Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Recompense olimpice: Munți de cadouri pentru medaliați

Suntem în ultimele zile ale Olimpiadei de la Tokyo. Apar primele bilanțuri ale sportivilor și delegațiilor naționale.
Cine muncește, primește.
Sportivii medaliați la JO de vară din Japonia au primit numeroase recompense la revenirea în țara natală.

Indonezia le-a dăruit jucătoarelor sale de badminton, care au câștigat aurul olimpic, numerar, vaci, o casă și un restaurant de chifteluțe.
Jucătoarele de badminton Greysia Polii și Apriyani Rahayu au adus acasă aurul olimpic de la Tokyo, după ce au obținut o victorie-șoc împotriva echipei Chinei, marea favorită a competiției.

Victoria a fost urmată de un val de cadouri, autoritățile insulei Sulawesi – de unde este Apriyani – promițându-i cinci vaci și o casă. După aceea, lanțul de restaurante indonezian Baso Aci Abang le-a promis celor două un restaurant specializat în chifteluțe.
Ministrul turismului, Sandiaga Uno a plusat la rândul său, promițând luni că jucătoarele vor putea vizita gratuit cele mai populare 6 destinații turistice ale țării.
Cadourile se adaugă premiului de 5 miliarde de rupii (aproximativ 350.000 de dolari) primit din partea guvernului – o sumă fabuloasă pentru o țară care avea un venit mediu de 11.750 de dolari în 2020.

Badmintonul este singurul sport la care Indonezia a reușit, până acum, să câștige o singură medalie de aur la Jocurile Olimpice de anul acesta, însă sportivii săi au obținut și o medalie de argint și trei de bronz.
Țara din sud-estul Asiei a câștigat în total 37 de medalii olimpice de la prima sa participare la JO, care a avut loc în 1952.
Indonezia nu este singura țară din Asia de Sud-Est care a oferit premii importante medaliaților săi olimpice.
Halterofila filipineză Hidilyn Diaz a fost premiată de autorități cu 660.000 de dolari și două case după ce a câștigat prima medalie olimpică de aur din istoria țării, pe 27 iulie.
Companii private i-au oferit lui Diaz bani în plus, alte case și o dubiță.
Cu alte cuvinte, dacă reușești să te întorci acasă cu o medalie de aur, ești un om făcut. Dar, asta nu în toate țările de pe glob.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *