Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

O instituţie cheie a ONU: Restaurantul de la parter

7. O clădire păzită ca-n filmele cu teroriști produse la Hollywood după atentatele din septembrie 2001

Iată-mă față-n față cu Paralelipipedul!
Organizația Națiunilor Unite se află în Piața Națiunilor Unite. Nu cred că-și imagineză cineva că ar putea să se afle în Piața de Pește!

În dimineața acestei zile, istorice, după cum nu li se apleacă să repete ziariștii, Piața e blocată la ambele capete. În dreptul Străzii 47 și al Străzii 42, tuturor mașinilor li se poruncește să ocolească. Iar mașinile se conformează de îndată. Nu de alta, dar la volan se află americani. Și americanul știe, înainte de toate, chiar înainte de a ști că n-are voie să se culce cu maică-ta, că nu trebuie să întrebe de ce e musai să ocolească. E suficient să-i facă semn polițistul sau șeriful că nu-i voie. Ba chiar e suficient doar să dea cu ochii de semnul Trecerea interzisă.

Sîntem la nici două luni de la Atentatul din 11 septembrie 2001. Multă lume s-a întrebat de ce au intrat în Gemeni cele două Boeing-uri. S-au dat fel de fel de răspunsuri. Mie chestiunea mi se pare simplă. La cîrma avioanelor se aflau arabi și nu americani. Dacă ar fi fost americani, aceștia ar fi ocolit Gemenii. Chiar dacă pe cele două clădiri nu scria, cu litere uriașe: Ocoliți! Trecerea strict interzisă! Fiind însă arabi, nu-i exclus ca ei să nu fi știut că în America regulile de circulație nu permit să dai buzna în clădiri cu avioanele.
Nu de alta, dar la ei, la arabi, în deșert sînt doar corturi.

Viața a dovedit că și un Boeing poate să nu respecte semnul Trecerea interzisă! Ce să mai spunem de o limuzină sau un camion? Drept pentru care, la ambele capete ale Pieței ONU, nu sînt doar garduri metalice, înnobilate de semnul Trecerea interzisă! Nu sînt doar mașini ale Poliției, puse de-a curmezișul, să fie limpede conducătorilor auto că se poate trece numai peste caroseria lor. La ambele capete sînt și autobasculante cu nisip. Așezate una lîngă alta, într-un baraj descurajator. Dacă apare o mașină cu vădite intenții de a trece prin Piață, deși semnul, polițiștii, mașinile Poliției îi spun clar să-și vadă de treabă, ea se va izbi de autobasculante. Dacă sare peste zidul galben, mai ceva decît limuzina lui James Bond, cu eroul la volan și, în stînga, cu o jună răpitoare, deja sedusă de agent, vehiculul e luat în primire de un șir de piroane de oțel înfipte într-un brîu de beton. Dacă scapă și de asta, îl așteaptă cuiburile de mitraliere, postate de o parte și de alta a Pieței.

A fost luată în calcul și o altă posibilitate. Ca teroristul de la volan să rămînă în viață și după ce mașina a fost făcută terci de zidul de autobasculante, ciur de șirul de piroane și șvaițer de cuiburile de mitraliere. În aceste condiții, el ar putea să iasă pe fereastra cabinei, să se tîrască pînă în Sala Adunării Generale și, acolo, în mijlocul onoratei asistențe, înainte de a-și da duhul de atîta tevatură, să se arunce în aer strigînd Alah e mare! Pe clădire se văd cu ochiul liber, în combinezoane ca de coșari, lunetiștii lui Secret Service.
Șoferul n-ar apuca să se tîrască pînă la poartă și să apese pe butonul soneriei.
L-ar răpune o duzină de gloanțe.

Nu e doar o dimineață de sîmbătă. E și dimineața în care începe cea de-a 56-a Sesiune a ONU. Pentru ca Sesiunea să înceapă, e musai ca în Sala Mare să fie prezenți șefii de stat și de guvern veniți special pentru asta la New York. Ca să fie prezenți, ei trebuie să intre în clădire. Ca să intre în clădire, ei trebuie să trecă de cele trei brîie de apărare ale clădirii, transformate peste noapte în cetate asediată.
Oricît de bătuți în cap ar fi americanii, n-aveau cum să n-ajungă și ei la o asemenea concluzie.
În consecință, barajul dinspre Strada 42 a fost prevăzut cu un loc pe unde să poată intra coloanele oficiale. În partea dinspre clădire, zidul de autobasculante se termină cu o dubiță.

S-a ivit o coloană oficială!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

2 comentarii pentru articolul „O instituţie cheie a ONU: Restaurantul de la parter”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *