Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Mesajul unui arhitect către Nicușor Dan

Cum primarele este matematician, nu are nicio scuză.
3 miliarde de euro investiți în construcții reprezintă între 30-90 de milioane de euro în proiectare.
30.000.000:5.000= 6.000 euro per arhitect.
Măsura asta cu PUZ-urile ne face pe noi, arhitecții bucureșteni, mai săraci.
Primăriile din București pierd 15-30 milioane doar din taxele de autorizații. Cu 30.000.000 se pot cumpăra cca 6 hectare de teren care pot fi transformate in spații verzi. Dacă toate taxele de autorizație s-ar ridica la 1% din valoarea de investiție, municipalitatea ar putea cumpăra anual 10-20 de hectare pe care să le facă parcuri, locuri de joacă etc.
TVA-ul la această sumă este de 600.000.000 Euro.
Care va fi deficitul bugetului României anul acesta? Cu taxele și impozitele directe și indirecte, se pierde 1 miliard la bugetul de stat.
Dacă 40% din 3 miliarde este manopera, in construcții se pierd 50.000 de joburi cu un salariu brut de 2000 de euro lunar, timp de un an, 3 miliarde reprezintă 1,5% din PIB.
Nu stiu cum, oricum o dai, iese prost. Bine că nu se îmbogățesc rechinii imobiliari!

(Text de Octavian Ungureanu – arhitect român)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *