Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să reușim să alcătuim guvernul și să poată să fie aprobat în Parlament

Operațiunea „Jos statuile!” în Turcia. Bustul tatălui fondatorului Imperiului Otoman a fost înlăturat

Primăria provinciei Ordu, de la malul Mării Negre a dat jos bustul unei figuri otomane importante, în urma unei dezbateri naționale, pentru că ar semăna cu un actor turc, relatează Ahval News.

Bustul lui Ertuğrul Gazi, tatăl fondatorului Imperiului Otoman, Osman Gazi, a fost unul dintre cele 20 de busturi amplasate în piața din fața primăriei orașului, pe 4 iunie.

Însă, asemănarea neobișnuită a operei de artă cu Engin Düzyatan, care îl interpretează pe liderul otoman în drama turcească apreciată la nivel internațional Diriliș Ertuğrul, tradus în limba română, ca „Putere și Glorie” a stârnit un val de critici.

Doi angajați ai primăriei au fost concediați pentru a da satisfacție publicului, scrie zamanromania.ro.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog