Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prețul unui tablou semnat de o pictoriță începătoare

Scriu aceste rânduri în zorii zilei de 3 mai, anul de grație 2023. Azi e ziua ziariștilor de pe tot globul. Deci, trebuie să mă gândesc la un subiect special, sărbătoresc. Mă concentrez câteva momente. Am găsit! Pictorița care m-a impresionat cel mai puternic cu povestea sa de viață se numește Cristiana Iatropulus. La o recentă licitație spre exemplu, unul dintre tablourile sale s-a vândut cu 1.400 euro. Este un preț excelent, dacă ne gândim că pictează de doar 4 ani de zile.
Invităm onorabilii cititori să afle povestea ei aparte de viață prin intermediul următorului interviu.

– Cum a fost întâlnirea dvs cu arta, cu pictura?
– Timp de 20, 22 de ani am avut magazine de antichități și mi-au trecut prin mana foarte mulți pictori consacrați, desigur, mă refer la tablouri. La rândul meu, îmi doream enorm să pictez, dar având un business, având familie, copil mic de crescut, era atunci doar un vis de care nu mă puteam apropia la momentul respectiv. Dar, acest vis a fost urmat atunci când a trebuit, când am fost în singurătatea mea, în capacitatea mea de mă scufunda în mine, în tot ceea ce trebuie să clădească un artist până la urmă. Dacă privesc în trecut văd că eu sunt în artă de o viață.

– Cum a fost acum 4 ați când ați început să pictați ?
– A fost ca urmare a mutării fiului meu. Atunci, m-am găsit singură pentru prima dată în viață, am stat și am rumegat, mi-am făcut introspecții. M-am gândit. Doamne, ce să fac cu mine? M-am dus în trecut și mi-am amintit că Dumnezeu mi-a dat acest răspuns, mi-am amintit. ,,Măi, odată îți doreai să pictezi, dar nu aveai liniștea și cele necesare”. Și am zis așa: ,,Da, asta este”. Am plecat direct la un magazin specializat, am cumpărat șevalet și absolut tot ce mi-a trebuit. Am pornit la drum fără teamă. Mai mult, am dat din primele lucrări. Vreau să vă spun că a venit un domn și mi-a cumpărat imediat trei lucrări nesemnate, nevernisate, pur și simplu.

– Felicitări!
– Mulțumesc din suflet. Deci, am ceva probabil, cum spune grecul că de acolo vine, ceva hărăzit.

– Ați vândut și două tablouri prin licitații.
– Da, unul cu 1400 euro la o licitație din aprilie 2023, luna trecută, iar al doilea la o licitație din anul 2021 cu 800 euro.

Ce pictori români vă plac?
Ion Țuculescu, Samuel Mutzner,Victor Brauner, Marcel Iancu, Iser, M. H. Maxy.

Dar coloriști străini?
Gerhard Richter și Jackson Pollock

În ce măsură vizitele la galerii, muzee, expoziții au ajutat la formarea gustului dvs artistic?
Incursiunea mea în artă, în lumea galeriilor și galeriștilor având ocazia de a „pipăi” vizual nenumărate piese de excepție, pot spune ca mi-a format ochiul (în termen popular) și evident, am pornit din start cu un mare avantaj.

Ce sfătuiți un părinte care are un copil cu înclinații spre pictură? Să meargă pe acest drum, ori să cunoască și alte arte, iar apoi să decideți împreună care este viitorul?
Eu nu îmi permit a da sfaturi altor părinți, dar le pot spune că arta, de fapt creativitatea cu predilecție, dezvoltă extraordinar de mult mentalul, deci în opinia mea, merită încercat, dacă nu o cariera, măcar ca dezvoltare personală

Ce tehnică preferați?
Nu lucrez decât în acrilic, ne simțim bine împreună.

Unde se pot vedea tablourile dvs de către iubitorii de pictură?
Parte din lucrările mele sunt prezente în expoziții de pictură sau în galerii specializate. Urmează să dau drumul și unui frumos site. În atelier nu primesc de regulă pe nimeni. Acolo este numai chilia mea.

– Ce sperați de la 2023 din punct de vedere artistic? Dar anii viitori? Mă refer la domeniul picturii evident.
– Anul 2023 sper să fie în continuare un an bun așa cum a început pentru mine în domeniul pe care l-am ales și în care activez. Sper să fiu în competiție cu mine, deoarece unicul competitor cu mine sunt eu, chiar eu însămi. De la viitor îmi doresc enorm să pot să bucur cât mai mulți oameni, să fiu apreciată de cât mai mulți iubitori de artă. Vreau să fiu apreciată pentru ceea ce lucrez și să pot atârna tablouri pe cât mai muți pereți în case unde stau de acești de oameni cu dragoste de artă

Mulțumim frumos pentru tot. Impresionant tot ce ați spus. Așteptăm cu mare interes un site unde oamenii care vor naviga în spațiul infinit al internetului să vă poată cunoaște imediat. Până atunci să vedem acum niște tablouri care pe mine m-au impresionat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *