Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Rafila contrazice cercetările făcute OMS. Numai în România asimptomaticii transmit boala

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, susține că este necesară internarea asimptomaticilor deoarece ei transmit boala. Dacă, după decizia CCR, ei nu vor mai putea fi internați, Rafila sugerează izolarea lor în hoteluri, așa cum, susține el, se practică în Italia. Potrivit analizelor făcute de Avocatul Poporului, nicio țară din Europa, în afară de România, nu internează asimptomaticii. Deși au existat numeroase plângeri la Avocatul Poporului, Rafila spune că există consimțământul pacientului pentru internare.

„Unele persoane sunt asimptomatice și apoi devin simptomatice, altele rămân asimptomatice pe tot parcursul infecției. Cunosc cazuri care s-au îmbolnăvit de la asimptomatici, iar aceștia au fost descoperiți ulterior. Unii sunt internați asimptomatici, iar după o săptămână încep să aibă simptome. Nu e rău ca ei să fie izolați, așa sunt toate recomandările. Discuția e unde să fie ei izolați. În Italia, de exemplu, au izolat asimptomaticii în hoteluri. Discuția aceasta legată de internarea cu forța mi se pare ușor exagerată. A existat consimțământul pacientului”, a declarat Rafila la România Tv.

La o conferință de presă, Maria van Kerkhove, epidemiolog OMS, a declarat: „Majoritatea transmisiilor despre care știm este că oamenii care au simptome transmit virusul altor persoane prin picături infecțioase”. Ea a adăugat că există unele persoane infectate care sunt „cu adevărat asimptomatice”, dar țările care efectuează o urmărire detaliată a contactelor „nu găsesc transmisie secundară înainte” din aceste cazuri. „Este foarte rar ca un individ asimptomatic să transmită mai departe virusul”, a spus Maria van Kerkhove.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Rafila contrazice cercetările făcute OMS. Numai în România asimptomaticii transmit boala”

  • Nemernici. Distrug Romania. Rusine pentru cei care au depus un juramant. Din cazurile raportate zilnic, toate sunt asimptomatice. Cazuri pozitive sunt si cele retestate la pacienti internati cu forta. Lasati virusul sa circule, toate infectarile eventuale vor fi asimptomatice, vor da imunizare. Eventualul vaccin nu va aparea, nu are eficienta, sunt doar interese materiale. La fel si testarea, testati, testati, testati. Cineva castiga bine. Cine are febra, tuseste, stranuta este un bolnav. Testez pentru a vedea tipul de virus. Paracetamolul merge la orice. Cand am febra, ma simpt rau stau in casa. Anul trecut, cel cu gripa nici nu era primit in spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *