Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin Alexandru Muraru Guvernul PNL, PSD, UDMR s-a angajat în demonstrarea tezei că România e amenințată de pericolul ascensiunii fascismului

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu la emisiunea Subiectiv de la Antena 3.
Răzvan Dumitrescu e unul dintre puținii jurnaliști din România de azi care și-au făcut un steag de luptă din a se manifesta ca independenți. Era de așteptat ca moderatorul să abordeze cu Marcel Ciolacu, fără să șovăie și fără s-o dea după piersic, chestiunea cererii ca AUR să fie scos în afara legii:

„Domnule Marcel Ciolacu, cealaltă temă care este în prim plan în aceste zile și o voi dezbate în partea a doua e emisiunii, dar vă întreb ca președinte al Camerei Deputaților. E vorba de o cerere destul de apăsată de scoatere a AUR în afara legii și care vine din partea domnului Alexandru Muraru. Au fost declarații în sensul acesta pe motiv de antisemitism, au fost declarații legate de Holocaust și așa mai departe. Cum vedeți această chestiune?”

Din cîte se vede, dovedind încă o dată profesionalism, Răzvan Dumitrescu e conștient de deosebita importanță a problemei, drept pentru care anunță o dezbatere în partea a doua a emisiunii.
Marcel Ciolacu, în schimb, pare neplăcut surprins că moderatorul abordează această chestiune, ba chiar dacă luăm în calcul și mimica sa, pare chiar supărat că trebuie să piardă un timp atît de prețios la o personalitate de însemnătatea domniei sale – Președinte al PSD și președinte al Camerei Deputaților – pentru a răspunde la o asemenea întrebare:

„Nu știu… Toată emisiunea trebuie să discutăm declarații? La început de an e liber la declarații trăsnite? La început de an e liber la declaraţii trăsnite? Unii au cerut ca şi PSD să treacă în ilegalitate, luate măsuri. AUR se află în Parlament în urma votului românilor iar românii au întotdeauna dreptate. Trebuie să respectăm acest lucru chiar dacă ne convine, chiar dacă nu ne convine, chiar dacă suntem fani sau nu suntem fani.”

De altfel, Marcel Ciolacu s-a și grăbit să treacă de acest subiect contracarînd declarația lui Alexandru Muraru prin argumentul că AUR a fost trimis în Parlament de alegători. Pînă la un punct reacția lui Marcel Ciolacu de minimalizare a acțiunii lui Alexandru Muraru și, într-un fel, de reproșare lui Răzvan Dumitrescu că-l obligă pe el, ditamai președintele PSD și președintele Camerei Deputaților, să-și expună opinia despre o trăsnaie e îndreptățită. În definitiv, cererea de scoatere în afara legii a unui partid poate fi taxată ca o trăsnaie față de care ar fi nu știu cum să-i ceri unui om important în statul român să se pronunțe.

Pînă la un punct doar.
Voit sau nu, Marcel Ciolacu a trecut cu vederea două fapte esențiale:
Cine e autorul declarației.
Pe ce motiv cere autorul scoaterea AUR în afara legii.

Alexandru Muraru, autorul acestei declarații, nu e un simplu jurnalist, nici un simplu ONG-ist, nici măcar un simplu politician.
Alexandru Muraru e Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.
Și el motivează cererea de scoatere a unui partid parlamentar în afara legii, cerere ieșită din comun într-o democrație, prin faptul că respectivul partid ar fi fascist.

Numit în acest post pe 28 ianuarie 2021 de fostul premier Florin Cîțu, Alexandru Muraru a rămas în funcție și după venirea la Guvernare a Coaliției PNL, PSD, UDMR.
Așadar, Alexandru Muraru e Reprezentantul Special al Guvernului Nicolae Ciucă pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. El face o asemenea declarație în numele Guvernului României. Iată Guvernul Nicolae Ciucă, din care face parte și PSD, angajat prin Reprezentantul Special în scoaterea unui partid parlamentar în afara legii.
Și pe ce motiv!
Că e fascist!

Nu pun în discuție înființarea unui asemenea post. Poate că fostul premier ar fi trebuit să explice necesitatea înființării postului respectiv și mai ales desemnarea în acest post a lui Alexandru Muraru. Nu de alta, dar Alexandru Muraru nu e un tehnocrat. Deputat PNL, președintele organizației județene a PNL Iași, Alexandru Muraru e un politruc. Lansarea acuzațiilor de antisemitism, fascist, legionar, ca și a celor de comunist, bolșevic, omul Moscovei a fost și este un instrument pe care politicienii angajați în bătălia între partide și în partide îl folosesc pentru a-și lichida adversarii. Funcția înființată de Guvernul României cere din partea celui ce o ocupă maximă obiectivitate, înțelepciune, prudență, cumpănire. Printre îndatoririle Reprezentantului Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei se numără și sesizarea publică și, evident, sesizarea organelor de anchetă asupra unor manifestări de antisemitism, de fascism, de legionarism. Evident, cu maximă obiectivitate și cu maximă înțelepciune. Nu în interes de partid și cu atît mai puțin în interes personal. Se știe, de exemplu, că în lupta pentru putere și în dictatura lor comuniștii au folosit pe scară largă acuzația de fascistă, făcută împotriva unor manifestări ale adversarilor politici fără nici o legătură cu fascismul, și acuzația de fasciști adusă celor care le erau adversari.

În anii stalinismului, fasciști erau toți cei pe care comuniștii nu-i vedeau cu ochi buni:
De la chiaburii de pe plan intern pînă la politicienii occidentali pe plan extern.

E de la sine înțeles de ce ține de interesul național ca în sesizarea și denunțarea faptelor antisemite Reprezentantul Special să dovedească atît obiectivitate cît și înțelepciune. El nu e un publicist, nici măcar un politician. E purtătorul de cuvînt al Guvernului în chestiunea pe cît de delicată, pe atît de complexă, a identificării și denunțării unor fapte din spațiul public național ca fiind antisemite, fasciste, legionare. Se impune aceasta pentru că nu de puține ori fapte taxate ca antisemite sunt simple fapte de vandalizare sau de huliganism. Pentru a le semnifica drept antisemite trebuie să vedem și să stabilim dacă au fost sau făcute în conștiință de cauză. Una e să vandalizezi un cimitir evreiesc ca gest antisemit asumat și una e să-l vandalizezi, pentru că ești tembel și ești gata să vandalizezi orice cimitir ieșit în cale.

Scandalul așa-ziselor amenințări antisemite la adresa Maiei Morgenstern constituie un exemplu tipic de identificare greșită. Comportarea anchetatorilor, secretomania în care e ținut procesul lasă să se înțeleagă că autorul n-a făcut asta ca antisemit, ci ca ins cu probleme psihice. Cu toate acestea Alexandru Muraru s-a străduit să facă din fapt o acțiune antisemită, expresie – după opinia sa – a unei recrudescențe spectaculoase a antisemitismului în România. Și s-a ajuns pînă acolo că fără a mai aștepta rezultatele anchetei – menite a confirma sau infirma c-a fost vorba de o acțiune antisemită – Parlamentul României a adoptat o declarație prin care faptul a fost declarat antisemit.

De la preluarea funcției Alexandru Muraru n-a dovedit o clipă că e o persoană nimerită pentru această funcție deosebit de complexă.
Alexandru Muraru a declanșat o cruciadă menită a dovedi că în România acestor ani se înregistrează o creștere neliniștitoare a antisemitismului, o ascensiune periculoasă a fascismului.
Ca orice cruciadă, cea a lui Alexandru Muraru a fost lipsită de dovezi, de argumente.

Întreaga activitate a lui Alexandru Muraru a fost dominată de exagerarea unor fapte mărunte, de atribuirea de semnificații grave unor fapte fără nici o legătură cu antisemitismul, multe dintre ele ținînd de cultivarea unor mari scriitori ai literaturii române.

Obiectivul urmărit de Alexandru Muraru n-a fost iscodirea atentă a realității pentru a semnala posibilele manifestări fasciste, antisemite, ci obiectivul de a dovedi că România e o țară amenințată de o ascensiune periculoasă a fascismului.
Această campanie, bazată pe exagerări și falsuri, pe acuzații isterice a fost făcută în numele Guvernului român.

Punctul central al Cruciadei l-a reprezentat falsificarea grosolană a realității astfel încît opinia publică din Europa să fie convinsă că în România fascismul a atins asemenea cote încît românii au votat intrarea în Parlament a unui partid fascist.
Care partid mai și crește în sondaje.

În declarația lui Alexandru Muraru punctul crucial nu-l reprezintă cererea de scoatere în afara legii a AUR, ci altceva, mult mai primejdios pentru România:
Crearea pe plan internațional a imaginii de țară atît de atinsă de antisemitism încît la nivelul Guvernului se pune problema scoaterii în afara legii a unui partid fascist.

Alexandru Muraru e Reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei. Al Guvernului Nicolae Ciucă. Acțiunea sa de scoatere în afara legii a unui partid parlamentar pe motiv că e fascist e acțiunea Guvernului României.

Da, dar Guvernul României de acum e alcătuit și din PSD. Partid care-l are ca președinte pe Marcel Ciolacu.
Care Marcel Ciolacu consideră o „trăsnaie” acțiunea Guvernului din care PSD face parte.
N-ar fi fost normal ca în emisiune Marcel Ciolacu să anunțe că va discuta cu Nicolae Ciucă despre angajarea Guvernului din care face parte și PSD în cruciada de denunțare a României ca amenințată de ascensiunea fascismului?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „Prin Alexandru Muraru Guvernul PNL, PSD, UDMR s-a angajat în demonstrarea tezei că România e amenințată de pericolul ascensiunii fascismului”

  • Poate intră bulgarii în zona euro și în Schengen. Au prim-ministru de la Harvard.

  • Paduchii se lichideaza cu insecticid. Mai stim pe unul , in nov. 1933, un mason foarte OK, dar sluga la rege,
    a facut si el ce vor si astia. q.e.d. Din pacate AUR e o bascalie si nu are eroi in componenta, doar trancanitori.
    Pentru mine :” Die Gedanken sind Frei” si nimeni nu ma impiedica sa citesc Roger Garaudy.

  • @Dl.Cristoiu – Ce am înțeles eu din link-ul atașat de dumneavoastră cu profilul domnului Iulian-Alexandru (Alex) Muraru este că domnia sa, în una din lucrările care l-a făcut cunoscut, a avut ca scop ”de a releva o relație și conotațiile unui genocid asupra căruia se suprapune o situație militară și civilă”. În proiect el s-a ocupat cu MINIMALIZAREA complotului evreiesc și cu MAXIMIZAREA pogromului suferit de evrei din partea românilor. El a numărat crimele românilor la adresa evreilor din timpul retragerii armatelor române din 1940, după ultimatul dat de sovietici. Tot aici (ALEX) ”demască contribuțiile unor istorici români care au SUCIT adevărul cu privire la crimele comise de civili și militari români împotriva populației evreiești pe fondul retragerii forțate”. Deci s-a ocupat de MAXIMIZĂRI, MINIMIZĂRI și SUCIRI! Istoricii care au trăit acele vremuri au văzut deformat ce vede (ALEX) la aproape un secol. Nu m-ar mira să ia premiul Nobel pentru aceste lucrări ”științifice”. Cred că-l merită. Doamne, apără și păzește!

    • S-a ocupat de vorbe goale. Individu’ e coprofag inrait. Daca-mi spune cine a lucrat la Ministerul de Razboi, vorbea 12 limbi in total, a avut o contributie majora la evenimente cheie pt Romania si Europa, a suferit rani de doua ori (sa-mi spuna si cum le-a capatat, ca cine stie istoria reala, stie si de aceasta persoana),atunci o sa aiba dreptul sa vorbeasca. Pina atunci nu poate decit sa manince cacat cu polonicu’…Astia habar n-au de istorie, o inventeaza. Era sa uit…sa-mi spuna si care tara a avut in timpul celui de-al doilea razboi cel mai bun sistem de codificare care nu a putut fi niciodata dezlegat de nimeni, nici pina in ziua de azi… Se fac filme peste filme, documentare si artistice,fiecare natie trage spuza pe turta ei. La noi coprofagii pretind ca fac istorie, iar persoanele cheie si evenimentele importante sint ignorate pt ca atita pot niste ageamii cu pretentii de „telectuali”…altceva oricum nu sint nici unii…E imposibil ca in arhivele nationale sa nu existe documente care sa faca lumina…Daca cineva le-a gasit, ca sa-si scrie teze de doftorat, de ce le ignora?Cum s-au gasit dovezi la BNR despre tezaurul Romaniei, tot asa exista dovezi si despre contributia unor oameni deosebiti care au reusit sa opreasca la timp nenorociri fara sens…Sa caute astia care se cred istorici, sa caute in arhive si sa nu mai minta cu nerusinarea cu care o fac. Acesti indivizi care scriu lucrari la kilogram, doar asa ca sa se afle-n treaba ar trebui sa li se anuleze diplomele alea capatate pe minciuni gogonate.

  • Îi propun domnului Murariu să meargă să studieze problema cu fascismul și xenofobia direct la sursă, adik în țara unde trăiesc părinții lui Iohannis (și sora mai mică – Krista).
    E o țară minunată care a inventat minunatele camerele de gazare și cuptoarele în care au ars milioane de cadavre. O țară unicat care a întrecut prin atrocitate orice altă țară din istoria omenirii.
    În fine, consider că George Simion nu s-a gândit la speculațiile care se vor stârni când a spus că fascismul nu este o temă actuală pentru România.
    Drept e că și eu aș fi răspuns la fel. Asta e o temă din trecut, studiată doar de istorici. Astăzi ne preocupă facturile, pandemia și planul prostesc al Ursulei cu green dealul.
    Și ne preocupă și Iohannis care ne cam stă în gât, fiindcă și el a încălcat principiile democratice când a cerut
    desființarea PSD. Și văd că și acum face iar la fel prin stârnirea lui Muraru să ceară desființarea partidului AUR.

    • Văd că și Coana Justiție a sărit repede cu un dosar în rem contra AUR.
      Când e vorba de Coana Justiție, nimic nu mă mai miră. Acu se vrea cronicar ca Grigore Ureche, s-a trezit să cerceteze fapte petrecute acu peste suta de ani.
      Bre, Parchetule, bre, vezi că economia subterană și spălarea de bani e la cote maxime.
      Eu zic să rămâi în zona de competențe.

  • Mă întreb cum draq ajung în parlament toți țicniții? Adik cum alcătuiește PNL-ul listele electorale, ce îi recomandă pe cei care ajung pe listă? „vocea și talentul” sau ce!?
    Bine, nu mă miră la PNL, fiindcă Blaga de mână cu Falcă au ajuns europarlamentari.
    Tipu ăsta Muraru (draqu a auzit de el până acum), cred că s-a enervat fiindcă Dan Tănasă, deputat de la AUR, a cerut Guvernului să se facă publică lista cu demnitarii care au mai multe cetățenii.
    Răspunsul a fost că nu se poate, că e secret de stat. Ciudată treabă, nu?
    Oare domnu Muraru câte cetățenii are, adik pe cine servește?

  • Fratii Muraru, noile stele ale politicii romanesti.
    Dar, ce se aseamana se aduna, ca altfel nu erau in gratiile Presedintelui.

  • De ce este un articol zero barat ❓ ? Te ai suparat fan mic pnl/usr?

  • ‘pericolul ascensiunii fascismului’, spun unii prin lumea mare, exista.
    exista in lumea mare.

    prin urmare daca cineva, oricine, incearca o demonstratie a tezei ca lumea mare e amenintata de pericolul fascismului, io ii urez succes!, …ce altceva ai putea sa i urezi?!

    iar daca cineva, oricine, incepe acest demers cu demonstrarea tezei ca, iauite, in Romania asta deja se intampla, cel luat la ochi fiind AUR, io ii urez iar succes, ca ce sa i urez?!

    daca isi poate incheia demonstratia, bravo!
    daca nu, …tot bravo!

    AUR, negand teza asta prin propria manifestare, devine doar mai puternic.
    asa ca AUR, in cazul in care nu se dovedeste a fi un partid fascist, doar isi va intari definitia, …care o fi aia.

    angajindu se in acest demers s-ar putea ca ‘pericolul ascensiunii fascismului’ sa fie identificat in alte locuri, insa…bine ca e identificat,…nu i asa?

    • la Fascism, Wikipedia zice asa: „Guvernele fasciste interzic și suprimă opoziția față de stat.”

      cei care vor sa demonstreze teza ca Romania e amenintata de pericolul ascensiunii fascismului ar putea, dar numai daca doresc asta, sa inceapa demonstrarea tezei …fix cu zicerea din Wikipedia.

  • Zici Moraru, și tragi apa la WC. Un sclav care a prins momentul să-și facă puțină publicitate gratuită. Să nu uitam că acest individ sinistru e plătit de instituții din Israel să mănânce rahat despre România de fiecare dată când are ocazia. Frate-său a fost doar ani de zile scavul personal al lui Iohannis. Așa e când ai o țară condusa de străini precum Werner. Noi, românii, o să ajungem încet-încet outsideri în propria țară.

  • Daca presedintele Romaniei a declarat public de nenumarate ori ca PSD-ul este toxic si a condamnat de facto intregul activ de partid – indiferent de faptul ca aceasta forta politica era cea mai importanta din Romania, atunci si aceste personaje cunoscute ca fratii gemeni Muraru de la PNL Iasi de ce nu ar continua propaganada sau agresiune mediatica la adresa AUR fara a aduce si dovezi concrete in sustinerea alegatiilor antisemite !?
    Sau poate ca Alexandru Muraru a facut o declaratie politica sub presiunea caderii abrupte in sondajele publice al increderii in partidul la carma caruia se afla un infractor condamnat cu acte in Statele Unite ale Americii – aspect care vulnerabilizeaza PNL la orice ora din zi sau noapte, iar pentru asta trebuie inventat sau creat un scandal public care sa distruga imaginea AUR in ochii opiniei publice pentru a prelua din electoratul nemultumit care va vota cu AUR !?!
    Sau existenta unei formatiuni politice ce-si asuma public protejarea interesului national de tip anti-woke fata de politicile vadit neo-imperialiste de la Bruxelles, cum se recomanda liderii AUR trebuie contracarata prin orice mijloace de catre decidenti autohtoni, iar Alexandru Muraru este exact unealta de care se pot folosi sau dispensa in orice moment.

  • PNL face eforturi deosebite pentru a atrage ura romanilor. A inceput in primavara anului 2020 cand a scos armata impotriva poporului, circul cu guvernarea Orban,circul cu Guvernul Catu, circul congres, alianta la guvernare cu dusmanul PSD. Acum cu Muraru. Tot inainte.

  • Nici nu-mi mai vine sa comentez cind vad cita prostie zace in „demnitari”. Cum sa fie asta, Muraru, „persoana complexa”???Poate persoana „complexata”…Numai cind ma uit la fata duduiului Muraru, vad un fatalau cu ochii umezi ca ai unui pradator nesanatos la cap. Daca in trecut spuneam mai mult in gluma, azi incep sa cred ca e necesar un control medical la cap, al fiecarui „ales”.Astia nu pricep ca-s alesi sa reprezinte si sa administreze o tara, iar orice actiune sau vorba a lor, face de fapt imaginea tarii si a populatiei ei. Uite de ex in hamerica aia cu cearshafu pe ei si cu gauri in dreptul ochilor, sint inca activi,pe bune. Culoarea pielii nu mai conteaza, conteaza daca te-ai nascut aici sau nu. Lipsa de educatie a majoritatii care inca face parte din gruparea asta de isterici sariti de pe ax, e sub nivelu’ marii,tot pe bune. E foarte usor sa-i zapacesti la cap si sa-i determini sa faca timpenii pt ca nu au nici macar o educatie de baza ca sa fie in stare sa gindeasca cu propriul creier.La noi in Romania, inca sint oameni care gindesc, generatia de pensionari si oameni virstnici trecuti prin multe, care au o experienta a vietii si multi au si o scoala superioara facuta pe vremea cind se punea accent pe invatatura mentine un cit de cit echilibru in societatea romaneasca. Deja se vad efectele ultimelor 32 de ani, timp suficient ca educatia s-o ia la vale si sa apara generatii noi de bezmetici rupti de mama realitatii. Acest individ Muraru, are 39 de ani, in ’89 nici nu cred ca era la scoala, poate la clasa I-a. Repet, cind ma uit la fata lui, vad un individ cu probleme multe, toate la cap. Prostia unui om se citeste pe fata, mimica, felul cum „pozeaza”, felul cu vrea sa se faca cunoscut, persistenta cu care vrea sa apara in ziare, la TV etc…Sint multe semne care indica prostia, nici nu-i nevoie sa deschida gura…Imaginea Romaniei e terci in afara. Mi s-a intimplat de multe ori sa ma intrebe diversi din ce tara vin, din cauza accentului…Cind le spun ROMANIA, toti, absolut toti, fara nicio exceptie, raspund „aaaooouuuu, imi pare asa de rau pt tine”…Asta e imaginea pe care o are Romania si ma doare sufletul rau sa stiu ce a fost tara asta si ce a ajuns azi din cauza unor timpiti, imbecili care au prins posturi nemeritate, pe cai necinstite si care vor musai atentie internationala. Traim niste timpuri bolnave, politicienii sint bolnavi rau, iar tratamentul care ar trebui sa le fie aplicat porneste de la a fi tras la raspundere pt tot ce zice si tot ce face. Sa ma lase-n pace cu shmecherii si imbecilitati de amenintari si pedepse anuntate pompos pt ce scriu unii pe „feisbuci”, ce scriu oamenii e nimic, e zero barat, e o descarcare de neputinta si nimic altceva…ceea ce e cu adevarat periculos cu urmari dezastruoase sint declaratiile politicienilor, comportamentul lor in fata alegatorilor si felul cum isi schimba comportamentul in fata strainilor (Doamne ce le mai place sa-i linga-n cur pe straini), abuzurile la care se preteaza si care nu ar trebui sa fie permise sub nicio forma, justitia ar trebui sa puna picioru’ in prag cind vine vorba de actiuni si declaratii facute de politicieni. Tara asta e condusa de coprofagi si astia ramin netaxati pt raul pe care-l fac pe multe cai. Poate ca declaratiile idiotului asta cu fata de pizdica bleaga, duduiu Muraru, au si un simbure de adevar. Iata de ce: cretinitatea asta de idee ca vaccinul covid trebuie facut de nu stiu cite ori, vine de la nemti.Nu vine de la OMS, OMS-ul a preluat ideea, nemtii impun asta si stau si ma intreb DE CE? pai nu faceau pe vremea lu’ nea adolfica nu stiu cite experimente si nenorociri pe oameni, copii, gemeni etc?Faceau sau nu? De unde stim noi azi ca nu le-a venit ideea asta de a reactiva programele lor de experimente pe oameni si se folosesc de orice pretext, cum ar fi mama pandeliei covid, si nu lucreaza strins cu firmele care produc vaccinuri?Nu aveau nemtalaii ginduri de dominat planeta?Nu aveau de gind ca Europa sa fie a lor si numai a lor?Uite unde sintem azi.Cine face regulile, cine face pe „lidaru'”?Nu nemtzalau’????Nu ei impun pe cai nu prea in ordine, ideea de vaccinare obligatorie?Astea nu-s idei de pe vremea lu’ bunicu’ lor adolfica?????Deci fatalau’ asta de Muraru, poate a nimerit in miezu’ problemei, doar ca greseste tara…Lupul isi schimba parul, dar nu si naravul. De ce trebuie sa credem azi ca nemtzalaii s-au schimbat complet? Chiar s-au schimbat? Uite la herr al nostru!Sufera de desteptaciune si asta…da’ e el in jiltzu de la Cotroceni rinjind cu gura pin’ la urechi ?Pestele de la cap se impute. Daca la Cotroceni sta un imputit, cum sa fie restul?Mai putin mirositori? Pai daca ar fi asa, ar pune stop timpeniilor de orice fel. Cred ca prostia ar trebui scoasa in ilegalitate.Aia chiar ar fi o premiera.Ei acolo in politica nu pricep un mic detaliu: nici unu’ nu-i necesar, nici macar unu’. In 32 de ani ocupatia de baza e vorba in vint, vorba goala, iar in afara de vorba, actiuni zero. In 32 de ani inca avem multe sate neracordate la apa,gaze. Ba sint si case pierdute pe dealuri si munti fara electricitate. Si pe fatalaul Muraru il fute grija urmasilor lu’ adolfica doar ca arata spre grupul gresit. Are nevoie si de ochelari? Ca de creier sigur i-ar folosi un transplant. Cind vezi citi cioflingari ocupa scaune cheie in Romania, iti pui intrebarea cum e posibil ca atitia prosti sa fie alesi”democratic” ?Chiar e vreunu ales?Daca da, de cine?Pt cine lucreaza ei ca nu mi-e clar. Pt popor? Care popor? Cred ca-i timpu’ sa fie dizolvate toate partidele, nici unu sa nu ramina.N-au ce oferi societatii, in afara de gugumanii si vorbe aiurea, nu fac altceva decit papa banii contribuabilului. Cred ca ar trebui alesi numai independenti care n-au facut parte niciodata din nici un partid. Altfel daca Romania are nevoie de 100 de ani sa se refaca, cu partidele si „intelectualii” gen duduiu moaca de pizdica Muraru, Romania nu se va mai reface in veci…Pe bune.
    Uite pe unde a umblat duduiu: https://www.ushmm.org/research/about-the-mandel-center/all-fellows-and-scholars/iulian-alexandru-muraru-2010

  • Având spatele asigurat de WKI(prin fratele,fost consilier,actual ambasador în SUA)băiatul ăsta,politruc notoriu,cu puternice nuanțe bolșevice,rudimentare,are doua teme preferate ! Recrudescența antisemitismului la români și scoaterea în afara legii a AUR ! Revine periodic cu aceste teme, sacrificând imaginea României de dragul unei funcții vremelnice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *