Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Olimpiada bizară: Farfuria zburătoare nu mai e un mister

Primii sportivi din delegația României au ajuns, sâmbătă, 29 ianuarie, în satele olimpice din China, unde va avea loc ediția 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă.
Săritorii cu schiurile Daniela Haralambie, Andrei Feldorean și Daniel Cacina au fost la prima oră să vadă „farfuria zburătoare” de la Zhangjiakou, în timp ce schiorii de la alpin, Maria Constantin și Alexandru Ștefănescu, au făcut doar pregătire fizică în satul de la Yanqing.
Pentru a lămuri titlul, este vorba despre trambulina pentru competiția de sărituri cu schiurile, instalație care are forma unei spectaculoase farfurii zburătoare.

De duminică, 30 ianuarie, sunt așteptați să sosească și alți sportivi care reprezintă România la competiția cea mai importantă a disciplinelor de iarnă.
Și cum nu se putea ca jocurile să se desfășoare în liniște, în afară de boicotul diplomatic, despre care am mai scris aici, 243 de organizaţii internaţionale îndeamnă guvernele străine să ia măsuri împotriva violării drepturilor omului în China.

Jocurile Olimpice de iarnă vor debuta peste o săptămână, pe 4 februarie, însă 243 de organizaţii neguvernamentale din întreaga lume au publicat, vineri, 28 ianuarie, un manifest prin care denunţă încălcarea drepturilor omului în China, îndemnând guvernele la un boicot diplomatic al Jocurilor şi cerând sportivilor şi sponsorilor să nu legitimeze abuzurile perpetuate de autorităţile chineze.

„Este imposibil ca Jocurile Olimpice să fie o ‘forţă a binelui’, aşa cum pretinde Comitetul Internaţional Olimpic, în timp ce guvernul ţării gazdă recurge la crime grave prin violarea dreptului internaţional”, a declarat Sophie Richardson, directoare în cadrul Human Rights Watch pentru Asia.

„Noi cerem guvernelor să adreseze mesaje de susţinere apărătorilor drepturilor omului arestaţi sau deţinuţi, care plătesc un preţ mare pentru că au cerut reforme şi pentru că militează pentru drepturile oamenilor”, a spus, la rândul ei, Sharon Hom, directoare executivă Human Rights în China.

Statele Unite ale Americii, Canada şi Marea Britanie au anunţat un boicot diplomatic al Jocurilor, mişcare pe care Beijingul a condamnat-o ca pe o încălcare a principiilor olimpice.
Deci, dacă recapitulăm, ce avem noi aici? Niște oameni care nu mai privesc plini de uimire farfuriile zburătoare, ci sunt deja obișnuiți cu ele. În cazul nostru, se suie omul în farfurie, iar de la mare înălțime își dă drumul spre Terra, unde aterizează lin pe o pârtie pentru schiuri. În mod sigur, nimeni nu a crezut că așa se va limpezi misterul care frământă de mult timp umanitatea. Obiectele zburătoare neidentificate din realitate vor păstra intactă taina lor.

Pe de altă parte, niște dispute privind respectarea drepturilor omului.
Imaginile din China îi arată pe gazde costumați ca niște cosmonauți. Așa par ei în costumele lor purtate din rațiuni sanitare.

Cu alte cuvinte, să ne pregătim pentru o nouă olimpiadă bizară, după cea care a avut loc în Japonia. Ne așteaptă zile palpitante, ciudățenii mai mari sau mai mici, toate sub egida celor cinci cercuri olimpice.

Film la următoarea adresă

https://www.facebook.com/watch?v=1290968958070407


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *