Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Povestea unui atac murdar de campanie din partea PNL

3 mari minciuni ale propagandei peneliste față de USR. Și da, realitatea stă exact invers.
Minciuna 1 – PNL: “USR l-a votat pe Iordache”. Realitatea: PNL l-a votat pe Iordache, USR l-a votat pe Zegrean.
Toți cei 21 de parlamentari USR l-au votat pe Augustin Zegrean. Zegrean a primit 41 de voturi. Deci maxim 20 de alți parlamentari l-au mai votat. Au fost 36 de PNL-iști prezenți (am primit în sfârșit prezența de la secretariat în dimineața aceasta), deci cel puțin 36-20=16 PNL-iști l-au votat pe Iordache. Rușinos.

Minciuna 2 – PNL: “USR a asigurat cvorum pt Iordache”. Realitatea: PNL a asigurat de 2 ori mai mult cvorum și din cauză că n-au vrut să ne sincronizăm au făcut imposiblă amânarea numirilor pentru următorul parlament.
USR a avut 21 de parlamentari care au votat. PNL a avut 36 de parlamentari care au votat. Deci PNL a contribuit mai mult către cvorum.
Lăsarea PSD fără cvorum nu se poate întâmpla decât dacă toate partidele non-PSD/non-PROROMANIA se sincronizează să nu participe la vot. Am întrebat PNL și pe dl. Orban în mod repetat dacă nu vor să avem o acțiune comună pe situația Consiliului Legislativ ca să încercăm amânarea numirilor. NU AU VRUT și ne-au anunțat că-l susțin pe dl. Zegrean și dl. Roman mi-a spus emfatic că “toți cei 113 parlamentari ai PNL vor participa și vor vota Zegrean”.
În condițiile în care PNL participa la vot, lupta nu mai era pentru cvorum, ci pentru ca Zegrean să câștige. Din partea noastră ar fi fost iresponsabil să nu participăm și apoi la un scor apropiat între cei doi să fim acuzați că noi am stat acasă și am contribuit cu 0 voturi pentru Zegrean.
Cvorumul în aceste condiții de pandemie NU SE MĂSOARĂ ÎN SALA DE PLEN. Există o procedură specială, se organizează o “secție de vot” într-o sală mai mică a Parlamentului unde timp de 2-3 ore vin toți parlamentarii distanțați să voteze pe rând. Cvorumul se constată doar la sfârșit în funcție de câți au votat. Acela e cvorumul.
Ori în condițiile în care PNL ne-a spus că aduce toți parlamentarii și că nu vrea să ne sincronizăm pe o altfel de acțiune, ne-am făcut datoria de parlamentari, am venit cât am putut de mulți și l-am votat pe Zegrean. Au venit cât de mulți parlamentari USR s-a putut în condițiile date de pandemie – PSD a pus de pe-o zi pe alta ședința cu prezența fizică, o parte din parlamentari au fost aleși primari, cel puțin un parlamentar este izolat cu COVID, etc. Oricum prezența este cea mai bună, procentual, dintre grupurile parlamentare non-PSD, și mult mai bună decât cea a PNL (36 din 113).

Minciuna 3 – PNL: “USR a făcut blat cu PSD”. Realitatea: Nu am făcut absolut nicio înțelegere, nici cu PSD, nici cu PNL. PNL ȘI PSD FĂCUSERĂ BLAT ieri dimineață. Un blat care a picat în ultimul moment din cauza unui refuz al domnului Zegrean.
Dimineață palma era bătută între PSD și PNL ca Iordache să fie numit la preș. CL și Zegrean la preș. Secției de legislație. Candidatura dlui. Zegrean a fost depusă la termenul legal (ora 12) la ambele curse. Între ora 12 și ora 16, ora plenului, dl. Zegrean însă și-a retras candidatura de la preș. Secției. Din ce înțeleg, pentru ca dorea președinte peste tot consiliul sau nimic. Astfel, a picat deal-ul dintre PSD și PNL și n-a mai rămas niciun candidat în cursă viabil pentru preș. Secției în afară de dl. Dircă colegul nostru. Acesta este motivul pentru care l-au susținut și PNL și PSD, fără ca noi să le oferim ceva la schimb.

(Text de pe pagina de Facebook Cătălin Drulă)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *