Spania a câștigat Campionatul European de Fotbal, după ce a învins Anglia în Finală cu scorul de 2-1

Pregătește Ludovic Orban condițiile pentru a rupe PNL?

Cu puțin înainte de 30 mai 2021, data lansării lui Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL, cînd lansarea era pentru marele public un simplu zvon, iar pentru jurnaliștii pe Politic, întrebat despre acest nou concurent, Ludovic Orban a răspuns cu emfază că abia așteaptă să aibă unul. Declarația sa lasă impresia unui concurent sigur că va cîștiga întrecerea dar care, pentru ca triumful să-i fie complet, are nevoie de un adversar. Pe care, evident, să-l bumbăcească. De la momentul respectiv au trecut deja trei luni și ceva. Urmărind declarațiile lui Ludovic Orban din ultimul timp, fanii domniei sale au toate motivele să fie surprinși. Între Ludovic Orban de la finele lui mai 2021 și Ludovic Orban de la mijlocul lui septembrie 2021 se așează o prăpastie. Ludovic Orban de la finele lui mai 2021 îl privea pe Florin Cîțu cu o anume condescendență. Aveai impresia că-l consideră atît de slab încît ar fi capabil să-l învețe el cum să-l înfrunte pe Ludovic Orban fără să se facă de rîs. Ludovic Orban de la mijlocul lui septembrie 2021 se uită la Florin Cîțu cu ură. La fel se uită la Alina Gorghiu, la Rareș Bogdan, la Emil Boc și la alți membri ai grupării reformiste.

Gruparea reformistă și-a zis echipa cîștigătoare.
Candidatul Florin Cîțu se declară de mai mult timp cîștigător deja al întrecerii. Nu știm dacă Florin Cîțu e chiar sigur că va cîștiga. Știm însă că figurația de Cîștigător, de Învingător se numără printre mijloacele bătăliei electorale.
Ludovic Orban pare a fi luat în serios această ipostază, repet, strict electorală. Ura împotriva lui Florin Cîțu are drept izvor credința – afișată public în ultimul timp – că Florin Cîțu va cîștiga și el va pierde.

Proclamarea victoriei lui Florin Cîțu încă de pe acum de către Ludovic Orban nu e însă expresia unui concurent care știe că nu mai are nici o șansă de cîștig. Dacă ar fi așa, Ludovic Orban s-ar retrage din cursă. Evident, nu luăm în calcul, pentru că ne lipsesc dovezile, ipoteza că, deși se știe învins, Ludovic Orban rămîne în cursă doar pentru a-i face lui Florin Cîțu victoria mai strălucitoare și a se putea susține că în PNL domnește democrația de tip atenian. Proclamarea victoriei e o stratagemă asumată de Ludovic Orban. Pentru că Ludovic Orban se luptă să creeze impresia că victoria lui Florin Cîțu deja sigură doar ca rezultat al unei falsificări de proporții a Congresului și a cursei. De ceva timp, Ludovic Orban se plînge că e supus la fel de fel de persecuții. Ultima plîngere se referea la diriginta băiatului său dată afară de Guvernul Cîțu pentru simplul fapt că e diriginta băiatului lui Ludovic Orban, care-l concurează pe premier. La Vrancea, unde se simte bine, pentru că e fieful său de suflet, Ludovic Orban a extins persecuțiile de la cele împotriva sa la cele împotriva susținătorilor săi:

„Nu pot să nu-mi fac cunoscut strigătul de revoltă față de ceea ce se întâmplă în PNL de vreo 2 – 3 luni încoace. Așa zisa echipă cîștigătoare calcă în picioare democrația în PNL. Și asta pentru un candidat pe care nu-l vrea aproape nimeni. S-a ajuns la amenințări la adresa susținătorilor mei. Este inadmisibil. Tot ceea ce se întîmplă acum este o bătaie de joc față de munca noastră din ultimii ani. La congresul PNL din 25 septembrie nu mai este vorba despre o alegere între Ludovic Orban și Florin Cîțu, ci alegerea între a fi sau a nu fi. Pe 25 septembrie trebuie să punem stop bătăii de joc la adresa PNL. Nu ne putem bate joc de munca noastră pentru România!”

Urmărind văicărelile lui Ludovic Orban, simți nevoia să te mai uiți o dată pe CV-ul domniei sale. Nutrești credința că Ludovic Orban e un biet membru PNL dintr-un sat pierdut în creierii munților care îl concurează pe premier la șefia PNL și, avînd șanse să-l bată pe premier, e supus unor hărțuieli de Guvern, de conducerea PNL, de Klaus Iohannis, de Servicii. CV-ul îți spune însă că Ludovic Orban e președintele PNL și președintele Camerei Deputaților. Cît de puternic poate fi concurentul Florin Cîțu ca să-i facă zile amare șefului său de la partid și totodată al treilea om în stat?

E mai mult decît interesant că postura de victimă e dublată de cea de denunțător cu huiet al Guvernului și al regimului Klaus Iohannis. În nici o lună, de cînd a trecut la Cruciada împotriva celor care nu vor ca el să cîștige, Ludovic Orban a făcut Guvernului și partidului de guvernămînt mai multe pagube decît a făcut Marcel Ciolacu într-un an de zile, ca lider al Opoziției. Postura de victimă e un truc eficient în bătălia dintre partide. De regulă, în campanie, partidele de Opoziție apelează la văicăreală pentru a-și aduce susținătorii la vot, revoltați de cel li se întîmplă preferaților..

În 25 septembrie 2021 vor avea loc alegeri în PNL. E greu de crezut că văicăreala atît în privința hărțuirii, cît și a falsificării votului îi poate aduce lui Ludovic Orban un spor de voturi.
Dacă nu e un truc electoral, ce e atunci ipostaza asumată de Ludovic Orban în ultima vreme?
Posibil răspuns:
Crearea condițiilor pentru ca, după Congres, dacă va pierde, să rupă PNL.

Pentru a pleca din PNL cu 32 de parlamentari – pe care se bazează – Ludovic Orban are nevoie de o justificare în fața electoratului PNL.
Am plecat, deoarece întrecerea a fost măsluită.
Și cu bandiții care ne-au hăituit și ne-au înșelat nu se poate trăi.
Mai ales dacă aceștia conduc acum partidul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Pregătește Ludovic Orban condițiile pentru a rupe PNL?”

 • Spargerea PNL ar fi un scenariu frumos. Si atacurile lui Ludovic Orban la KWJ si denigrarea lui Catu si a guvernului Catu-Barna-Hunor, nu poate decat sa il apropie pe Orban de electoratul de dreapta conservator, nationalist si relugios – sau care e macar 2 din 3 de mai sus.

  Odata cazut din functia de presedinte al partidului, Orban nu mai are nici un loc in PNL. Asa ca pentru cariera lui politica si pastrarea a cat mai multa putere politica si influenta, crearea unui nou partid traditionalist pe partea dreapta a politicii, face sens.

  Dar de la a face sens pana la a aduna voturi mai este o distanta. Nu stiu cat de multi dintre cei 30+ parlamentari care il sustin au incredere in Orban ca adunator de voturi. Asa ca fara primari, fara bani la greu si fara un aparat de partid serios, partidul lui Orban se va chinui sa adune voturi. PNL-Orban nu poate crea entuziasmul lui USR, caci sunt usor de atacati politic ca fost USL-isti, garda veche, etc. Vor fi umiliti de Barna-Ciolos la urmatoarele alegeri.

  Cred ca parlamentarii PNL simt asta si nu vor pleca din PNL cu Orban. Sunt romani si ei, nu au caracter, valori sau principii. Stau dupa painica si ciorbita. Vor pleca si ei capul, vor plati tributul lui Catu pentru transgresiunea de a-l sustine pe Orban. Se vor distanta de Orban de indata ce e declarat pierzator si contesta rezultatul (ca Trump), si vor spune ca dezaproba criticare democratiei interne a PNL si raman fideli partidului lui Bratianu (lol), nu lui Orban.

  KWJ doarme linistit la Cotroceni. Orban e disparut fie ca ramane in partid, fie ca pleaca. Asta daca nu castiga Orban alegerile.

 • ” Ar putea sa plece Orban sau ar putea sa plece Catu ” ? ?????( citare comentator ” online ” , merita un volum , maestre , dupa parerea mea ) . Are vreo importanta ( politica , economica , sociala ) aceasta pentru Romania ? Cred ca daca ar pleca amandoi ( si Orban si Catu, luindu-i dupa ei si pe Dan Barna – 1 , apoi Dacian Ciolos -2, apoi Kelemen Hunor – 3 , doamne da sa-l traga dupa ei si pe Klaus Johannis – nr. 4 , ceea ce ar determina o mie de alte plecari cumva necesare din sistem ) ar fi foarte bine pentru ROMANIA !!!!
  A ajuns ROMANIA sa fie bataia de joc a unor Johannis, Catu , Orban, Barna, Ciolos , Kelemen + Restul ? ???
  – DA . ASTA A AJUNS .
  PS : Haideti sa nu ne mai luam doar dupa exegeti , alegand si noi , romanii macar odata ” raul cel mai mare posibil „.
  PS : Imaginatie cum ne va fi ?

 • Ultima oara cand am intrat pe blogul Maestrului era vorba ca domnia sa ofere o carte cu autograf celui vrednic de asa onoare. S-a dat sau inca se mai incoarda unul/altul plin de speranta?
  P.S. Scuze de off topic dar (si o spun cu toata dragostea si respectul pentru Maestru) ce dreaq poti sa comentezi despre toti bizarii astia? Am inteles, Maestrul „n-are” incotro si lupta sa-si tina promisiunea (facuta sie-si, in vremuri poate mai civilizate) de a ne oferi noua, cititorilor, in fiecare zi ceva. Dar eu, cel nimeni in drum, cu ce-am gresit?

 • Cu tot respectul, dar cred că e ceva inexact în analiza de azi. În discursul de la Vâlcea, Ludovic Orban s-a exprimat defectuos, dar nu a spus că profesoara în cauză a fost pedepsită din cauza faptului că era diriginta copilului său. În stilul lui întortocheat pare că a vrut să sublinieze doar că un bun profesionist a fost pedepsit din motive politice neclare. În mod obișnuit, noi vorbim despre foștii profesori ai copiilor tot la prezent. „Azi la piață m-am întâlnit cu diriginta/profesoara de matematică/învățătoare ta. A îmbătrânit și ea, săraca…” Ludovic Orban are un fiu student. Nu putea să fie decât „fosta”.

 • S-a trecut cu usurinta peste intelegerea dintre Orban si Catu,care stabilea ca viitorul guvernator BNR sa fie Florin Catu. Asadar, in ciuda faptului ca BNR i-a interzis lui Catu sa lucreze in sistemul bancar, domnul Orban dorea sa-l faca guvernatorul BNR. Va dati seama ce ar insemna ca Banca Nationala a Romaniei sa ajunga pe mana lui Florin Catu?

 • Nu i simpatizez deloc pe pnl-sti. Totusi, Orban de acum e altfel decat atunci cand era prim ministru si de atunci, cand ii sufla in fund lui kwj. Bine ca s a trezit si a constatat ca va fi aruncat ca un ciorap rupt. De catre cine?
  De catre kwj si catu matu, adica forumul german si un parasutat al statului paralel. Rad si curcile de cum i au prostit pe liberali veneticii astia. Dar o merita cu prisosinta! Numa’ la profit le sta capu’.
  Asa ca, de dragul pariurilor si a adrenalinei, il privesc cu simpatie pe Ludovik, cum incearca el sa si salveze pielea. Cat despre pnl, cel mai probabil vor avea soarta pntcd-ului..

 • Scenarita pura. …pierdere de vreme… o adunatura de cretinoizi PNL asta, in orice forma…un partid terminat…

 • Grupare reformista aripa Citu? Inafara ca se autodenumes asa de unde reforma sau cu cine? Cu Boc, cu Rares Bogdan? Astia nu reprezinta nici o reforma. Si nu au fost PNL-isti adevarati niciodata.Sa nu uitam istoria domnule Cristoiu.

 • PNL-Cîțu nu se gândește că ce ni se întîmplă cu Moțiunea asta începe să fie un morb clasic, studiu de caz disecat de analiștii străini ca în Lecția de anatomie a doctorului Willem van der Meer din Delft, evocată nu de Rembrandt, ci de Michiel Jansz van Mierevelt. Românii alegători nu mai pricep nimica, darmite UE, premierul olandez care nu ne vrea în Schengen și investitorii! Sunt scene de poveste. Literar, se poate imagina o ţară în care guvernul, căzut la anticipate sau la alegerile din 2024, refuză să plece şi, cu ajutorul presei, postacilor, Curţii Constituţionale, avocaţilor poporului, opoziţiei, preşedinţiei, elitei intelectuale şi opiniei publice, mai stă la putere vreo doi-trei ani, democratic, ca să-şi încheie toate socotelile şi să ardă hârtiile compromiţătoare.

 • Oribile personaje politice si nu numai e obligata tara asta sa suporte.Mi-e greata!

 • Pas cu pas ,maestre,ati intrat cumintel in tabara groparului de Romania ,Citu.Dupa o vara intreaga in care ati murit de grija lui nu mi-am pus problema daca ci cand.Pacat de cariera dvs prodigioasa.In cateva luni ati facut-o scrum.

  • Am exact aceeasi parere cu Dvs.

  • creca cariera Maestrului poa sa ajunga eventual Cenusa, scrum…nu prea:))
   faptul ca din Cenusa Pasarea Phoenix o renasteee…e deja o chestie clasica-n Creatie:))

  • sunt de acord,ca citu nu merita nici o atentie. Pacat ca domnul Cristoiu este dus de nas de un individ ca bursucul rujat

 • Este posibila trecerea la Monarhie?

 • https://www.youtube.com/watch?v=-NuO_FamtSw Sa traiasca Maestrul Stefan Iordache!

 • Hai cu toti la Gambrinus pe bulevardul Elisabeta!

 • Domnu’ Cristoiu,

  Pana si politicienii un minim de onoare in care nu poti da cu bocancu’ decat daca esti tampit.

  Asa ca Orban actioneaza bine. Sa-i tina langa el pe cei care nu vor sa-si vanda sufletu’ unor smecheri care le promit blana ursului din padure. Mai ales ca, cel putin deocamdata, ursu’ e plin de forta si n-are de gand sa se lase jupuit… 🙂

 • Ar putea sa plece Orban sau ar putea sa plece Catu, depine cine castiga, insa in PNL pare a fi ..apa si ulei, prin urmare pare a fi ceva de bun simt o despletire in alte doua partide.
  Daca unul e progresist iar celalalt iliberal…cum o fi?!:))

 • Din nou in Bucuresti
  Am ajuns acum cateva zile in Bucuresti din cauza unor probleme familiale. Ca de obicei cand ajung in Bucuresti ma duc sa beau o bere la Gambrinus ca apoi intremat sa merg la Humanitas si sa vad ce mai gandesc capitalistii nostri. Ce sa vezi ?! La Gambrinus este inchis, iar la Humanitas e o liniste !!!
  Vizavi de Gambrinus s-a deschis o locanta model in care nu intru caci nu face parte din lumea mea.
  Tot mergand ajung la Caru’ cu bere, langa frumoasa Banca Nationala, unde degustand o bere ma gandesc: ai dracu’ capitalisti, vor sa ne scoata din filosofie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *