Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Manifest. Oricine nu gândește ca voi este dușmanul vostru de moarte

Poate vă întrebați mulți dintre voi de ce nu scriu nimic despre evenimentele din aceste zile, de ce nu mă implic emoțional sau în vreun alt fel, de ce continuu să scriu sau să postez orice altceva, orice nu are legatură cu războiul aceasta, cu suferința sfâșietoare, cu teama, cu durerea, plânsul, strigătul și disperarea semenilor mei în aceste vremuri sordide, revoltătoare, tulburi, de ce tac sau mai ales cum de îndrăznesc să glumesc, să zâmbesc sau chiar să râd.
O să vă lămuresc de ce. Tocmai din cauza răutății voastre, a oamenilor. Urmăresc cu atenție tot ce se întâmplă dar mai ales urmăresc cu foarte mare atenție tot ce se postează pe Facebook și în Mass-media, tot ce se distribuie, tot ce se comentează, cum se acționează, cum se reacționează și cum se gândește. Când stai deoparte, departe, retras și nu te afunzi în mulțime vezi mult mai bine și mai clar lucrurile. Le vezi, le analizezi, le cerni. Eu văd tot ce postați, tot ce comentați, tot binele pe care îl faceți sau pe care credeți că-l faceți în aceste zile dar mai ales văd tot răul și tot urâtul din sufletele unora dintre voi. Manipulați de mass-media și de alții, ghidați de lipsa de discernământ susțineți niște aberații și minciuni drept adevăr absolut, înțelegeți greșit ce vi se spune și săriți la gâtul celor care nu vă împărtășesc opiniile și dați cu ei de pământ, vă certați, vă vorbiți urât, stricați prietenii (unele de o viață), vă ștergeți și vă blocați pe Facebook și ajungeți să vă urâți din pricina unor idei, păreri sau convingeri diferite. Oricine nu gândește ca voi este dușmanul vostru de moarte. Oricine nu gândește, nu face sau nu spune ca voi zilele acestea e aliatul lui Putin și slăvește Rusia și merită să moară. La fel s-a întâmplat și cu Covidul, la fel se întâmplă și înainte de alegeri sau în alte dăți.
Nu poți purta un dialog civilizat cu nimeni, ești atacat imediat din toate părțile și considerat nebun, rău, inuman dacă spui un singur cuvințel pe care celălalt nu vrea să-l audă. De la oameni ca voi pornesc conflictele, războaiele. De la oameni cu minte puțină și suflete hâde, îmbibate cu ură și multă răutate. Vorbiți de pace, dar căutați războiul. Pacea, dragilor… pacea nu se menține cu arme, ci cu toleranță, inteligență, înțelegere și un ocean de bunătate și de iubire. Fiecare are propriile convingeri, idei și gânduri pe care ar trebui să le respectăm atât aici pe Facebook cât și în viața de zi cu zi chiar dacă nu suntem de acord cu ele, să vorbim frumos unii cu alții și să dăm dovadă de educație, de bun simț și de bună creștere.
Referitor la evenimentele în derulare, se vede că nu s-a învățat nimic din istorie atâta timp cât Lumea permite unor nebuni dezaxați, în mileniul trei să atace, să cucerească, să ucidă, să nimicească și să distrugă alte țări și popoare. Se semnează tratate de pace dar națiunile se înarmează pe ascuns până-n dinți, se pecetluiesc pacturi de neagresiune ori de recunoaștere a independenței și suveranității altor state de care nu se mai ține cont, se zâmbește și se discută frumos la congrese de fațadă și se atacă și distrug națiuni, se poartă războaie în numele păcii ori pentru bani, averi, resurse sau pur și simplu din prostia, îngâmfarea, intoleranța, ambițiile sau răutatea unora care se cred superiori și nu-și pot stăpâni trufia ori frustrările. Din păcate, pentru ambițiile idioate ale unor cret.ni trebuie să sufere oameni nevinovați . Așa s-a întâmplat întotdeauna. Milioane de oameni au murit din cauza câtorva persoane dezaxate psihic. In 2022 însă, mi se pare strigător la cer că se mai pot întâmpla astfel de erori și orori. Dar când mă uit în jurul meu, în jurul nostru, între ce oameni mizerabili trăim, hoți, mincinoși, corupți, trădători, criminali, oameni răi și falși și urâți sufletește, care și-ar vinde și mama pentru câțiva bănuți, fără coloană vertebrală și fără principii etice și morale, chiar nu mă mai mir. Mă mir doar că nu ne ucidem între noi. Ce lume urâtă și tristă…
Personal dezaprob total orice fel de agresiune și orice formă de violență, verbală, psihică, fizică precum și orice manifestări care incită la violență. Eu sunt din generația “Flower power”. Răspund urii cu iubire, răutății cu bunătate și frumos, războiului cu pace. Mă ataci cu o armă, îți dăruiesc o floare și o îmbrățișare. Dezaprob total răutatea, ura, urâțenia sufletească, nesimțirea, idioțenia și prostia și nu mai doresc sub nicio formă să mă asociez sau să suport în preajma mea persoane din categoriile amintite mai sus, de aceea evit, atât cât pot, să postez pe pagina mea sau să comentez orice este legat de subiecte sensibile cum ar fi război, credință, politică, pandemie, etc. unde simple cuvinte, păreri, contraziceri pot degenera în certuri, vorbe urâte și ură. O să dau Block tuturor “prietenilor” care jignesc deliberat și în vorbele cărora simt ură sau multă răutate.
Tot ce se întâmplă în zilele acestea îmi provoacă atât de multă durere… o durere fără margini…(Sursa: Facebook Adam Adrian)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Manifest. Oricine nu gândește ca voi este dușmanul vostru de moarte”

  • o vedere foarte infantila si naiva…

    razboaiele pornesc din ratiuni globale nu exista „nebuni”..
    asa cum germnia a fost obligata sa inceapa al doilea razboi mondial – era INEVITABIL din cauz aocnditiilor impuse dupa primul..

    tot asa Rusia a fost impinsa spre razboi – era inevitabil in fata agresiunii si rautatii dmeentilor d ela washington..

    DATORITA FAPTELOR facute de USA. deja din 2018 se stie public – videouri, analize etc ca Putin si RUsia au fost impinse in colt si atacate direct in interesle lor.

    CIA a cheltut 5 milairde sa isi puna un slugoi in ukraina – aia este DECLARATIE de razboi.
    Deci dementi sint americanii car evor razboi cu orice pret ca sa isi salvee economia – iare restul sint ruma de prosti si mai ales proaste care se lasa influentate de propaganda si minciuni ordinare ..
    prostimea care voteaza PNL si USR mai ales .. ( care sint in cardasie cu PSD oricum)..

    deci proastele ca tine car pun botul la mtoate minciunile ordinare din west – propaganda masinii de razboi americane .. „expertii CIA” .ct /..

    noua clasa de femei degenerate si hipsteri – idiotii utili ai neonazismului/comunismului…

    turma de prosti impinsa in fata pt „victoria socialista” si „revolutia bolsevica” care a pus stapinire peste EU si USA .. unde erai cind US a atacat iranul pe baza unor minciuni ordinare doar pt face cativa $$$ s sa protejecze mafia globala ?

    aplaudai ca vita ca asa ai fost dresata sa faci.. turma d eprosti isterici aplaudind lansarea bombelor nucleare si al treilea razboi mpondial.. eu zic sa trimiti pe copchii tai s amoara ca prostii ca s aiis vnada americani ceva armament .. cas a il pedepseti e „dementul” d eputin dupa expresia ta cretina.

  • Sunt de acord cu tine.Ce bine ai scris!La servici sunt considerată “nebună”,”oaia neagră”,pt.că sunt corectă,disciplinată,muncitoare,doresc numai binele firmei,amabilă cu clienții.Au crescut vânzările cu 80% de când sunt acolo(8 ani).Nu port mască,nu sunt vaccinată,nu m-am înbolnăvit.Mi-i se fâlfâie de cei care nu știu să aprecieze adevărul,binele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *