Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Olimpiada bizară: Sărbătoare contra dragostei

A fost și ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din China, impresionantă demonstrație de forță transmisă în direct de întreaga lume.
Va rămâne, cu siguranță, în memoria noastră prin toate calitățile sale umane și tehnice.
Acum, toată lumea dă știri de aici, dar eu voi continua linia trasată de a sublinia numeroasele aspecte bizare din acest fenomen sportiv.

Sărbătoarea care se opune dragostei.
Ce înseamnă asta? Păi, chiar faptul că această ediție, cu numărul 24, a Jocurilor Olimpice de iarnă este contra sentimentului iubirii. În mod normal, sărbătorile sunt ideale tocmai pentru a sublinia valoarea apropierii dintre oameni, inclusiv prin dragoste. Dar, ce mai este normal în lumea noastră? Mai nimic!

Pe scurt, americanca Mikela Shiffrin şi prietenul ei norvegian, Aleksander Aamodt Kilde, cuplul de vedete ale schiului alpin, despărţite o mare parte a iernii de circuitele Cupei Mondiale, sunt rareori împreună chiar şi în satul olimpic cu ocazia Jocurilor de iarnă de la Beijing (4-20 februarie).
Shiffrin şi Kilde au fost bucuroşi, în principiu, să se întâlnească pentru două săptămâni în satul olimpic, dar lucrurile nu merg chiar cum şi-au dorit ei.

„Toată lumea ne spune: ‘E super să petreceţi timpul împreună’, dar e mai complicat, fiindcă trebuie să rămânem prudenţi din cauza restricţiilor legate de pandemie. Ne putem vedea, dar nu ne putem atinge sau întâlni prea des”, a explicat Kilde, care se bucură să ia cina cu prietena lui în restaurantul din satul olimpic.
„Îmi trimite videoclipuri în fiecare zi, îi trimit şi eu”, a spus norvegianul.

Kilde aşteaptă, totuşi, ceva special de Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie. Rememorăm, cu plăcere, faptul că la Olimpiada de vară din Japonia a avut loc o cerere în căsătorie în direct, în fața camerelor de luat vederi ale posturilor de televiziune acreditate acolo.
Shiffrin are două medalii olimpice de aur şi este unul din liderii delegaţiei SUA la Jocurile de la Beijing.

*

Un meci a continuat după ce s-a terminat! O afirmație lipsită de logică, dar care acoperă perfect realitatea. Iată, spre exemplu o scenă de la Olimpiada chineză.
Meciul dintre SUA, campioana olimpică en titre, şi Finlanda, disputat joi, 3 februarie, în turneul feminin de hochei pe gheaţă de la Jocurile Olimpice 2022, a avut un final neobişnuit, din cauza unui gol neacordat, care a determinat rejucarea ultimelor două minute ale confruntării câştigate de americance cu scorul de 5-2. Cum se poate oare așa ceva?

Arbitrii nu au acordat un gol valabil marcat de Finlanda, când mai erau de disputat 2 minute şi 20 de secunde, considerând că pucul a atins mai degrabă bara decât plasa porţii. Eroarea a fost însă depistată la finalul meciului, când arbitrii au urmărit înregistrarea video.
Deşi meciul se încheiase, iar jucătoarele şi-au strâns mâinile pe gheaţă, ele au fost nevoite să rejoace ultimele două minute şi 20 de secunde, golul Susannei Tapani fiind acordat Finlandei.
Deci, o sărbătoare se pune împotriva iubirii. Pe de altă parte, o întâlnire sportivă continuă să se dispute, inclusiv după ce s-a auzit, foarte clar, fluierul de final. Mai înțelegeți ceva ?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *