Nicolae Ciucă: Am convenit ca până la soluţionarea acestor probleme să nu îmi depun mandatul şi să îmi asum în continuare responsabilitatea funcţiei de premier

Noul București nu crede în lacrimi

Adio și n-am cuvinte!
La masa lungă din primărie, Nicușor își cercetează cu un ochi abil consilierii. Și ONG-urile.Tensiunea plutește în aer. Sunt zile grele, sunt clipe de plumb și încordare maximă. Discuțiile pentru buget vor decide soarta primăriei în acest an. Și a ONG-urilor. A orașului. Nicușor tace. Toată lumea tace. Timpul însuși a înțepenit cu pixul în mână. Cifrele au o zi proastă, nu arată bine.

„Se impun măsuri drastice. Nu pentru bugetul ăsta amărât am luptat! Nu pentru asta am promis apă caldă votanților și noul București partenerilor, camarazilor mei. Oamenilor, în fine. Uite-i cum așteaptă.”

O ciocănitură ușoară în ușă zdruncină asistența. Toată lumea tresare violent. O consilieră varsă cafeaua pe ea de tensiune.
Dom’ primar!
Secretara intră agitată, frecându-și mâinile.
Se va merge la școală! S-a anunțat adineauri la tv!

Ședința a luat-o razna, lumea e călare pe telefoane. Așa o veste poate însemna orice. Și bune și rele.
Nicușor e singurul calm. Are deja soluția salvatoare.
„Începe școala! Doamneeee, câtă nostalgie! Cât fior, câte integrale, câte plusuri și minusuri. Ca-n viață, fratele meu din Făgăraș, aaaa, pardon, din București. Ce să fac, cum începe școala, cum mă transport înapoi în copilărie.
În rândul patru, banca de la geam
E un crâmpei din viața mea
În rândul patru, locul meu era,
Și-oriunde-aș fi, cât voi trăi, nu-l voi uita”.
Da, da! Nu uiți așa ceva!

Nicușor! Destul! Gata cu sentimentalismele ! Când promiți ceva oamenilor trebuie să te ții de cuvânt! Ce am promis? Noul București. Lumea e deschisă mereu la nou, sună bine, e fresh, e promițător, e el însuși o promisiune. Dacă e nou, nu e vechi. E cu totul altceva. E schimbare, domne! Nu repetăm greșelile trecutului. Până acum, m-am descurcat admirabil, am acționat ferm și am tăiat răul din rădăcină: pasajul Dna Ghica, închis! Prelungirea Ghencea? Să aștepte. Ah, aici mă lupt cu unii enervanți care erau de partea mea altădată, tot îmi cer să continui ce a început Firea, dar ei nu înțeleg viziunea mare, viitorul, măreția: noul București nu crede în lacrimi. Ce a fost, a fost. E trecut, la revedere! Bine că am reușit să scap și de macheta Spitalului Metropolitan al lui Firea. Ducă-se cu toate populismele de 2 lei. Spital ne trebuie în noul București? Adio! Abia am pus lanțul pe ăla modular de la Pipera. Numai populisme. Uite câte belele cu spitalele. Cu căldura. Deja se obișnuise lumea că în noul București faci sacrificii.

„Așa, deci începe școala fizic. Foarte bine. A venit și acest moment.”
Nicușor se ridică brusc în picioare. La masa lungă s-a făcut tăcere.

„Ce a zis, măi, Voiculescu când a fost întrebat de redeschiderea școlilor?”
„Șefu, a zis că nu se pronunță! Să îl întrebe altceva.”

Ahahahaha, Vlăduț nu se pronunță! Eu mă pronunț: Oprim autobuzele școlare, incompetenților! Elevii pot merge foarte bine cu autobuzele obișnuite. Firea era cu populismele, noi suntem cu evoluția. Noul București nu e vechiul București. Cum altfel să arătăm oamenilor că ne ținem de cuvânt?

Acesta este un pamflet.

(Text de Ligia Enache)

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *