Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nicolae Ceaușescu – înaintașul Ursulei von der Leyen în chestiunea economisirii energiei

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Nicolae Ceaușescu – înaintașul Ursulei von der Leyen în chestiunea economisirii energiei”

  • Este foarte bun articolul din „Scânteia „”citat de dumneavoastră, domnule Cristoiu ! In altă ordine de idei, ,nimeni nu dorește să se întoarcă la comunism și la ororile lui ,dar se pare că prin cele spuse și „dictate „de Ursula von der Leyen este posibil să intrăm intr -o eră cu mult mai cruntă decât cea comunistă !Vă mulțumim pentru un jurnal video de excepție domnule Cristoiu

  • Rușii ca popor nu au nicio vină pentru declanșarea războiului din Ucraina ! De aceea în bătălia pentru cucerirea Crimeei, pentru a-i înfrânge pe ruși, „ucrainienii ar trebui să îi arunce pe ruși în mare „” cum bine ați spus dumneavoastră!”Afaceres Bkue Air „est e una periculoasă financia rpentru buzunarele românilor!

  • Bine v-am găsit ,domnule Cristoiu ! Rușii ca popor nu sunt vinovați de declanșarea războiului din Ucraina !Acest război este o luptă pentru putere între SUA și Rusia, mai bine spus o luptă care s-a transformat intr-un puternic război economic între Occident și Rusia !

  • Ceausescu nu a amenintat pe nimeni ca baga la inchisoare pe cei care consuma prea mult curent sau fac prea multa caldura in casa.Maestre ,la dumneavoastra aveam niste pretentii.Eram saraci ,infomentati si ce vreti dvs dar regimul acela ne trata cu mai mult respect.Nu aveti nici o scuza in a fi ipocrit,ati trait vremurile acelea la fel ca multi altii ca mine.

    • Eram copil pe atunci, imi amintesc ca pe langa penele de curent, in programul de 2 ore de la TV erau niste reclame tampite, muncitoresti, in care un om al muncii stingea becul si aprindea veioza cand se ducea la toaleta sau se apuca de citit (nefiind program la TV).
      Imi amintesc si mesaju:
      „Cand cititi aprindeti veioza. Veti vedea mai bine, atat randurile cartii cat si bugetul dumneavoastra personal !”
      Binenteles ca era o reclama sfidatoare dar in acele vremuri era scuzabil, sa zic asa.. ca eram in 1986 sau ceva de genul…

  • cele care stau la temelia dezvoltarii fibonacci sint cele care demoleaza constructia, atunci cind ‘temelia’ vireaza inspre cealalta superpozitie, adica inspre un nou termen fibonacci

    daca energia atomica a stat la baza innoirii din temelie a lumii mari, acum ea va fi cea care o demoleaza. insa intre timp definitia razboiului a evoluat, singurul razboi care mai e posibil astazi, mondial, fiind revolutia mondiala.

    prin urmare energia atomica va participa la demolarea sistemelor sociale, insa o va face nu printr o actiune, ci printr un ‘accident’, pandemia de efecte ale accidentului urmand sa impulsioneze in stil plenar nasterea noilor sisteme sociale

    Logic vorbind

    • „Nu fug doar din Svatovo, de la Starobilsk, de la Troitsky, ci adună lucruri și pleacă chiar din orașele ucrainene ocupate din 2014 – Alchevsk și Luhansk – și își trimit familiile în Rusia”

    • „Nu a fost cea mai uşoară noapte, nu a fost cea mai uşoară dimineaţă, În cursul ultimelor 24 de ore, mii de persoane au traversat frontiera” (…inspre Rusia )

      ceva…nu suna bine.

  • Povara ascendenței
    Din varietatea de teme pe care Dvs le propuneți in pastile eram hoatarit sa aleg una la care sa spun și eu citeva vorbe
    Cum sa fac asta dacă de fiecare data ma surprindeți cu cite ceva
    Am sa încep cu C III pe care eu îl consider stafidit este ca fructul sau leguma aceea răscoaptă ținuta pe vrej sa putrezească acolo
    In opinia mea regina ar fi abdicat in favoarea lui dacă el reușea sa mai fie soțul Dianei
    In opinia ei în credința ei in cultura in care a fost crescută la acel nivel al casei regale divorțul nu exista
    Suntem învățați ca discipolul își întrece maestru
    Nu numai ca nu a fost cazul dar asistam la contrariul
    Plecarea dintre noi sau abdicarea ii poate ridica de pe umeri acesta povara pentru ca nu are cale de scăpare
    Imagine reginei ar fi zdrobit orice succesor dacă nu a sărit o generație

    După 45 de ani petrecuți in București suntem restabiliți in germania deja de mulți ani
    In primele luni am fost surprinși de atitudinea spontana a vecinilor la a nu face risipa fără sa fie stupizi însă
    Trăim la țara unde nu sunt gaze doar lemne cărbune ulei de încălzire și curent electric
    Suntem captivi tot ce facem in casa facem folosim energia electrică 22000 kWh/h pe an
    Din anul in care ne-am mutat am automatizat la maximum posibil întreaga casa
    Luminile se sting singure cind nu suntem in camera temperatura cu excepția băilor este și vara și iarna 22° Iluminatul este led de cind a apărut pe piața
    La gradul de automatizare scăderea cu 3° a temperaturii in casa ar însemna o economie de 10 kWh/h pe luna
    Arderea unui litru de motorina este echivalentul a 10 kWh/h adică fac o economie de 12 l pe an
    Adevarul este altul consumul casnic încurca transportul către consumatorii privilegiati pentru ca au țevi și cabluri mai mici decit necesarul iar liberalizarea pieții a făcut ca de la un producător cu preț mic sa vrea toată lumea sa cumpere fără sa fie pe unde sa se transporte și atunci ma inchide pe mine sa aibă ei cale libera
    O sa trăim eu la 22° și o sa vedem o lăsam pe Ursula la 19°

  • Nu se mai oprește dezinformarea relativ la ce se întâmplă la vecinii din Est. Fiecare post zice altceva, iar de la sursă există doar podcast-ul actorului și atât.
    Cât despre economia de energie electrică multora dintre noi ne-a rămas obiceiul de a închide becul când iese dintr-o încăpere. Cu statul în peșteră chiar nu sunt de acord. Frigul din case+ sursele de vapori+ lipsa aerisirii continue timp de măcar 2 ore chiar și iarna vor genera din nou condens în case și apartamente și bolile care derivă, iar cine crede că izolația termică suplimentară este pe rol de generator de căldură eventual perpetuum se înșală amarnic.
    Prin anii 1985-1986 s-au făcut studii prin contractele de cercetare de la acea vreme privind eficiența surselor alternative de energie. Randamentul este scăzut, cheltuielile sunt mari și nu se justifică la noi în țară. Energia eoliană iar este o sursă de energie pe care nu te poți baza din cauza condițiilor meteo defavorabile caracteristice amplasamentului și însuși anotimpurilor.
    Drăguțul de Charles III va fi comparat în permanență cu mama sa, iar rezultatul este defavorabil din start.

  • maestre….felul cum pui…problema…pare ca…. va doare sufletul…ca pierde…rusia….

    asta e senzatia…. O MARE PARERE DE RAU../…

    • Dl. Emil, dumnealui tine foarte mult la profesia de jurnalist si il supara rau cand unii isi bat joc de ea sau o fac .. mai putin bine. Uneori il intristeaza, alteori il enerveaza. Asa au aparut si termenii „cotofene, cotofeni, fatuci” (pe care ii spune doar relativ la profesia asta, pentru fapte personale nu cred ca ar jigni pe cineva). In acest video parea mai trist pentru ca cineva a dat ca stire enormitatea aceea despre o lovitura de stat la moscova. O prostie, si eu ma intrebam ce va spune ziaristul respectv astazi.
      Unii ii reproseaza ca „e cu rusii”, altii ca scrie despre maresal. Isi face profesia de jurnalist si cea de istoric, nimic altceva. Asa cred eu, care il urmaresc de foarte multa vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *