În comentariile, știrile, interviurile ori anchetele de presă sportivă, mereu accentul principal cade pe sportiv. Mai rar pe antrenor, club, federație, familie, toți factori importanți în susținerea unei performanțe. Mai ales la nivel înalt. Cel mai rar se fac referiri la reporterii sportivi. Se mai scrie despre ei la apariția unei cărți pe care o semnează, când se mută de la un ziar la altul, de la un post de televiziune la unul mai mare sau, Doamne ferește, la deces.
Iată că astăzi lucrurile se schimbă, iar reporterii olimpici au un mare viitor. Nu mă refer la faptul că însoțesc delegațiile naționale la competițiile care au loc la fiecare patru ani. Subliniez viitorul lor ca meserie. Aici este un mare bazin de selecție. Nu credeți? Iată dovada.
Pentru a-l doilea an consecutiv, Concursul Național de Literatură și Jurnalism Sportiv „Un Condei Numit Fair-Play” s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza condițiilor sanitare actuale.
Rememorez faptul că, la edițiile trecute, am făcut parte și din juriu, dar am și prezentat gala de premiere. Părinți și bunici veneau cu urmașii lor din cele mai îndepărtate județe, dar și din cele mai apropiate de București să trăiască un moment de glorie. Să ofere o clipă de bucurie copiilor, nepoților.
În ciuda tuturor restricțiilor, cea de a XXI-a ediție a competiției literare organizate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română cu sprijinul Ministerului Educației și al Solidarității Olimpice, departament din cadrul Comitetului Internațional Olimpic, a înregistrat un record de participare. Nu mai puțin de 897 de elevi au trimis lucrări care au intrat în competiție.
Proză, poezie și cronică – reportaj sportiv sunt cele trei secțiuni pentru care au fost expediate lucrări din întreaga țară.
Cele mai bune au fost răsplătite cu premii ce se pot vedea în imaginea alăturată.
Personal, le urez să fie sănătoși, să ajungă la competiții europene, mondiale, olimpice și să relateze despre medaliile obținute de români.
Lasă un răspuns