Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Olimpiada văzută prin ochii copiilor

La subiectul de azi, 9 noiembrie 2021, vă rog să îmi dați voie să fiu puțin emoționat. Motivul? Timp de câțiva ani am făcut parte din juriul unui concurs de pictură organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Tema – Jocurile Olimpice. Apoi am coordonat ceremonia de înmânare a premiilor.
Doamne, ce bucurie pe părinți, pe bunici! Copiii erau în culmea fericirii.

Cum desenează, cum pictează cei mai mici artiști subiecte legate de întrecerile olimpice?
Privirea proaspătă a copiilor scoate mereu la iveală unghiuri pe care adulții nu le sesizează. Lumea candorii, curiozitatea nesecată de a descoperi noi și noi aspecte ale vieții cotidiene fac din bucuria celor mici un spectacol uimitor. Pentru asta ne simțim mai bine la un loc de joacă pentru cei care merg la grădiniță.

Dar, să revenim la olimpism.
Pentru al doilea an consecutiv, Concursul Național de Arte Plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor”, ajuns la cea de a XXIX-a ediție, s-a desfășurat în condiții speciale din cauza crizei sanitare. În ciuda tuturor dificultăților, evenimentul organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR) cu sprijinul Ministerului Educației s-a bucurat de o participare record. Nu mai puțin de 2.278 de lucrări provenite din Municipiul București și alte 37 de județe. Toate au intrat în competiție pe trei categorii de vârstă: 6-10 ani – 293 lucrări, 11-14 ani – 1280 lucrări, 15-18 ani – 305 lucrări.

Juriul, alcătuit din Adrian Brăescu –inspector pentru arte plastice în cadrul M.E., Elena Stoica – profesor de educație plastică la Corbeni, jud. Argeș, Ioana Streinu – inspector școlar pentru arte vizuale în cadrul ISMB și Conță Adriana – profesor la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” București, a ales 42 de lucrări pentru a fi premiate.
Premiile, constând în materiale de pictură, albume de artă și diplome, vor fi trimise câștigătorilor prin intermediul unei firme de curierat.

Vă prezentăm câștigătorii premiilor.

CATEGORIA 6-10 ANI
Premiul I: Boriceanu Cristian de la Școala Gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului; profesor îndrumător: Mitrofan Laura; titlul lucrării: „Învingătorii”

CATEGORIA 11-14 ANI
Premiul I: Teodora Maria Miricioiu de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Pitești; profesor îndrumător: Mocioc Elena; titlul lucrării: „Minunile Jocurilor Olimpice”

CATEGORIA 15-18 ANI
Premiul I: Gavril Mihaela Cătălina de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani; profesor îndrumător: Dolhescu Genoveva; titlul lucrării: „Colaj”.

Acum stau și mă întreb. Ce vor deveni acești câștigători ca adulți? Pictori amatori ori cu studii superioare de specialitate?
Poate vor abandona drumul miraculos al artei și vor face altceva în viață.
Oricare va fi viitorul lor, sunt sigur că mereu vor fi sensibili la întrecerile olimpice.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *