Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O victimă a abuzurilor comise sub pretextul stării de urgență: Adriana Nica, managerul suspendat al Spitalului Universitar de Urgență București

Luni, 27 aprilie 2020, la cristoiuTv, rubrică de pe cristoiublog.ro dedicată interviurilor cu personalități ale momentului, am susținut un dialog de aproape două ore, cu mult peste timpul repartizat acestei rubrici video, cu Adriana Nica, managerul suspendat al Spitalului universitar București, care s-a întors, după Ordinul ministrului din 21 martie 2020, în funcția anterioară de șef al Secției ATI.

Pe Adriana Nica o urmăresc în activitatea sa chiar din clipa cînd a fost desemnată prin concurs în postul de manager al unuia dintre cele mai mari spitale din țară, cu peste 4000 de angajați și cu șefi de secții vedete ale Medicinei românești. Știam cîte ceva din activitatea ei de la Terapie intensivă, un loc în lanțul de momente prin care trece un pacient care cere medicului o dotare aparte. La Terapie intensivă viața unui om atîrnă de un fir de păr. Dacă un bolnav adus aici în urma unui accident grav supraviețuiește sau nu depinde nu numai de voința lui Dumnezeu, potrivit creștinilor, sau a lui Allah, potrivit musulmanilor, ci și de intervenția celor care lucrează la Terapie intensivă. Trebuie medicilor și asistenților de aici disponibilitatea de a interveni rapid, nu de puține ori mînat de instinct. Trebuie apoi nervi de oțel, pentru că orice clipă de panică, de descumpănire costă viața unui om. Adriana Nica a intrat la Terapie intensivă, la Spitalul universitar din București, din 2006, ca medic rezident, de mică, am putea spune. A suit aici toate treptele carierei de medic: medic specialist, medic primar, șef de secție, în octombrie 2015. A întrerupt activitatea la această secție din prima linie a spitalului în 2017, cînd a ajuns manager al spitalului prin concurs.

S-a întors acum după suspendare la conducerea Secției.
Am urmărit-o ca manager sub semnul scepticismului meu total în legătură cu promovarea oamenilor în postdecembrism.
Prin urmare, m-am întrebat de cum a ajuns manager, cînd o s-o dea ăștia jos.

Mai întîi pentru că spitalele noastre sînt spații ale confruntării sălbatice de orgolii. Orice medic dintr-un spital se crede mai bun medic decît managerul, chiar și cînd acesta e ditamai somitatea. La Spitalul Universitar din București, situația e dramatică din acest punct de vedere.
Spitalul Universitar are peste 4000 de angajați.
Spitalul Universitar București are ca șefi de secție somități ale medicinei românești.

Din cîte știu eu, secțiile la un spital din București sînt mici feude ale șefului de secție. Profesor universitar, medic faimos, care te consultă dacă ești un om simplu după ce te-ai programat cu luni înainte, medic al cărui nume e prezent în toate răspunsurile la întrebarea: Nu știi un medic bun?

Nimic nu e mai greu pe lume decît să conduci o instituție în care lucrează vedete.
Nu numai în presă e realitatea asta, dar și în Sănătate.
Adriana Nica avea 39 de ani cînd a ajuns manager al Spitalului Universitar.
Pusă să conducă nu doar 4000 de inși, dar și somități ale medicinei românești.
Cum să nu se întrebe un sceptic precum subsemnatul cît o să reziste în fruntea instituției?

Spitalele românești sînt tot atîtea spații de războaie mafiote.
Un manager de spital e mană cerească pentru o grupare mafiotă din România postdecembristă. Prin el se fac afaceri în domeniul medical, de la contractele de livrare de hrană pînă la cele de achiziții de aparatură.

De aceea în România postdecembristă, orice schimbare de ministru al Sănătății a dus în chip inevitabil la o campanie de schimbare a unor manageri de spitale. Campanie fără prea mare legătură cu politicul. Toate dependente de gruparea mafiotă care și-a plasat omul în fruntea ministerului.

Într-un eseu despre Mafia calabreză Ndrangheta, scriam cu ceva timp în urmă despre interesele acestei grupări în controlarea celor care răspund de Sănătatea publică:

„Francesco Fortugno, vicepreşedinte al Consiliului regional al Calabriei, medic de profesie, a fost ales în 2005 din partea partidului politic efemer (2002-2007) La Margherita, de Centru Dreapta.
Cazul Francesco Fortugno pare decupat dintr-un film despre Mafie.
Potrivit anchetei, Francesco Fortugno se opunea unor contracte ale Mafiei calabreze pentru achiziţii vizînd spitalele din Calabria. A fost ucis nu din răzbunare, ci din calcul rece.
Prin asasinarea lui Francesco Fortugno se lăsa locul liber pentru un om al Mafiei, Domenico Crea, consilier regional din partea Democrat-creştinilor.
Francesco Fortugno a fost lichidat prin cinci gloanţe trase în cap de un trăgător al ‘Ndranghetei chiar în ziua alegerilor primare din partid din 16 octombrie 2005 la Locri.
Politicianul tocmai votase şi se îndrepta calm spre ieşire, ca să se urce în maşină.
A căzut răpus sub privirile celor care aşteptau să voteze.”

În România postdecembristă bătălia mafiotă pentru Sănătate nu ia înfățișarea asasinatului propriu zis. Se comandă în schimb asasinate politice. Vizatul e terfelit de presă, pîrît în permanență de subordonați, supus provocărilor de tot felul, șicanat de controale descinse în spital ca niște comandouri. Se așteaptă cel mai mic pretext pentru ca nedoritul să fie înlăturat.

Știind aceasta mi-am dat seama că Adriana Nica nu va avea viață lungă în fruntea Spitalului Universitar. Din 2017 de cînd a fost numită în fruntea Spitalului, Adriana Nica a fost ținta unor campanii de presă care mi-au fost limpezi ca ascunzînd altceva decît interesul profesional. Aveai impresia că Spitalul universitar e singurul spital din România aflat în atenția presei. Informații pe surse, filmulețe, plîngeri mai mult sau mai puțin semnate. Nu exclud ca unele publicații să fi fost manipulate de grupările mafiote. Au fost însă și publicații în campaniile cărora cititorul onest simțea pusul cu mîna, interesul manifest de a oferi pretextul pentru debarcare.

Și pretextul a venit.
Starea de urgență.

O situație trăită de România postdecembristă în premieră și prin urmare supravegheată de presă, de Societatea civilă, de Opoziție sub semnul bălbîielilor determinate de lipsa de experiență. Democrația noastră din ultimii treizeci de ani n-a cunoscut pînă acum starea de urgență determinată de un pericol care panichează populația, dispusă să admită orice abuz al puterii în numele salvării de la pericol.

Cînd se va termina și Paranoia Coronavirus, românii vor descoperi uluiți că starea de urgență de două luni a fost cadrul ideal pentru afaceri de corupție, pentru răfuieli mafiote, pentru a abuzuri incredibile.

Dosarul Revoluției e biet copil față de ceea ce va fi Dosarul Coronavirus.
De la venirea guvernului PNL Adriana Nica a fost ținta hărțuielor din partea ministrului Sănătății.
Controale după controale, urmînd poteca deja știută a unor astfel de afaceri.
Se dă presei sau unei anumite prese un filmuleț, o plîngere din spital, o mărturie a cuiva, o informație pe sursă, ministrul sare în sus la astfel de materiale, deși îl doare în fund de ce scrie presa, și gata controlul e gata.

În interviul acordat cristoiuTv, Adriana Nica a povestit felul în care a fost lucrată de actualul ministru al Sănătății pentru a fi suspendată. Citisem intervenții din presa independentă pe această temă, întrebasem și jurnaliști din domeniu medical în a căror onestitate aveam încredere și mi-am dat seama că Starea de urgență a fost pretextul ideal pentru ca Adriana Nica să fie suspendată din funcție pentru o situație despre care orice om cinstit își dă seama că e cusută cu ață albă. E suficient să reamintesc că la jumătate de oră de la încheierea controlului de la DSP, fără nici o legătură cu el, pentru că decizia venea de la o direcție a Ministerului Sănătății, Adriana Nica primea pe fax ordinul de ministru de suspendare. Ordin semnat de Nelu Tătaru pe 21 martie 2020. Cel care culmea a declarat la Antena 3 că s-a reîntors la minister, după 13 zile de autoizolare, pe 23 martie 2020. Păi cum a semnat în aceste condiții un ordin pe 21 martie 2020? Ordin pur și simplu, fără a fi însoțit de o minimă argumentare. N-am nici o îndoială că Adrianei Nica i se pregătește demiterea. Că e vorba de o operațiune prin care în fruntea Spitalului trebuie să vină cine trebuie e intervenția premierului în sprijinul deciziei de suspendare. Aflat în studioul Antenei 3 pe data de aprilie 2020, Ludovic Orban e întrebat în legătură cu suspendarea Adrianei Nica. Ludovic Orban e premierul României. E de profesie inginer. Inginer cu numele, pentru că de 30 de ani e politruc. Ar fi fost normal să răspundă că decizia e de competența ministrului Sănătății, că respectivul ar putea fi întrebat, și dacă presa are dovezi c-a fost o decizie incorectă, el va ancheta. Ludovic Orban, inginer care n-a profesat niciodată, pentru că a dat tot timpul din gură, se grăbește să justifice decizia de suspendare:

„Totul a plecat de la neglijența fostului manager care a permis internarea, diagnosticarea tardivă. Practic nu au respectat protocoalele, mecanismul de diagnosticare epidemiologică din triaj, diagnosticarea imediată, izolarea pacienților suspecți.”

Observați că Ludovic Orban a venit cu textul pregătit în emisiune, pe care l-a recitat după ce l-a învățat pe de rost, pentru că vorbește în termeni pe care doar un medic le-ar putea folosi.

I-am prezentat Adrianei Nica acest punct de vedere – că Ludovic Orban nu-i străin de debarcarea sa. Mi-a răspuns astfel:

„Eu cred cu certitudine, și o spun sincer, domnul premier Orban a fost total dezinformat cu privire la toate aspectele care s-au petrecut acolo. Știu că se făceau presiuni la Guvern, pentru că știu că erau sunați din Guvern, și dumnealui, și doamna vicepremier, din două în două zile, de actualul manager al spitalului ca interimar, care-și dorea această funcție și n-a suportat ideea că Nica, o femeie, conduce spitalul ăla, și că Nica, o femeie, a putut în doi ani jumătate să facă ce n-au făcut alții și în speță domnia sa, în vreo șapte ani de mandat, pentru că, recunosc, pot să mă mîndresc cu ce-am lăsat în urmă la Spitalul Universitar, acum și pentru bolnavi, că n-a plecat Nica cu ele acasă.”

Prudență sau naivitate?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „O victimă a abuzurilor comise sub pretextul stării de urgență: Adriana Nica, managerul suspendat al Spitalului Universitar de Urgență București”

  • Are dreptate si Gabi Serban ,in ce i priveste pe directorii astia,si in general oamenii cu functii de la noi,toti sunt pile,amante,fii,nepoti ale unor smecheri cu bani finantatori la partide,cadre de partid,progenituri,amante ale politrucilor,indiferent ca s a lui Lucovid,sau a smenarilor Rosii,la fel de „buni ” sunt si unii si altii,se arunca unii pe altii peste bord ,dar,de fapt sunt toti de aceeasi teapa.(Indiferent de gasca din care fac parte).

    • Bă , chiar mi-a sărit borșul , cu admirația Titanului pt tuta aia . Eu nu neg , aprioric , că o fi deșteaptă sau bună-n profesie , dar mucoșii ăștia haștag au produs o grămadă de nenorociri făcînd diverse , convinși că-s competenți ca miezul din dodoașcă , mai dihai ca Moise cu cele 10 table , dar fiind complet pe de lături din cauza lipsei de experiență .
      Că iar mă apucă rîsul cînd îmi amintesc de Plușica , ministresa lu Ponta , harvardista , parcă Ioana Petrescu , și aia vreo 35 de anișori și ministră , ete , na ! cînd a zghierat o dată Chiorul Băsău la ea cu Emtioul , aia și-a udat chiloțeii de emoție , cu Harvard cu tot , cred că-s umezi și acuma . Ei , dacă avea vîrsta Chiorului , poate-și prezerva dessou-urile. Pînă și Ponta a fost mai oț , că avea vreo 45 deja , nu s-a băgat , a lăsat-o pe aia-n ghearele Chiorului , că deja Ponta avea experiență cu Băsul
      Spit Univ Buc are pe puțin 200 profesori univ între ăia 4000 angajați , plus încă vreo 1000 conf , șefi lucrări , etc …Cum dracu ar accepta ăia , măcar din orgoliu , un șef ca mucoasa asta , probabil multora le-a fost studentă și tremura în fața lor la examene , nu știu .
      Acuma , eu știu ce-i aia 38 de ani , eu eram idiot pe vremea aia , am fost pus un fel de șef de secție , împotriva voinței mele , că mie-mi stătea capul la gagici la vîrsta aia , nu la șefie , mai ales că era fără bani șefia aia , numai cu răspunderi . Puteam să-mi conduc doar Mustangul de 5000 cmc și 305 cp , uauuuu , că iar plîng după mașina aia .
      Sau , fosta mea iubită , Rodina , fată isteață și harnică , la 38 de ani , cînd umblam eu cu ea , de abia putea să-și conducă propriul cabinet de medic de familie , la Dăbîca , doar ea și o asistentă , în primul an era depășită complet , a dat în depresie .
      Sau , gîndește-te , să pui șef la ATI în asemenea spital o medică ramolită ca Ghio , sau o înapoiată mintal ca Ada , cam cît crezi că rezistă secția aia ?
      Bă , haștagii sînt buni în funcții care solicită efort fizic sau de durată , atenție , memorie , alergătură , pot fi șefuleți , dar bulibașă peste chestii mari de astea nu poate fi un mucos , că dacă dă de pămînt cu stabilimentul , și s-a întîmplat , implică multă lume și chestii grave , nu numai că -l dă afară pe el

  • @Nicola 🙂
    Îmi pare rau, Nikola, dar trebuie sa-ti spun ca Geo nu minte! În faza în care Butnaru mi-a adresat acele obscenitati, erai și tu prezent pe blog. Stiu foarte sigur ca a fost așa, pentru ca acel eveniment m-a marcat enorm și pentru ca tu nu l-ai apostrofat pe porc, așa cum faceai cu Cernat. V-am și multumit atunci în mod ironic tuturor barbatilor de pe blog ca ati luat atitudine împotriva lui Butnaru.
    Geo a intrat în seara aceea pe blog și ti-a facut reproșul pe care ti-l face și astazi, ca ai asistat impasibil cum un mizerabil îti batjocorea o prietena, deși, poate ca „prietena” era cam mult spus. 😥 😯

    • Nu va suparati dar tara arde iar unii dintre voi chiar „va faceti unghiile pe aici”…

      • 😛 Dar de ce nu ai avut curajul sa i-o spui și lui Gabi Serban, domnule BĂRBĂȚIE ?! 😛

        • Pentru ca nu citesc toate kkturile .. le ignor in diagonala. Credeam totusi ca va preocupa lovitura de stat la adresa drepturilor si libertatilor fundamentale, care se petrece sub ochii nostri in Romania, si nu sa va faceti unghiile pe aici … pentru asta exista Facebook, cred. Tot aruncati cu pietre unii in altii .. facand jocul ticalosilor care va mentin in ceata.

        • De citit.. Lectura placuta

          https://bit.ly/3eZzmmE

    • Ada, postarea ta are doua lacune grave:
      1. Faci afirmatia ca dihania nu minte, la modul general, ai decretat tu, pentru ca esti cunoscatoarea adevarului absolut.
      2. In acel caz concret, nu l-am acuzat ca minte, ba chiar am revenit si am spus ca eu nu-mi aduc aminte faza.
      Asadar, ca sa citez dintr-o personalitate politica relevanta: Despre ce vorbim noi aici???
      In alta ordine de idei, eu aveam meciul meu propriu cu Cernat, nu interveneam pentru a sari in apararea cuiva, consider ca fiecare trebuie sa-si asume disputele pe care ALEGE sa le aiba. Altfel, exista optiunea ¨ignore¨, pe care persoane care nu considerau ca au ceva de demonstrat, au aplicat-o cu succes pe acest blog.

      • 1.Nu am afirmat ceea ce sustii tu la punctul 1, atâta timp cât în continuare, m-am referit doar la momentul „Butnaru”.
        2. Ok.
        și
        Mda, ai dreptate, fiecare cu meciurile lui, nicio problema și aș adauga ca fiecare cu prietenii lui, caci prietenii se cunosc la nevoie.

        • E chestiune de semantica dar nu cred ca nu realizezi diferenta de la cer la pamant intre:
          -Geo nu minte! In faza in care…
          -Geo nu minte in faza in care…
          In rest, aia cu prietenii in spatiul virtual, sa fim seriosi. Credeam ca tepele pe care ti le-ai luat p-aici (doua stiu doar eu), ar fi trebuit sa te invete cate ceva.
          Eu prefer sa-mi pastrez prieteniile in viata reala, nu am incercat sa intru vreodata in contact cu cineva de pe blog, aici pot avea cel mult simpatii si antipatii.

  • Bazdaganie, apropos de conversatia pe care ai inventat-o aseara si pe care ziceai ca as fi avut-o cu Serban:
    “Vai, Serbane, uita-te cât de cuminte am fost eu aseara si geo m-a înjurat degeaba! Da-mi un pupic, Serbane, ca sa-mi treaca, tu esti cel mai educat, si îti promit ca o sa-l toc pe geo în fiecare zi, asa cum îti place tie, ca sa ma mai înjure… si apoi, noi doi o sa-l porcaim de nu se vede!… Stai un pic, da-mi voie sa te mai perii putin, ca stiu cât de mult îti place!”  
    Nu intelegeam daca esti chiar asa tembel esti sa nu realizezi ca citesc si altii blogul si stiu cand mananci rahat, sau e doar un episod de delir psihotic.
    Anyways, te-am gasit. Secventa va explica foarte multe in cazul tau, unde lumea reala se suprapune de multe ori peste…ASTA 😀  😀  😀
    https://www.youtube.com/watch?v=KhnIqgTEBS8  

    • Tu parles MAL À PROPOS en débitant des bêtises comme toujours, ma puce…
      .
      Hai sa-ti explic cum sta treaba cu „apropos”, pe care l-ai scris gresit.
      Daca vrei sa-l scrii în limba româna, îl scrii APROPO, iar daca vrei sa te „frantuzesti”, în cazul tau folosesti locutiunea À PROPOS DE.
      Mai exista si substantivul À-PROPOS, adica APROPOUL românesc.
      .
      Compris, Nikola?
      .
      P.S. Daca-mi traduci corect prima propozitie, îti iert 1% dintre minciunile pe care le-ai debitat la adresa mea pe blog. Poate te ajuta Serban care le stie pe toate, ca de-aia-l slujesti tu cu atâta umilinta.

      • Prostovane, atunci cd m-ai contrazis juma de zi pe ¨populime¨, ca sanchi nu-l foloseste nimeni, iar cd ti-am dat articole din ziare si ziceai ca da, dar nu s-a semnat autorul… tot atunci ti-am scris ¨sper ca nu ma corectezi si la apropos ca te iau de urechi¨.
        Acu spune tu ce sa-ti fac.

        • Destul de tare totusi ca ASTA te-a deranjat la toata postarea.. 😀 😀

        • Désolé, nu stiu despre ce vorbesti.

          • Daca nu stii, nu stii.. Bine ca nu m-ai facut mincinos, ca o scoteam de la arhiva.

          • Aaaaaaa, deci arhivezi postacii???!!!
            De care organism de securitate al statului pe blog apartii, ma folle?

          • Arhiva blogului, muttonhead! Dar merita sa-mi fac un folder cu cretinismele tale, ca ai memorie selectiva.

      • Bă , Ghio , bine că te văzui , că mi-a sărit deja țandăra . În 2 zile ai scris cearemi-l , nesimțit-o și azi ai pus moțul pe rahat :
        „geo a scris pe 28/04/2020 la 01:53
        Si ….. No, zii ca nu-i dusa..”
        Să știi că mă iau foarte serios de ortografia ta , că deja ai depășit orice limită , plus virgulele-ntre subiect și predicat. Și-mi faci mie fițe , că mă corecta Cîrnat . Cîrnat mi-a găsit doar 2 , alea cu de mult și o dată , iar eu i-am dresat frumos o listă de vreo 20 de grozăvii , de genul Vin-o mîndră , I-al și pe ăsta , Puneți și tu o poză, pădurea și muntele noștri , etc … , de a trebuit să recunoască cacademicianul că e corector agramat . Pedofil l-am făcut , una , pt că era , și Be , pt că se dădea mare jupîn pe aici cînd am intrat eu , așa că a trebuit să intru ca uliul între vrăbii între vreo 3 securiști băsiști pe acolo , că să le impun respect , măcar de frică.
        Este foarte interesant totuși , că Ada , căreia nu-i acord un IQ peste 20 , și ăla cu generozitate , scrie foarte corect gramatical , nici nu cred să-i fi depistat vreo gherlă pînă acuma , e drept , nici nu prea citesc cu atenție ce scrie
        Lecitina și șocurile nu ajută la demență , ar trebui să știi măcar teoretic , ca medică ce te pretinzi , chiar dacă ți-ai amintit că ești medică , și încă franțuzoiaică , doar cîndva din nov încoace , de cînd am plecat eu , că eu nu-ți cunoșteam noul statut social , l-am aflat acuma , cu uimire , cu ocazia revenirii .
        Eu o să tot am treabă cu securiștii , băsiștii și johaniștii cît m-or ține puterile , dar cel mai mult detest boaitele pîrîcioase , ca tine și ca Ada , care , cum n-aveți replică , de proaste ce sînteți , cum Pac ! La Cristoiu , cu pretenția de a fi blocați ăia care nu vă plac vouă

        • Mai citeste, dementule! Lecitina se prescrie în dementa, socurile electrice ti le recomand doar tie, ca sa-ti învioreze creierul alterat.
          Si termina cu povestea greselilor mele gramaticale! Mi le corectez eu singur si pe urma vii si mi le mai corectezi si tu, potaie perfida!

          • S-o fi prescriind , dementiev , alături de apa sfințită . Luate 10 zile pe săptămînă , rău n-au cum să facă , nu , Dottore ?
            Demența nu are tratament , fiind boală degenerativă , adică dispar neuroni irecuperabil , plus că restul fac sinapse bizare . Pt tratament simptomatic , adică doar creștere a tonusului , cam cum face marijuana sau cocaina , se prescriu diverse forme de acetami , pir-,anir-oxir , etc … tot un fel de lecitină , dar de sinteză și cu efecte complet incerte. Au succes , doar Modafinil și Piracetam au o piață de 1 miliard $ în SUA.
            Șocuri fă-ți tu cu mă-ta , în mod mizar , deși pare o metodă barbară , dau rezultate în unele psihopatii , deși cică ar afecta memoria , mai pe scurt , ar face o selecție subiectivă în hardul din cap . Încearcă tu și zi-mi cum a fost ,probabil ai încercat , de aia ai așa memorie selectivă în ceea ce mă privește , atît pe mine , cît și pe Niccollo , că nu recunoști ceva nici cînd îți dă ăla citatul tău cu copy paste . În fond și defibrilatorul se folosește intens și e , practic , aceeași sculă , doar de 10 ori mai puternică.
            Ceremi ai corectat , e drept , nesimțit-o și No, zii că nu-i dusă , nu !

          • Ba, eu credeam ca toti puturosii care au lucrat pe vremea lui Ceauseasca la Terapia, ICCF, erati niste cretini si luati salarii mari degeaba, dar se vede treaba ca tu cunosti farmacologie serioasa, mai ceva ca goagalul!

          • Din tot ce-ai scris , doar faptul că luam salariu mare degeaba e adevărat . He , heeeee….
            Bă , jită, ț-am zîs că aproape nu mă interesa salariul , trimiteam un bou de neamț la Nickelsdorf cu trenul , săptămînal , și el venea cu 20 de kile de cafea Wiener în rucsac. Mi-o dădea mie cu 500 lei , plata după , și eu o vindeam rapidos cu 1000 .POate chiar cu 1200 prin 89 , cînd nu se mai găsea cafea deloc . Fă un calcul cam cît cîștigam pe săpt , și pe vremea aia săptămîna nu avea 10 zile , ca acuma , asta pe care-ai descoperit-o tu. Adică , 500 X 20 .
            Bine, poate nu mergea chiar săptămînal , uneori mai trebuia să las ceva să ciubucărească vameșii , dar un 15 000 pe lună tot scoteam . Am avut 2 videouri , cameră video și TV color încă din 85 , nici nu știa lumea ce-s alea . Mai făceam un ban și cu ele .
            Ți-au crăpat ficații , ciudosule ?

          • Aaaaaaaaaaa, acuma înteleg de ce îti ziceau postacii bisnitar, bisnitarule!

    • „Secventa” îi ajuta pe cei care-o citesc sa realizeze cine esti tu cu adevarat, draguto!”
      Ai postat-o la fix, merci infiniment!

      • Ce faci retard, ai dat in mintea copiilor?? Te face unu prost si zici: ba tu esti??
        Pai da copy-paste la toata postarea si semneaza-te, ca nu se prinde nimeni.. 🙂

  • Și dl. Cercel a dat exact același răspuns „cred că dl. Iohannis a fost dezinformat”
    Evident că din prudență.

  • EZ, ai dreptate, pentru ca „ochii sunt oglinda sufletului”!

  • Isi pun oamenii lor in functii cheie.. nu va imbatati cu apa rece. Credeti ca sistemul ticalosit al FIAREI care a pus in opera marele plan, glumeste cu astfel de lucruri? Nu cred. Pentru ca lucrurile sa se intample au nevoie de oamenii lor in functii cheie.
    In scurt timp o sa vedeti in tot sistemul de sanatate numai militari pentru ca experimentul este unul militar.

  • De obicei, o femeie munceste de doua ori si jumatate mai mult si mai bine pana a fi luata in seama intr-o lume asa-zisa a barbatilor. Daca ajunge intr-o functie de conducere oricat de mica, obligatoriu in societatea noastra prost croita este torpilata si indepartata din functie fara niciun motiv. Scriu acestea dat fiind ca tot patitul e priceput.
    Dupa sarabanda politico-orgolioasa declansata odata cu noul virus, cu siguranta dna.trebuie sa atace in justitie decizia nefondata prin care a fost indepartata nemotivat si in scris din functia ocupata. Si vor fi multe astfel de actiuni in justitie si iar vor pierde decidentii luati de valul puterii recent dobandite.

    • Ai dreptate, uita-te la masculul infatuat al blogului, care se simte mai deștept si mai sigur pe el când pune în dificultate o femeie, adresându-i injurii. :mrgreen:
      Cu ultima fraza nu sunt de acord, decidentii vor câștiga pentru ca traim în România, tara în care justitia nu este înca independenta. :mrgreen:

    • Daca e sexy si arata bine nu trebuie sa munceasca prea mult,sunt destui mosnegi prosti si cu bani care le construiesc astora situatia,cu conditia ca ele sa i faca un pic fericiti pe domnii cu pricina. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: amantlicu e cheia succesului in viata pentru multe din astea ajunse,pe urma mai este si descendenta(ce tatic smecher au unele,dar si unii).Barbatii de succes sunt progenituri,sau sunt prieteni cu „smecheri”,femeile de succes sunt in ziua de azi amantele sau fiicele unor smecheri.Nu se ajunge pe meritocratie la varful societatii in Romania cel putin,niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *