Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Otrăvirea unui președinte și aurul femeilor din India

Fostul președinte georgian încarcerat, Mikheil Saakașvili, a fost „otrăvit” în detenție cu metale grele și riscă să moară, potrivit unui raport medical distribuit de către echipa sa juridică. În vârstă de 54 de ani, georgianul a fost transferat la spital anul trecut după o grevă a foamei pe care a menținut-o timp de 50 de zile pentru a protesta față de încarcerarea sa.

Într-un raport distribuit de către echipa juridică a lui Saakașvili, toxicologul David Smith, stabilit în SUA, a declarat că „testele au relevat prezența metalelor grele” în organismul lui Saakașvili, iar simptomele patologice pe care acesta le prezintă „sunt rezultatul otrăvirii cu metale grele”. „Cu un grad rezonabil de certitudine medicală” (amuzantă exprimare), agenții toxici, inclusiv mercurul și arsenicul, au fost introduși după ce Saakașvili a fost încarcerat, a subliniat Smith. Autorii raportului din 28 noiembrie au mai subliniat și faptul că, lui Saakașvili i-au fost administrate medicamente dăunătoare fără o supraveghere adecvată. „Riscul crescut de mortalitate este iminent fără un tratament adecvat, care pare să fi fost refuzat sau indisponibil în Georgia”, a adăugat Smith. Autoritățile georgiene au insistat asupra faptului că, Saakașvili primește îngrijiri medicale adecvate. Un alt medic independent, Mariam Jishkariani, care a condus un consiliu de medici care l-a examinat pe Saakașvili, a declarat luni pentru AFP că acesta a fost diagnosticat cu „leziuni cerebrale și neurointoxicație”. „Suferă de o serie de boli grave, care sunt incompatibile cu internarea sa, conform legislației georgiene”. Tengiz Tsuladze, un medic din cadrul unui consiliu de medici înființat de ombudsmanul pentru drepturi din Georgia, a declarat că Saakașvili „a pierdut peste 40 de kilograme de când este în detenție”. „Se pare că sistemul medical georgian a epuizat toate mijloacele disponibile pentru tratamentul lui Saakașvili”, a afirmat el, duminică, pentru postul de televiziune independent Formula TV. Saakașvili, fondator al principalei forțe de opoziție din Georgia și președinte al micii națiuni caucaziene între 2004 și 2013, a fost condamnat în absență pentru abuz de putere și condamnat la șase ani de închisoare în 2018. Reformatorul prooccidental a fost încarcerat în octombrie 2021, la câteva zile după ce s-a întors în secret din exilul din Ucraina. El a denunțat condamnarea sa drept fiind motivată politic. Mai multe detalii: https://www.euractiv.com/section/europe-s-east/news/georgias-ex-leader-saakashvili-poisoned-in-prison-doctors/

Pe blog avem un articol interesant, în care eu scriam (26/03/2022): Recent, Saakașvili a anunțat că va intra din nou în greva foamei, nu se știe cu exactitate dacă a și intrat. Fostul președinte se află în închisoare, iar „gurile rele” (a se citi bune) ne transmit, pe multiple canale de informare, că are grave probleme neurologice. A fost Saakașvili un patriot, un naționalist, un idealist, o unealtă a serviciilor secrete, sau chiar toate la un loc? Vom afla mai multe la timpul potrivit, deoarece nu există conceptul că nu vom afla niciodată, cel puțin nu toți. https://www.cristoiublog.ro/federatia-rusa-georgia-si-posibilitatea-unui-nou-conflict-sangeros/

Un om de afaceri influent avea să declare: „Gospodinele indiene dețin 11% din aurul mondial. Aceasta este mai mult decât rezervele SUA, FMI, Elveția și Germania la un loc… În #Davos, oamenii au vorbit despre faptul că Bitcoin va înlocui aurul, dar nu cred că o va face pentru această utilizare”. https://twitter.com/bill_gross/status/957797388659273728 Consiliul Mondial al Aurului estimează că gospodăriile indiene dețin un tezaur de aur în valoare de 1,5 trilioane de dolari – cel mai mare de acest fel, format în mare parte din bijuterii, pe care familiile le moștenesc adesea sau le primesc cadou la nunți. Aurul este purtat la ocazii speciale și poate contribui la o parte substanțială din zestrea de căsătorie a femeilor. De asemenea, se dublează ca poliță de asigurare și plan de pensionare într-o națiune lipsită de sisteme solide de asistență socială. – https://www.aljazeera.com/economy/2020/7/29/indian-families-hoarding-gold-borrow-against-precious-metal-rally Peste tot pe Glob, oamenii care doresc un „tampon” financiar investesc în aur. Dar, mai ales, bogăția reală a unui stat stă în aurul pe care îl posedă, nu în cifre digitale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Otrăvirea unui președinte și aurul femeilor din India”

  • Interesant articolul cu spitalele. Felicitări. ( Nu merge secțiunea de comentarii la articolul cu pricina d aia vă laud aici unde de asemenea bine meritați toată aprecierea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *