În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Peste o mie de angajați de la uzina Dacia intră în șomaj tehnic

Uzina Dacia din Mioveni a anunțat că 1100 de angajați de la secţiile Presaj şi Mecanică intră în şomaj tehnic în perioada 2-30 iunie, din cauza lipsei comenzilor.
„Cei care sunt în şomaj tehnic fac piese pentru alţii. Atunci, nelucrând ei, n-au ce să lucreze nici ai noştri. (…) Din 15 mii de oameni, stăm acasă 1100. Am convenit ca Presajul să lucreze doar în două schimburi. Fiecare echipă, când îi vine rândul la schimbul trei, stă acasă.” a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Pavelescu, lider de sindicat Dacia.

În 29 mai, corespondenta cristoiublog la Paris, Marcela Feraru, anunța că au loc discuții la compania Renault despre măsurile economice care urmează să se ia.
„Ce se întâmplă cu uzina din România? Modelul dezvoltat la Dacia este unul dintre puținele care continuă să se vândă și sa aducă profit; din păcate și marja de profit este destul de mică, obligând firma mama să își revizuiască intențiile. Investițiile prevăzute atât în România cât și în Bulgaria sunt suspendate, dacă nu chiar suprimate. Anunțul făcut în aceasta dimineață de șefii companiei nu precizează dacă la Dacia vor fi concedieri, probabil că nu, dar viitorul rămâne incert”, a scris jurnalista.

În aceeași zi, premierul Ludovic Orban declara că nu știe să se ia măsuri de restrângere a activității: „Din toate discuţiile pe care le-am avut cu managementul companiei din România nu am tras nicio concluzie prin care să existe vreo decizie la nivelul managementului companiei din România privitor la restrângerea vreunor activităţi sau la intenţia de a face concedieri”.

Direcția Comunicare Groupe Renault România a anunțat că „industria auto a fost afectată odată cu declanșarea crizei sanitare și în România”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *