Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Marea caravană a fotbalului românesc, din nou la drum

Mai sunt și alte subiecte decât greva de la STB, situația sanitară și tensiunile dintre Rusia și statele NATO privind teritoriul Ucrainei.
Vreau să fac un salt în alt domeniu, și el cu tensiunile lui inerente: jocul cu mingea pe terenul cu iarbă înconjurat de arenele spectatorilor.

Data de 21 ianuarie a marcat reluarea campionatului intern de fotbal, cu partidele din etapa cu numărul 22 din actuala ediție. Ea va intra în istorie sub titulatura campionatul Liga I 2021-2022.
Prima confruntare, cea dintre FC Argeș – Dinamo București este în desfășurare în timp ce scriu aceste rânduri. Dramele trăite de dinamoviști în ultimii ani, pot să aibă un final, acum cu intrarea pe rol a misiunii noului antrenor principal, domnul Stoican.
Sâmbătă, 22 ianuarie, au loc meciurile Chindia – FC Voluntari și CSU Craiova – Rapid București.
Duminică, 23 ianuarie, este programat marele joc FCSB – CFR Cluj, adică confruntarea dintre locurile 2 și 1 din actualul clasament.
Clujenii au un avantaj de 10 puncte față de angajații lui Becali. Alte partide de duminică sunt CS Mioveni – Academica Clinceni, UTA – Gaz Metan Mediaș.
Ultima zi a etapei este luni, 24 ianuarie, cu partidele FC Botoșani – Sepsi, Farul Constanța – FCU Craiova 1948.

Tot în domeniul jocului de fotbal, după multe negocieri sterile cu diverși antrenori se pare că cei care conduc federația de specialitate sunt aproape de finalizare privind alegerea noului antrenor principal al naționalei de seniori. Cel ales pentru dificilul post este Edi Iordănescu. Om care a crescut în familia unui antrenor care a făcut epocă în deceniile trecute. Este vorba despre Anghel Iordănescu.
Cu alte cuvinte, sunt două fronturi fotbalistice care acaparează atenția fanilor acestui joc extrem de popular. Campionatul intern, Liga I, dar și Naționala României.
Sperăm să vedem în confruntarea internă jocuri spectaculoase în care să se afirme noi și noi fotbaliști. Cei mai buni urmând să fie selecționați în echipa națională pe care o așteaptă meciuri grele.

După ani și ani de când nu am mai participat la un turneu final de campionat mondial sau european, tricolorii poate vor reuși, în sfârșit, o calificare în fazele superioare ale unei competiții de mare prestigiu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *