Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Record de morți în Australia și poliția gândirii în UK

Peste 174.000 de decese au fost înregistrate în Australia în anul 2022, cu 12 procente mai multe decât se preconiza. Acest lucru reprezintă unul dintre cele mai mari niveluri de decese în exces în afara pandemiei din ultimii 80 de ani, potrivit datelor oferite de către experții australieni. Decesele au fost, în mare parte, cauzate de boli de inimă și cancer, pe lângă cele din cauza pandemiei. Karen Cutter, o expertă de la un grup de lucru care studiază mortalitatea corelată cu pandemia, a declarat că „procentele nu se încadrează în nivelurile normale de fluctuație în perioadele non-pandemice” (mai multe detalii: https://www.thesun.co.uk/health/21618494/australians-deaths-excess-uk/).

Altă știre interesantă, care pune pe gânduri diverși factori de decizie de pe Glob. Iar acest lucru din două motive: dacă să adopte o astfel de lege, ori dacă să lupte împotriva adoptării unei asemenea legi. Despre ce lege este vorba? Membrii Parlamentului au aprobat introducerea unor zone de cenzură (cunoscute și sub numele de „zone tampon”) în afara centrelor de avort din Anglia și Țara Galilor. Clauza 11 (fosta clauză 9, apoi clauza 10) din proiectul de lege privind ordinea publică ar putea incrimina orice formă de „influență” în afara unităților de avort, inclusiv influențe sub forma unor rugăciuni în gând. Un amendament care să permită rugăciunea „tăcută” și conversațiile consensuale în interiorul zonelor de cenzură a fost propus de către Andrew Lewer, un membru al Parlamentului Regatului Unit, însă, amendamentul nu a trecut după un vot de 116 la 299. „Votul de astăzi marchează un moment decisiv pentru drepturile și libertățile fundamentale din țara noastră. Parlamentul a avut ocazia să respingă criminalizarea gândirii libere, care este un drept absolut, și să îmbrățișeze libertatea individuală pentru toți. În schimb, Parlamentul a ales să aprobe cenzura și să incrimineze activități pașnice precum rugăciunea tăcută și conversația consensuală”, a declarat și Jeremiah Igunnubole, consilier juridic al ADF UK, organizație juridică care militează pentru promovarea libertăților fundamentale. „Astăzi este vorba despre avort. Mâine ar putea fi o altă chestiune… Principiul rămâne acela că guvernul nu ar trebui să poată niciodată să pedepsească pe cineva pentru rugăciune, cu atât mai puțin pentru rugăciunea tăcută și conversația pașnică și consensuală. Din fericire, în cazul în care clauza prevedea inițial o pedeapsă cu închisoarea pentru cei care sunt condamnați pentru implicarea în aceste activități pașnice în apropierea unităților de avort, acum pedeapsa a fost redusă la o amendă. Cu toate acestea, este extrem de regretabil faptul că Parlamentul, care există pentru a proteja și apăra drepturile electoratului, a luat o poziție clară împotriva libertăților fundamentale, deschizând ușa pentru urmărirea penală a crimelor de gândire la nivel național”, a continuat acesta (mai multe detalii: https://adf.uk/parliament-introduces-thought-crime/).

Din păcate, iarăși s-a dorit ascunderea unui accident, de data aceasta unul feroviar, în Teleorman. Agenția care anchetează incidentul a transmis că, trenul de călători a lovit „fără discuție” marfarul la Roșiorii de Vede, în această dimineață. În mod ironic, anterior, autoritățile anunțaseră că nu a fost vorba de o coliziune. La nici o săptămână diferență, a avut loc acest eveniment care este legat de neglijența rețelei feroviare despre care scriam și eu (https://www.cristoiublog.ro/tatra-impotriva-volkswagen-un-proces-musamalizat-si-multe-interese/).

După cum au preconizat și alții, piețele europene își continuă declinul, asta după șocul falimentului Silicon Valley Bank de săptămâna trecută. Un amănunt extrem de interesant: Filiala britanică a băncii americane pentru firme tech va fi cumpărată de către HSBC cu doar o liră sterlină.

După cum simți prea bine și tu, stimate cititor și dragă cititoare, alimentele s-au scumpit în februarie cu aproape +2%. Inflația medie (+15,5%) crește din nou în România, în timp ce în restul UE scade.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Record de morți în Australia și poliția gândirii în UK”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *