Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Reporterii olimpici au mare viitor

În comentariile, știrile, interviurile ori anchetele de presă sportivă, mereu accentul principal cade pe sportiv. Mai rar pe antrenor, club, federație, familie, toți factori importanți în susținerea unei performanțe. Mai ales la nivel înalt. Cel mai rar se fac referiri la reporterii sportivi. Se mai scrie despre ei la apariția unei cărți pe care o semnează, când se mută de la un ziar la altul, de la un post de televiziune la unul mai mare sau, Doamne ferește, la deces.

Iată că astăzi lucrurile se schimbă, iar reporterii olimpici au un mare viitor. Nu mă refer la faptul că însoțesc delegațiile naționale la competițiile care au loc la fiecare patru ani. Subliniez viitorul lor ca meserie. Aici este un mare bazin de selecție. Nu credeți? Iată dovada.
Pentru a-l doilea an consecutiv, Concursul Național de Literatură și Jurnalism Sportiv „Un Condei Numit Fair-Play” s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza condițiilor sanitare actuale.

Rememorez faptul că, la edițiile trecute, am făcut parte și din juriu, dar am și prezentat gala de premiere. Părinți și bunici veneau cu urmașii lor din cele mai îndepărtate județe, dar și din cele mai apropiate de București să trăiască un moment de glorie. Să ofere o clipă de bucurie copiilor, nepoților.

În ciuda tuturor restricțiilor, cea de a XXI-a ediție a competiției literare organizate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română cu sprijinul Ministerului Educației și al Solidarității Olimpice, departament din cadrul Comitetului Internațional Olimpic, a înregistrat un record de participare. Nu mai puțin de 897 de elevi au trimis lucrări care au intrat în competiție.

Proză, poezie și cronică – reportaj sportiv sunt cele trei secțiuni pentru care au fost expediate lucrări din întreaga țară.
Cele mai bune au fost răsplătite cu premii ce se pot vedea în imaginea alăturată.
Personal, le urez să fie sănătoși, să ajungă la competiții europene, mondiale, olimpice și să relateze despre medaliile obținute de români.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *