Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Marele Zid pe costumele Olimpiadei Beijing 2022

Se dau la fiecare oră buletine de știri în care aflăm, în mod iremediabil, că se face din ce în ce mai frig. Se simte, din ce în ce mai puternic, frigul în oase, termometre, dar și în grijile oamenilor. Căutăm prin debarale, deja, haine mai groase. Azi, spre exemplu, am văzut pe stradă trecători cu haine îmblănite. Ei se intersectau cu băieți cu pantaloni scurți. Știți sigur ce veți purta când va veni zăpada?
În schimb, știm cu mare precizie ce se va purta la viitoarea Olimpiadă de iarnă din China.

Costumele pe care le vor purta personalul, oficialii și voluntarii care vor participa la Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă Beijing 2022 au fost prezentate în cadrului unui spectacol grandios care a marcat cele 100 de zile rămase până la începerea marilor întreceri sportive.

Cu un design care îmbină estetica tradițională chineză și sporturile de iarnă, uniformele au același model, dar culori diferite, în funcție de domeniul de activitate. Astfel, oficialii vor purta griul Marelui Zid, ca simbol al obiectivității și corectitudinii, voluntarii vor purta albastru, pentru tinerețea și vigoarea de care dau dovadă, iar personalul va purta negru, reprezentând ceea ce organizatorii numesc atitudinea lor cu picioarele pe pământ.
Modelele câștigătoare au fost selectate dintre 600 de lucrări, care au trecut prin opt runde de testare.

Îmbrăcămintea, cu tot ceea ce presupune – costume de schi, treninguri pentru exterior sau interior, încălțăminte, accesorii – conține elemente grafice care includ formele munților și porțiunile din Marele Zid, situate în locurile de competiție din Beijing și Zhangjiakou.

Directorul general al departamentului de resurse umane al Beijing 2022 a mărturisit că pentru proiectarea uniformelor designerii au studiat principiile Comitetului Internațional Olimpic și s-au inspirat de la edițiile jocurilor de iarnă anterioare, ținând cont de mulți factori, cum ar fi condițiile climatice din Beijing, Yanqing și Zhangjiakou din timpul Jocurilor.

„Diferitele piese de îmbrăcăminte pot fi combinate liber în funcție de temperatură și ocazie. La proiectare, am luat în considerare și funcționalitatea, naționalitatea și talentul artistic”, a spus He Yang, de la Institutul de Tehnologie a Modei din Beijing, designerul care stabilit dat forma finală a uniformelor Beijing 2022, implicat și în proiectarea uniformelor de la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing 2008.

„Designul uniformelor, diferit de cel al ediției de vară din 2008, trebuie să transmită mai întâi caracteristicile culturii țării gazdă, iar apoi să fie moderne, unice și atrăgătoare, astfel încât oamenii care le poartă să iasă în evidență peste tot”, a spus He Yang.

Uniformele prezintă atât emblemele Jocurilor Olimpice, cât și pe cele ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022, ceea ce înseamnă că vor putea fi folosite la ambele jocuri.
Jocurile Olimpice de iarnă din Beijing 2022 urmează să aibă loc în perioada 4-20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice de iarnă urmează să aibă loc în perioada 4-13 martie 2022.

Revenim la noi acum cu o rugăminte. Puteți purta și sunt necesare hainele groase. Dar, nu este obligatoriu ca toate să fie de culori închise. Ne putem îmbrăca în ton cu anotimpul rece de afară, dar nu trebuie neapărat să apelăm la negru, maro ori albastru întunecat. Nu mai vreau trotuare pline de oameni în culori închise. Este prea deprimant. Deci, apelați la toată gama cromatică! Este greu?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *