Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mihaela Cocheci ne poartă cu Arca di Noe prin Italia

Am retrăit, alături de numeroși părinți, bucuria unică a intrării pentru prima dată în școală. Lângă casa mea, a sunat iar clopoțelul, a fost iar festivitate de deschidere, iar eu i-am urmărit special pe cei care își duceau copiii pentru prima dată la cursuri. Dar, această zi trece, ce facem să ne păstrăm lumina pe chipuri? Ne ocupăm de lucruri frumoase. Putem trăi printre artiști, de exemplu.

Creatorii adevărați sunt o sursă inepuizabilă de satisfacții unice, dar și de dovezi de înțelepciune, uneori, așa cum este cazul distinsei doamne Mihaela Cocheci. Este artista care recent m-a condus în Spania, iar azi ne este însoțitor competent în Italia.

Autorii de lucrări plastice călătoresc pe meridianele globului fie fizic, fie prin intermediul pieselor lor de valoare, oferind oamenilor de pretutindeni, bucuria de care vorbeam la începutul acestor rânduri, satisfacția lucrului bine făcut. Important este, în acest caz, că starea de bine nu este trăită o singură dată, în septembrie, când încep cursurile, ci cotidian urmărind expoziții, galerii, experiențe în țară, ori artistice desfășurate peste hotare.
Aprindeți reflectoarele! Dați cortina în lături! Intră în scenă doamna Mihaela Cocheci!

Periplul artistic continuă: după Alicante – „La sombra de Don Quijote” – urmează Geneva cu „Arca di Noe”.

În această inedită expediție am luat cu mine, să mă reprezinte, o piesă din lut (30×30 cm), pe care am stilizat-o aidoma unei bărci/arcă, în care au încăput speranța, omenia, bunătatea, armonia, generozitatea, înțelepciunea, miracolul călătoriilor, marile clipe existențiale încununate de simbolul iubirii necondiționate.

Arca plutea deasupra apelor încărcată cu sufletul boem, sensibil și creator al artiștilor fericiți că li se oferă și de această dată, posibilitatea reconstruirii universului lor artistic, un eșantion de realitate creativă, unită prin diversitatea ei.

Expoziția „Arca di Noe”, desfășurată într-un cadru generos, eclatant și încărcat de istorie, creat/oferit de SATURA Palazzo Stella din Genova a găzduit un public numeros, oficialități ale primăriei din Genova, consulul României la Torino, reprezentanți ai galeriei, iubitori de artă, fericiți că sunt prezenți la această expoziție, o minunată horă de energie umană aflată în simbioză perfectă cu vibrația universală.

Această deosebită experiență artistică reprezintă o nouă filă în parcursul artistic, loc de învățătură și recunoștință față de toți cei alături de care parcurgem destinul creației artistice înălțătoare.

Ascultam și priveam, simțeam bucuria tuturor și ne încărcam cu acest val de optimism creator, lăsând-ne învăluiți de farmecul „Arca di Noe”.

Fiecare moment, clipă de viață îmi dă posibilitatea să înțeleg mai bine/profund că totul are un sens în viața noastră și că trebuie să prețuim fiecare lucru, eveniment, întâmplare ca pe un tezaur personal.

Este izvorul cu apă limpede și clară care ne dă viață, inspirație, înțelepciune.

Sorbim din cupa vieții cu profundă recunoștință și prețuire tot ceea ce primim, indiferent că este vorba de inspirație artistică sau pur și simplu de o existență efemeră.

Semnificația acestei expresii „Arca di Noe”, reprezintă locul de salvare prin credință, este însăși – refugiul vieții.

Cu alte cuvinte, arta a fost și rămâne un loc al regăsirii sufletului, al speranței și al bucuriei existenței terestre.

Nu uitați: inspirați credință și respirați iubire!

Aici se termină minunata relatare a invitatei noastre speciale de azi. Este o nouă dovadă nu numai a talentului său recunoscut și în țară, și în străinătate, dar și de a pune unul după altul cuvinte pline de înțelepciune la care merită să medităm îndelung. Iar apoi să aplicăm în viața noastră. Să o admirăm deci din nou și să nu uităm ce ne-a îndemnat: ,,Nu uitați, inspirați credință și respirați iubire!”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Mihaela Cocheci ne poartă cu Arca di Noe prin Italia”

  • Multă bucurie și ție, Mihaela, care ne aduci energia ta buna și luminoasă! Inspirație sa îți dea Dumnezeu, ție și celorlalți – artiști, prieteni, colaboratori și public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *