Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Retragerea lui Florin Cîţu

Florin Vasile Cîţu este şeful executivului care guvernează România începând cu data de 23 decembrie 2020. Deşi au trecut deja cele şase luni de graţie de care beneficiază orice construcţie politică nou instalată la putere, guvernul Cîţu nu a livrat  populaţiei niciuna din promisiunile făcute în campania electorală.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, „Perla Coroanei” care ar fi trebuit să constituie baza fundamentală pentru demararea reformelor, a fost criticat deja de două ori până în acest moment de către specialiştii de la Bruxelles, iar o dată certă pentru aprobarea acestuia nu a fost încă comunicată.

Campania naţională de vaccinare bate pasul pe loc, iar gandiosul obiectiv – 5 milioane de vaccinaţi până la data de 1 iunie –  anunţat de către premier la debutul acestei campanii a fost ratat cu brio. Florin Cîţu susţine, însă, că este un succes, pandemia a fost eliminată, iar România va vinde vaccin mai multor ţări, Danemarca urmând să primească un milion de doze.

Împrumuturile de pe pieţele externe reprezintă, în continuare, singura viziune a guvernului, astfel că, între timp, datoria publică a ajuns la 50% din PIB (conform unei analize publicate de Ziarul Financiar). Pensiile speciale sunt în continuare o promisiune nerezolvată, iar în privinţa justiţiei, Raportul Comisiei Europene a indicat clar că guvernul condus de Florin Cîţu este repetent în privinţa bunei funcţionări a acestui domeniu cheie de care depinde ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Dacă în privinţa performanţelor guvernamentale Florin Cîţu a demonstrat deja că haina de premier îi este puţin cam mare pentru capacităţile sale, la capitolul declaraţii controversate acesta excelează pe zi ce trece:

  • „Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiuni ale unor teroriști
  • „Prioritatea acestui Guvern o reprezintă investiţiile. Atunci când aloci mai multe resurse către investiţii, se întorc mai mulţi bani la buget şi nu invers. Prea mulţi ani de zile banii s-au dus către asistenţa socială. Nu dezvolţi o ţară, nu modernizezi o ţară alocând bani către asistenţa socială”.
  • Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată, declaraţii se dau într-un spaţiu normal”.
  • După 4 luni avem sume record investite în economie, dar şi venituri record. Acum trebuie să accelerăm ritmul creşterii economice”.
  • „Parlamentarii Coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune. Dacă vor să participe, pentru divertisment, dar nu vor vota mâine la moţiune”.
  • Alimentele sunt ieftine, puterea de cumpărare creşte, creşte şi consumul. Românii sunt mai fericiţi

Sunt doar câteva exemple de declaraţii care demonstrează că realitatea în care trăieşte Florin Cîţu este cu totul alta decât aceea în care trăiesc românii. Până la un punct, ieşirile în decor ale premierului pot fi explicate prin dorinţa acestuia de a produce ştiri, de a genera breaking news-uri pentru a demonstra că este un personaj care contează cu adevărat în ecuaţia puterii.

Declaraţia făcută în plenul Parlamentului, cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură, în care premierul şi candidatul la funcţia de preşedinte al PNL, Florin Cîţu, a anunţat că „alegerile din PNL au fost tranşate”, ar fi trebuit să aibă drept consecinţă demisia urgentă a acestuia şi retragerea din cursa pentru şefia PNL.

Practic, Florin Cîţu a anunţat că viitoarea conducere a principalului partid de guvernare nu se va decide în mod democratic, prin votul participanţilor la Congresul din data de 25 septembrie, ci aceasta va fi rezultatul unor manevre oculte.

Tranşarea alegerilor înainte de termenul la care sunt programate a se desfăşura se poate face doar prin presiuni şi şantaj la adresa liderilor organizaţiilor judeţene şi a delegaţilor care vor participa la congres. Într-o democraţie funcţională, o asemenea declaraţie ar fi trebuit să genereze demisia lui Florin Cîţu. Sau cel puţin un uriaş scanal în mass-media.

De asemenea, acest anunţ ar fi trebuit să pună pe jar principalele structuri de securitate ale ţării. Florin Cîţu este membru de drept şi vicepreşedinte al Consiliului Naţional de Securitate al Ţării (CSAT), acesta fiind autoritatea administrativă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

În calitate de prim-ministru, Florin Cîţu este beneficiarul a numeroase informări secrete din partea serviciilor de informaţii. Este interesant de văzut cum vor reacţiona aceste structuri când Florin Cîţu, într-un exces de zel sau ca urmare a presiunilor pshio-emoţionale cărora un premier trebuie să le facă faţă, va face publice informaţii care pun în pericol siguranţa naţională a ţării.

Declaraţia lui Florin Cîţu nu a trecut, însă, neobservată de Ludovic Orban, actualul preşedinte al liberalilor şi principalul contracandidat al acestuia la şefia PNL care, în mod subtil, i-a transmis lui Klaus Iohannis să-l retragă pe acesta din cursă.

„L-am întrebat atunci dacă vrea să candideze la președinția PNL, și după ce mi-a răspuns că da, eu mi-am retras candidatura” – este declaraţia prin care Ludovic Orban i-a amintit lui Klaus Iohannis că are o datorie mai veche de achitat. Indiferent de răspunsul lui Iohannis un lucru este cert. Dacă Florin Cîţu nu se va retrage din cursă, Congresul liberalilor din data 25 septembrie va fi unul cu sânge pe pereţi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Retragerea lui Florin Cîţu”

  • Cel mai dezagreabil este ca trebuie noi sa comentam faptele unuia ca si Catu Matu. Toti suntem perplexi ca un personaj de 2 bani, a parvenit intr o functie atat de inalta (pe drumul deschis de alt personaj de 2 parale -kwj). Cred ca trebuie sa iesim rapid din cosmarul asta si sa vorbim si facem, doar despre cum ii aruncam pe astia peste bord si i trimitem la dezintoxicare, in ultima banca din clasa.
    Suntem intr un punct de maxima degradare a organizarii sociale. Consecintele vor fi nefaste pentru toti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *