Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Orban, cu ciolanul în buzunar, îl poartă pe Nicușor Dan ca pe un câine de pripas

În luna iulie, anul trecut, PNL București a organizat Ziua porților deschise, un eveniment la care a participat toată crema liberală din capitală. Violeta Alexandru, amfitrioana, nu mai prididea cu pupăturile și primirea omagiilor. La poartă era o tonetă cu înghețată, dar nu asta l-a atras pe Nicușor Dan la liberali. În momentul în care a intrat, deși era caniculă, toți s-au făcut că plouă și brusc i-a apucat altă treabă. Violeta Alexandru a trecut pe lângă el ca pe lângă gard de câteva ori. Nici nu i-a urat bun-venit, dar nici nu l-a întrebat ce caută acolo.

Nicușor Dan nu s-a lăsat intimidat de politețea glacială a gazdelor. Când voia să o scoată la liman, apela la arma lui imbatabilă. Râdea. I-am întrebat pe câțiva liberali de soi, nu neapărat vechi, dacă ar fi posibilă susținerea candidaturii lui Nicușor, că doar nu venise la o limonadă și o înghețată. „Loser-ul ăsta? Doamne ferește! Noi avem candidat”, mi-au răspuns ei scuipând în sân.

L-am tras deoparte pe Nicușor Dan și l-am întrebat ce caută acolo. A fost franc și a spus că încearcă marea cu degetul. L-am întrebat dacă simte ostilitatea celor din jur și a spus că nu îl interesează. Și a rămas acolo, între ei. De fapt, nu chiar între, pentru că în jurul lui puteai încinge o horă, atâta loc era.

Nu mai reiau declarațiile ulterioare ale liberalilor, care se băteau cu cărămida în piept că ei au candidat la Primăria Capitalei, nu iau unul cu împrumut.
Știm cu toții ce a urmat și Nicușor Dan a ieșit primar. Din partea PNL și USR PLUS. Ultimii nu au pus prea mult umărul și nici bani pentru candidat.
Însă, dintr-o dată, Nicușor Dan, a devenit cățelușul lui Ludovic Orban care este amăgit de osul purtat în buzunar și după care aleargă pe unde-l poartă stăpânul.

Joi, 24 septembrie, cu trei zile înainte de alegeri, Orban l-a dus la Cotroceni, la împărăție.
„Administrația Prezidențială confirmă că Președintele României, preocupat fiind de problemele cu care se confruntă zilnic bucureștenii, s-a întâlnit astăzi cu Nicușor Dan. În cadrul discuțiilor, la care a participat și premierul Ludovic Orban, au fost abordate soluțiile necesare remedierii urgente a acestor probleme, precum și proiectele de dezvoltare a orașului pe termen mediu și lung. Președintele Klaus Iohannis a apreciat că soluțiile propuse de Nicușor Dan sunt fezabile și pot conduce la rezolvarea deficiențelor grave existente la nivelul Capitalei”, a transmis Administrația Prezidențială.
Nicușor Dan a spus că s-a dus să se sfătuiască cu fostul primar de succes al Sibiului. „A adus investitori și a pus Sibiul pe harta culturală”, a explicat candidatul.

Duminică, 27 septembrie, după încheierea alegerilor, Nicușor Dan s-a dus prima dată la PNL, apoi la USR. S-a dus prima dată la liberali, pentru că, între timp, Orban îi devenise prieten.
„Am venit să mulțumesc partenerilor din PNL, prietenului meu Ludovic Orban pentru campania pe care am dus-o împreună. Începand de peste 10 zile, când depun jurământul, o să înceapă o altă administrație a Bucureștiului, care să fie parteneră cu cetățeanul, să folosească energiile deosebite ale acestui oraș”, a spus Nicușor Dan.

Vineri, 2 octombrie, a avut loc, la Ministerul Transporturilor, întâlnirea dintre Nicușor Dan, Ludovic Orban și Lucian Bode. Nicușor Dan era încă primar ales, în timp ce primar în exercițiu era Gabriela Firea.
„Este o replică celebră în filmul «Casablanca». Cred că este începutul unei frumoase prietenii. Bucureștiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor, pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem pentru mobilitatea în București țin de colaborarea cu acest minister”, a spus Nicușor Dan.

Duminică, 4 octombrie 2020, Nicușor Dan și Ludovic Orban au participat, seara, la o emisiune la România TV.
Primarul ales a afirmat că pe bucureșteni îi așteaptă o iarnă grea, „în condițiile în care sistemul de termoficare este mult mai rău decât acum 3-4 ani”. Acela a fost momentul în care Nicușor Dan a recunoscut că promisiunile cu „vine apa caldă” au fost vorbe-n vânt. Însă, Ludovic Orban a avut grijă ca toate belele să fie pasate în ograda PSD.

Marți, 20 octombrie, Nicușor Dan s-a întâlnit, împreună cu Ludovic Orban, Nicuşor Dan, Raluca Turcan, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, şi Florin Cîţu, cu artiștii independenți.
„Promit să lucrez cu artiştii independenţi pentru a îmbunătăţi situaţia acestora şi pentru a folosi la maxim spaţiile culturale din patrimoniul primăriei, chiar acordarea acestora cu titlu gratuit”, a spus Nicușor Dan.

Joi, 29 octombrie, a venit vremea învestirii lui Nicușor Dan în funcție. La eveniment a participat, desigur, Ludovic Orban. „Prezenţa mea aici este şi o garanţie a faptului că, în calitate de premier, voi sprijin toate proiectele iniţiate de primarul general ales Nicuşor Dan şi, mai mult decât atât, vom duce la bun sfârşit proiecte care ţin de zona guvernamentală, dar, de fapt, generează beneficii pentru Bucureşti”, a spus premierul.
„Acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei pentru încălzire, nu să caut soluții să se ducă banii la ELCEN”, a declarat Orban într-o discuție colocvială, surprinsă de Recorder, la care au mai participat Dan Barna și Dacian Cioloș. Afirmația a fost îndelung comentată ulterior, deoarece s-a înțeles că până acum bucureștenii au stat în frig și fără apă caldă pentru că nu a vrut Orban să dea bani.

Duminică, 1 noiembrie, Nicușor Dan a fost , tot cu Ludovic Orban, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.
Apoi, în aceeași formație s-au întâlnit cu reprezentanți ai DSP la stadionul Arena Națională din București.
„Ministerul Sănătății a implementat sau este în curs de implementare a acelui sistem informatic care să permită localizarea în timp real a persoanelor care sunt infectate. Deci, acest sistem mai are trei-patru zile până la momentul în care o să fie complet funcțional. Şi dacă în urma acelui sistem o să vedem străzi sau o mare aglomerare pe o stradă, pe mai multe străzi, putem să luăm această decizie de carantinare locală”, a anunțat primarul sub privirile uimite ale lui Orban. Care știe că a-i hăitui acum, în campanie electorală, pe cetățeni înseamnă procente pierdute.

Luni, 2 noiembrie, Ludovic Orban la târât pe Nicușor Dan la întâlnirea cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.
„Suntem nerăbdători să cooperăm cu primarul Dan într-o serie de proiecte şi apreciem transparenţa pe care a demonstrat-o până acum şi transparenţa în ce priveşte problemele oraşului, pe care aţi promis că le veţi rezolva. Suntem, de asemenea, recunoscători pentru soluţiile practice şi inteligente pe care le aveţi pentru o varietate de probleme cu care se confruntă Bucureştiul în prezent”, i-a spus ambasadorul. Zuckerman a vorbit și despre companiile municipale ca un city manager.
Nicușor Dan a fost de acord cu tot ce a spus ambasadorul și i-a promis că se va ocupa.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *