USR cat a fost la guvernare.

  • Se va inmuia rau opozitia din Romania daca Partidul Strainilor se va scinda, asta vreti sa spuneti?

  • Nu e nicio lovitura, era de la sine inteles ca odata se aliaza, alta data „divorteaza”…cind aliantele se fac de dragu’ amestecarii si ametirii alegatorilor cu scopul obtinerii unui nr mai mare de voturi, „intelegerile” cad imediat dupa terminarea bilciului cu votatu’…chiar daca obtin un nr suficient ca sa intre la vreo guvernare, totzi au tzifna si fiecare vrea sa fie mai cu motz…deci aliantele astea fcaute din interes, sint ca si casatoriile din interes…vine un moment cind crapa. Mie-mi vine sa rid cind ii vad pe bambilicii astia cum se joaca de-a politicienii…chiar nu-si dau seama cit de penibili si nesemnificativi sint?In ziua de azi, cind zici politician, e echivalent cu a zice cacat imputit,oamenii nu mai vad pe nici unul altfel…peste tot prin lume politicienii sint compromisi total. In Romania,toti astia care fac pe ministrii, sefii de partid, marii shezatori in cur si buni la facut nimic, considera platitorii de taxe xa fiind oameni prosti. Daca n-ar avea astfel de parere, nu s-ar comporta cu nesimtirea pe care o afiseaza si n-ar sfida punindu-se singuri pe piedestal.Am mai scris, repet,ciolosica e scolit pe acolo prin „ioropa”,Birna, cu fatza lui incercata de prostie, e aproape intzarcat pe la amerolaci…astia imita ce-au vazut pe la casele care i-au recrutat…cind l-am auzit pe Birna cu vocabularu’ lui „elevat si ales”, cum se mai izmenea in emisiuni cu „schelete din dulap”, „diamant in shlefuire”, „cartof fierbinte”, am ris de-a trebuit sa ma usurez la baie…ala e efectul pe care-l are Birna atunci cind il aud vorbind, daca-l mai si vad, n-am nevoie de nici un alt laxativ…am „succesul” asigurat doar uitidu-ma la fatza aia incercata de prostie, asa un neghiob inconstient de propria neghiobie, doar la herr mai vezi…Ciolosica e asa de teatral si persistent incit nu accepta ideea ca nimeni nu-l baga in seama, e dispus sa faca si tumbe numai sa obtina ce vrea…e ca o cocota de Moulin Rouge, mai ramine sa se dea pe spate cu picioarele-n sus doar ca sa i se dea atentie…”Divortul”asta intre ciolos si birna nu poate fi comparat nici macar cu un divortz in stil italian, e mai degraba ca o sceneta jucata de amatori undeva la caminu’ cultural…Du-ca-se…Duca-se unde-or vedea cu ochii si sa-l ia si pe Jdrula dupa ei…acest imbecil umblat, Jdrula, un shmecheras profitor care a vazut prin strainatate ca cel mai important lucru e sa-ti incarci CV-ul cu functii chiar daca habar n-ai de capu’ tau…mare IT-ist…ma umfla si risul cu cite laude isi da singur…hai sa admitem ca n-a mintit pe CV si nu stiu ce mare rahat facut de el e functional in Rwanda…de ce pt Rwanda a fost in stare sa faca ceva si pt Romania nu?Mai ales ca-n Romania a fost si director, ministru ce rahat a mai fost si a facut un balamuc total la metrou…apoi si-a bagat picioarele…de destept ce e…Arogantii astia gen Jdrula, putzoii astia fara creier si care se cred buricu’ planetei, nici n-ar trebui acceptati in vreo functie se conducere, nu-s capabili, dimpotriva, indivizi ca Jdrula sint periculosi si distrugatori…pe scurt omu’ e prost de pute cu toate diplomele lui, arogant, ambitios si dornic de-a calca pe beregati ca sa-si faca loc pt el.Un nenorocit,un nemernic, nu e altceva.Te stergi la cur cu ce zice acest jeg uman. Bun, nu vreau sa ma enervez din nou din cauza idiotilor astora care vor musai sa conduca…Am spus continuu, repet, nici un partid nu merita atentie. Sint niste cioflingari disparati dupa privilegii, bani, titluri, toate partidele ar trebui sterse de e fata planetei. Pai cearta intre prostii care se vor conducatori ii trebuie platitorului de taxe?CU ratatii astia nu se mai reface in veci nimic.Asa ca e timpul sa se duca de aici, TOTI. Hai sa va amuz cu ceva: la TV nus tiu daca n-am nimerit eu ora care trebuie, da’ vad ca au slabit-o mult cu protestele in reportaje…nu ca n-ar mai fi proteste, da’ cred ca le-a intrat morcovu’ la „lidari”si s-au cam cacat pe ei de puternici ce sint ca barbati…in Alberta, politia reusise sa blocheze autostrada ca sa nu mai lase un alt convoi de camioane sa ajunga la Ottawa…Asa ca s-au infuriat cawboy-ii si ce vedeti e doar un mizilic…hai sa vedem cum ii opreste politia daca in loc de camioane, protesteaza pe cai…asta e la granita cu Montana: https://popnews247.com/2022/02/06/send-in-the-calvary-hundreds-of-cowboys-on-horseback-join-freedom-convoy-protesters-at-coutts-crossing-in-alberta/
    Deja au fost blocate multe clipuri cu ce se intimpla peste tot cu protestele, in ultimele ore nu mai poti vedea toate clipurile cu cowboy-ii care s-au dus la protest cu sutele.
    De nu le-o trazni si la ai nostri sa iasa cu oile, caprele,vacile si porcii la protest in fata guvernului si la cotroceni…sa vedem dupa aia cine aduna ce lasa in urma animalutele…ririita de la primarie?Hahahahahaaaaaaaaaaa…vai de curu’ nostru si de votu’ nostru…numai imbecilii candideaza, nici n-ai pe cine sa mai alegi….in orice caz,in clipa asta, toti politicienii sint compromisi iremediabili, peste tot prin lume…Aia e.

  • Praful sa se aleaga de ei !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *