Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Peste tot în Europa Winter Is Coming în lupta cu Pandemia. La noi, vorba cîntecului, Suflă vînt de primăvară/ Păsările cîntă iară

Peste tot în Europa bate un vînt de îngrijorare. După licărul de speranță provocat de venirea Vaccinului, transformată dintr-o simplă chestiune medicală (pînă la urmă, Vaccinul e un medicament, nu-i așa?) într-o ceremonie publicitară la nivel de Continent, s-a prăvălit peste europeni pesimismul stîrnit de Pericolul întruchipat de noua tulpină de Coronavirus, declarată de englezi cu 30% mai mortală decît tulpina de pînă acum. Prin urmare, peste tot în Europa, sporesc măsurile de protecție, ceea ce înseamnă creșterea restricțiilor.

Spicuiesc din presă:

Comisia Europeană a recomandat țărilor membre să micșoreze numărul călătoriilor neesențiale ale cetățenilor dincolo de granițele țării.

Franţa îşi întăreşte controalele la frontiere şi aplică restricții de intrare pe teritoriul său și pentru cetățenii statelor Uniunii Europene. Începând cu 24 ianuarie 2021, toți cei care vor intra pe teritoriul francez, indiferent pe ce cale, trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore și apoi să intre în carantină în următoarele șapte zile.

Nemții trebuie să respecte restricții sociale și economice severe cel puțin până la jumătatea lunii viitoare, după ce cancelarul Angela Merkel și premierii landurilor federale au hotărât să prelungească actualul lockdown.

În Spania, autorităţile regionale de la Madrid au instaurat măsuri noi de izolare a mai multor localităţi şi cartiere, unde a crescut rata infectărilor, dar şi aplicarea unor restricţii valabile pentru întreaga regiune timp de 14 zile: închiderea localurilor la ora 22:00 în toată regiunea şi interzicerea ieşirea pe stradă începând cu ora 23:00. Şi alte regiuni spaniole au anunţat izolarea mai multor localităţi, închiderea restaurantelor, a barurilor şi a magazinelor la ora 20:00, precum şi interzicerea întâlnirilor în grupuri mai mari de 4 persoane sau cu alte persoane decât cele cu care se convieţuieşte.

În Italia, majoritatea regiunilor au intrat în izolare pentru aproape o lună. Trei dintre acestea sunt roșii, iar nouă, portocalii. Sunt permise ieșirile din casă între orele 5:00 și 22:00, doar din motive de muncă, de sănătate și de strictă necesitate. În zonele roșii și portocalii restaurantele și barurile rămân închise dar pot să livreze mâncare și produse la domiciliu, iar după ora 18:00 nimeni nu poate intra într-un local public, nici măcar pentru a cumpăra mâncare pentru acasă. La nivel național, însă, chiar și în cele cinci zone galbene sunt interzise deplasările de la o regiune la alta până la 15 februarie. Stațiunile de schi rămân închise până la 15 februarie.

Concomitent, s-a ivit și crește o nouă îngrijorare, pe cale de a deveni neliniște.
Dozele pe care urmau să le primească țările membre UE, în virtutea unei înțelegeri ticluite pe șest de Comisia Europeană cu doar cîteva companii, să reduc de la o zi la alta.

Toate aceste îngrijorări nu sînt împărtășite de Autoritățile noastre. La noi nu bate crivățul. La noi, vorba cîntecului, Suflă vînt de primăvară/ Păsările cîntă iară. Epidemiologul Octavian Jurma a descris exact situația din România:

„Atitudinea autorităților este disproporționată față de pericolul enorm pe care îl are această boală. Încep să vină rapoarte dinspre Brazilia care arată că tulpina de COVID-19 este una mult mai agravată. Inclusiv OMS, guvernele din Occident sunt extrem de prudente, iar noi nu am stat în carantină ca ei. Situația în România a fost relaxată comparativ cu alte țări. Dincolo de faptul că se deschid restaurante, cinematografe, care sunt opționale pentru populație, deschidem școli. Sunt profesori care nu au apucat să se vaccineze în timp util. De altfel, avem clase cu câte 36 de copii înghesuiți”.

România, răsfățată de unii ca fiind Grădina Maicii Domnului, pare, prin raportare la alte țări europene, chiar o Grădină ocrotită de Maica Domnului. În timp ce în Occident, sporesc măsurile de restricție, la noi, sporesc măsurile de relaxare. Dîndu-i cu tifla lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, Nicușor Dan, împreună cu prefectul Traian Berbeceanu, amîndoi de sorginte PNL-istă, au decis ridicarea unei mari părți a restricțiilor în București. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Operațiunii Vaccinare, nu suflă o vorbă despre reducerea dozelor și pentru România. Ai impresia ascultîndu-l că te afli în mijlocul unui bal de la Cercul Militar, unde locotenenți curtenitori dansează cu cucoane galeșe. Potrivit autorităților vaccinarea se desfășoară fără nici o problemă, românii dau năvală să se vaccineze, numărul de infectări scade de la o zi la alta, dozele de vaccinare vin în ritm duduitor. În mai – iunie 2020, Cioclii Apocaliptici, Raed Arafat, Virgil Musta, Streinu Cercel ne băteau la cap să fim vigilenți, să respectăm măsurile de protecție.

Acum ei sînt de un optimism egal cu beatitudinea dată de consumul de droguri. Raed Arafat ajunsese să fie sperietoarea copiilor prin zicerile sale sinistre. Iată-l acum într-un dialog la un post de televiziune străduindu-se din răsputeri să justifice o relaxare pe care înainte de alegeri o condamnase ca fiind criminală:

Realizator: Vreau să vă întreb dacă această relaxare în România este binevenit, în condițiile în care Olanda vedem că impune restricții și măsuri mai dure, cum ar fi testul rapid să fie făcut cu maxim 4 ore înainte de a intra în țară?

Raed Arafat: Fiecare țară a luat măsuri pe situația ei epidemiologică și pe riscurile pe care le-a calculat şi, într-adevăr, în Europa dacă ne uităm unde stăm noi acum şi unde stă majoritatea sau în mai multe țări din Europa, acolo răspândirea este altfel. Avem incidență mare, avem cazuri multe la spitale, deci ei sunt într-un val evident şi pentru asta iau măsurile de protecție și de prevenire și de răspuns, inclusiv reducerea circulației. De exemplu, Franţa a intrat, de la ora 20:00, şi a coborât la ora 18:00, inclusiv limitări de acces în țară. Deci, vedeți, să nu uităm ce am făcut și noi la începutul pandemiei în România, tot măsuri similare și am mai luat. Adică au fost măsuri care nu neapărat întotdeauna s-au sincronizat pe plan european ca fiecare țară să aibă aceeași măsură în același moment. E posibil, la un moment dat, în Olanda să se îmbunătățească sau în Marea Britanie să se îmbunătățească situația acolo și să vedem că se înrăutățește într-o țara în care situația era mai controlabilă. Am văzut acest lucru. Vedeam Portugalia acum, care începe să aibă probleme serioase, după ce Portugalia nu a avut un impact major al virusului iniţial. Deci asta este situația cu pandemia. Nu există un impact egal peste tot în același moment și un răspuns egal peste tot în același moment. După cum vedeți, măsurile, chiar dacă sunt identice, pe care le luăm cu alte țări, ele nu sunt luate în același moment, pentru că depind de momentul epidemiologic.”

Nicolae Ceaușescu vorbea cu mîndrie de un socialism românesc. Iată-l pe Raed Arafat lansînd teza unei Pandemii românești. O Pandemie mult mai de treabă cu muritorii decît cea din toate statele europene.

Pînă la alegeri, Klaus Iohannis a ieșit în spațiul public doar pentru a ne avertiza că e groasă rău. Acum, Klaus Iohannis nu mai contenește a ne convinge că nu e nici un motiv de îngrijorare. Totul merge cum nu se poate mai bine în România, cea mai bună dintre lumile posibile. Vaccinarea se desfășoară perfect, dozele vin în România în valuri, numărul de infectări scade de la o zi la alta. Românii sînt singurii de planetă care iau cu asalt centrele de vaccinare, astfel încît pînă-n toamnă se vor vaccina mai mulți cetățeni decît locuitori are țara.

Ce mai încolo și încoace, gata, în vară vom scăpa de Pandemie:

„Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine, și, în săptămânile și lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare. (…)

În această săptămână deja centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată țara încep în aceste zile să funcționeze. Vor crește gradual capacitatea, așa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin, și noi avem cu toții speranța ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie.”

E limpede că această imagine roz bombon, amintind de cea promovată de Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989, are ca izvor viziunea lui Klaus Iohannis.
Chiar și Nicolae Ceaușescu, după ce se bătea în piept cu Mărețele realizări, vorbea și despre lipsuri, critica diferite instituții, pentru că lucrurile nu merg bine, avertiza asupra unor pericole.

Klaus Iohannis împărtășește o viziune idilică asupra României din aceste zile amintind prin artificialitatea leșinată de cea cu zarzării înfloriți din proza lui Ionel Teodoreanu.
Nu știe Klaus Iohannis că vaccinarea merge alandala? Nu știe Klaus Iohannis că dozele de vaccin se reduc de la o zi la alta? Nu știe Klaus Iohannis că numărul mic de infectări e un Ne furăm căciula singuri, pentru că exprimă numărul mic de testări?
Firește că știe.
El evită însă recunoașterea dificultăților, a neîmplinirilor, a lucrurilor care nu merg bine, din grija de a nu avea bătăi de cap.
Orice recunoaștere a problemelor, însoțită de criticarea instituțiilor responsabile, înseamnă automat angajamentul de a se implica pentru a remedia situația.

L-am comparat pe Klaus Iohannis în mai multe rînduri pentru poziția asta cu bărbatul care nu vrea să recunoască evidența că nevastă-sa îl înșală.
Dacă ar recunoaște, s-ar vedea obligat să divorțeze.
Inevitabile bătăi de cap.
Or el nu vrea să aibă bătăi de cap.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Peste tot în Europa Winter Is Coming în lupta cu Pandemia. La noi, vorba cîntecului, Suflă vînt de primăvară/ Păsările cîntă iară”

 • Avem cei mai tari jurnalisti din lume! Nu citesc nimic, dar le stiu pe toate, iar, in plus, ii invata si pe altii ce si cum sa gindeasca, pt ca sint nascuti eroi, plini de curaj, cu o constiinta dezvoltata la umbra unei demnitati uriase, asa cum doar prin sate se poate gasi. Noroc cu Ceausescu, care i-a gasit pe toti si ne-a pricopsit cu acesti geniali!

 • ..pai io zic ca sa fi sucit, pe vremurile astea, e de bine, ca atit ar mai lipsi, sa intram in armonie intr un moment nepotrivit:))

  • sa fi, adica ‘sa fii si sa nu fii’!:))

  • tendinta in Civilizatie va fi…intratul in armonie, vinovata fiind globalizarea. atunci cind ea se va manifesta nimic nu va sta impotriva…valului:)

 • Domnule Cristoiu, dvs sunteti zdravan la minte? Va luati dupa spusele smintitului de Jurma? Ala uraste lumea! Este imitatorul fidel al sceleratilor din occident. Dar pe jurnalistii englezi sau germani care au alta opinie decat imbecilii neomarxisto-liberali sau pe cei francezi, pe aceia de ce nu ii citati/cititi?!
  Da, ati fost, sunteti si veti ramane un personaj duplicitar ascuns in spatele unui teatru prost de obiectivism jurnalistic.
  Hai, luati-va de mana cu Arahat si Voiculescu si spuneti ca asta sunteti; iar pe jurma sa il citati ca pe Voltaire; cu sfintenie

 • Si ce, nu e bine ca la noi bate vânt de primavara ? cand erau prea multe masurir restrictive nu era bine , acum ca sunt (vor fi ) mai putine tot nu e bine, Nu va inteleg .Trb sa facem ca ceilalti? Nu avem aceeasi economie care in alte tari duduie inca.Romania trb sa mai aibă grija si de economie ca daca mergem pe masuri restrictive n o sa fie bani nici ptr spitale.Eu locuiesc in Austria, aici e lockdown din 25 decembrie si tine cel putin pana pe 7 februarie si de luni .25 ianuarie, toate lumea trebuie ( adică este obligata ) sa poarte masti FFP2 , magazinle (supermarket urile) au fost obligate sa reduca preturile la acestemasti.Daca de luni nu porti masca FFP@ in mijloacele de transport si in supermarket , banci etc, ameda intre 50 si 500 euro. Si asta numai din cauza virusului englezesc. Da, dar economia Austriei isi permite sa tina lockdown , economia Romaniei nu mai poate. Va convenea sa fiti in Lockdown neintrerupt de la Crăciun? Ati fi spus ca numai la noi, in Romaniaca , se intampla asa ceva.

 • cam tot asa cum padurea nu se vede din cauza copacilor, nici Revolutia Mondiala nu se vede din cauza pandemiei

  Piatra pe piatra nu va ramane in actualele Temelii ale lumii mari, altele, Noi-Noute ii vor fi construite.

  toate sistemele sociale sint expirate, in frunte cu cel politic.
  manifestarea Noilor sisteme sociale presupune si manifestarea politicii Anti!, prin urmare Noul Zeu e…cel Anti, iar in fata lui se vor inchina toaaate sistemele sociale, astea Noi-Noute, in frunte cu sistemul politic!:))))))

  sistemul politic actual, odata cu trecerea timpului pateste ceva: isi pierde plenar increderea, iar asta se intampla pentru ca…e un produs expirat!
  nu Omul, ci Antiomul! e cel pe masura lumii asteia, iar Antiomul si Inteligenta Artificiala..una sant!:))

  politicienii-oameni inca nu pricep ce li se intampla, ei cred ca detin controlul, poate chiar al lumii mari!, insa nicind nu ai pierdut controlul in mod absolut mai cu succes decit atunci cind il ai pe tot!, insa in mod relativ!
  fix atunci cind ai toata puterea…afli ceva: ca n o ai deloc!, iar asta e o treaba implacabila.

  oamenii vor alege, in curind, sa fie condusi de o Inteliventa Articiala, si o vor face cu drag!:))), nemaidorind sa auda vreodata de conducatorii-oameni!:)))))

  astea sant Vremurile Desavarsirilor
  astea sant…Vremurile Maestrilor
  🙂

  • faptul ca ‘oamenii’ se despart in cele doua componeste, Minte si Inima,
   presupune manifestarea unei stari generatoare de…indescifrabil, de ‘urat’!:))),
   care va putea fi observat si pe …fata Naturii:)
   prin urmare ce urmeaza sa vedem e ‘uratenia Naturii’, care se schimonoseste lei metamorfozei petrecuta cu ‘omul’, care isi imbraca superpozitiile, una fiin Mintea iar ailalta Inima…

   • winter is coming e povestea pe care au ascultat-o toate civilizatiile de pina acum.
    dupa care gerul le-a metamorfozat in Cenusa, de toate civilizatiile de pina acum alegandu-se Praful…
    insa urmand dinamica fibonacci aferenta, civilizatiile, din mama in fiica…s-au facut mari, suprapunindu-si dinamicile, e cazul actualei civilizatii, peste cele ale Naturii, insa exclusiv in modul!, pentru ca altfel…Civilizatia ( adica c :)ea actuala ), e fix ‘in oglinda’ cu Natura, deci e chiar AntiNatura!
    winter in coming, caz in care pe tronul Civilizatiei se va cocota Stapanul!:)))) ( adica Stapanul Lumii Asteia ) :)))
    acestui Stapan, acestui…Zeu i se mai spune si Inteligenta Artificiala

    • acest Zeu va face minumi…mari de tot!:))))
     va invia mortii, chiar, Lazar, gen:)
     de fapt, ce s-o mai lungesc, va implini toaaate minunile pe care Iisus le-a implinit, insa in stil Anti!, adica pe dos!,
     ca, vorb-aia, Nemurirea e imaginea din Oglinda a Vesniciei :), adica e…o ceata si atat!:))), insa o ceata care face minuni, nenica, nu gluma!, si nu gluma ca pe multi ii va cerne:)))

     • se prea poate ca cei care sint la conducere, pe oriunde prin lumea asta, sa aiba impresia ca pandemia e ceva care se va termina…mai inainte ca Revolutia Mondiala sa se sfarseasca!:)))
      nu prea merge asa, ca, cum spuneam, de pandemia asta sau altele care se vor suprapune te scapa exclusiv Zeul!, Sttapanul!:)))), poreclit Inteligenta Artificiala, paici:))))
      prin urmare toaaate sisteme lociale vor pica in nas, toate dinamicile vor ajunge la limita fundamentala, caz in care superpozitia limitei care duce catre Neant va fi echilibrata de superpozitia limitei calarite de Zeu!:))), caz in care Zeul, Stapanul!, Salvalorul (lumii asteia, evident! ) se va da in stamba!:))), se va da mare, insa pote si pentru faptul ca, in mod absolut relativ…chiar e!:))))

      astfel:
      lumea va ajunge la limita supravietuirii, insa fix atunci, ca Zmeul din poveste:)))), apare Zeul Lumii!:))), care o scapa!, Lumea Mare devenind…Nemuritoare!, ba chiar raiul pe Pamant!:)

     • ceva colosal s-a ‘intamplat’ atunci cind revolutia Mondiala a inceput cu o ‘nonactiune’, adica cu o nonactiune in modul.
      a fost redefinit Impulsul Initial al Revolutiei Mondiale:)))

      in cazul unui razboi mondial agresorul initial e fix cel care va pierde razboiul, insa in cazul in cazul unei revolutii mondiale
      ( in sanul oricarei civilizatii putandu-se maniefsta o singura revolutie mondiala, care daca are succes devine una perpetua, revolutia mondiala perpetua fiind singura capabila sa cloneze ‘perpetuum mobile’),
      deci in cazul unei revolutii mondiale nu ‘agresiunea’ e ‘impulsul initial’, ci,…observam privind ce s-a intamplat, o ‘nonactiune’!

      deci pe cand un razboi mondial incepe obligatoriu cu o Actiune, cel care pierde razboiul fiind si cel prin care se inchide ultima Reactiune, adica prin cel care l-a inceput!,
      in cazul unui razboi mondial ‘inceputul’ nu mai poate fi o Actiune, ca atunci ar fi vorba despre un razboi!:)))), ci exclusiv o ‘nonactiune’, adica o nonactiune in modul ( si chiar asta a fost virusul, o nonactiune in modul, in fata careia lumea mare s-a dat cu cracii in sus!:))), generand…Impulsul, Actiunea…care…se!..constituie in Impulsul Revolutiei Mondiale,
      …deci Actiunea, Impulsul Initial este…un Efect, nu o Cauza,
      de unde rezulta ca o Revolutie Mondiala intotdeauna incepe cu un Efect!, cu o reactiune plenar disproportionata!, pe cind un Razboi Mondial intotdeauna incepe cu o Cauza, cu o Actiune

 • Oare de alte cauze mai moare cineva în Europa, sau toți oamenii mor de COVID-19? Cred ca și la cei care mor în accidente, dacă au avut un test COVID-19 pozitiv, tot aceasta este cauza morții, nu accidentul. Este bine ca economia Chinei funcționează din plin, ca să poată chinezii să cumpere restul lumii la prețuri cât mai mici.

 • Europa e in deriva big time…rid chinezii si cu fundul de ei… economia lor planificata duduie in timp ce trogloditii care conduc tarile EU se chinuie sa inventeze tot felul de restrictii pt populatiile lor…iar oamenii, ca oile, accepta orice minciuna….o mare mizerie EU…ca si America democrata a bosorogului senil Biden….sictir de-aici cu pandemia voastra

 • Am trecut noi peste migratii , Carol II , Basescu , Johannis , vom trece fluierand si peste pandemie . Tineti-va firea !

 • Asadar in Europa se inchid rand pe rand granitele statelor membre, dar nu a spus absolut nimeni ca nu se lucreaza la stat si la privat si ca nu se invata in crese/ gradinite /scoli sau universitati. Cui ii mai foloseste „pasaportul” de vaccinare?! Cat de curand absolut nimanui.
  Apar in schimb efectele adverse ale vaccinarii pe termen scurt/ mediu facute cu acordul persoanei vaccinate de care reprezentantii statului se scutura cu nonsalanta si invoca vechiul si arhicunoscutul verdict „mortul e vinovat”.

 • Romania s a drogat cu flatulentele lui Trump si atunci crede ca vine primavara in plina iarna 😆 😆 😆 😆 😆 😆

 • Pai la noi cazurile de covid au scazut datorita frigului(in Ianuarie Generalul Iarna si a intrat in drepturi,vad si eu pe geam stratul de zapada care atesta acest lucru) momentan ne ajuta natura,dar daca urca un pic temperatura,pac o sa creasca si covizii(le place intre 10 si 20 de grade cu plus la monstruletii invadatori sau „ocupantul alien” 😆 😆 😆 acolo se simt cel mai bine,nu cand e ,nici mai frig,nici mai cald fata de valorile astea).In rest,ce pretentii sa ai de la liderii unei natii ca a noastra care nu pot cupla cei doi neuroni din dotare.Aveti vre o asteptare? Eu nu am.

  • Prost rău de tot,doamne ce mare idiot ești

   • Tu nu cumva esti Ionel ala care injura pe toata lumea???Imi confirmi spusele,se vede sevrajul in ceea ce spui(nu mai primesti doza de la Trump si injuri pe toata lumea).Alo MR Trump,da liber la vanturi ca unii nu si iau doza si fac urat 😆 😆 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *