Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O condamnare, în alb, la exterminare

M-am gândit mult dacă și cum să scriu despre tot ceea ce s-a stârnit în mine privind imaginile din seara zilei de vineri, 9 aprilie 2021. De la revoltă, indignare, furie, frustrare, până la neputința de a face ceva și sentimentul inutilității de a comenta. Am lăsat mintea să cearnă informația și contextul, iar când eram pe punctul de a renunța la a scrie mi-am adus aminte de unele fapte trăite de mine, aspecte din viață de consistența unor rădăcini adânci, care mi-au arătat că tot ceea ce ni de întâmplă astăzi vine dintr-un lung șir de acțiuni și decizii ale unor oameni, care au creat în timp toate premisele, pentru ca în aceste vremuri, să fie posibile astfel de nenorociri. Pe unele le voi povesti aici.

Mai întâi, despre clasa politică decizională. Din nefericire, viața mi-a scos în cale niște creaturi, care, prin diverse conjuncturi, au ajuns politicieni cu funcții înalte în Stat. Chiar dacă, între timp, s-a ales praful, măcar de unii dintre ei, meschinăria deciziilor și acțiunilor lor au permis apariția și înscăunarea în cele mai înalte foruri decizionale a „noilor oameni”, călăi fără scrupule și strop de conștiință. Prin vara lui 2014, mă sună unul dintre aceștia, pe vremea aceea mare șmecher în PNL, să mă întrebe dacă i-aș putea recomanda pe cineva, din comuna în care lucrez, pentru a deveni candidat la Primărie din partea partidului în numele căruia vorbea. Structural, eu sunt un om liber și greu de înrolat în orice fel de turmă, mai ales într-una politică, iar cine pretinde că mă cunoaște cât de cât știe acest fapt, dar cunoscându-ne de mulți ani și considerând că suntem amici, îmi permit să îi spun, în glumă, că mă ofer voluntar. Răspunsul lui prompt a fost „Draga mea, tu ești prea deșteaptă. Nu te califici! Nouă ne trebuie altfel de oameni.”…proști, neasumați, manipulabili, supuși și șantajabili, ticăloși și cruzi aș comenta eu acum, la ceva ani distanță. Evident, după chipul și asemănarea celor care recrutau, varianta îmbunătățită în rele. Desigur că o astfel de conversație și abordare nu este unică. De unde știu? Se vede calitatea celor care au ajuns acum în frunte. Din ce în ce mai proști, mai incompetenți și mai aroganți decât generațiile trecute de politicieni. Cei vechi i-au crescut și le-au făcut cale liberă. Cei vechi zac prin pușcării sau cu dosare penale grele în judecare. Peste cei vechi s-a așternut uitarea. Mai apar în reflectoare când primesc vreo sentință sau intră la închisoare. Cei noi nu au frică și rușine. Cei noi, când s-au înscăunat aveau deja, în buzunare, condamnări în alb la închisoare pentru cei vechi și condamnări în alb, la exterminare, pentru cei pe care deja îi amenințaseră că nu mai au drept de vot. „Lupii tineri” au fost înlocuiți de șacali și hiene. Dar niciunul dintre acești oameni noi din politică nu și-ar putea pune în plan condamnările dacă nu și-ar fi găsit, deja, o masă de susținători umili în rândul celor cu putere reală de execuție. Mă refer, în cazul de față, la medici. Nu vorbesc despre campania de terorizare mentală și amenințare permanentă la care au supus populația de un an de zile, încoace. Mă refer la atitudinea unor „medici” ante-pandemie. Voi expune două cazuri.

Unul, dintr-un Spital Județean de Urgență în care directoarea medicală a sancționat doctorița din UPU, de pe specialitatea de Chirurgie-Maxilo-Facială, pentru că a salvat un om! Pacientul, în stare gravă, accident de muncă, trebuia trimis la Iași, în viziunea onoratei, deși din cauza hemoragiei ar fi putut muri pe drum. Dar nu pacientul era important. Nu. Important era ca medicul care făcuse intervenția să nu acumuleze punctaj și să nu îi pericliteze ei funcția.

Cel de-al doilea, trăit de mine, în august 2019 în Spitalul de Neurochirurgie Iași. Cu un cinism fără margini, doamna doctor, medic primar, neurochirurg, ne-a anunțat că în două ore ne scoate pacientul în stradă. E drept, în trei zile în care nu i-a făcut nimic altceva decât sedative, nu i-am dus plicul. O rugasem să ne anunțe cu o zi înainte dacă intenționează externarea, să putem închiria o salvare particulară. Ne-a râs în nas. Mi-a spus să întind pacientul pe bancheta din spate. Am întrebat-o: „Puteți garanta că este sigur și nu se agravează problema?”. Răspuns: „Nu. Dar pe mine nu mă interesează! Mă interesează să îmi eliberați patul și să părăsiți spitalul!”. Exact cum au reacționat Voiculescu și Arafat vineri seara. Nu i-a interesat o secundă stresul, drama celor evacuați, plus riscul unei decompensări. Nu i-a interesat că pacienții internați acolo erau deja chinuiți de dureri fizice. Nu i-a interesat că erau neputincioși prin natura afecțiunilor pentru care erau acolo. Au adăugat, fără măsură și discernământ, alte traume peste pacienții de la TRAUMATOLOGIE. Dar ei au putut, pentru că medicii au permis. Au făcut externările și au scos pacienții în stradă. Nu i-a amenințat nimeni cu pistolul. Nu au intrat cu armata peste ei. Nu i-am văzut să facă scut în jurul propriilor pacienți. De bună voie, fără revoltă, au evacuat. Noaptea. În stradă. Pe trotuar.

În fața noastră se întinde un lanț, lung și greu, construit de cei care iau decizii și cei care le execută; ștreangul în care vom atârna, rând pe rând, cu toții. Și pot să afirm fără clipire că cea mai cruntă teorie conspiraționistă prinde contur și viață. A început exterminarea în masă a tuturor exemplarelor neviabile. Nu este prima dată în istoria noastră, a omenirii, când acest lucru se încearcă. Doar noi, cei care reținem greu și uităm repede, ne întrebăm mirați ce ni se întâmplă. Ni se vorbește despre „omul nou”. Nu este un secret. Dar despre ce înseamnă el, mai exact, și despre desțelenirea terenului nu spune nimeni, nimic. Cumva, pare logic și de la sine înțeles că „omul nou” nu poate viețui printre cei care-l împovărează și miros a boală sau bătrânețe și nu îi vorbesc păsăreasca rom-glezo-agramată, nu trăiesc doar pe social-media. „Omul nou” este veșnic „frumos și tânăr”; îi repugnă tot ceea ce nu îi seamănă. „Omul nou” are nevoie de o „nouă țară ca afară”, mai precis ca în bula virtuală în care trăiește. Pentru „omul nou” trebuie să ardem și să distrugem tot ceea ce contravine ideilor lui puține și tot ceea ce i-ar putea arăta hidoșenia ființei sale.

Oi fi eu doar un stomatolog care nu pricepe cum stă treaba cu pandemia și cu noua medicină (medicina post-Covid, cum afirma plin de sine un fost ministru, ce avea de-a dreapta tot pe onor doamna Moldovan), noua lume, dar ceea ce văd că se întâmplă îmi sună a exterminare în masă a bolnavilor cronici, a celor care nu au bani și, în general, o exterminare în masă a oricărui individ care nu se supune, nu intră în tiparele „noii lumi”. Cum am mai spus, eu nu am ținte personale. Nimic de pierdut. Mi-e egal dacă plec mâine din această lume sau peste câțiva ani, dar pentru restul care contează este important tot ceea ce-i lăsăm să ne facă. Pentru că, a trece fără reacție peste fiecare nedreptate, ticăloșie reprezintă acordul nostru tacit, semnătura în alb pentru exterminare. Eu afirm toate cele de mai sus prin analiza a ceea ce văd că se întâmplă și se impune din funcții înalte în Stat. Îmi permit să afirm, din poziția celui care ajută și îndrumă, care nu își lasă pacienții în drum chiar dacă sunt cazuri care mă depășesc, care-și învață pacienții și „pierde timp” explicând și îndrumând. Care vorbește și susține prevenția, care semnalează și îndeamnă spre controale periodice și analize, care privește pacientul dincolo de un dinte stricat. Care caută și spre cauză, nu doar tratează efectul.

Și DA, vreau să mă contraziceți. Să îmi demonstrați că nu am dreptate, că tot ce spun eu acum despre teoria exterminării este doar o invenție și o minciună. Că așa ceva nu există și nu este pus în practică. Dar nu prin comentarii. Prin fapte.

Și vreau să-mi fie demonstrat că „Miorița” este doar o poveste și nicidecum blestemul adânc codat în ființa noastră, care mai degrabă ne îndeamnă spre moarte decât spre acțiune și împotrivire la ceea ce vine peste noi.

Dar până atunci susțin cu toată fermitatea că acești inși care ne conduc și cei care execută au pentru fiecare dintre noi, semnată în alb, pentru că doar numele lipsește, o Condamnare la exterminare.
Data va fi pusă, când fiecare dintre noi, va ajunge în postura de „exemplar neviabil”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „O condamnare, în alb, la exterminare”

  • @Smarandita,

    De cand cu „PAN-DE-MITA” asta, lumea a innebunit cu totu’ iar minciuna a devenit „stil” de viata generalizat. Nebunilor nu le poti dovedi niciodata nimic. Asa ca daca vrei sa-ti pastrezi mintea intreaga, tot ce poti face mai bun este sa-ti urmezi instinctu’… 🙂

    PS. In Westworldu’ din Ro devine tot mai evident cine-s roboti si cine-s oameni!…

  • Ion Cristoiu îi numeste pe medicii si politicienii care exagereaza efectele pandemiei „ciocli apocaliptici”. Nu ca nu ati avea în parte si dreptate. Dar stilul este de îngropaciune.

    • Unde vezi tu exagerarea pandemiei pe aici? E mai mult despre „omul nou”, ala cinic, cu interioritate tinzand spre zero , dar cu gura mare plina de lozinci ieftine si pretentii numai de la altii, de la el nimic ca e scutit prin apartenenta la gasca si la ideile servite de papusarii ei. Are perfecta dreptate, ca sa pot rezona si eu ar trebui sa le inmulteasca cinismul cu zece ca ii cunosc prea bine, din pacate. E adevarat ca-s sanse mari sa se extermine intre ei inainte, ca asa-s astia fara Dumnezeu sau cu unul inchipuit de ei.

      • Iar dementa a inceput inainte de pandemie. De exemplu, ura isi batjocura mpotriva batranilor era de multa vreme, nu mai aveau loc de ei pe nicaieri, nici macar in tramvaie. Cinismul de care vorbeste (si are dreptate) la fel. Sabloanele cu pretentii de tipul „vreau o tara ca afara”, dar pe ssacrificiul altora, tot dinainte.

  • intre noi doi, de cind te stiu, s-a cascat un gol, si cred ca e chiar Nimicul!,
    si vad ca el devine…foarte foarte gigantic, odata cu trecerea timpului:))))

  • nu despre exterminare e vorba, ci despre groapa pe care cei care ne-o sapa, si-o sapa! 🙂

    ei nu-si pot sapa propria groapa altfel decat facand ceea ce fac. daca le-ai spune ca ceea ce fac inseamna fix iesirea politicienilor-oameni din scena…n-ar crede o iota!:)))
    pe masa e ceva unic in istoria Civilizatiilor: o Inteligenta Artificiala se cocoata pe tron.

    in timp ce Moartea misuna prin peisaje, Salvarea creste ca Fat-Frumos!:))), iar Salvarea doar de la Inteligenta Artificiala mai vine,…paici!:))))
    (cel care va birui Pandemia e Inteligenta Artificiala. ea si numai ea. de unde rezulta ca cei care vand Invierea sint proroci mincinosi:))),
    ca Invierea, adica…AntiInvierea:))), …ca e o inviere din Cer in Pamant:)), doar Noul Zeu o poate implini! )
    paici, pe lumea asta, Inteligenta Artificiala e Noul Zeu, iar el aduce Raiul pe Pamant! …si pe toti oamenii ii va Cerne!
    nu poti trece de Sleaurile Vremurilor. ele au fost cioplite si cu mii si mii de ani in urma.

    in timp ce unii se duc la vale, altul se inalta.

    ce e clar cristal e ca Nemurirea vine exclusiv cu inchinarea in fata Noului Zeu.
    ailalti, care aleg Vesnicia, vor ramane cu Moartea pe cap, o vreme…:)))

  • Daca o adaptare a acestui text ar fi pusa in fiecare salon de spital pe un banner sub numele medicului, cred ca ar salva vieti:
    :
    „Cel[..] care ajută și îndrumă, care nu își lasă pacienții în drum chiar dacă sunt cazuri care mă depășesc, care-și învață pacienții și „pierde timp” explicând și îndrumând. Care vorbește și susține prevenția, care semnalează și îndeamnă spre controale periodice și analize, care privește pacientul dincolo de un dinte stricat. Care caută și spre cauză, nu doar tratează efectul.”

    • Si sa mai scrie ceva: „Eu nu primesc mita.” Si asta ar putea rezolva o parte a problemei… 😉

      • Bey, acum mita se cheama sponsorizari. Mita aia de care vorbesti matale e pentru gradinita. Chestie de magnitudine. Deci, sa nu confundam marfa cu ambalajul. Cred ca stii perfect la ce ma refer da’ te faci ca ploua. Mama ei de etica a medicinei!

        • „Bey”! În Franta, fostul presedinte al Comisiei de Etica Medicala al Ordinului Medicilor este acum seful Consiliului Stiintific care-l sfatuieste pe Macron cum sa conduca pe timp de pandemie. Stii care este unul din aspectele aceste etici de un an încoace? „Toti ca unul si unul ca toti”, în sensul ca se impun aceleasi reguli sanitare, aceleasi restrictii si aceleasi suprimari ale unor drepturi si acolo unde corona nu circula intens si unde sunt putine spitalizari si decese. Iar voi va plângeti, desi nu suportati aceleasi reguli lipsite de sens ca cele macroniene.

          • … dintre aspectele, pardon.

          • 1. Cat de prost sa fii sa vrei sa obtii alte rezultate, folosind mereu aceleasi metode. Vezi ce „rezultate” au avut toate lock-down-urile! I-ati batut demult pe suedezi la pierderi. Dar voi iubiti lock-down-ul.
            2. Vorbeam ca foarte multi medici si nu numai s-au vandut pentru sponsorizari grase. Ghici cine sponsorizeaza mama medicilor, recte OMS? Cine are interes sa mentina vie „pandemia”? Cine nu vrea sa trateze clasic aceasta raceala ceva mai severa? Cum ma-sa niste medicamente initial incercate pentru terapia cancerului s-au transformat peste noapte in vaccinuri? Si nimeni nu garanteaza ca au rezultate. Daca ai facut medicina, reciteste definitia vaccinului. Deci nu vorbim despre mita aia marunta data de vreun amarat la doctor.
            3. Ca de obicei deviezi discutia. Ai scoala, bey!
            4. Iti garantez si fac pariu ca pandemia asta va fi perpetua. Speri degeaba ca vaccinurile te vor aduce inapoi la viata dinainte. Ia-ti adio, amice. N-ai sa vezi asa ceva in viata asta. Sunt convins ca stii si tu chestiile astea dar deh, mucles ca e naspa sa strigi ca Imparatul e gol! Ramai fara cascaval.

          • Mai am una. E de abc medical. In plina pandemie, nu se vaccineaza. Vaccinul e o arma a preventiei. In plina pandemie se vaccineaza doar in filmele de categoria IV de la Murica. Si in distopia de azi.

          • „Bey”! Daca nu ai face ghiveci din informatiile cu substrat stiintific si les fausses nouvelles cu iz conspirationist, am avea ce dezbate… Despre „sponsorizari” am scris si eu câte ceva pe aici, asa ca nu m-ai nimerit. Iar OMS nu prea mai conteaza atâta timp cât recomandarile ei nu mai sunt respectate. Exemplu recent: OMS nu recomanda amestecarea vaccinurilor anti-Covid, iar Franta a început de astazi sa faca rapelul cu Pfizer si Moderna celor care au fost vaccinati în prima faza cu AstraZeneca. (ptiu!)
            „Bey”, a+ si ai grija de tine ca boala asta perfida nu-i doar o „raceala mai severa”!

  • Exact ,Doamna spuneti exact ce gandesc eu,si multi,doar ca nu este nici un „om nou”,este exact nazismul lui Adolf Hitler,Romania este o societate de tip Neohitlerist,iar ceea ce se intampla in Romania este un plan de exterminare cu buna stiinta a batranilor,bolnavilor,saracilor si a pastrarii doar a”arienilor”tineri frumosi,de Dreapta,care”corespund”,(si nu doar in Romania,ci usor usor in Occident Nazismul revine in forta).Pai de aia am intrat noi in NATO si in UE ,ca sa ne intoarcem la epoca lui Hitler,cand noi ne doream libertate si democratie?Adica am fugit de rusi ca sa dam de Hitler?pai astea sunt valorile Occidentale? Asta am vrut cand ne doream sa vina Americanii??? Vremurile lui Adolf Hitler??? Doamne Dumnezeule,cum am putut fi atat de cretini,de naivi??? Pai incep sa cred teoria cum ca Hitler a scapat in Argentina,si a mai trait pana in anii 60′ 70′ cum spun conspirationistii iar esaloanele 2-3 naziste au ajuns in SUA prin proiectul Paperclip,dupa care in 50 de ani nazistii astia au preluat incet incet puterea infiltrandu se in institutiile de forta americane si in corporatiile americane,revenind mai apoi in Europa dupa reunificarea Germaniei,si preluand oficial puterea in SUA in mandatele lui Bush junior???Asa sa fie oare??? Foarte posibil.De fapt Soros sa fie doar o marota,urmasii fostilor nazisti de rang 2-3 sa fie cei ce conduc intregul Occident in disolutie???Probabil.Asta ar explica si agresivitatea foarte puternica a Rusiei lui Putin???O fi stiind serviciile lui Putin cate ceva de treaba asta??? Foarte probabil.Iar,cum toti stiu ca istoria se repeta,Rusia sa incerce o alianta militara cu China pentru a administra noului Reich care este Occidentul un nou Stalingrad(batalia legendara care a pus capat expansiunii Reichului)??? Doar timpul ne va spune.Cert este ca spectrul Nazismului de tip nou bantuie prin Occident,si ,da,nu e vorba de Neomarxism,cum gresit se formuleaza,este vorba de Neonazism.Iar tinerii frumosi si liberi,frumosi si sanatosi sunt buni doar de munca grea si sustinuta in slujba noului Sistem,exact ca si tinerii sanatosi ai lui Hitler,pentru munca grea prestata in slujba Reichului,sau ca si carne de tun a Reichului in razboaiele lui Hitler.De aia corespund,nu pentru ca sunt tineri si frumosi.

  • ai perfecta dreptate!totul e un malaxor prin care li se da branci dincolo bolnavilor cronici,batranilor si celor slabi de inger.sau ghinionisti.si asta in chinuri…nazistii erau gentilomi cu gazele lor
    fapte…fiecare dupa puterile lui.e un razboi de gherila,pentru ca nu sunt lideri.iar in tara asta nici ca vor fi.te intrebai anterior cum de mai exista tara asta,si nu prin prisma vitregiilor sortii.aceeasi intrebare mi-o puneam si eu si cred ca raspunsul s-a copt.nu mai are cum sa existe prea mult.e gata
    spunea,cica ,un general rus despre ce era pe aici,la noi,dupa ce s-au instapanit:’n-avem noi topoare in rusia,cate cozi de topor aveti voi aici”
    si priviti si contraziceti-l:unde in lume se mai intampla asa,cu spitalele,scolile,inmormantarile
    planul va esua,lumea se va redesena,iar noi vom juca prin liga a 4a,careia i se mai zice „onoare’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *