Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Robert Glință, medalie de bronz pe drumul olimpic

Până aflăm noi cum se va forma „majoritatea asumată”, solicitată de președintele țării în vederea depășirii crizei politice interne în România, vă invit să mergem pe drumul olimpic între Tokyo 2020 și Paris 2024.
Drumul acesta trece și prin bazinul cu probe de natație, acolo unde, datorită bunei prestații a tinerilor sportivi din România, avem speranțe mari la locuri pe podium.

Mergând curajos pe acest drum, Robert Glință a obținut o frumoasă medalie de bronz, în Rusia. Știu, nu e din aur, nu e nici măcar din argint, dar vă rog frumos rețineți, o medalie rămâne o medalie. Asta nu este puțin lucru în confruntările olimpice. Mai ales dacă ne gândim că „ Important este să participi, nu să câștigi”, după celebra afirmație a baronului francez Pierre de Coubertin, cel care a reluat marele proiect al Jocurilor Olimpice antice, cu formula modernă.

Robert Glință, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 m) care se desfășoară la Kazan, în Rusia, după ce a încheiat al treilea finala de la 50 m spate. Sportivul român a terminat cursa în 22 de secunde și 74 de sutimi, stabilind un nou record național.

Înotătorul legitimat la Clubul Sportiv Dinamo a fost devansat la Kazan de rusul Kliment Kolesnikov (22:47 s), care și-a adjudecat titlul continental, şi de italianul Michele Lamberti (22:65 s), medaliat cu argint.

Campion european, anul acesta, la 100 m spate în bazin de dimensiuni olimpice (50 m), Robert Glinţă a cucerit astfel cea de-a treia medalie de bronz a sa la Europenele în bazin scurt, după cele obţinute la 100 m spate în 2017, la Copenhaga şi în 2019 la Glasgow.

David Popovici, care la cei 17 ani ai săi este considerat noua speranță a înotului românesc, s-a oprit în serii la 400 de metri liber. Tânărul înotător a greșit la numărarea bazinelor și, crezând că a încheiat cursa pe care o conducea detașat, s-a oprit cu două bazine înainte de finiș. Deși s-a reîntors în cursă nu a mai putut recupera handicapul și a ieșit din lupta pentru medalii. Ale tinereții valuri.

Mergem mai departe pe drumul olimpic. Episoadele mai spectaculoase le vom comenta pe cristoiublog.ro.
În cele două fotografii este Robert Glință pe podium și în timpul cursei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *