Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Olimpiada celor trei prieteni ai frigului 

Mă uit la calendar. Scrie negru pe alb: 4 ianuarie, 2022. Păi asta înseamnă, stimați cititori, că peste o lună de zile suntem deja în marea Olimpiadă chineză.
Cu o lună înaintea începerii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, organizatorii au prezentat elementele ceremoniilor de premiere.

Viitorii medaliați se vor simți pe podium în al nouălea cer… aluzie la culoarea decorului inspirată de albastrul cerului, „Blue Sky”.
Imaginea de ansamblu este simplă și generoasă. Corpul podiumului este realizat din materiale reciclabile și ecologice. Miezul interior, în formă de fagure, mărește capacitatea portantă, reducând în același timp greutatea proprie. Suprafața este acoperită cu tampoane moi, antiderapante, la temperatură scăzută, pentru a îndeplini cerințele evenimentelor de gheață și zăpadă. În același timp, este modular asamblat, poate fi mutat și asamblat rapid pentru a răspunde nevoilor de conversie rapidă de la evenimente individuale la cele de grup.

Acum, atenție mărită. Urmează detaliile.
Mesele și tăvile pe care vor sta medaliile sunt și ele asortate. Tava are o formă care seamănă cu o carte deschisă, implicând un nou capitol al culturii chineze și prieteniei cu diverse țări prin Jocurile Beijing 2022. Marginea tăvii adoptă un design gradient albastru și alb, prezentând o concepție estetică orientală a vopsirii, simbolizând integrarea culturii chineze și a culturii internaționale. Tava este realizată din materiale ecologice, iar suprafața este căptușită cu un tampon de silicon anti-alunecare pentru a preveni, în mod eficient, alunecarea medaliilor și cadourilor.

Mascota Dwen Dwen nu lipsește din arsenalul ceremoniilor și este completată de o coroană țesută din pin, bambus și prune, formând un cadou personalizat exclusivist pentru medaliat. Pinul, bambusul și prunul, cunoscuți drept „Trei prieteni ai frigului”, simbolizează tenacitatea, vitalitatea viguroasă și exprimă laude, respect și urări de bine medaliatului. Forma este realizată din bumbac auriu umplut, moale și cald, și de asemenea, ușor de ținut în mână.

Florile vin să întregească un concept frugal și sustenabil al Jocurilor Olimpice, buchetele vor fi tricotate manual pentru ceremonia de premiere de la Jocurile de la Beijing 2022.  Buchetul de cașmir nu doar că păstrează forma buchetului real, dar poate fi păstrat pentru totdeauna și poate deveni „floarea olimpică veșnică”.

Buchetele pentru Jocurile Olimpice de iarnă includ 6 tipuri de flori, printre care trandafir, trandafir chinezesc, lăcrămioare, hortensie, dafin și măslin, care simbolizează prietenia, tenacitatea, fericirea, unitatea, victoria și respectiv pacea. Albastrul panglicii este din sistemul de culori al Jocurilor Beijing 2022, care evidențiază elementele sporturilor pe gheață și zăpadă.

Îmbrăcămintea celor care vor asista la Ceremonia de Premiere este și ea dedicată. Există trei seturi de îmbrăcăminte, care sunt „Zăpadă și nor norocos”, „Peisaj mare”.
Culorile sunt albastru deschis și roșu lumina soarelui, combinându-se cu gulerele drepte tradiționale chinezești și jachete cu îmbrăcăminte modernă. Tehnica „Picturi de peisaj auriu-albastru-verde” din pictura tradițională chineză este transformată în formă de broderie. Rochia arată farmecul chinezesc cu tehnici moderne și simple. Acesta va fi afișat în toate locurile de competiție ale evenimentelor de zăpadă în timpul Jocurilor.

Designul „Marele peisaj” este inspirat dintr-o pictură chineză faimoasă „O mie de mile de munți și râuri”, folosind tehnicile de exprimare a peisajelor din pictura chineză, care combină imaginile tradiționale chinezești de peisaj cu umbrele munților din  grafica de bază a Jocurilor Beijing 2022. Acesta îmbină clasicul și modernul. Peisajul albastru și alb pe îmbrăcăminte realizează un aspect vizual simplu, elegant, proaspăt și neted. Acesta va fi afișat în toate locurile de competiție ale evenimentelor de gheață din timpul Jocurilor.

Designul seriei „Zăpadă zburătoare în dinastia Tang” este inspirat de țesăturile tradiționale chinezești ale dinastiei Tang, cu modele rafinate de flori și modele de fulgi de zăpadă, combinate cu modelele luminoase din grafica de bază a Jocurilor Beijing 2022. Este bogat în spiritul dinastiei Han și Tang.

Cele trei serii de costume sunt împărțite în costume de escortă și costume de purtător de tavă, care se disting prin albastru și, respectiv, roșu. Fiecare set de îmbrăcăminte include jachete, pălării, mănuși, cizme antiderapante, lenjerie termică cu autoîncălzire și alte seturi.

Elementele Ceremoniei de Premiere sunt combinate cu medalii strălucitoare, încurajând performanța remarcabilă a viitorilor medaliați, aducând un omagiu spiritului lor de luptă și, în același timp, arătând farmecul culturii chineze.

Acum ne întrebăm, pe bună dreptate, ce șanse au românii la medalii. În urma experienței atâtor și atâtor olimpiade, este clar că tricolorii sunt mai aproape de podium, ori chiar pe el de multe ori, mai ales în edițiile de vară ale Jocurilor Olimpice. Cu olimpiadele de iarnă mai avem de luptat. Asta se explică, în mare parte, prin lipsa infrastructurii specifice din țara noastră. Dar dacă acum vom sparge gheața?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *