Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Lumea prin ochi de copil. Despre inocență

Ca de fiecare dată, de Ziua Educației, în inimă mi se aprinde un licăr de speranță… Priveam salcâmii plantați de fiul meu și mă gândeam la elevii mei. Am început să adun adun păstăile cu semințe mici, mici, gândindu-mă la felul în care elevii mei se vor juca, vor descoperi, vor explora, cu ochii lor limpezi, cu mințile și inimile curate, neprihănite de influențele epocii de anulare a tradițiilor, de anulare a culturii.

Iar în ziua următoare, le-am dat în pălmuțe semințele mici și delicate, mirare! Ce sunt acestea?, am întrebat. „Aripi de fluture”, mi-a răspuns Sofia. Și pălmuțele au legănat semințele cântându-le:
„Eu am în pălmuță,
O sămânță micuță,
De la Dumnezeu primită.
Iar acum să-i facem o urare:
Să crești sămânța mea. Mare, Mare!”

Apoi le-am plantat în ghivecele de afară, în pământul bogat, bun și roditor, iar câteva le-am lăsat să fie mâncare pentru zâne. Fie ca zânele să guste semințele cunoașterii și să ajute semințele să crească. Copiii merită să fie lăsați să zâmbească! Însă, zâmbetele le sunt ascunse de mască… Adulții nu mai pot fi binecuvântați cu un zâmbet de copil, unii adulți au decis că nu mai avem voie să ne bucurăm de acest lucru. Însă, zilnic, când îmi îndrept privirea către exterior, pe fereastră, totul pare atât de normal, de firesc, deși preferam copiii care se jucau în curte, momente în care arătau atât de speciali, de deosebiți. Cine o să plătească fiindcă le-a furat bucuria și copilăria? Oare nu există prea mulți Grinch în țara noastră? Copiii sunt florile noastre de lumină, cu petale care zboară spre soare. Aripi de mătase, viu colorate, ne încântă clipa!

Pauzele sunt scurte, ne întoarcem, în clasă, oscilăm între copilărie și mască. Și dezinfectăm, și aerisim, și ne spălăm, mult, repetitiv, compulsiv, dar noi toți, tot avem în pălmuță o sămânță micuță, pe care jur că nu o să ne-o poată fura nimeni, nicăieri, niciodată. Școala aparține copiilor, este insula lor într-un ocean agitat, cu valuri pline de constrângerile, răutățile gratuite, lipsa de maturitate, nejustificate, a unor adulți, în mod mai mult sau mai puțin voit, însă cu „cicatrici” care nu dispar atunci când o nouă o așa zisă nouă strategie apare…

Semnat,
Un profesor pentru învățământul primar care iubește copiii, adevărul și lumina!
Maria Lăcrămioara Moldovan


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *