Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ministerul Sănătății: Chiar și după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, restricțiile trebuie respectate

Chiar și după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuați să purtați masca de protecție și să respectați regulile de distanțare socială.
Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măștii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați.

Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de COVID-19, nu a fost studiat dacă este prevenită și infecția asimptomatică. Din acest motiv cercetătorii încă nu știu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic și poate transmite mai departe virusul.

✅ De ce trebuie să continuați să purtați mască?
? Nu se cunoaște încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecțiilor asimptomatice. Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul și, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată.
? Veți obține un nivel crescut al imunității în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel). Până când trec aceste două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin vă puteți infecta și dezvolta formele severe de COVID-19.
? Vaccinul nu garantează imunitate 100%. Eficacitatea în prevenirea bolii COVID-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer și de 94.1% pentru vaccinul Moderna.
? Instituțiile de Sănătate Publică din lume, inclusiv din România, continuă să monitorizeze gradul și modalitatea de răspândire a virusului pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate. Autoritățile publice recomandă în continuare să ne spălăm des pe mâini, să evităm spațiile aglomerate, să purtăm mască de protecție și să respectăm distanțarea socială.

(Ministerul Sănătății)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ministerul Sănătății: Chiar și după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, restricțiile trebuie respectate”

  • Concluzionand
    Tot ce stim e ca nu stim nimic.
    Anul trecut se spunea ca dureaza 2 ani pana se obtine un vaccin. Dupa 9 luni a fost gata.
    La inceput toata lumea era speriata ca se vor arunca vaccinurile din cauza nefolosirii. Acum lumea vrea sa se vaccineze. Dar nu prea are cu ce. Si oricum daca se vaccineaza nu rezulta cat e valabil vaccinul si ce protectie ofera .
    Purtam masca. Desi nu stiu cat la suta din mastile care se comercializeaza sunt neconforme. Dar noi le cumparam si le folosim. Cat mai purtam masti neconforme nu se stie… si de ce le purtam si in spatiul liber ( unde nu si au dovedit eficacitatea decat eventual in aglomeratii …) iar nu se stie.
    A aparut o noua tulpina. Deci o luam de la cap.
    In fiecare an va aparea o noua tulpina ( cel putin).
    Rezulta ca viata noastra va fi o harababura psihotica x ani.
    Cati ?
    Nu se stie….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *