Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Prin tribunale ca prin viață | Statul, în paralel cu realitatea

Rămânem în continuare fără răspuns la întrebarea: De ce statul nu reuşeşte să asigure un sistem medical performant după 30 de ani, în condițiile în care oamenii au plătit o viață contribuțiile pentru sănătate, iar când statul ar trebui să-i salveze, ei mor cu zile?  Pentru că astăzi, sistemul medical este putred, este „rezultatul nepăsării, corupției, lipsei de asumare, lipsei de exercițiu, lipsei prevenției, hoției, ticăloșiei”, așa spunea tatăl unui tânăr care și-a pierdut viața la Colectiv. Pentru că efectele incompetenţei, hoției și nepăsării multora dintre ei, sunt extrem de grave și conduc la tragedii imense cu consecințe greu de depășit. Da, Criza Covid nu a făcut decât să aducă la suprafaţă probleme grave, vechi, ştiute, dar trecute sub tăcere. Ce s-a întâmplat sâmbătă seara, 14 noiembrie 2020 este cea mai mare tragedie după Colectiv.

Cum niciodată nu este prea târziu, după 5 ani de la Colectiv și după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, medicii din toată țara iau atitudine. Recunosc că mi-a plăcut și încurajez vocea medicilor care cer statului român să-și ia următorul angajament:

Citez:

„Solicitare Angajament pentru Sănătate”
– 15 noiembrie 2020  –
Colegiul Medicilor din Romania

Infrastructură, infrastructură, infrastructură!
Condiții de muncă sigure, condiții de muncă sigure, condiții de muncă sigure!

Am văzut cum Organizația Mondială a Sănătății a transmis în pandemie – testare, testare, testare –
Acum, după tragedia de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, considerăm că autoritățile, toată clasa politică trebuie să participe și să se implice în realizarea unui ANGAJAMENT pentru SĂNĂTATE, a unei strategii care să fie aplicată indiferent de cine este la guvernare, cu etape clare, evaluări periodice astfel încât, cât mai repede să avem o nouă infrastructură în sănătate – spitale noi –
Pentru pacienți, pentru condiții de lucru decente și sigure pentru medicii și cadrele medicale – pentru România!

Să lăsăm promisiunile, HAIDEȚI SĂ FACEȚI, dvs. aveți deciziile, noi muncim, salvăm pacienții, dar așa NU se mai poate!
Nu avem destule paturi pentru marii Arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim!

Nu s-a făcut de la Revoluție până acum, nu este bine, dar haideți măcar acum, după această tragedie să facem lucruri gândite, organizate, planificate și urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii.

„Solicitare angajament pentru sănătate” semnată de toți Reprezentanții Colegiului Medicilor din România, preşedinţi colegii teritoriale.”

Sursa: www.cmr.ro

Este important că, de data aceasta, cineva reacționează mult mai aplicat. Însă, vă întreb din nou, credeți că va fi auzită vocea disperată a medicilor?
Și iarăși îmi vine în minte întrebarea: De ce statul român nu a făcut nimic? De ce oamenii politici sunt primii numiți în funcții publice. De ce?

Ce au însemnat 5 ani de la Colectiv este ușor de calculat: un an Guvern tehnocrat; trei ani Guvern PSD; un an Guvern PNL; șase miniștri ai sănătății; cinci Prim Miniștri; zero investiții în spitale, aproape Un nou Colectiv. În final, ce au făcut cinci ani? Pentru că nu au făcut nimic, românii vor reacționa și vor taxa partidele politice la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cred că România are nevoie mai mult decât oricând de o nouă clasă politică.

Vă invit să urmăriți emisiunea „Prin tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru la televiziunea A7TV accesând link-ul pe care îl atașez mai jos.

În concluzie, fiecare dintre noi are dreptul de a trăi, de a fi sănătos, de a fi tratat cum se cuvine, când apar probleme de sănătate. Aşa spune Constituția României.

Citez:

Art. 22 – Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

Sursa: Constituția României


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *